Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Διένεξη η Ομόνοια...;;;;;;;

Στις 23 Μαρτίου σε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπυργού Ναυτιλίας κ. Δρίτσα με τους Δημάρχους Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη και Ελαφονήσου κ. Λιάρο μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων συζητήθηκαν και 2 σημαντικά προβλήματα που απασχολούν ολόκληρη την περιοχή που περικλείεται από τους Δήμους Κυθήρων-Ελαφονήσου-Μονεμβασίας.
Το πρώτο θέμα ήταν:
Η εξέταση της δυνατότητας πραγματοποίησης θερινών δρομολογίων μεταφοράς τουριστών από την Ελαφόνησο προς την Αγία Πελαγία, υπό την προϋπόθεση να μην θιγεί επουδενί η γραμμή της Νεάπολης, για την οποία συμφωνήθηκε ότι αποτελεί αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο που εξυπηρετεί με συνέπεια το νησί.

Απάντηση στην επιστολή του κ. Ηρ. Τριχείλη , Δήμαρχου Μονεμβασίας απο Δήμαρχο Ελαφονήσου

  Ελαφόνησος, 30/03/2015
Αριθμ. Πρωτ : 292
Προς: Δήμο Μονεμβασίας
Υπόψη Δημάρχου Μονεμβασίας
Κου Ηρακλή Τριχείλη
Κοιν.: Δήμαρχο Κυθήρων
Κον Χαρχαλάκη Ευστράτιο
Θέμα: Επιστολή σας από 27/03/2015 με αρ. πρωτ. 4383, παραληφθείσα την 30/03/2015

Αξιότιμε Κύριε Συνάδελφε,

Σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου, σας γνωρίζω ότι ουδεμία διάθεση μονομερών ενεργειών, σε θέματα που αφορούν στο Δήμο της αρμοδιότητός σας, δεν υφίστατο, καθότι είναι σαφές από το Δελτίο Τύπου του Δήμου μας, ότι τα δύο εκ των τριών θεμάτων συζήτησης μας με τον Υπουργό ήτο ζητήματα διαδημοτικής συνεργασίας και το τρίτο (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο) αποκλειστικού ενδιαφέροντος για το Δήμο Ελαφονήσου.

Οφείλω να επισημάνω ότι είναι απορίας άξιον η βεβιασμένη ανάρτηση συμπερασμάτων και αβάσιμων καταγγελιών στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου σας και στα ΜΜΕ, εναντίον εμού και του Δημάρχου των Κυθήρων, κον Χαρχαλάκη, με το οποίο συνεργαζόμαστε στενά και εποικοδομητικά με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και των επισκεπτών μας και τον οποίο ευχαριστώ προσωπικά για την αμέριστη στήριξή του προς το Δήμο Ελαφονήσου.
Προσβλέποντας μακροπρόθεσμα αλλά και εν όψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου, η προοπτική ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής γραμμής κατά τους θερινούς μήνες συνεπάγεται και την καλύτερη επικοινωνία των τριών Καλλικρατικών Δήμων, ενώ ζητούμενο αδιαπραγμάτευτο της συναντήσεως μας μετά του Υπουργού υπήρξε η προϋπόθεση να μη θιγούν τόσο τα δικαιώματα του όμορου Δήμου Μονεμβασίας όσο και η ακτοπλοϊκή γραμμή της Νεαπόλεως.

Όσον αφορά στο θέμα του αγκυροβολίου στον Όρμο των Βατίκων, το οποίο από κοινού με τον Δήμαρχο των Κυθήρων αγωνιούμε και δρούμε, οι δεσμεύσεις του Υπουργού για επανεξέταση και έλεγχο στην εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών ελλιμενισμού θα έπρεπε να αποτελούν εφαλτήριο συγχαρητηρίων και προσωπικής σου ανάγκης να ταχθούμε από κοινού οι τρεις Δημοτικές Αρχές συσπειρωμένες και δημοσίως υπέρ αυτού του στόχου, αυτού του ανυπέρβλητου προβλήματος που μαστίζει την περιοχή μας.
Αγαπητέ Ηρακλή,

Ο Δήμος Ελαφονήσου έχει ήδη γνωστοποιήσει, με τη συμμετοχή του στην Ημερίδα της Πάρνωνα AE με θέμα “Προστασία, δυνατότητες και προοπτικές ανάδειξης της ενάλιας αρχαιολογικής κληρονομιάς της Λακωνίας” την 6η Δεκεμβρίου 2014, την έλλειψη κακοβουλίας, την αδιαμφισβήτητη πρόθεση συνεργασίας, της ενίσχυσης των κοινών και αμοιβαίων συμφερόντων μας καθώς επίσης και τη διάθεση συνεχούς επικοινωνίας για την ανάδειξη και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής των Βατίκων.

