Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ κ. ΚΟΥΛΑΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ  ΜΕΛΕΤΩΝ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 5 - ΑΘΗΝΑ  106 77
Τηλ. 210-3832806 Fax 210-3832816
Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
σάς προσκαλεί
στην παρουσίαση του βιβλίου ΣΜΥΡΝΗ: ΤΑ ΜΕΙΖΟΝΑ ΚΥΘΗΡΑ’ της Καθηγήτριας κ. Κούλας Κασιμάτη
την Τετάρτη, 18 Μαρτίου, και ώρα 19.00,
στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου των Κυθηρίων, Θεμιστοκλέους 5 (7ος όροφος).
Την παρουσίαση θα κάνουν οι Καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου
κ.κ. Καίτη Αρώνη-Τσίχλη  και Ιορδάνης Ψημμένος.
Την εκδήλωση συντονίζει ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών Καθηγητής κ. Νίκος Πετρόχειλος.
.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καθηγ. ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ                                                         Γ.Ν. ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗΣ
 

Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες. Ευχαριστώ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΘΗΡΙΟΥΣ

Μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του περασμένου Μάη , προς μεγάλη μου τιμή διαπίστωσα την αποδοχή του κόσμου των Κυθήρων προς το πρόσωπό μου και γι' αυτό δηλώνω πάντοτε διαθέσιμος να προσφέρω ότι μπορώ προς όφελος του τόπου μας. Η αποδοχή του κόσμου όπως αποτυπώθηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε το έναυσμα στην καινούρια δημοτική αρχή να μου στείλει πρόσκληση για συμμετοχή στο διοικητικό συμβούλιο της νεοσύστατης αναπτυξιακής εταιρίας του δήμου μας. Ερμηνεύοντας την ετυμηγορία των Κυθηρίων και ταυτόχρονα γνωρίζοντας την τεράστια προοπτική που προσδίδει η συγκεκριμένη εταιρία για την ανάπτυξη του νησιού μας αποδέχθηκα την πρόσκληση και εκτελώ ήδη τα καθήκοντά μου από τη θέση αυτή ως εκλεγμένο μέλος του δήμου Κυθήρων. Μετά την ξαφνική και αναπάντεχη απώλεια του επίσης εκλεγμένου από τον Κυθηραϊκο λαό δημοτικού σύμβουλου Μανώλη Στάθη , έλαβα νέα πρόσκληση από το δήμο Κυθήρων για να καλύψω το κενό στο δημοτικό συμβούλιο αφού βάσει νομοθεσίας ήμουν ο πρώτος επιλαχών ως συνέπεια του εκλογικού αποτελέσματος του Μαΐου. Λαμβάνοντας υπ' όψιν τον όγκο των ευθυνών αλλά και το χρόνο που πρέπει να διαθέσω για να καλύψω επάξια τα καθήκοντά μου παράλληλα, ως μέλος του ΔΣ της αναπτυξιακής και ως δημοτικός σύμβουλος, και ταυτόχρονα γνωρίζοντας πως η νομοθετική διαδικασία θα οδηγήσει στην κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε από ιδιαίτερα ικανά και εξ ίσου αποδεκτά άτομα, δεν αποδέχθηκα την πρόσκληση. Άλλωστε είναι κοινά αποδεκτό πως η προσπάθεια για το μέλλον του τόπου μας γίνεται αποδοτικότερη όταν είναι συλλογική!!!
Με σεβασμό και αγάπη για τον τόπο μας ο συμπατριώτης σας Ζαχαρίας Κυπριώτης

Διακοπή ρεύματος στη Νεάπολη Λακωνίας

Διακοπή ρεύματος απόψε στην Νεάπολη απο ώρα 20.25

Εκδήλωση για το ρόλο των γονέων στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις των παιδιών


epaggelmatikos prosanatolismos
Στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Μολάων προσκαλεί όλους την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 5.00′ το απόγευμα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γενικού Λυκείου Μολάων, προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρουσίαση με θέμα «Ο ρόλος των γονέων στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις των παιδιών. Διλήμματα και προβληματισμοί».
Εισηγήτρια θα είναι η κ. Βασιλική Βαφάκου, υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού Νομού Λακωνίας.πηγή http://laconialive.gr/

Δωρεάν σπιρομετρικός έλεγχος στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης



afisa
Δωρεάν προληπτικός σπιρομετρικός έλεγχος και εκτίμηση ποιότητας ζωής ασθενών με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαρτίου στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης. Πληροφορίες στα τηλέφωνα του Κέντρου 27333 60011, 27330 51242, 27330 51259 και στο φαξ 27333 60025.Πηγή http://laconialive.gr

ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΡΙΤΗ 17-03-2015 { LIVE ΕΚΠΟΜΠΗ } http://e-vibe.net/play/gr/1015


ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ

Η 3η εθελοντική αιμοδοσία του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Παπαδιανίκων – Πλύτρας “Η Αρχαία Κυπαρισσία” θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαρτίου από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα στο δημοτικό κατάστημα Παπαδιανίκων.Πηγή
Συμβαίνει Τώρα

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής- εκπαίδευσης ενηλίκων.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.
Ο σκοπός του έργου της Σχολής Γονέων είναι να προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξής τους.
Το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο.
Η θεματολογία του πρώτου κύκλου της Σχολής Γονέων 2015, θα είναι η σύγχρονη οικογένεια, ένα πρόγραμμα διάρκειας 50 ωρών.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση - κάθε Σάββατο 10:15 π.μ. εώς 12:45 μ.μ. - στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η Ψυχολόγος κα. Σοφία Μπελεγρή.
H αγωγή του παιδιού υπήρξε πάντα μέλημα και φροντίδα κάθε εποχής.
Κοινή και η επιθυμία η επόμενη γενιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες!

Τατούλης στην Prowein 2015: «Καθιερώνουμε την ταυτότητα της Πελοποννήσου και ισχυροποιούμε τη θέση μας στις αγορές»

Τατούλης στην Prowein 2015: «Καθιερώνουμε την ταυτότητα της Πελοποννήσου και ισχυροποιούμε τη θέση μας στις αγορές»

PETRAN
PETRAN 2«Καθιερώνουμε την ταυτότητα της Πελοποννήσου, ισχυροποιούμε τη θέση μας στις διεθνείς αγορές και συνεχώς κατακτούμε νέες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το Ντύσελντορφ και τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για το κρασί “Prowein 2015”, στην οποία συμμετέχουν Οινοποιοί από την Αρκαδία, την Αχαΐα, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, την Ηλεία, την Κορινθία και την Αργολίδα.

Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες

Παρασκευή 13/3/2015
Σήμερα 13/3/2015 στα Κύθηρα, συνεδρίασε εκτάκτως η Δημοτική Παράταξη "ΚΥΘΗΡΑ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ", με αφορμή την απώλεια του Εμπνευστή-Ιδρυτή της και εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου κου Εμμανουήλ Γεωργίου Στάθη(Σπιθέα).
Μετά την τοποθέτηση αρκετών μελών της παράταξης για την τεράστια απώλεια του φίλου και συνοδοιπόρου Μανώλη Στάθη, διεξήχθη συζήτηση για τον σχεδιασμό, την πορεία και την εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα της παράταξης.
Ο Πρόεδρος της παράταξης κος Δημήτριος Λουράντος, πρότεινε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα την κα Αγγελική Κασιμάτη.
Με βάση τον εσωτερικό κανονισμό της παράταξης, προχωρήσαμε σε ψηφοφορία, στην οποία η κα Κασιμάτη εκλέχθηκε ομόφωνα στη θέση της Γενικής Γραμματέως της Παράταξης.
Σχετικά με την αναπλήρωση της θέσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά τον θάνατο του κου Εμμανουήλ Γ. Στάθη, ο πρώτος επιλαχών κος Ζαχαρίας Κυπριώτης τοποθετήθηκε αναπτύσσοντας τις θέσεις του, τις οποίες θα δημοσιοποιήσει προσωπικά και δεν αποδέχθηκε να αναλάβει τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.
Στη συνέχεια η επόμενη επιλαχούσα κα Αγγελική Κασιμάτη, ανέλυσε επίσης τους λόγους για τους οποίους δεν αποδέχεται με τη σειρά της, τη θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σεβόμενοι και οι δύο τις προτιμήσεις των συμπατριωτών μας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και οι δύο τόνισαν ότι άσχετα με την μη αποδοχή τους για την κάλυψη της θέσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, συνεχίζουν ενεργά και πιστά με την παράταξη, μέσα από τις νέες αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει τελευταία.

Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο Ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες

Σάββατο 14/3/2015
Η Δημοτική Παράταξη Κύθηρα-Αντικύθηρα Νέο ξεκίνημα Ενωμένοι Πολίτες, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και τον αποτροπιασμό της για την απαράδεκτη πρωτόγνωρη και ανάλγητη απόφαση της Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων-Αντικυθήρων, να διεξαχθεί Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 4/3/2015 μία ημέρα μετά τον θάνατο και παραμονή της κηδείας του εν ενεργεία Δημοτικού Συμβούλου Εμμανουήλ Γ. Στάθη(Σπιθέα).
Κανένα από τα θέματα της συγκεκριμένης ημερησίας διάταξης δεν είχε χαρακτήρα επείγοντος, ώστε να μην μπορούσε να συζητηθεί σε άλλη ημερομηνία ή επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Γραμματεία Τύπου
Δημοτικής Παράταξης
Κύθηρα-Αντικύθηρα
Νέο Ξεκίνημα
Ενωμένοι Πολίτες

"ΚΑΛΕΝΙΑ ΒΟΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ" ΦΩΤΟ ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ








ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ

ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ


lagopsara22
Στο κατάστρωμα του καϊκιού του Παναγιώτη Σούκου διακρίνονται λαγόψαρα που αλιεύθηκαν έξω από την Ελαφόνησο, σε απόσταση 200 μέτρα από την ακτή
Τον τελευταίο καιρό οι βατικιώτες αλιείς αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λόγω της σταδιακής επικράτησης του λαγόψαρου στο θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής. Όπως μας ανέφερε ο αλιέας Παναγιώτης Σούκος, έχει πρόσφατα ψαρέψει τρεις φορές λαγόψαρα εντός του όρμου, εκ των οποίων τη μια φορά τα λαγόψαρα έφταναν τα 300 κιλά! Φυσικά, το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους Βατικιώτες ψαράδες που βλέπουν ολοένα συχνότερα στα δίχτυα τους το τοξικό αυτό είδος, που προξενεί καταστροφικές βλάβες στα δίχτυα και σε άλλα αλιευτικά εργαλεία. Επίσης, όπως μας είπε ο Παναγιώτης, η σχεδόν ολική εξαφάνιση του χταποδιού, του καλαμαριού και της σουπιάς από τη θάλασσα των Βατίκων τα τελευταία χρόνια, οφείλεται κατά κύριο λόγο στο λαγόψαρο.

Αύριο η 194η επέτειος της 17ης Μαρτίου 1821

Αύριο η 194η επέτειος της 17ης Μαρτίου 1821

17h Martiou 1821
Στις 17 Μαρτίου του 1821 στην Αρεόπολη συγκεντρώθηκαν οι πρόκριτοι της Μάνης και όλοι οι ένοπλοι μανιάτες με αρχηγό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Μπροστά στον ιερό ναό των Ταξιαρχών, μετά τη δοξολογία, υψώνοντας το λάβαρο του Αγώνα, κήρυξαν τον πόλεμο στην τουρκική αυτοκρατορία, διατρανώνοντας την πίστη τους στα ιδανικά και τις παρακαταθήκες του ελληνισμού και της ορθοδοξίας. Το λάβαρο του αγώνα ήταν η μανιάτικη σημαία, η οποία στην πάνω πλευρά έγραφε “ΝΙΚΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ” και στην κάτω το ένδοξο “ΤΑΝ ΄Η ΕΠΙ ΤΑΣ”.
Το σημερινό και αυριανό πρόγραμμα εορτασμού του δήμου Ανατολικής Μάνης για την 194η επέτειο της κήρυξης του πολέμου κατά των οθωμανών:
Ημέρα
Ώρα
Εκδήλωση
Δευτέρα 16/3
12.00′
Ιππικές εκδηλώσεις δήμου Ανατολικής Μάνης. Συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Ιππικός Σύλλογος Μάνης 2008, ο Σύλλογος Φιλίππων Μάνης, ιππικοί σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα και ιππείς της περιοχής.
13.00′
Τερματισμός ιππέων στη δημοτική αγορά Αρεόπολης. Απονομή βραβείων και αναμνηστικών μεταλλίων στους συμμετέχοντες στις ιππικές εκδηλώσεις από τον δήμαρχο κ. Πέτρο Ανδρεάκο.
15.00′
Αρεόπολη, πλατεία Αθανάτων. Ποιήματα και δημοτικοί παραδοσιακοί χοροί από τα σχολεία του δήμου.
Δημοτικοί παραδοσιακοί χοροί συλλόγων. Επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία της Μάνης και τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων.
Απόδοση τιμών. Εκδήλωση με θέμα “Η πολεμική αρετή των μανιατών”.
Λαμπαδηδρομία αθλητών.
Τρίτη 17/3
7.30′
Χαιρετισμός της ημέρας με ταυτόχρονες κωδωνοκρουσίες όλων των εκκλησιών της Αρεόπολης.
8.00′
Αρεόπολη, πλατεία Αθανάτων. Έπαρση της σημαίας.
10.30′
Τελετή έναρξης επετειακής πορείας “2o Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821”*.
11.00′
Προσέλευση επισήμων στο μητροπολιτικό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
11.15′
Επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του
σεβασμιώτατου μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου.
11.30′
Μετάβαση επισήμων και κοινού στην πλατεία της 17ης Μαρτίου 1821. Καλωσόρισμα του δημάρχου και αναπαράσταση της ορκωμοσίας των μανιάτικων οικογενειών από τους μαθητές των λυκείων.
Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δρα Ιωάννη Γ. Μελαδάκη, ειδικό παθολόγο διδάκτορα Πανεπιστημίου Αθηνών – συγγραφέα. Απονομή τιμητικών διακρίσεων. Μετάβαση στην πλατεία Αθανάτων, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του ηρώου. Κατάθεση στεφάνων και σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ένδοξων νεκρών. Ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Παρέλαση αναπήρων και θυμάτων πολέμου Ν. Λακωνίας, σχολείων, συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων. Δεξίωση των επίσημων αρχών.
18.30′
Υποστολή σημαίας.
* Την Τρίτη 17 Μαρτίου στην Αρεόπολη θα κορυφωθούν, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού κ. Μιχαήλ Κωσταράκου, οι επετειακές εκδηλώσεις για την έναρξη του αγώνα του 1821. Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει από την Αρεόπολη και η επετειακή πορεία με την επωνυμία “2ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821”, που διοργανώνεται κατόπιν διαταγής του ΓΕΕΘΑ.Πηγή http://laconialive.gr
facebooktwittergoogle_plusmail

