Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

* ΕΝΟΡΙΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ*


Ανακοινωσεις, Περιφερεια Αττικης

Σε ανάκληση παράτυπων συνταξιοδοτήσεων αγροτών προχώρησε με απόφασή της η Περιφερειακή Αρχή Αττικής.
Συγκεκριμένα πρόκειται για 19 περιπτώσεις πρόωρης συνταξιοδότησης αγροτών στο πλαίσιο εφαρμογής Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης. Για την υλοποίηση του Κανονισμού αυτού, ψηφίστηκε ο Ν.2237/1994 και κατόπιν, προκειμένου να εξειδικευθεί το μέτρο, εκδόθηκε σειρά υπουργικών αποφάσεων. Το πρόβλημα, στις συγκεκριμένες περιπτώσεις αφορούσε, σύμφωνα με Έκθεση Επιθεώρησης - Ελέγχου - Έρευνας, των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σε μη νόμιμες /παράτυπες αποφάσεις του πρώην  Νομάρχη Δυτικής Αττικής. Συγκεκριμένα η ανωτέρω έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έκρινε ότι δεν ήσαν νόμιμα αιτιολογημένες 19 αποφάσεις του Νομάρχη Δυτικής Αττικής, με τις οποίες υπάχθηκαν στο καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης, επειδή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που καθορίζονταν από τη σχετική νομοθεσία. Η πλημμέλεια αφορούσε κυρίως στην έλλειψη βεβαίωσης από την οποία να πρόεκυπτε η κατά κύριο επάγγελμα απασχόληση του αιτούντος με τη γεωργία κατά την τελευταία 10ετία πριν από την υποβολή της αίτησης για την ένταξη στο πρόγραμμα. Με παρεμβάσεις του το 2010 και το 2011 ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζήτησε την ανάκληση των ανωτέρω προώρων συνταξιοδοτήσεων, επειδή δεν πληρούνταν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Αντίθετο με την self-destroyer / αυτοκαταστροφική κάρτα πολίτη επισημαίνει ότι είναι το Ινστιτούτο Καταναλωτή (ΙΝΚΑ) από το 2010 που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μίλησε για αυτό, αλλά και μετέπειτα το συνέχισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το ΙΝΚΑ τονίζει ότι δεν πρόκειται να αφήσει να προχωρήσει στην ενερεια αυτή ούτε και τον ΣΥΡΙΖΑ , δηλώνοντας ότι έχει πάρει εξ αρχής επίσημα αντίθετη θέση με την ιδιαίτερη ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία της προσωπικής ζωής των πολιτών και κατά συνέπεια των καταναλωτών.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιντσιντούτου:

«Στην περίοδο οικονομικής ύφεσης, με τα νοικοκυριά να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, η κυβέρνηση αναγγέλλει την έκδοση της δήθεν «έξυπνης» κάρτας πολίτη, που θα έχει πολλαπλές χρήσεις. Το RFID τσιπάκι θέλουν να πρωτοστατεί στη κάρτα και να περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία, αλλά και βιομετρικά χαρακτηριστικά, δηλαδή ευαίσθητα άκρως προσωπικά δεδομένα, καθώς μάλιστα και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, και ότι άλλο δεν το λένε τώρα. Το κόστος της κάρτας αυτής θα είναι ιδιαίτερα υψηλό προς το στόχο της και ας θυμίσουμε ότι, αυτός ήταν ο λόγος που αποσύρθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο. Φαίνεται οι Άγγλοι είναι «φτωχότεροι» από τους «πλούσιους» Έλληνες που σκέφτονται επίμονα να προωθήσουν την κάρτα πολίτη.
Η σημερινή αστυνομική ταυτότητα λειτουργεί άψογα για την πιστοποίηση του πολίτη και χρησιμοποιείται χωρίς προβλήματα στις σχέσεις μας με το κράτος ή τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, όπως και στις σχέσεις του πολίτη με τις τράπεζες, επίσης μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση η ταυτότητα που έχει αριθμό και λατινικά γράμματα λειτουργεί και σαν ταξιδιωτικό έγγραφο ακόμα δε και σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Τουρκία κλπ, έτσι δεν υπάρχει καμία ανάγκη υποκατάστασής της.

