Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Συναγερμός στην ΕΕ για το φονικό βακτήριο που ρημάζει ελαιώνες

0Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε «απόλυτη επαγρύπνηση» για ενδεχόμενη εξάπλωση ενός ξενόφερτου βακτηρίου που προσβάλλει ελαιόδεντρα στη νότια Ιταλία, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μια περιοχή 2,4 εκατομμυρίων στρεμμάτων.

ΕΤΗΣΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΣΑΙ ΕΝΟΡΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ

Με τη χάρη του Θεού έγινε και εφέτος το καθιερωμένο φιλανθρωπικό τσάι του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου Νεαπόλεως στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ξενοδοχείου Limira mare » την Κυριακή 22 Μαρτίου 2014.
Μετά το καλωσόρισμα του Προέδρου του Ενοριακού Φιλοπτώχου Νεαπόλεως π. Παναγιώτου Αρώνη η ταμίας του Φιλοπτώχου κυρία Άννα Κουρκούλη παρουσίασε τον απολογισμό χρονιάς που πέρασε.

Σχόλιο Σελίδας:"ΚΥΘΗΡΑΙΚΑ ΝΕΑ" στο δημοσίευμα Υποκρισία ή Βεβήλωση; του Μιχάλη Πρωτοψάλτη

ΣΧΟΛΙΟ ΣΕΛΙΔΑΣ:

Είναι προφανές πια ότι ο κ. Πρωτοψάλτης, ίσως λόγω παρέλευσης της ηλικίας, έχει αποκτήσει ασθενέστατη μνήμη η ίσως κάποια μορφή άννοιας....

Επειδή όμως η σελίδα προτιμά την μνήμη ελέφαντα, απλά με μία μικρή διερεύνηση επιβεβαίωσε αυτό που γνώριζε από τα προηγούμενα χρόνια.

Μετά από ελάχιστα τηλεφωνήματα διαπιστώσαμε, όπως ακριβώς ΚΑΘΕ χρόνο, ότι τα στεφάνια που κατατέθηκαν στο Ηρώον του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, αφαιρέθηκαν από τις Υπηρεσίες που τα κατέθεσαν προκειμένου τα ίδια στεφάνια αύριο να κατατεθούν στο Ηρώον της Πλατείας Χώρας όπου θα γίνει ο επίσημος εορτασμός της 25ης Μαρτίου.

Το εθνόσημο έγινε 40 χρονών

O γνωστός - άγνωστος δημιουργός του και η πορεία του εθνικού συμβόλου από την επανάσταση του '21 έως τις μέρες
Ήταν 22 Μαρτίου του 1975 όταν τρεις μορφές των εικαστικών τεχνών στην Ελλάδα, περνούσαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου συνοδευόμενοι από τον τότε πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου για να παρουσιάσουν στον πρωθυπουργό της χώρας, Κωνσταντίνο Καραμανλή το νέο έμβλημα της Ελλάδας.

Επιστολή του Δημάρχου και του Προέδρου Δ.Σ. Κυθήρων για την Εγχώριο Περιουσία και τις παραλίες

Με επιστολή τους, ο Δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης και ο Ιωάννης Βέζος Πρόεδρος Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, απαντούν στην επιστολή του κ. Παπασταθάκη για τις παραλίες των Κυθήρων και την Εγχώρια Περιουσία. Λένε τα εξής:
«Δεν γνωρίζουμε αν ο κ. Παπασταθάκης είναι υπαρκτό πρόσωπο ή ακόμα ένας ανώνυμος υποστηρικτής του αναχρονισμού όπως τα «φραγκόσυκα» και οι «πεταλαγούδες» που τελευταία κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Σε κάθε περίπτωση τον ευχαριστούμε που ασχολήθηκε μαζί μας και καταπιάστηκε με ζητήματα που προφανώς αγνοεί ή για τα οποία έλαβε πλημμελή και επιλεκτική πληροφόρηση. Είναι παραπάνω από προφανές ότι ο κύριος αυτός και όσοι – ελάχιστοι – ταυτίζονται με τις απόψεις του δεν έχουν κανένα νομικό επιχείρημα για το θέμα των παραλιών και καταφεύγουν σε συκοφαντίες περί δήθεν μπάχαλου στη Εγχώριο Περιουσία. Πρέπει λοιπόν ορισμένα ζητήματα να ξεκαθαρίσουν.

"Οδοιπορικό" ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ ΕΔΕΣΣΑ Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ !!!