Στην εν λόγω ημερίδα, που εγώ παρευρέθη απευθύνοντας χαιρετισμό, ήταν ευκαιρία να μοιραστούμε σκέψεις, να δρομολογήσουμε δράσεις και να αξιώσουμε αναπτυξιακή κοινή πορεία των γειτονικών Δήμων μας.

Το γεγονός ότι λησμονείς την πρόσφατη συν διοργάνωση, παρανοείς την, από κοινού με τον αξιόλογο Δήμαρχο Κυθήρων, συνάντηση μας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, κον Δρίτσα, του οποίου τα εχέγγυα είναι ο στοχασμός, η σοβαρότητα και η αξιοπρέπεια με την οποία αφουγκράστηκε τα προβλήματα του τόπου μας, και, εν τέλει, μας προσάπτεις άστοχες καταγγελίες, με θλίβει πραγματικά και βαθιά ως Δήμαρχο και Βατικιώτη. Η αγάπη μου για τα Βάτικα δεν αναγνωρίζει τα στενά διοικητικά όρια του μοναδικού Νησιωτικού Δήμου της Λακωνίας, του οποίου έχω την τιμή να είμαι Δήμαρχος, αλλά αφορά την ευρύτερη περιοχή, καθότι μοιραζόμαστε κοινή πολιτιστική, πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά.

Εύχομαι αυτά που από κοινού μας προβληματίζουν και αυτά που ο καθένας μας χωριστά έχει οραματιστεί για τα διοικητικά όρια της αρμοδιότητάς του, να αποτελέσουν μια ύστερη ευκαιρία συνένωσης, συνεννόησης και συνεργασίας και σε παρακαλώ θερμά όπως ανακαλέσεις, προς όφελος των προαναφερθέντων κοινών μας στόχων.
Ο Δήμαρχος
Χαράλαμπος Λιάρος

Τάκης Χατζηπέρος Επίσκεψη στην Ύδρα για την 25η Μαρτίου

Επίσκεψη στην Ύδρα για την 25η Μαρτίου
Την Ύδρα επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων την Τρίτη 24 Μαρτίου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Γιώργου Κουκουδάκη προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το 1ο Δημοτικό Σχολείο (χρονολογείται από το 1770). Ο κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Περιφέρειας και συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις. Μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχου κ. Ρένας Δούρου και συνεχάρη τους μαθητές και τους δασκάλους του 1ου Δημοτικού για την εκδήλωση. Διαπίστωσε ότι το κτίριο που στεγάζεται το Σχολείο χρειάζεται επειγόντως επισκευή και αποκατάσταση ζημιών. Έδωσε εντολή στον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών να επικαιροποιηθεί η υφιστάμενη από το 2010 μελέτη αποκατάστασης προκειμένου να επισκευαστεί το κτίριο το συντομότερο δυνατόν.
Επίσης συγκάλεσε λαϊκή συνέλευση – διαβούλευση με τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Κουκουδάκη, τους Αντιδημάρχους και το Δημοτικό Συμβούλιο και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις των έργων στην Ύδρα και ειδικότερα:

ADELIN WEB TV <ΡΕΠΟΡΤΑΖ> ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 29/03/2015


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 30/3/2015

Ξεκίνησαν οι επαφές του Δημάρχου και της αντιπροσωπείας του Δήμου Κυθήρων στη Θεσσαλονίκη με τουριστικούς πράκτορες χωρών του εξωτερικού προκειμένου να προωθηθούν τα Κύθηρα ως νέος τουριστικός προορισμός. Το ειδικό αυτό event διοργανώνεται στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Hotel Palace και προσελκύει tour operators και δημοσιογράφους από χώρες του εξωτερικού. Αύριο ο Δήμαρχος θα παρουσιάσει τα Κύθηρα ως τιμώμενη περιοχή, ενώ θα υπάρξει και εκτεταμένη δημοσιότητα στον τύπο, τα ΜΜΕ και σε ειδικά έντυπα του τουρισμού.