Η ηλεκτρονική ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα πολίτη, πιστωτική κάρτα, βιβλιάριο υγείας και οτιδήποτε άλλο σκέφτονται να είναι σε ένα τσιπάκι, βάζει σε τεράστιο και ανέλεγκτο κίνδυνο τους πολίτες και τη χώρα, αφού, έχει αποδειχθεί ότι η ασφάλεια σε αυτά τα τσιπάκια είναι κοντά στο μηδενική, μπορεί να αντιγραφεί πολύ εύκολα, με τον κίνδυνο να γιγαντώνεται αφού θα εμπεριέχονται βιομετρικά ευαίσθητα στοιχεία ολόκληρου του πληθυσμού που μπορούν να γίνουν εκτός από στατιστικό αντικείμενο και εκμετάλλευσή τους από τον οποιοδήποτε κακόβουλο ή και ένα εχθρό της χώρας μέσω των Χάκερς, όπως είναι γνωστό.

Η πρόταση για αυτή την ηλεκτρονική κάρτα και τα στοιχεία που θα εμπεριέχει, μπορεί να πουν ότι στοχεύει στην διασύνδεση της με ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και προφανώς και τον υπόλοιπο κόσμο, κάνοντας όμως τα προσωπικά μας δεδομένα γνωστά, σε άγνωστες στο κάτοχο αρχές και εξουσίες, σε όλα τα κράτη και ο μόνος που δεν θα γνωρίζει τι πραγματικά περιέχει η ηλεκτρονική κάρτα, ή ακόμα και την αθέλητη αυτοκαταστροφή του !, να είναι ο ίδιος ο υπόχρεος κάτοχος αυτής.

Επαναλαμβάνουμε από παλαιότερα και με προηγούμενα Δ.Τ. ότι αυτές οι υποχρεωτικές κάρτες, ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην Ιδιωτική Ζωή μας, αντί να ενοποιήσουν τον αριθμό δελτίου ταυτότητας καταργώντας όλους τους αριθμούς (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ) σχεδιάζουν να μετατρέψουν τον πολίτη από Άνθρωπο σε ανθρωποαριθμό.

Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν δέχεται κανένα Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και την ασφάλεια της ζωής και της προσωπικότητας μας και καταδικάζει απερίφραστα αυτά τα σχεδιαζόμενα μέτρα.

Η ονομαζόμενη από την κυβέρνηση και τους δημοσιογράφους «ανθρωπιστική κρίση» δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια «τραπεζική κρίση» γραφείων λογιστικών καταγραφών κερδών και χωρίς ψυχή, δηλαδή όσα επιδιώκει να  επιβάλλει στην Ευρώπη η νέα Γερμανική κατοχή, που έχει τακτή λήξη.

Την καταπολέμηση της Γραφειοκρατίας και της Φοροδιαφυγής την έχουμε υποστηρίξει δυναμικά και σίγουρα δεν αντιμετωπίζεται με την χρήση μιας «ηλεκτρονικής – έξυπνης» κάρτας πολίτη, παρά μόνο με την επαναφορά της πολιτικής αξιοπιστίας που θα είναι και το υπόδειγμα στο οποίο θα προσαρμοστεί και ο πολίτης, αντί της συνεχιστικής αναξιοπιστίας όλων των κομμάτων σαν ομάδα σκυταλοδρομίας.

Μία τέτοια βάση δεδομένων που θα περιέχει μεγάλους πληθυσμούς μπορεί με τη γνωστή ηλεκτρονική ευκολία, να χρησιμοποιηθεί και από όποιον «φανατικό» επιθυμεί να βλάψει την κοινωνία μας, όπως π.χ. και ο υπαρκτός κίνδυνος τζιχάντ.

Προστατεύουμε τα δικαιώματα μας στη ζωή, την περιουσία μας, την υγεία μας και το δικαίωμα στην προσωπική μας ζωή.

ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΟΚΤΟΝΩΝ ΣΤΑ ΜΙΣΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Υπολείμματα παρασιτοκτόνων εντοπίζονται σχεδόν στα μισά τρόφιμα που καταναλώνονται στην Ευρώπη, όμως στην πλειονότητά τους είναι εντός των νομίμων ορίων και πιθανόν δεν έχουν επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Λαμβάνοντας υπόψη της αναλύσεις που έγιναν το 2013 με στόχο να ελεγχθεί αν εντοπίζονται 685 είδη παρασιτοκτόνων σε ένα δείγμα 81.000 φρούτων και λαχανικών, κατεργασμένων τροφίμων και κρασιών, η EFSA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 45% των τροφίμων που καταναλώνονται στην Ευρώπη περιέχουν υπολείμματα παρασιτοκτόνων.
Μόνο το 1,5% των δειγμάτων «ξεπερνούσε σημαντικά τα νόμιμα όρια», πρόσθεσε η Ευρωπαϊκή Αρχή, από τα οποία τα περισσότερα προέρχονταν από τρίτες χώρες (5,7%) και μόλις το 1,4% από την ΕΕ. Το ποσοστό των προϊόντων στα οποία εντοπίστηκαν υπολείμματα παρασιτοκτόνων πάνω από τα νόμιμα όρια παρουσίασε μείωσε σε σχέση με το 2010, οπότε η EFSA είχε πραγματοποιήσει τον προηγούμενο έλεγχο.
Σύμφωνα με την Αρχή, «είναι μάλλον απίθανο η παρουσία υπολειμμάτων παρασιτοκτόνων στα τρόφιμα να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία των καταναλωτών». Επίσης «μικρός» εκτιμάται ότι είναι ο κίνδυνος οι Ευρωπαίοι καταναλωτές να εκτεθούν βραχυπρόθεσμα σε βλαβερές συγκεντρώσεις υπολειμμάτων στα τρόφιμα που καταναλώνουν.
«Αυτός ο ισχυρισμός είναι προφανώς εσφαλμένος και μη επιστημονικός», απάντησε από την πλευρά της σε ανακοίνωση η μη κυβερνητική οργάνωση PAN (Ευρωπαϊκό δίκτυο δράσης για τα παρασιτοκτόνα).
Η ΜΚΟ κατηγορεί την EFSA ότι δεν χρησιμοποιεί «σωστές μεθόδους για την εκτίμησε της τοξικότητας» των παρασιτοκτόνων, κυρίως των επιπτώσεων της συσσωρευμένης και μακροχρόνιας έκθεσης σε αυτές τις ουσίες, ενώ καταγγέλλει ότι τα επιτρεπόμενα από το νόμο όρια είναι πολύ αυξημένα.
Υπολείμματα πολλών παρασιτοκτόνων εντοπίστηκαν στο 27,3% των δειγμάτων, ενώ εξαίρεση δεν αποτέλεσαν τα βιολογικά προϊόντα, με το 15% των δειγμάτων που αναλύθηκαν να εμφανίζουν την ύπαρξη υπολειμμάτων εκ των οποίων το 0,8% άνω του νόμιμου ορίου.
Οι φράουλες, τα ψάρια, τα μήλα και τα μαρούλια είναι τα τρόφιμα στα οποία εντοπίστηκαν τα περισσότερα υπολείμματα παρασιτοκτόνων. Εξάλλου οι φράουλες και τα μαρούλια βρίσκονται πρώτα στον κατάλογο με τα προϊόντα που ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα από το νόμο όρια στην παρουσία παρασιτοκτόνων.
tanea.gr

Tο "Μαρθα" ηταν σκαρί Ελληνικό

Tο "Μαρθα" ηταν σκαρί Ελληνικό, που ''χτίστηκε'' το 1968 στο Πέραμα.Οταν πρωτοταξίδεψε αποτέλεσε σταθμό για τη γραμμή Κυλλήνης-Ζακύνθου που μέχρι τότε ταξίδευαν "παντόφλες".Ηταν ιδιοκτησια του εφοπλιστη Μοίρα.Χωρουσε 18 10μετρα φορτηγα η 90 περιπου Ι.Χ. Επιανε τη Κυλληνη σε 1,30 λεπτα αλλα ηταν πολυ γρηγορο στην φωτοεκφωρτωση λογω των καταπελτων πλωρα πρυμα.Για μερικά συνεχόμενα καλοκαίρια ταξίδευε μεταξύ Αργοστολίου και της πόλης της Ζακύνθου.
Το καράβι δούλεψε εκεί μέχρι που η εξέλιξη το έστειλε το 1989 στη γραμμή Νεάπολη-Κύθηρα-Αντικύθηρα.πηγή

Nikos Desillas

Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων για "Ενημέρωση για υποβολή δηλώσεων τελών παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων εσόδων."