 Με τους μεγαλύτερους καταρράκτες σε όλα τα Βαλκάνια δικαιολογημένα την αποκαλούν η πόλη των νερών. Οι 11 καταρράκτες Έδεσσας οι μοναδικοί μέσα σε πόλη βρίσκονται στην άκρη βράχου σε ένα μοναδικό γεωπάρκο σμιλεμένο από το νερό που λέγεται <φρύδι της πόλης>. Οι δύο μεγαλύτεροι είναι επισκέψιμοι και προσφέρουν μοναδική ατμόσφαιρα της δύναμης της φύσης !! Πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης αποτελεί το βασικό πόλο έλξης επισκεπτών και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Ελλάδα. Εδώ το πάρκο Καταρρακτών προσφέρει ανοιχτούς χώρους αναψυχής και συνάντησης για όλους. Χώροι πολιτισμού, φύσης & αναψυχής βρίσκουν την τέλεια τοποθεσία στο χώρο των Καταρρακτών. Στην περιοχή βρίσκεται το Κέντρο Πληροφόρησης, το Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας, Μνημεία Μακεδονικής αρχιτεκτονικής, Νερόμυλοι και Υδροκίνητα Εργοστάσια, παραδοσιακές κατοικίες, σημαντικές βυζαντινές εκκλησίες και πεζόδρομοι με μονοπάτια που οδηγούν τους επισκέπτες και τους κατοίκους της πόλης.Ο χώρος είναι προσβάσιμος με σκαλοπάτια που οδηγούν σε διάφορα σημεία θέας ακόμη & κάτω από τον Καταρράκτες. Ο ιονισμένος αέρας από την δύναμη του νερού που χτυπά στα βράχια κάνει πολύ καλό στην υγεία για αυτό και πολλοί επισκέπτες στέκουν αρκετή ώρα μπροστά στο θέαμα ενώ από την ακτίνες του ηλίου πολύ συχνά δημιουργείται το ουράνιο τόξο. Κάθε βράδυ οι Καταρράκτες φωταγωγούνται και προσφέρουν μοναδικές εικόνες. Ο Μενέλαος Λουντέμης είχε πεί ::Εκεί όπου το πάρκο των Καταρρακτών συναντά την άκρη του βράχου, το φρύδι της πόλης, βρίσκεται το σκαλοπάτι όπου πατά ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό !!!Φωτορεπορτάζ ADELIN FM  

ΗΡΩΟ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΥΘΗΡΑ 24/3/2015

ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1973

Πηγή Eleni Harou https://www.facebook.com

ΤΟ RADIO ADELIN ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ


 Σε ένα ιστορικό χωριό κτισμένο στα όρια των Νομών Πέλλας και Ημαθίας βρέθηκε το radio adelin. Ένα χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 90 μέτρων από πρόσφυγες Πόντιους πάνω στα ερείπια παλιάς λουτρόπολης που σύμφωνα με την παράδοση στις ιαματικές πηγές του, που είναι πανελληνίως γνωστές, ο Μέγας Αλέξανδρος και η βασιλική οικογένεια πήγαιναν για ξεκούραση αλλά και για θεραπευτικούς λόγους. Το Λουτροχώρι με πληθυσμό περίπου 400 κατοίκους κατέχει ένα ποδοσφαιρικό ρεκόρ από την περίοδο 1990/91 καθώς έχει ομάδα του μικρότερου πληθυσμιακά χωριού της Ελλάδας, που κατάφερε να αγωνιστεί στην Δ' Εθνική.Ρεπορτάζ adelin 107.3 fm Κύθηρα

Ο Τριχείλης ζητά ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μονεμβασιάς με τον Πειραιά και την Κρήτη

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Θεόδωρο Δρίτσα απέστειλε ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση Μονεμβασίας, όπου ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα επαναφοράς του δρομολογίου Πειραιάς – Μονεμβασία – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Καστέλι Κρήτης. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σας εκφράζουμε τις ευχές μας για την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μονεμβασίας με τον Πειραιά και την Κρήτη, λειτούργησε ξανά το έτος 2011, δεκαπέντε χρόνια μετά τη διακοπή της, με το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» της εταιρείας «ΛΑΝΕ» και συνέχισε τα έτη 2012 και 2013, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, αφού είχε συνδυαστεί με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες στον τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης των επισκεπτών.

Η πληρότητα του πλοίου υπήρξε ιδιαίτερα ικανοποιητική και κορυφώθηκε τους θερινούς μήνες, δυστυχώς όμως το έτος 2014 έγινε διακοπή του δρομολογίου σε μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον τόπο μας, με την αιτιολογία ότι η γραμμή δεν επιδοτείται.

Σας παρακαλούμε πολύ να εξετάσετε τη δυνατότητα επαναφοράς του δρομολογίου Πειραιάς – Μονεμβασία – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Καστέλι Κρήτης, η οποία θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των πολιτών μας, καθώς και στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.


Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ

πηγή  http://www.apela.gr/article

ΤΟ RADIO ADELIN ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ !

Λουτρά Πόζαρ στο Λουτράκι
Πέλλας Το ρέμα του Αγ. Νικολάου ("Τόπλιτσα") στην Αριδαία. Στο Λουτράκι νομού Πέλλας, 13 χλμ. δυτικά της Αριδαίας, υπάρχουν οι μεταλλικές πηγές Λουτρά Λουτρακίου ή Λουτρά Πόζαρ που αναβλύζουν σε θερμοκρασία 37°C, με αξιόλογη χημική σύσταση. Το θερμό νερό έχει ιαματική δράση και είναι πόσιμο. Επισκέπτες το χρησιμοποιούν για λουτροθεραπεία, ποσιοθεραπεία, τόνωση και χαλάρωση. Η λουτρόπολη απέχει 3 χιλιόμετρα από το Λουτράκι και βρίσκεται στην κοιλάδα του ρέματος του Αγίου Νικολάου.

"Καψάλι Κύθηρα" παλιά φωτό

Άσκηση της Π.Υ Γυθείου στα Σχολεία Κροκεών…

1Η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σταθμός του Δήμου Ευρώτα, διεξήγαγε σήμερα άσκηση επέμβασης σε συμβάν πυρκαγιάς σε σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κροκεών, με ταυτόχρονη εκκένωση του κτιρίου από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Το σενάριο προέβλεπε πυρκαγιά σε αίθουσα διδασκαλίας του Λυκείου κατά την διάρκεια που η συγκεκριμένη τάξη απουσίαζε λόγο του μαθήματος της Γυμναστικής. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο σχολείο και ταυτόχρονα κλήθηκε η Υπηρεσία μας να επέμβει. Κατά την διάρκεια εκκένωσης καταφθάνουν στο τόπο του συμβάντος το Γύθειο1 υδροφόρο όχημα της Υπηρεσίας μας, με τους Π.Π.Υ. Μανιατάκο Φώτιο και Π.Π.Υ. Βενολιά Γεώργιο και το Ε1 υδροφόρο όχημα του Εθ.Π.Σ. Ευρώτα, με τους Εθ. Π. Βέρδο Ηλία και Εθ Πυρ/ρτη Βενολιά Στέφανο, οι οποίοι ταχύτατα ανέπτυξαν δύο εγκαταστάσεις κατάσβεσης πυρκαγιάς προκειμένου να επέμβουν. Αφού επιβεβαιώθηκε ότι δεν υπήρχε εγκλωβισμένο ή αγνοούμενο άτομο εντός του κτιρίου και με την ολοκλήρωση της κατάσβεσης η άσκηση ολοκληρώθηκε. Επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων κατά την διεξαγωγή της άσκησης ήταν ο Ανθυποπυραγός κ. Γεωργιάκος Ευγένιος.
Καθ όλη την διάρκεια της άσκησης ο Διοικητής της Υπηρεσίας μας περιέγραφε και εξηγούσε όλες τις ενέργειες των Πυροσβεστικών Δυνάμεων και ανέλυε περιληπτικά τον λόγω που γίνεται η κάθε ενέργεια και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται.

Οι παραλίες των Κυθήρων και το περίφημο καθεστώς με την… «Εγχώριο Περιουσία»

Επιστολή, με την οποία παρουσιάζεται η διαφορετική άποψη για το θέμα με τις «παραλίες των Κυθήρων» που δημοσιεύθηκε, μας εστάλη από τον αναγνώστη μας Γιάννη Παπασταθάκη. Στην επιστολή, γίνεται λόγος και για την περίφημη ‘Εγώριο Περιουσία». Γράφει:

«Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών, σχετικά με το καθεστώς ιδιοκτησίας των κοινοχρήστων και μη ιδιωτικών εκτάσεων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, είναι αναγκαίο να αποσαφηνισθούν τα εξής.

Στα δύο νησιά δεν έχει ιδιοκτησία το Ελληνικό Δημόσιο, την οποία διαχειρίζεται η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Χώρα.