Τέλος το Παρατηρητήριο για τους δήμους, έρχεται ανεξάρτητη αρχή πειθαρχικού ελέγχου


dimarxeio_peiraia
Τη σύσταση νέας ανεξάρτητης υπηρεσίας για την εποπτεία, τον έλεγχο νομιμότητας επί των πράξεων και τον πειθαρχικό έλεγχο επί των αιρετών των ΟΤΑ, σχεδιάζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπως προκύπτει από έγγραφο που υπογράφει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Βούτσης και διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Στόχος του υπουργείου, όπως αναφέρει ο υπουργός, είναι η ενοποίηση των ελέγχων στο μέτρο του δυνατού και η αξιοποίηση των καταχωρούμενων σε επιμέρους βάσεις δεδομένων στοιχείων.
Παράλληλα, θα επιχειρηθεί μια ορθολογικότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού των ΟΤΑ, με ταυτόχρονη υλοποίηση ενός προγράμματος προσλήψεων αυξημένης οικονομικής και κοινωνικής ανταποδοτικότητας και ενίσχυσης της επιχειρησιακής ικανότητας των ΟΤΑ ώστε να σχεδιάζουν, να υλοποιούν και να αποτιμούν τα αποτελέσματα των πολιτικών τους.
Το υπουργείο εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός συστήματος, μέσω του οποίου θα καταγράφονται και θα συσχετίζονται οι ανάγκες και οι διαθεσιμότητες, ώστε να διευκολυνθεί η κινητικότητα των υπαλλήλων μεταξύ των ΟΤΑ.

Ο Καναδάς βάφτηκε στα ελληνικά χρώματα στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου





ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Πλημμύρισε από γαλανόλευκες η λεωφόρος Ντάνφορθ στο Τορόντο στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, παρουσία χιλιάδων Ελλήλων, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας Αλέξανδρου Ιωαννίδη, της πρωθυπουργού του Οντάριο Κάθλιν Γουίν και άλλων επισήμων.

Παιδιά και μεγάλοι παρήλασαν με ενθουσιασμό, κάτω από έναν ηλιόλουστο ουρανό παρά το τσουχτερό κρύο, ενώ η κατάθεση στεφάνου έγινε στο μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με τα καναδικά τηλεοπτικά δίκτυα, περίπου 15.000 χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν στην ελληνοκρατούμενη λεωφόρο Ντάνφορθ κρατώντας τις σημαίες της Ελλάδας και του Καναδά και φωνάζοντας συνθήματα «Ζήτω η Ελλάδα», «Ζήτω η 25η Μαρτίου», «Ζήτω η Κύπρος».

Στην παρέλαση συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, τα ελληνικά σχολεία αλλά και εθνικοτοπικοί σύλλογοι. Είχε προηγηθεί η δοξολογία στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου προεξάρχοντος του επισκόπου Ανδίδων κ. Χριστοφόρου.
Σημειώνεται ότι οι γιορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το γκαλά της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο το Σάββατο το βράδυ, όπου ο γενικός πρόξενος Αλέξανδρος Ιωαννίδης ανέγνωσε τον χαιρετισμό του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ μίλησε για την ανάγκη ενότητας και σύμπνοιας του Ελληνισμού στις δύσκολες στιγμές της χώρας, ενώ μίλησε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης.

Δελτίο Τύπου Λ.Α.Ν.Ε. - Ακύρωση Δρομολογίου

Πειραιάς   30-3-2015
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ
               Α)  ΥΠ.Ο.Υ.Ν.Τ. /  ΔΘΣ Β'                
               Β)  ΥΠ.Ο.Υ.Ν.Τ. /  ΓΕΜΜΕ
               Γ)  ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ : ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΥΘΗΡΩΝ, ΚΙΣΣΑΜΟΥ                                               
               Δ)  ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  :  ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΥΘΗΡΩΝ,ΚΙΣΣΑΜΟΥ
Η LANE SEA LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω έκτακτου δεξαμενισμού του  Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ», το δρομολόγιo του πλοίου ΔΕΥΤΕΡΑ 30-3-2015 από Πειραιά προς Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμο και επιστροφή Τρίτη 31-03-2015 θα παραμείνει ανεκτέλεστο.
 