LANE SEA LINES - ΑΝΕKTEΛΕΣΤΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 16/3 ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ


Αθλητισμός και Κυθηρα

Ο δικός μου αγώνας...
Τα συναισθήματα που νιώθει ένας μέσος δρομέας όταν τρέχει ένα μαραθώνιο, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να σας τα περιγράψω. Ξέρω όμως καλά ότι είναι μια πολύωρη κοπιαστική δοκιμασία που σε εξευτελίζει και σε απογειώνει ταυτόχρονα... Δοκιμασία για σώμα και ψυχή !!!


Στο Ναύπλιο αυτή την Κυριακή έτρεξα τον 3ο μου μαραθώνιο και όταν ολοκλήρωσα και τα 42 βασανιστικά χιλιόμετρα, έκλαψα και πάλι από τη συγκίνηση, γιατί πάλεψα πολύ με τον εαυτό μου και τα κατάφερα. Είχα νικήσει βλέπεις  όλους τους δαίμονες μέσα μου. Μοναδικές στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει...

Σίγουρα δεν ήταν τυχαίο, που στον τοίχο  δημοτικού σχολείου στο όμορφο Ναύπλιο είχε τους παρακάτω  στοίχους του μεγάλου Οδυσσέα Ελύτη:

"μονάχα αυτός που παλεύει το σκοτάδι μέσα του...
Θα έχει αύριο ένα δικό του μερτικό στον ήλιο!!! "


Στο νησί μας δυστυχώς δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να αθληθεί ουσιαστικά και  συστηματικά ένα παιδί, λαμπρή εξαίρεση το γήπεδο στο Λιβαδι,  ειδικά εάν είναι κορίτσι. Ο δήμος έχει μία χρυσή ευκαιρία να αξιοποιήσει και θα πρέπει να σκύψει με σοβαρότητα πάνω σε αυτό το πρόβλημα και να οραματιστεί ένα υλοποιήσιμο αθλητικό πρόγραμμα. Υπάρχουν αξιόλογοι γνώστες του αθλητισμού στο νησί μας που σε συνεργασία με την δημοτική αρχή μπορούν να προσφέρουν πολλά.


Έως τότε όμως οι Κυθήριοι γονείς θα πρέπει να  μεταδώσουν στα παιδιά τους τις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός και να τα οδηγήσουνε στην άθληση με όποια μορφή υπάρχει στο νησί μας. Αλλά και όταν γίνουν 18 ετών και πάνε σε μια μεγαλύτερη πόλη για σπουδές να τα προτρέψουν να γραφτούν σε ένα αθλητικό σωματείο.

Τα οφέλη από την ενασχόληση με τον  αθλητισμό είναι τεράστια!!!
---------------------------------
Κώστας Μπέλμπας