Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΤΟ 1900

Μια αληθινή ιστορία που βγαίνει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας μέσα από την διήγηση του Χρίστου Κυπριώτη -Πολίτη και διαδραματίστηκε γύρω στο 1900. Μια αληθινή ιστορία που την έζησε η νονά του σε ηλικία 10 ετών η Κυπαρισούλα Βλαντή και την αφουγκράστηκε από την ίδια που διηγήθηκε το γεγονός όπως ακριβώς έγινε ._

_ Εκείνη την ημέρα τίποτα δεν μαρτυρούσε το δράμα που θα παιζόταν στο ήσυχο χωριό Καλοκαιρινές. .... θα γινόταν μια βάφτιση και η μικρή τότε Κυπαρισούλα ανυπομονούσε να έρθει το απόγευμα για να πάει μαζί με τους δικούς της και άλλους καλεσμένους να παρακολουθήσουν το Μυστήριο της βάφτισης. Ο δράστης ένας νεαρός άνδρας κάτοικος Αρωνιαδίκων συγκεκριμένα από τον οικισμό Γερακιτιάνικα ξεκίνησε περπατώντας με προορισμό το χωριό Μυρτίδια. Φτάνοντας εκεί σταμάτησε στο μικρό καφενεδάκι και ζήτησε ένα καφέ. Κάποιοι αργότερα είπαν ότι πήρε το μάτι τους σαν να έριξε κάτι μέσα στον καφέ του, αλλά χωρίς να είναι σίγουροι. Στη συνέχεια χωρίς να ανταλλάξει κουβέντα ανηφόρισε από το δρόμο προς το γειτονικό χωριό Καλοκαιρινές . Ήταν αργά το απόγευμα όταν έφτασε. Με αποφασισμένα βήματα προχώρησε προς την εκκλησία και κατευθύνθηκε στο καμπαναριό ! Άρχισε να χτυπά την καμπάνα .Οι χωριανοί στην αρχή ξαφνιάστηκαν αλλά στη συνέχεια γρήγορα έτρεξαν προς την εκκλησία νομίζοντας ότι η βάφτιση θα γινόταν πιο νωρίς. Ο δράστης εν τω μεταξύ κρύφτηκε πίσω από την αυλόπορτα και εκεί παίχτηκε η πιο δραματική ιστορία των Κυθήρων. Κάθε ανυποψίαστος κάτοικος που διάβαινε την αυλόπορτα της εκκλησίας αδιακρίτως αν ήταν άντρας η γυναίκα σφαζόταν στην κυριολεξία με αδυσώπητες μαχαιριές . Η μικρή Κυπαρισούλα ήταν μεταξύ αυτών που έφτασε στην αυλόπορτα της εκκλησίας αλλά ως εκ θαύματος ο δράστης αλαφιασμένος με άγρια φωνή επιτακτικά της ζήτησε να φύγει. Τρομαγμένη η μικρή Κυπαρισούλα τράπηκε σε φυγή και με κομμένη την ανάσα ειδοποίησε τους κατοίκους για το πολλαπλό φονικό που γίνηκε στα σκαλιά της εκκλησίας. Ο ιερέας του χωριού άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και έριξε μια τουφεκιά για να εκφοβίσει τον αιματοβαμμένο δράστη ,ο οποίος τράπηκε σε φυγή. Άνδρες γυναίκες μέσα σε μια λίμνη αίματος ,κοίτονταν εκεί στα μέσα της αυλόπορτας της εκκλησιάς . Την επόμενη μέρα τον είδαν να ..κοιμάται στην ταράτσα του σπιτιού του στο χωριό του. Μέσα σε ένα τρελό παραλήρημα τον άκουσαν να λέει ...χτες βράδυ έκανα πολλά ..ανδραγαθήματα ! Ο δράστης τελικά αυτού του τραγικού γεγονότος που συγκλόνισε την κοινωνία των Κυθήρων εκεί γύρω στο 1900 συνελήφθη από απόσπασμα ανδρών χωροφυλακής που έφτασε στο νησί για αυτόν ακριβώς τον λόγο και οδήγησε τον φονιά των 14 θυμάτων, αν και μερικές άλλες μαρτυρίες μιλάνε για 19 θύματα, στη φυλακή όπου και πέθανε.