Τα κατά λιμένα πρακτορεία LANE παρακαλούνται για σχετική ενημέρωση επιβατών, για τους οποίους διατίθενται στοιχεία επικοινωνίας.
ΚΟΙΝ:  Πλοίαρχο Ε/Γ-Ο/Γ  «Ε/Γ – Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ»

ΣτΕ: Προσωρινό «πάγωμα» σε ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνες, κ.λπ. στις παραλίες


ΣτΕ: Προσωρινό «πάγωμα» σε ομπρέλες, ξαπλώστρες, καντίνες, κ.λπ. στις παραλίες
Η απευθείας παραχώρηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού των παραλιών προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυ­κτήρια, κανό, θαλάσσια ποδήλατα, κ.λπ., αλλά και πε­ραιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης παραλίας σε τρίτους, δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία μόνο υπουργική απόφαση.
Σύμφωνα με το protothema.gr, η παραχώρηση πρέπει να γίνεται «μεμονωμένα, κατά περίπτωση και ύστερα από εξατομικευμένη κρίση της διοίκησης» και εφόσον υπάρχουν διαγράμματα τα οποία θα καθορίζουν τις προϋποθέσεις και τους όρους παραχώρησης.
Αυτό έκρινε η πενταμελής σύνθεσης του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας και λόγω σπουδαιότητας του θέματος παρέπεμψε το όλο ζήτημα για νέα κρίση στην αυξημένη επταμελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος.

Πρόταση αεροπορικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης με τα Κύθηρα


katsafados kostas
Η επέκταση της υπάρχουσας αεροπορικής γραμμής Θεσσαλονίκης- Καλαμάτας έως τα Κύθηρα, αλλά και η ένταξη της στις γραμμές παροχής δημόσιας υπηρεσίας (άγονες) είναι το αντικείμενο της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α ΄Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Στην ερώτησή του, ο Βουλευτής τονίζει ότι επανειλημμένως η Δημοτική Αρχή των Κυθήρων έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα στον εκάστοτε Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με την εν λόγω γραμμή, έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα η αεροπορική σύνδεση των Κυθήρων με τη Βόρεια Ελλάδα και τη Νότια Πελοπόννησο, γεγονός που θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του νησιού.
Ο κ. Κατσαφάδος επισημαίνει ότι με τις παρούσες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, τα Κύθηρα αποτελούν απαγορευτικό προορισμό για τη Βόρεια Ελλάδα λόγω του υψηλού κόστους μετακίνησης αλλά και της χιλιομετρικής απόστασης, ενώ τονίζει ότι τα τελευταία 10 περίπου χρόνια η Δημοτική Αρχή και οι τοπικοί φορείς, έχουν εργασθεί με συνέπεια και στρατηγικές κινήσεις για την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων που βοηθούν τόσο στην ανάπτυξη του τουρισμού, όσο και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων αναφέρει ακόμη ότι τα εφαρμοζόμενα προγράμματα παροχής δημόσιας υπηρεσίας έχουν εκπονηθεί με κύριο στόχο την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων – κυρίως νησιωτικών – περιοχών της Ελλάδας, ενώ κάνει λόγο για  διακριτική μεταχείριση έναντι άλλων περιοχών της χώρας, φέροντας ως παράδειγμα την  Σητεία όπου λειτουργούν 4 γραμμές παροχής δημόσιας υπηρεσίας όταν σε απόσταση 2 ωρών με το αυτοκίνητο υπάρχει ο Κρατικός Αερολιμένας Ηρακλείου.
Το κείμενο της ερώτησης του κ. Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Προς Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού
Υπ’ όψιν Αναπλ. Υπουργού Χρίστου Σπίρτζη
ΘΕΜΑ : Ένταξη στην Εκμετάλλευση Τακτικών Αεροπορικών Μεταφορών ΕΚ 1008/2008 και επέκταση της υπάρχουσας αεροπορικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Καλαμάτας, έως τα Κύθηρα.
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με τα άρθρα 16, 17 και 18 του Κανονισμού (ΕΚ) αρ. 1008/2008 για την εκμετάλλευση τακτικών αεροπορικών γραμμών, έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας στο εσωτερικό της Ελλάδος.

"ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ"ΤΡΙΤΗ 31/3/15 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ


Θεσσαλονίκη ! Με τους συντελεστές της εκπομπής "ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ..." Τηλεόραση 4Ε





Παγκόσμια ημέρα αυτισμού – Προβολή ταινίας

Παγκόσμια ημέρα αυτισμού
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού το ΚΔΑΠ-μεΑ Δήμου Μονεμβασίας διοργανώνει προβολή της βραβευμένης ταινίας: «Μαύρο Μπαλόνι», 2008 (Διάρκεια 97′)
Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00μμ στο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης
Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει bazaar με πασχαλινές δημιουργίες των παιδιών μας.Πηγή Συμβαίνει Τώρα

Το πιο παλιό λεωφορείο των Κυθήρων της 10ετίας του 50 του Βασίλη Κασιμάτη (Καρίνου)

Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Το 1917, κατά την περίοδο του Διχασμού, τα Κύθηρα με την πρωτοβουλία και την υποκίνηση του Κυθήριου βουλευτή του Βενιζελικού κόμματος Παναγιώτη Τσιτσίλια, αποσπαστήκανε από το κράτος των Αθηνών, που κυβερνούσε φιλοβασιλική κυβέρνηση και προσχωρήσανε στο κράτος της Θεσσαλονίκης υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Αυτό το αυτόνομο Κυθηραϊκό «Κράτος» έζησε λίγους μήνες με δικές του τελωνειακές και αστυνομικές αρχές και διαλύθηκε όταν ανέλαβε πρωθυπουργός ο Βενιζέλος. Στη φωτογραφία διακρίνεται η διακήρυξη της Αυτονομίας και οι υπογραφές των Κυθηρίων κοινοταρχών που συναίνεσαν σ´ αυτήν.Απο το Αρχείο του Κυθηραϊκου Συνδέσμου Αθηνών.  Πηγή
Eleni Harou

ΑΝΕΚΤΕΛΕΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ

Η LANE SEA LINES ενημερώνει το επιβατικό  κοινό ότι λόγω εκτάκτου δεξαμενισμού του Ε/Γ ''ΒΙΤΖΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'', το δρομολόγιο του πλοίου ΔΕΥΤΕΡΑ 30-03-2015 από Πειραιά προς Κύθηρα -Αντικύθηρα -Κίσσαμο και επιστροφή Τρίτη 31-03-2015 θα παραμείνει  ανεκτέλεστο.

Τα κατά λιμένα πρακτορεία LΑΝΕ παρακαλούνται για σχετική ενημέρωση επιβατών, για τους οποίους διατίθενται στοιχεία επικοινωνίας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ! < ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ> ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ

Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας. Αποτελεί έδρα του ομώνυμου δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης. Από την ίδρυσή της από τον Κάσσανδρο η Θεσσαλονίκη ως μια ακμάζουσα ελληνιστική πόλη μέχρι την οθωμανική κυριαρχία αξιοποιεί την στρατηγική της θέση και αναπτύσσεται σε μια πολυπολιτισμική πόλη. Από το 1912, με τη λήξη των Βαλκανικών πολέμων και την ενσωμάτωση της περιοχής στο σύγχρονο Ελληνικό Κράτος, η Θεσσαλονίκη αποτελεί τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας. Ο πληθυσμός του πολεοδομικού συγκροτήματος υπολογίζεται σήμερα στους 790.824 κατοίκους (2011).
Η ίδρυση της πόλης στην ελληνιστική εποχή συμπίπτει με μια κρίσιμη φάση στην ιστορία του Μακεδονικού Βασιλείου, που ξεκινά από τον πρόωρο θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και με την διεκδίκηση του θρόνου του Μακεδόνα βασιλιά από τους επιγόνους του. Ο στρατηγός Κάσσανδρος για να μπορέσει να διεκδικήσει το θρόνο της Μακεδονίας παντρεύτηκε την ετεροθαλή αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Θεσσαλονίκη, προς τιμήν της οποίας ίδρυσε την πόλη συνενώνοντας 26 πολίχνες, που βρίσκονταν γύρω από το Θερμαϊκό κόλπο.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά η έκθεση Natex στο Δυτικό Αεροδρόμιο με θέμα το κυνήγι -ψάρεμα -κατάδυση- και κάμπινγκ, από τις 26 έως στις 29 Μαρτίου. Οι επισκέπτες και ειδικά οι λάτρεις όλων των κατηγοριών είχαν την ευκαιρία να δουν τον ιδανικό εξοπλισμό ,να ενημερωθούν για τις νέες τεχνικές του ψαρέματος ,του ψαροντούφεκου, της υποβρύχιας δραστηριότητας καθώς και της αθλητικής αλιείας όπως επίσης και για το κυνήγι το κάμπινγκ και Ναυαγοσωστική. Μια εξαιρετική οργάνωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες μικρούς και μεγάλους που λατρεύουν τις δραστηριότητες αυτές.Παράλληλα είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ομιλίες από αναλυτές για κάθε κατηγορία εξοπλισμού και ενημερώθηκαν για τις ανάγκες της κάθε τεχνικής. Επίσης στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων , προβλήθηκε και η ταινία ντοκυμαντέρ του Ρομπέρτο Κάλιτς αφιερωμένη στην ζωή του μεγάλου λάτρη της θάλασσας και του ψαροντούφεκου. Ρεπορτάζ Radio Adelin 107.3 .

