Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ


Μαθιός Αγγελιουδάκης- Αντιδήμαρχος

Υπόθεση δένδρων στην "Φόνισσα"

Μετά από το χτεσινό σχετικό  δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο για τα ξερά δένδρα στην περιοχή της "Φόνισσας" της Τοπικής Κοινότητας Μυλοποτάμου, πήγα σήμερα το πρωϊ 01.04.2015 στην περιοχή μαζί με την Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Καλλιόπη Ν.Καρύδη.

Εκεί διαπίστωσα πως άγνωστος- άγνωστοι δράστες σε προγενέστερο χρονικό διάστημα (ίσως και περισσότερο των 2 ετών), έκοψαν περιμετρικά  τον φλοιό στην βάση του κορμού από ένα κατ΄εκτίμησή μου αιωνόβιο δένδρο με αποτέλεσμα αυτό να έχει ξεραθεί.
Στό ίδιο χώρο  υπάρχουν ακόμια τρία (3) ξερά πλατάνια για τα οποία όμως δεν διαπίστωσα ουδεμία παρέμβαση επί του φλοιού τους, εκτιμώ ότι αυτά έχουν ξεταθεί από άλλα ίσως φυσικά αίτια.
Στην μήνυση που υπέβαλα αυθημερόν στο Α.Τ. Κυθήρων κατά αγνώστου ή αγνώστων δραστών, κατέθεσα και ζήτησα να επισυναφθεί στην μήνυση το  σχετικό δημοσίευμα καθώς και 2 φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται περιμετρικά η τομή του φλοιού.

-------------------------------------------------
Μαθιός Αγγελιουδάκης- Αντιδήμαρχος
-------------------------------------------------

Απάντηση κ. Σμαρδένκα στον Δήμαρχο για το θέμα "Ακύρωση Δρομολογίων Βιτσέντζος Κορνάρος"

Ας με συγχωρέσει  ο αγαπητός δήμαρχος αλλά ευτυχώς η δυστυχώς δεν έχω στην διάθεση μου  μια κομπανία από πίσω μου για να με στηρίξει, και έτσι θα τα πω όσο πιο απλά μπορώ.
Αυτό που δεν θέλω σίγουρα είναι να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο 
Το να δρας όπως λέει μεθοδευμένα για να προβάλει τον τόπο μας  χωρίς πρώτα να έχει λυθεί  το πιο βασικό πρόβλημα  είναι τελείως άτοπο. 

Σαν να έχεις κτίσει ένα σπίτι στην κορυφή ενός λόφου αλλά δεν έχεις δρόμο για να πας. Όσο για την εξωστρέφεια και τις  δημοσιές σχέσεις,  σας είδαμε με Δούρου και Καμμένο, και πόσες άλλες
Στην  ουσία δεν είδαμε ένα δελτίο τύπου με τα θετικά της επίσκεψης τους. Και τέλος για το ποτέ θα κριθείτε αυτό πρέπει να το επιδιώκεται κάθε μέρα.
Κάθε μέρα όταν φεύγετε από το γραφείο σας ρωτάτε τον εαυτό σας αν άξιζε ο κόπος,   και όχι σαν να έχετε  ένα μαγαζάκι που το νοικιάσατε και στο τέλος της σύμβασης ( 5 χρόνια ) θα κάνετε ταμείο. 
--------------------------------------
Βαγγέλης Σμαρδένκας
-------------------------------------- 
Πηγή  http://kithiraikanea.blogspot.gr

Θ.ΔΡΙΤΣΑΣ: ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

  • «Μόνο ως πρωταπριλιάτικο αστείο, μπορεί να διαβαστεί η είδηση περί αύξησης του συντελεστή φορολογίας των ναυτικών, η οποία κυκλοφόρησε νωρίς σήμερα το πρωί. Ακόμα και ως τέτοια όμως, δημιουργεί ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα όσων τη «διέρρευσαν», δεδομένου ότι διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία το θέμα της απλήρωτης ναυτικής εργασίας και της υψηλής ανεργίας μεταξύ των ναυτικών, δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας. Δεν κατανοούμε τη σκοπιμότητα του να δημιουργείται κλίμα σύγχυσης και ανησυχία σχετικά με ένα τόσο κορυφαίο ζήτημα, σε μια στιγμή που τα προβλήματα της ναυτεργασίας είναι τόσο οξυμένα και οι προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους είναι στην πρώτη προτεραιότητα όλων μας. Κατά συνέπεια, ούτε ως πρωταπριλιάτικο αστείο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.



    Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή αυτή η «διαρροή», επικοινώνησα με το Υπουργείο Οικονομικών από όπου έλαβα τη διαβεβαίωση, ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη σχετικά με την αύξηση της φορολογίας στους ναυτικούς. Σχετική διάψευση, μάλιστα, έχει ήδη κυκλοφορήσει από το Υπουργείο Οικονομικών, με Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα».

    ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    Σχετικά με δημοσιεύματα





    Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο των συζητήσεων του Brussels Group, ουδέποτε τέθηκε ή συζητήθηκε το θέμα του ειδικού φορολογικού καθεστώτος των ναυτικών.
    Πηγή  .ellinikiaktoploia.net

Είναι η Πλατεία Άμμος ΧΩΜΑΤΕΡΗ αυτοκινήτων ;;;;;;

Για μια ακόμη φορά αναρωτιόμαστε :
Μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί ότι χώρο βρεί διαθέσιμο και να τον γεμίζει με κάθε λογής σκουπίδια ;;;;
Μπορεί ο καθένας χωρίς καμία επίπτωση νε μετατρέπει σε νεκροταφείο αυτοκινήτων όποιο χώρο του καπνίσει ;;;; Την στιγμή μάλιστα που υπάρχει ειδικό πρόγραμμα ανακύκλωσης παλαιών αυτοκινήτων - μετάλλων στο νησί ;;;;;


Και όμως μπορεί .....
Σε μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, στην Πλατεία Άμμο, μετέφεραν και εγκατέλειψαν ένα παλαιό σκουριασμένο βανάκι, πιθανόν σκεπτόμενοι ότι θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ακόμα αξιοθέατο της περιοχής κάτι σαν το μισοβυθισμένο πλοίο στο Διακόφτι...
Το θέαμα είναι ανεπίτρεπτο καθώς και όπου υπάρχουν εγκαταλελειμένα και σκουριασμένα οχήματα.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος πρέπει να επιληφθεί άμεσα και το αντιαισθητικό αυτό απομεινάρι αυτοκινήτου να μεταφερθεί στον χώρο ανακύκλωσης παλαιών αυτοκινήτων καθώς να υπάρξουν και ειδοποιήσεις από κατοίκους που γνωρίζουν παρόμοιες περιπτώσεις, έτσι ώστε ένα φαινόμενο που υπήρχε τα παλαιότερα χρόνια, και που περιορίστηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω της ανακύκλωσης, να εξαλειφθεί τελείως και δια παντός....
------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------

Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"

Ολοκλήρωση της ετήσιας εκπαίδευσης των Πυροσβεστών της Υπηρεσίας μας.
Με περιεκτική και πολύωρη εκπαίδευση και ενημέρωση από την Ιατρό του Κ.Υ. Γυθείου και την συμμετοχή της Ε.Ο.Δ. ολοκληρώθηκε σήμερα η τριήμερη ετήσια εκπαίδευση για την Υπηρεσία μας.
Όλοι οι συνάδελφοι χωρισμένοι σε δια σωστικά συνεργεία ανά βάρδια, ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν πρακτικά σε σε διάφορα σενάρια απεγκλωβισμού, συσκευασίας ακινητοποίησης και ασφαλούς μεταφοράς τραυματία από τροχαίο ατύχημα.
Σκοπός μας είναι να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τις γνώσεις και τις απαραίτητες δεξιότητες για την καλύτερη αντιμετώπιση κάθε μορφής έκτακτου γεγονότος.
Οι γνώσεις που αποκομίσαμε θα εκλεχθούν και ολοκληρωθούν με ασκήσεις πεδίου που θα εκτελεστούν στο προσεχές μέλλον.

ΕΓ/ΟΓ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ ΑΛΛΑΓΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ 13/4 ΚΑΙ 14/4/2015


ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Σας γνωστοποιούμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, θα πραγματοποιηθεί Γενική Διακοπή Ρεύματος την Πέμπτη 2/4/2015 από ώρας 11:00 έως 15:00 στις παρακάτω περιοχές:
ΓΕΡΑΚΙ, ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ, ΚΑΡΙΤΣΑ, ΚΟΣΜΑΣ
Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναγραφόμενη ώρα, γι’ αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπό τάση.
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.
Ζητούμε την κατανόηση του Κοινού για την παραπάνω διακοπή.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΔΔΗΕ

Προσλήψεις στο Λιμενικό ανακοίνωσε ο Δρίτσας.

www.nomosnews.gr, ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ

ΝΟΜΟΣ & ΤΑΞΗ :Στην πρόσληψη 110 Δοκίμων Υπαξιωματικών και 45 Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή, αναμένεται να προχωρήσει το αρμόδιο υπουργείο σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θοδωρή Δρίτσα...

