Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Σάλος με την είδηση για Νεκρό φαντάρο στο Γύθειο



Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το ΓΕΣ.Πηγή www.report24.g

*ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ* - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΑΗ


Λακωνία: Το ΓΕΑ έλυσε το μυστήριο με τους θορύβους

Δύο πολεμικά αεροσκάφη που εκτελούσαν άσκηση και έσπασαν το φράγμα του ήχου βρίσκονται πίσω από τους δυνατούς ήχους που αναστάτωσαν ολόκληρη σχεδόν τη Λακωνία λίγο μετά τις 18.30΄. Την είδηση επιβεβαίωσε μόλις ο σμήναρχος Αλέξανδρος Μαρίνος, εκπρόσωπος τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.πηγή http://laconialive.gr/

Δυνατές εκρήξεις Αναστάτωσαν την Σπάρτη… Σενάρια από Αέρος

Δυο πολύ δυνατές εκρήξεις αναστάτωσαν ολόκληρη την Σπάρτη και πολλές περιοχές της Λακωνίας πριν από λίγη ώρα…

Μαρτυρίες μιλούν ότι ακούστηκαν από τον Λογγανίκο μέχρι και το Ξηροκάμπι ενώ άλλοι μιλούν ότι ακούστηκε μέχρι και την Μεγαλόπολη.

Ουδείς γνωρίζει κάτι επίσημο αλλά τα σενάρια δίνουν και παίρνουν με τους κατοίκους να έχουν αναστατωθεί πολύ

Ότι έγινε, έγινε από αέρος με τα σενάρια να μιλάνε για Αεροπλάνα..  ή να ρίχνουν κάτι προς τον Ταΰγετο ή να έσπασαν το φράγμα του ήχου σε χαμηλό ύψος δημιουργώντας και ωστικό κύμα .

Ακούγονται και άλλες εκδοχές αλλά ακόμα δεν μπορούμε να πούμε κάτι επίσημο… Πηγή http://www.report24.gr

*ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ* - Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2015



Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ - ΈΚΤΑΚΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/03 2015


To "Mυρτιδιώτισσα"

Η Γερμανική κατοχή των Αντικυθήρων


Antikythera 28October1943
Η συνθήκη του Cassibile μεταξύ της Ιταλίας και των Συμμάχων υπογράφηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1943 και δημοσιοποιήθηκε πέντε μέρες αργότερα. Το αποτελέσμα ήταν η σχεδόν άμεση παράδωση, υπό την απειλή των Γερμανικών όπλων, των Ιταλικών δυνάμεων στην Ιταλία βορείως της Σικελίας. Η μοίρα των Ιταλικών δυνάμεων κατοχής στην Ελλάδα και στα ελληνικά νησιά ήταν θέμα χρόνου, καθώς οι Γερμανοί έσπευσαν να αναλάβουν τον έλεγχο, ανάλογα πάντα με τις στρατηγικές τους προτεραιότητες.
Προφανώς τα Αντικύθηρα δεν ήσαν πολύ ψηλά στις προτεραιότητες αυτές, αφού μόνο ενάμιση μήνα αργότερα, την 28η Οκτωβρίου 1943, μια μικρή Γερμανική δύναμη ξεμπάρκαρε στο νησί, το οποίο και παρέλαβε αμαχητί από τον τοπικό Ιταλό διοικητή.
Το Κυθηραϊκό Φωτογραφικό Αρχείο απέκτησε πρόσφατα δύο ενδιαφέροντα ιστορικά τεκμήρια, τραβηγμένα από επίσημο φωτογράφο της Wermacht, που εικονογραφούν την εναλλαγή κατακτητών. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα συνοδευτικά επεξηγηματικά κειμενα, που έχουν προφανή προπαγναδιστικό σκοπό:
«Η νήσος Αντικύθηρα βρίσκεται πιά στον γερμανικό αμυντικό κλοιό. Μετά την απόβαση αγήματος της Wermacht, συμπερηλήφθηκε στις αμυντικές μας γραμμές και η νήσος Αντικύθηρα, που βρίσκεται στην θάλασσα του Αιγαίου. Το μεταγωγικό προσέδεσε και δύναμη πεζικού εξήλθε στη στεριά. Δεν χρειάστηκε όμως να δράσει, αφού ήδη απο την εμφάνιση των σκαφών, ο διοικητής του νησιού μας έδωσε να καταλάβουμε ότι δεν είχε πρόθεση να αντισταθεί κατα των γερμανικών δυνάμεων, αλλά ότι θα ανέμενε την έλευσή τους”. (Πρώτη φωτογραφία, άνω).
«Με φλογερά λόγια, ο [Ιταλός] πρώην διοικητής των Νήσων Κύθηρα και Αντικύθηρα περιγράφει την κατάπτυστη και ύπουλη προδοσία του Badoglio και των συνεργών του». (Δεύτερη φωτογραφία, κατω).Γιάννης Σταθάτος Πηγή https://tripelago.wordpress.com/

H Αστάρτη στο "Πανόραμα Επιχειρηματικότητας-Σταδιοδρομίας 2015" του Παν/μίου ΑΘηνών(ΑΣΟΕΕ)

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την συμμετοχή της Αστάρτης και του Χάρη Τζωρτζόπουλου ως κεντρικού εισηγητή στο 3ήμερο "Πανόραμα Επιχειρηματικότητας-Σταδιοδρομίας" που διοργανώνεται από τον καθηγητή Ιορδάνη Λαδόπουλο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν 33 εισηγήσεις με τη συμμετοχή περίπου 160 πολύ αξιόλογων ομιλητών, workshop, “Συζητήσεις χωρίς ατζέντα” με τους εισηγητές ενώ κατά τη διάρκειά του θα πραγματοποιηθούν εγγραφές για τα “Business Days”. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 3000 σύνεδροι.