Ανάρτηση αγανάκτησης!

Τρία νεκρά δέντρα στη Νεράιδα! Και θα μου πείτε, εδω η άρρωστη ψυχη αφαιρεί χωρίς ενδοιασμούς ανθρώπινες ζωές κι εσυ ασχολείσαι με τρία δέντρα; Ναι, θα ασχοληθώ και θα προχωρήσω τα νόμιμα, γιατι πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία επιτέλους! Επιμένω στο χαρακτηρισμό, κάποιο άρρωστο μυαλό, ξυπνώντας κάποιο πρωινό, σκέφτηκε πως τον ενοχλούν αυτά τα δέντρα! Χωρίς ενδοιασμούς, νέκρωσε τους οργανισμούς, αφαιρώντας κομμάτι φλοιού στο κάτω μέρος του κορμού, με αποτέλεσμα, σταδιακά να χάσουν τους χυμούς τους και να πεθάνουν! Το σκεπτικό μου δεν μπορεί να συλλάβει το μέγεθος της αρρώστιας του μυαλού του θύτη και πως μια συνείδηση ακυρώνεται τοσο πολυ! Για το μονο που ειμαι σίγουρη, θα κανω οτι περνάει απτό χέρι μου να σταματήσω τις ενέργειες αυτές, για να προστατευτεί το περιβάλλον για το οποίο ειμαι τοσο υπερήφανη! Συμπληρώνω πως οι ενέργειες αυτές, δεν δύναται να έχουν προέλθει απο έναν επισκέπτη πέντε ημερών που επισκέπτεται το νησί!!

Καψάλι Κύθηρα παλιά Φωτό

πηγή φωτό
Nikos Desillas

Συνελήφθη στο Γύθειο για Οικονομικές ατασθαλίες…

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ EPIRUSGATEΣυνελήφθη, χθες (28.3.2015) το πρωί, στο Γύθειο Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, ένας (1) 66χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή του Ζ’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Πειραιώς, για ψευδής βεβαίωση νόθευση.

Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσαν ακόμη δύο (2) αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για μη έγκυρη καταβολή εργοδοτικών και εργατικών εισφορών στο Ι.Κ.Α. και για παράβαση του Νόμου περί Επιταγών.Πηγή http://www.report24.gr/


Έντονη Αναφορά Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη για την αδικαιολόγητη αντίδραση του Δημάρχου Μονεμβασίας




B2B Travel Event 2015 Με την τιμητική παρουσία των Κυθήρων

30/03/15 :03 to 31/03/15 :03
Το 4o  B2B Travel Event, που πραγματοποιείται τον Μάρτιο του 2015 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αποτελεί πλέον ένα ετήσιο επαγγελματικό τουριστικό γεγονός,  που έχει ισχυροποιήσει τη θέση του ανάμεσα στους Έλληνες ξενοδόχους και  στους ξένους τουριστικούς πράκτορες.