Πρόσκληση για τo Δημοτικό Συμβούλιο της 16-3-2015


* ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ*

Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ 14 ΚΑΙ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015.ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14/03ΑΠΟ ΩΡΑ 10.30 Π.Μ ΕΩΣ 13.00 Μ.Μ. ΚΑΙ ΑΠΟ 17.30 ΕΩΣ 20.30.ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/03 ΑΠΟ ΩΡΑ 10.30 Π.Μ. ΕΩΣ 13.00 Μ.Μ 

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ.6932-973401


ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΑΓΡΑΠΙΔΟΛΟΥΤΣΑΣ

Αλλη μια φορά ο σκουπιδότοπος πάνω από την Μεγάλη Σπηλιά( που σύμφωνα με την πινακίδα δεν λειτουργεί) καιγόταν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες από πληροφορίες κατοίκων. Πνίγηκαν στον καπνό και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνιχτική και η δυσοσμία ήταν έντονη ειδικά σε αυτούς που την ώρα εκείνη δουλεύανε στην ύπαιθρο σε αγροτικές εργασίες.Πυροσβεστικά οχήματα έσβησαν την φωτιά και μέχρι το απόγευμα είχε τεθεί υπό έλεγχο. Είναι ένα πρόβλημα τεράστιο που απειλεί την υγεία και το περιβάλλον στην περιοχή και πρέπει να δοθεί λύση λένε οι κάτοικοι της περιοχής .Κατά το παρελθόν έχει ξανασυμβεί ο σκουπιδότοπος να πάρει φωτιά η οποία ξέφυγε και έφτασε μέχρι τα Βιγκλάφια καίγοντας ελιές και ένα ποιμνιοστάσιο.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έβαλε τέλος στην αλιεία με βιντζότρατα


Την επιζήμια για το περιβάλλον και τα θαλάσσια είδη αλιεία με βιντζότρατα τερμάτισε με απόφαση του το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 5 Μαρτίου 2015.
Θυμίζουμε ότι την άδεια αλιείας με βιντζότρατα είχε αποφασίσει στις 22 Δεκεμβρίου 2014 ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνη με την αιτιολογία ότι αυτό γίνεται για ερευνητικούς σκοπούς. Μάλιστα σε σχετικό δελτίο Τύπου το ΥΠ.Α.Α.Τ. επισήμανε: «Αξιοποιούμε την αλιεία με βιντζότρατα για ερευνητικούς σκοπού

Εκδήλωση κόντρα στη βία και το ρατσισμό

  «Βία, χουλιγκανισμός και ρατσισμός» είναι τα θέματα της εκδήλωσης που διοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και το 1ο δημοτικό σχολείο Σκάλας την Τετάρτη 18 Μαρτίου στο πνευματικό κέντρο Σκάλας.

Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Αντώνης Τραυλός, ο σύμβουλος οργανωσιακής ανάπτυξης Χρήστος Αλεξάκος, ο διαιτητής Super League Σταύρος Μάνταλος και η κοινωνιολόγος Χρύσα Σταυριανάκου.
Την εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 19.00΄, υποστηρίζουν το ΝΠΔΔ του δήμου Ευρώτα «Νικηφόρος Βρεττάκος» και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Σκάλας.
πηγή lakonia live

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΙΔΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: “ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΨΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ”

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά πραγματοποίησε χθες, ο Βουλευτής Πειραιώς & Νήσων Ν.Δ., Κώστας Κατσαφάδος.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι του Πειραιά. Όπως σημειώθηκε, η πολιτική αβεβαιότητα και η συγκεχυμένη εικόνα για την οικονομία της χώρας, η οποία έχει επικρατήσει τους τελευταίους δυο μήνες, έχει προκαλέσει στην αγορά οικονομική ασφυξία και προβλήματα ρευστότητας.
Ο Κώστας Κατσαφάδος είχε μια γόνιμη συζήτηση με τους εκπροσώπους των εμπόρων για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να ανασάνει η αγορά του Πειραιά.

ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ** ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ **


ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ** ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ** O γιατρός Ουρολόγος κύριος Αθανάσιος Λουντρούδης θα βρίσκεται και πάλι στο νησί μας και θα εξετάζει στο νέο ιατρείο του δίπλα απο το ιατρείο του οφθαλμίατρου κυρίου Τριαντάφυλου στο Λιβάδι Κυθήρων,απο την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/03/15 εως και ΚΥΡΙΑΚΗ 22/03/15. Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού 6972921099--2102633228.

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Κατασκεύασαν αυτοκίνητο υδρογόνου και η νομοθεσία απαγορεύει την μαζική παραγωγή


Πανεπιστήμιο Κρήτης οικολογικό αυτοκίνητο
Το αυτοκίνητο Εco Racer, είναι 100% ελληνικής σύλληψης, σχεδίασης και κατασκευής, και «γεννήθηκε» στα εργαστήρια του Πολυτεχνείου Κρήτης από μια ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Κινείται με υδρογόνο και με εξαιρετικές επιδόσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας.
Σύμφωνα με το άρθρο της  Κατερίνα Χριστοφιλίδου το οχημα αυτόχρειάζεται ένα λίτρο καύσιμου για 434 χιλιόμετρα! Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή με κάποιες τροποποιήσεις, ακόμη και με κόστος κάτω των 10.000 ευρώ, ώστε να κατασκευάζεται πλήρως στη χώρα μας και να εξάγεται όχι να εισάγεται!

Ημέρα Ποίησης

Το Σάββατο 21η Μαρτίου 2015 ώρα 19.00 μ.μ., παγκόσμια ημέρα Ποίησης, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, η Ένωση Πνευματικών δημιουργών Λακωνίας «Χείλων ο Λακεδαιμόνιος», ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας, ο Σύλλογος φίλων της Βιβλιοθήκης και ο Σύλλογος Φίλων Αρχείου Νικηφόρου Βρεττάκου, θα  παρουσιάσουν δύο νέα βιβλία που αναφέρονται στη ζωή και το έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου, αξιοποιώντας την αξιοζήλευτη εργασία των μελετητών του έργου του ποιητή. 


1. Το Δοκίμιο του κ. Γιώργου Ανδρειωμένου, καθηγητή νεοελληνικής Φιλολογίας, 
Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, «Ανιχνεύοντας τον πρώιμο Βρεττάκο», με αφορμή ένα μαθητικό τετράδιο.

Δούρου: Χωρίς κιγκλιδώματα η παρέλαση της 25ης Μαρτίο


«Χωρίς κιγκλιδώματα χωρίς υπερυψωμένα βάθρα για τους επισήμους η παρέλαση της 25ης».           Με   αυτήν την ανάρτηση στο Twitter, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ανακοίνωσε την απόφαση να γίνει η φετινή παρέλαση  της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας χωρίς τα ασφυκτικά αστυνομικά μέτρα των προηγούμενων χρόνων.
Η Ρένα Δούρου είχε την Τρίτη συνάντηση στο Πεντάγωνο με τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, παρόντος και του αρχηγού του ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκου, με αντικείμενο την οργάνωση της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, και κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής αποφασίστηκε να γίνει κανονικά η παρέλαση, χωρίς έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