Ερώτηση για την Κατάληψη της Νομικής Σχολής




ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την κοστολόγηση των ζημιών που έγιναν στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια της 6ήμερης κατάληψης από ομάδα αντιεξουσιαστών  ζητεί με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Εσωτερικών ο Βουλευτής της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Υποκρισία ή Βεβύλωση;

Φωτογραφία του Μιχάλης Πρωτοψάλτης.
Σήμερα, στις 12.30, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, στην προτομή του Αρχιστράτηγου της επανάστασης Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο, και τους εκπροσώπους των αρχών.
Κατατέθηκαν 6 ή 7 δάφνινα στεφάνια, στη συνέχεια όποιοι εκ των συμμετεχόντων θέλησαν ανεβήκαμε για προσκύνημα στην Αγία Μόνη, όπως κάνουμε κάθε χρόνο.
Στην επιστροφή, με έκπληξή μου διεπίστωσα ότι είχαν αφαιρεθεί όλα τα στεφάνια!
Ποιός πήρε τα στεφάνια;
Είναι υποκρισία; Η Βεβύλωση;

Συνάντηση Προέδρων Κοινοτήτων στο Δημαρχείο Κυθήρων

-----------------------------
Πηγή: kythira.gr
-----------------------------

Μανώλης Χάρος: Πουλιά και καράβια πετούν ελεύθερα

Ο δημιουργός χρησιμοποιεί τον χώρο του Εικαστικού Κύκλου ως εργαστήριο για να παρουσιάσει ζωγραφικά έργα με το καθιερωμένο ιδίωμά του, αλλά και πρωτότυπα ζωγραφισμένα γλυπτά
 
Σε αυτή την έκθεση, με τον αριθμητικό τίτλο 3/015 στην εποχή της παντοκρατορίας των αριθμών, ο Μανώλης Χάρος απελευθερώνει τα πουλιά και τα καράβια του. Εικαστικά ο δημιουργός πάει όντως με τα νερά των καιρών, αλλά η ιδεολογία του, όπως πάντα, ταξιδεύει κόντρα στους καιρούς, διαχρονικά πολύχρωμη, εμπνευσμένη και αισιόδοξη. 
 
 

Διήμερο εντατικό σεμινάριο από την Περιφέρεια Αττικής για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο – Αθήνα 26 και 27 Μαρτίου 2015

Η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει στις 26 και 27 Μαρτίου 2015 διήμερο εντατικό σεμινάριο με τίτλο «Σχεδιασμός της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής (Λεωφ. Μεσογείων 156) και απευθύνεται αποκλειστικά στους Αιρετούς και στα εξειδικευμένα στελέχη των Διευθύνσεων Τουρισμού όλων των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και σε εκπροσώπους συλλογικών φορέων, ενώσεων, οργανισμών, αναπτυξιακών εταιριών και επιμελητηρίων που ασχολούνται με θέματα τουρισμού.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η παροχή εξειδικευμένης τεχνογνωσίας σε θέματα σχεδιασμού και ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος, προτείνοντας ταυτόχρονα με επιστημονικό αλλά και πρακτικό τρόπο αποτελεσματικές και σύγχρονες εξειδικευμένες μεθόδους τουριστικής προβολής και σχεδιασμού. Με τη γνώση που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο, θα είναι σε θέση να χειριστούν πολύ πιο αποτελεσματικό τα ζητήματα της τουριστικής προβολής και εν γένει της τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή τους, μαθαίνοντας τα επιμέρους βήματα για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου μάρκετινγκ, καθώς και τις πρακτικές πτυχές για την υλοποίησή τους.
Πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση του αναπτυξιακού χαρακτήρα της τουριστικής προβολής, που ούτως ή άλλως αποτελεί πρωταρχικό στόχο της νέας Περιφερειακής Αρχής. Την ευθύνη της διοργάνωσης του σεμιναρίου έχει η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής (email επικοινωνίας: tourismos@patt.gov.gr).
Κύριος εισηγητής του σεμιναρίου, θα είναι ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και πολύπειρος επαγγελματίας του τουριστικού μάρκετινγκ με δράση σε 27 χώρες. Η συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι δωρεάν, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό παρακολούθησης.

ΠΑΛΙΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Το ρολόι τα παλιά χρόνια ήταν είδος πολυτελείας. Οι αγρότες μας υπολόγιζαν την ώρα από το λάλημα του πετεινού, από τους αστερισμούς, από τη θέση του ήλιου κ.τ.λ. Τα πρώτα ρολόγια που ήρθαν στα Κύθηρα ήταν μικρά τσέπης με αλυσιδίτσα, τα οποία κυκλοφόρησαν στην Ευρώπη από το 16ο αι. κατόπιν έχομε τα επιτραπέζια, του τοίχου και τα μεγάλα του δαπέδου, ρολόγια με στυλ που μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Εκτός αυτών σε κάποια σημεία στα Κύθηρα υπήρχαν και οι μεριντιάνες, δηλ. τα υπαίθρια ηλιακά ρολόγια, τα οποία λειτουργούσαν με ένα σιδερένιο δείκτη, η σκιά του οποίου έπεφτε πάνω στις ώρες που ήταν χαραγμένες πάνω σε μια πλάκα.