Επί τρεις συνεχόμενες χρονιές, το Respond On Demand, η διοργανώτρια εταιρία, κατάφερε να κάνει τη Θεσσαλονίκη το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για πολλούς εκπροσώπους τουριστικών γραφείων από το εξωτερικό, που ήρθαν στην Ελλάδα αναζητώντας νέες συνεργασίες με  έλληνες επιχειρηματίες του τουρισμού.  

Οι τουριστικοί πράκτορες συνάντησαν  νέους συνεργάτες ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και αρκετές νέες εμπορικές συνεργασίες ξεκίνησαν από το διήμερο επαγγελματικό event των τελευταίων ετών !

Τριχείλης: προς Δημάρχους Ελαφονήσου και Κυθήρων οχι σε μονομερείς ενέργειες…

DSC_0412
Ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης επισημαίνει προς τους συναδέλφους του κ.κ. Δημάρχους Ελαφονήσου και Κυθήρων, την ανάγκη για ενημέρωση και καλή συνεργασία σε θέματα που αφορούν και περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας.
Περισσότερη πληροφόρηση στην επιστολή του κ. Δημάρχου.
Κύριοι Συνάδερφοι
Από τα ΜΜΕ πληροφορήθηκα για μονομερείς ενέργειες σε θέματα που αφορούν και στο Δήμο Μονεμβασίας και δη στη περιοχή της Δ.Ε Βοιών.
Ως Δήμαρχος δεν είχα καμία ενημέρωση, κάτι που δεν βοηθά στην καλή συνεργασία μεταξύ των Δήμων μας και που αποτελεί απαραίτητα προϋπόθεση για την προώθηση των αμοιβαίων συμφερόντων, μας ,για την ανάπτυξη της περιοχή και για ένα καλύτερο μέλλον.
Ο Δήμαρχος
Ηρακλής Τριχείλης
Πηγή  http://pakialakonias.gr

Μπλόκο σε φορτηγό πλοίο που μετέφερε λαθραία τσιγάρα.

www.nomosnews.gr, ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντόπισε και κατάσχεσε το Λιμενικό Σώμα...

σε φορτηγό πλοίο που βρισκόταν κοντά στην Καλαμάτα.

Έντεκα κοντέινερ με λαθραία τσιγάρα μετέφερε το φορτηγό πλοίο "GENC 3" σημαίας Αγίου Βεκεντίου και Γρεναδινών, που εντόπισαν οι αρχές τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (29/03) στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του ακρωτηρίου «Κηπούλα».

Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι δυνάμεις του Λιμενικού επιβιβάστηκαν στο πλοίο όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη των έντεκα κοντέινερ που έκρυβαν τα λαθραία τσιγάρα.

Το φορτηγό πλοίο μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου αφού διαπιστώθηκε ότι το φορτίο του ήταν παράνομο και επρόκειτο να διανεμηθεί στην επικράτεια, συνελήφθησαν τα οκτώ αλλοδαπά μέλη του πληρώματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Κυριακή στον εισαγγελέα της Καλαμάτας.

Φωτογραφία Αρχείου.
Πηγή : newsbomb.gr

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 28/3/2015 - Συμαυλία Φιλαρμονικής του Π.Ν.

Με τον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής του Π.Ν. Πλωτάρχη κ. Γεώργιο Τσιλιμπάρη συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στρ. Χαρχαλάκης.
Στόχος της συνάντησης ήταν η συζήτηση τεχνικών και οργανωτικών ζητημάτων για την προγραμματισμένη συναυλία της Φιλαρμονικής του Π.Ν. στα Κύθηρα στις 31 Ιουλίου 2015, που θα πραγματοποιηθεί ύστερα από αίτημα του κ.Δημάρχου που έχει εγκριθεί από τον Αρχηγό του Π.Ν.
Στη συναυλία θα συμμετάσχουν 45 μουσικοί και τραγουδιστές του Π.Ν. και θα πραγματοποιηθεί, υπό το φως της Πανσελήνου, στο προαύλιο του Γυμνασίου-Λυκείου της Χώρας.
Την επομένη ημέρα, 1η Αυγούστου, ολόκληρη η Φιλαρμονική του Π.Ν. θα συμμετάσχει, κατόπιν επιθυμίας των μελών της, στον εορτασμό του Ιερού Ναού της Αγ. Ελέσας.
Παράλληλα ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων της Π.Ε. Νήσων προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία εκπόνησης μελετών και τεχνικών περιγραφών που έχει ζητήσει ο Δήμος Κυθήρων καθώς και τη Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης των έργων αναπλάσεων και οδοποιίας που έχουν προταθεί από το Δήμο.
Τέλος, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μηνάς Κορώνης παρακολούθησε την ημερίδα της Περιφέρειας Αττικής με θέμα τον τουρισμό και την τουριστική προβολή, κατά την οποία έγιναν επαφές στελεχών της αυτοδιοίκησης με ειδήμονες στον τουρισμό.
-----------------------
Πηγή: kythira.gr
-----------------------