21 Μαρτιου


Επειδη η 21 Μαρτιου πλησιάζει και πολλοι λιγοι εως ελάχιστοι γνωρίζουν οτι την 21-3-1800 ιδρύθηκε το κρατος της Επτανησου Πολιτείας,επιτρεψτε μου να γραψω δυο λόγια.
Η Επτάνησος Πολιτεία (Ιταλικά: Repubblica Settinsulare), υπήρξε από τις 21 Μαρτίου 1800 έως τις 8 Ιουλίου 1807. 
Ήταν το πρώτο Ελληνικό κρατίδιο που δημιουργήθηκε τρεισήμισι αιώνες μετά την κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τους Οθωμανούς το 1453.
Πανελλήνιες 2015: Μαχαίρι στον αριθμό εισακτέων στις ''κεντρικές'' σχολές
 Μαχαίρι αλλά στοχευμένο σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας στον αριθμό εισακτέων για τις σχολές και τα τμήματα που δέχτηκαν φέτος τον μεγαλύτερο όγκο φοιτητών από τις μετεγγραφές. Ο αριθμός εισακτέων με τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2015 θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με πέρσι, δηλαδή γύρω στους 70.000 για το σύνολο των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, και θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών. Ομως, όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου, συζητείται σοβαρά, σε περίπτωση που αποφασιστεί μικρή πτώση του συνολικού αριθμού εισακτέων, αυτή τη μείωση να την καρπωθούν αποκλειστικά τα κεντρικά Ιδρύματα και ειδικότερα τα τμήματά τους που «βούλιαξαν» πέρσι λόγω των αθρόων μετεγγραφών. Τις τελευταίες μέρες το υπουργείο προετοιμάζει πυρετωδώς τους πίνακες ανά σχολή και τμήμα, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με πρυτάνεις. Αν και αρκετοί επισημαίνουν ότι ο υπουργός έχει λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ιδρύματα λόγω του μεγάλου όγκου των φοιτητών που υποδέχτηκαν φέτος, η ηγεσία φαίνεται ότι δεν θα τους κάνει το χατίρι να ικανοποιήσει το αίτημά τους για γερό κούρεμα του αριθμού εισακτέων συνολικά. Ενδεικτικά υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δέχτηκαν μόνο από τις μετεγγραφές από μισό έως και υπερδιπλάσιο αριθμό φοιτητών επί του αριθμού εισακτέων σε ορισμένα τμήματά τους. Για παράδειγμα, οι σχολές Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και οι σχολές Ιατρικής, Παιδαγωγικού και Νηπιαγωγών στο ΕΚΠΑ χτύπησαν «κόκκινο», με τα αμφιθέατρα να γεμίζουν ασφυκτικά και τα εργαστήρια να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ακόμα κι αν δεν επηρεαστεί ο συνολικός αριθμός εισακτέων, οι σχολές που θα λάβουν το «μπόνους» μειωμένου αριθμού εισακτέων θα ανεβάσουν τον πήχυ δυσκολίας για τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους, καθώς οι θέσεις στα αμφιθέατρα θα λιγοστέψουν. Οπως είναι φυσικό, το μέτρο -εφόσον υιοθετηθεί- θα αφορά τις δημοφιλείς επιλογές των υποψηφίων που είναι ήδη υψηλόβαθμες σχολές, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το βαθμό εισαγωγής. πηγη: Ελεύθερος Τύπος

www.dikaiologitika.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :: ΧΑΘΗΚΕ ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΣΕΤΤΕΡ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ :: Στις 24 Φεβρουαρίου χάθηκε σκύλος ράτσας Ιρλανδέζικου Σέττερ χρώματος κόκκινο καφέ. Εκδηλώνει φόβο σε τουφεκιές . Παρακαλείτε όποιος γνωρίζει κάτι η αν το έχει συναντήσει κάπου να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6947439404


ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ



ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
Θεμιστοκλέους 5  106 77 Αθήνα
Τηλ. 210 3838190, 210 3844915

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Καλούνται τα μέλη της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών σε ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα της βιβλιοθήκης του Τριφυλλείου Ιδρύματος (Θεμιστοκλέους 5, 8ος όροφος).


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.   Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.
  1. Απολογισμός δράσης Δ.Σ. του έτους 2014 και διενέργεια ψηφοφορίας για την έγκριση ή μη έγκριση αυτού.
  2. Ανάγνωση έκθεσης Εξελεγκτικής  Επιτροπής και διενέργεια ψηφοφορίας σχετικά με την απαλλαγή ή μη των μελών του Δ.Σ. από την ευθύνη της διαχείρισης των οικονομικών της Εταιρείας του έτους 2014.
  3. Διανομή προϋπολογισμού του Δ.Σ. για το έτος 2015, συζήτηση επ’ αυτού και ψηφοφορία για την έγκριση του.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Καθηγητής ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ                          Γ. Ν. ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