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως από το υπουργείο Ναυτιλίας αποστέλλεται ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με τη δυνατότητα πρόσληψης 83 επιλαχόντων του διαγωνισμού κατάταξης Δοκίμων Υπαξιωματικών έτους 2014 και 69 επιλαχόντων του διαγωνισμού Δοκίμων Σημαιοφόρων έτους 2014, οι οποίοι έλαβαν υψηλότερη βαθμολογία από επιτυχόντες συνυποψήφιους τους.

Επιπλέον αποφασίστηκε η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την διεξαγωγή διαγωνισμού για την κατάταξη στο Λ. Σ. - ΕΛ. ΑΚΤ. 49 συνολικά Δοκίμων Λιμενοφυλάκων και η άμεση επαναπροκήρυξή του με νέους όρους.

Πηγή :zougla.gr

Η Α΄ ΤΑΞΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βρέθηκε  η Α΄τάξη του ΓΕΛ ‘Έλους στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος. 28 μαθητές από την Α΄ Λυκείου , με δύο συνοδούς τον Διευθυντή Σταύρο Περγαντή και την καθηγήτρια Λεϊμονίτη Βασιλική.

Εκεί υπηρετεί, ως πρόεδρος του τμήματος Βυζαντινής Αρχαιολογίας, ο πατριώτης και συμπολίτης μας από την Μυρτιά Λακωνίας κ. Χρήστος  Σταυράκος.

ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΜΠΛΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ!!!

Το ΚΔΑΠ-μεΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού 2 Απριλίου, θα συμμετέχει στην παγκόσμια καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό και αυριο θα φοράμε όλοι μπλέ μπλούζες στην παραλία της Νεάπολης! Συμμετέχετε και εσείς φορώντας μπλέ μπλούζες αυριο!

ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

Λόγω των εργασιών του βιολογικού που γίνονται στη Νεάπολη έσπασε ο αγωγός νερού στην οδό Ανδρούτσου. Γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης της βλάβης. Υπομονή.Πηγή
Συμβαίνει Τώρα

Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ξέρουμε ότι στην Αγ. Φωτεινή της Σμύρνης οι Κυθήριοι είχαν "αγοράσει" δικαιώματα για την Μυρτιδιώτισσα και είχε μαρμάρινο θρόνο - εικονοστάσι σε περίοπτη θέση. Ιδού εικόνες του Ναού πριν την καταστροφή του. Εξηγήσεις για κάθε φωτογραφία στο 1ο σχόλιο.Καρποστάλ: 1. Η Σμύρνη. Αριστερά το καμπαναριό, ξεχωριστό οικοδόμημα το υψηλώτερο της Σμύρνης (32 μέτρα) και δεξιά ο Ναός με δύο μικρότερα καμπαναριά. 2,3. Το υψηλό καμπαναριό. 4. Ο Ναός. 5. Το καμπαναριό την ώρα της Ανάστασης το 1878. 6. Το εσωτερικό του Ναού σε ώρα Λειτουργίας το 1919. 7. Κάτω από το μεγάλο καμπαναριό. Γιορτή για την απελευθέρωση της Σμύρνης.

4η Γιορτή Σπόρων στις Κροκεές…

00

Σας προσκαλούμε  στη Γιορτή Σπόρων που διοργανώνουμε για τέταρτη συνεχή χρονιά, με στόχο την ενημέρωση όλων μας για σημαντικά ζητήματα περιβάλλοντος και την έμπρακτη υποστήριξή μας στο δικαίωμα για ελευθερία στη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των σπόρων.

ΕΚΠΟΜΠΗ "ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ" ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΝΤΙΩΤΗΣ 31/03/2015


Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Ε.Π.Σ 2015

gs 2015 Grafakos

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΠΕΕΠΣ η οποία φιλοξενήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «STANLEY» στο κέντρο της Αθήνας.

Στις εργασίες της Συνέλευσης παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Σταμούλης, καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου Πυραγός Γραφάκος Κωνσταντίνος, ο οποίος και τιμήθηκε από την ΠΕΕΠΣ με αναμνηστική πλακέτα, τόσο για την έμπρακτη υποστήριξη του στο θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη, όσο και για το ειδικότερο έργο που έχει επιτελέσει στην ευρύτερη περιοχή του Γυθείου, με την δημιουργία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Ευρώτα και την ίδρυση ενός ακόμα στην περιοχή της Πετρίνας.