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ-ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 28-3-2015

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο το Σάββατο 28-3-2015 στις 11.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, υπό την προεδρία του Λάζαρου Βέζου.
Παρόντες οι αντιδήμαρχοι, Μαθιός Αγγελιουδάκης και Γιώργος Κομηνός.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Ζαντιώτης, Ειρήνη Τραβασάρου, Γιάννης Κατσανεβάκης, Μαρία Κασιμάτη, από την πλειοψηφία και οι, Μιχάλης Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Δημήτρης Λουράντος και Αντώνης Πρωτοψάλτης, από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Ο Δήμαρχος απουσίαζε, ευρίσκεται εκτός Κυθήρων.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν δέκα επτά.
Με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η συνέχιση της διακοπής των εργασιών μέχρι 31-5-2015, στα έργα "Ασφαλτόστρωση οδού προς παραλία Χαλκού" και "Ασφαλτόστρωση οδών οικισμού Διακοφτίου".
Εγκρίθηκε η παράταση περαιώσεως του έργου "Βελτίωση οδών Αγίας Πελαγίας", μέχρι 10-5-2015.
Επίσης εγκρίθηκαν, κατά πλειοψηφία, τα πρωτόκολλα οριστικής παραλαβής των έργων:
"Ανάπλαση πλατείας Δοκάνων", "Αποκατάσταση λιθόκτιστων Τοπικής Κοινότητας Κυθήρων", "Ασφαλτόστρωση οδού προς Μελιδόνι",
"Ασφαλτόστρωση οδού προς Τροχάλια Παναγία Ορφανή", "Βελτίωση οδού προς Κακή Λαγκάδα",
"Βελτίωση οδών Τοπικού Διαμερίσματος Καραβά".
Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 6-5, η εισήγηση για την έγκριση του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου "Οδοποιία Τοπικού Διαμερίσματος Μητάτων".
Η απόρριψη έγινε, αφού δεν ψήφισαν μέλη της πλειοψηφίας, χωρίς την απαραίτητη αιτιολόγηση, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο ακύρωσης της απόφασης.
Δημιουργεί πάντως ερωτηματικά, η στάση της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης να καταψηφίζει χωρίς αιτιολογία εισηγήσεις, όπως όλα τα πρωτόκολλα οριστικής παραλαβής των έργων, τα οποία έχουν ολοκληρωθεί, έχουν παραδοθεί και έχουν δοθεί σε χρήση.

Φιλαρμονική Ποταμού - Προβολή Ταινίας στο Πνευματικό Κέντρο Ποταμού

Καλούμε και αυτή την Κυριακή, στις 8 το βράδυ,τους φίλους της Φιλαρμονικής μας, σε μια προβολή ταινίας με μουσικό θέμα, την οποία, αυτή την φορά, επιλέγει ο Παύλος Κορωναίος. 
Οι προβολές γίνονται στον χώρο μας, πάνω από το Πνευματικό Κέντρο Ποταμού και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Επίσκεψη Θ. Δρίτσα στο «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Επίσκεψη στο πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», μόλις αυτό αφίχθη στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρής Δρίτσας.
Ο κ. Δρίτσας συνεχάρη  τον πλοίαρχο Δημήτρη Λαδά, τους αξιωματικούς και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου για τις προσπάθειες τους ώστε, υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, να αντιμετωπιστεί με επιτυχία και με ασφάλεια για τους επιβάτες το πρόβλημα που προέκυψε με την προσάραξη του πλοίου στο λιμάνι της Κάσου.