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε Μονεμβασία και Παπαδιάνικα με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα προληπτικής ιατρικής
                                           

             «Γυναικολογικός καρκίνος-Πρόληψη-Εμβολιασμός»
               Ομιλήτρια : Κα Νικολαΐδη Μαριλία
                                             Μαιευτήρας  Γυναικολόγος



 
                      «Πρώτες βοήθειες στα παιδιά»
Ομιλήτρια: Κα Σαλαπάτα Μαριαλένα-Παιδίατρος


Μονεμβασία: Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων
                                          του Γυμνασίου Μονεμβασίας
Παπαδιάνικα: Κυριακή και ώρα 6.00 μ.μ  στην αίθουσα εκδηλώσεων
                                    του πρώην Δημαρχείου Παπαδιανίκων

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"

Ελπίζουμε η δράση μας αυτή να αποτελέσει κίνητρο για τον κάθε έναν από εμάς ώστε τα άχρηστα υλικά να παίρνουν τον δρόμο της αξιοποίησης και όχι της χωματερής!!!




ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΔΙΑΣΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΗΤΑΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ 18/03/2015

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ανεύρεσης ενός ηλικιωμένου στην περιοχή ανάμεσα στα Βιαράδικα και Μητάτα Κυθήρων. Σήμερα πρωινές ώρες φίλοι και συγγενείς του ηλικιωμένου άνδρα αναζήτησαν και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Στην διάρκεια των ερευνών άκουσαν τον άτυχο ηλικιωμένο να φωνάζει και προσπάθησαν να τον πλησιάσουν καθαρίζοντας και κόβοντας αγκάθια και βάτα για να ανοίξουν δίοδο προσέγγισης . Είχε πέσει σε γκρεμό βάθους 5 μέτρων ο οποίος δεν έγινε αντιληπτός από τον ηλικιωμένο εξαιτίας της δύσβατης περιοχής. Αμέσως στις 15.00 ώρα ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Κυθήρων την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Στο σημείο έσπευσαν 2 πυροσβεστικά οχήματα με 4 άνδρες με επικεφαλής της επιχείρησης τον Προιστάμενο του Π.Κ.Κυθήρων Πυραγό Λάζαρο Κωνσταντίνου και άμεσα ξεκίνησαν τις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό του ηλικιωμένου άνδρα . Οι άντρες του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής κατάφεραν να προσεγγίσουν και να ανασύρουν τον ηλικιωμένο άντρα και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.Στο σημείο κατέφθασε και η Ομάδα Διάσωσης . Ρεπορτάζ ADELIN FM 107.3 ΚΥΘΗΡΑ.



Εκδήλωση με θέμα κόντρα στη βία και το ρατσισμό στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας


«Βία, χουλιγκανισμός και ρατσισμός» είναι τα θέματα της εκδήλωσης που διοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και το 1ο δημοτικό σχολείο Σκάλας την Τετάρτη 18 Μαρτίου στο πνευματικό κέντρο Σκάλας ώρα 19.00
Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού Αντώνης Τραυλός, ο σύμβουλος οργανωσιακής ανάπτυξης Χρήστος Αλεξάκος, ο διαιτητής Super League Σταύρος Μάνταλος και η κοινωνιολόγος Χρύσα Σταυριανάκου.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν το ΝΠΔΔ του δήμου Ευρώτα «Νικηφόρος Βρεττάκος» και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Σκάλας.

Ελαφόνησος. Προληπτικός Έλεγχος παιδιών της στοματικής υγείας

Ο Δήμος Ελαφονήσου σε συνεργασία μέ το Οδοντιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας- Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων στά πλαίσια εφαρμογής προληπτικών προγραμμάτων της στοματικής υγειινής παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, καλεί τους γονείς να προσέλθουν με τα παιδιά τους στο χώρο του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ελαφονήσου το Σάββατο 28 Μαρτίου και ώρα 10.00- 14.00 για έλεγχο, καταγραφή στοματικής υγείας και φθορίωση από τον Δ/ντη Οδοντίατρο κ. Τσαγκάρη Θεόδωρο

Ελαφόνησος: Δωρεάν πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων




Ξεκινά τις Σχολές Γονέων 2015 ο δήμος Ελαφονήσου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, σε μελλοντικούς γονείς, εκπαιδευτικούς, ενήλικες τρίτης ηλικίας, ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Ο σκοπός του έργου της Σχολής Γονέων είναι να προαχθούν οι γνώσεις των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξής τους. Η θεματολογία του πρώτου κύκλου της Σχολής Γονέων 2015 θα είναι η σύγχρονη οικογένεια, ένα πρόγραμμα διάρκειας 50 ωρών.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση κάθε Σάββατο από τις 10.15′ πμ έως τις 12.45′ μμ, στο χώρο του δημοτικού σχολείου Ελαφονήσου. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η ψυχολόγος κ. Σοφία Μπελεγρή.


Tags: Ελαφόνησος, σχολές γονέων, ψυχολόγος Σοφία Μπελεγρή