Πηγή ADELIN FM Φωτό απο το αρχείο του Κοσμά Μεγαλοκονόμου

ΧΟΡΟΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΝΕΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΑΠΡΙΛΗ 2015

Μια καταπληκτική εκδήλωση στην οποία θα περάσετε φανταστικά με φίλους, συγγενείς, θα μας ενισχύσετε οικονομικά και θα αργήσετε να πάτε σπίτι!!  ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΊΠΕΙ ΚΑΝΕΊΣ!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Λ. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΟ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗ ΤΟΥ ΚΤΕ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ‏


Αθήνα, 2 Απριλίου 2015

Ο εισηγητής ΚΤΕ Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο Υπουργείο Υγείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, οι διακηρύξεις μας οφείλουν να εναρμονίζονται με τις πράξεις μας. Άλλωστε αυτές, αποτελούν το μοναδικό κριτήριο της αλήθειας. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ψεύτικα λόγια τα μεγάλα βρίσκονταν πάντα σε αντίθεση με την πραγματικότητα. Ο Πρωθυπουργός, θέλοντας να δείξει ότι η κυβέρνησή του παράγει έργο, κατά την επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας περιορίστηκε σε βερμπαλιστικές δηλώσεις και ταυτόχρονα επανέλαβε τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης του Υπουργείου.
Η πρωθυπουργική φράση «η υγεία μετατράπηκε από δικαίωμα σε εμπόρευμα», μπορεί να ακούγεται ωραία αλλά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων καθώς και οι πολίτες που τα επισκέπτονται έχουν γνώση του σημαντικού έργου που επιτελείται αλλά και των προβλημάτων που υπάρχουν.

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 1/4/2015 - Ολοκλήρωση Παρουσίας στην εκδήλωση B2B Travel Event 2015

Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του B2B Travel Event 2015, η παρουσίαση των Κυθήρων ως τουριστικού προορισμού σε πράκτορες και tour operators χωρών του εξωτερικού.
Η παρουσίαση έγινε σε ειδική εκδήλωση στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.
Ο κ. Δήμαρχος ανέλυσε στα αγγλικά τα βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των Κυθήρων, τις κύριες υποδομές τους καθώς και το τουριστικό τους προϊόν σε εκπροσώπους από την Τουρκία, την Βουλγαρία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία κ.λπ.
Την παρουσίαση παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας και Θράκης καθώς και εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε.
Έγιναν πολλές ενδιαφέρουσες επαφές που θα τεθούν υπόψη της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού σε προσεχή συνεδρίαση.
Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε κοκτέϊλ και συζήτηση των εκπροσώπων του Δήμου με τους host buyers και operators.
Το ενδιαφέρον ήταν σημαντικό, ωστόσο επισημάνθηκαν αρκετά θέματα που αφορούν σε πρόσβαση και υποδομές, τα οποία θα αναλυθούν περαιτέρω από τη Δημοτική Αρχή. 
-----------------------------
Πηγή: kythira.gr
-----------------------------

"Το νησί της αγάπης" Φανταστικός χάρτης των Κυθήρων του 1650 από τη Γαλλία.

Αυτός ο χάρτης με το "βασίλειο της αγάπης" ήταν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι της αριστοκρατίας στη Γαλλία την εποχή των Λουδοβίκων και το έπαιζαν περίπου όπως το σημερινό φιδάκι. Οι θέσεις του παιχνιδιού αντιστοιχούν με τα στάδια του έρωτα.Οι κανόνες του παιχνιδιού αναγράφονται αριστερά στη γαλλική γλώσσα.

"Aλωνιστική Mηχανή"Αλοϊζιάνικα Kύθηρα 1968

Πηγή φωτό ADELIN FM

Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής".

Εκπαίδευση στην Τράπεζα Πειραιώς.
Εκπαίδευση για την καλύτερη αντιμετώπιση καταστάσεων πυρκαγιάς και γνωριμία θεωρητική και πρακτική με τα φορητά πυροσβεστικά μέσα που διέθετε η Τράπεζα, πραγματοποίησε η Υπηρεσία μας μετά από πρόσκληση από τον Διευθυντή του καταστήματος στην Σκάλα του Δήμου Ευρώτα.

"ΤΟ ΘΕΙΟ ΔΡΑΜΑ" ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ


Συγκέντρωση τροφίμων και λοιπών αγαθών πρώτης ανάγκης από την Π.Υ. Αρεόπολης

Σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση της Π.Υ. Αρεόπολης κατόπιν πρωτοβουλίας του συνόλου των πυροσβεστικών υπαλλήλων, που υπηρετούν σε αυτή και εν’ όψη της  εορτής της Αναστάσεως του θεανθρώπου αλλά και της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας  που βιώνει η Πατρίδα μας αποφάσισε να ενεργήσει προς τον σκοπό συγκέντρωσης τροφίμων και λοιπών αγαθών πρώτης ανάγκης. Τα ανωτέρω τρόφιμα και αγαθά τα οποία αφού συγκεντρώθηκαν σε σημαντικές ποσότητες στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας μας, παραδόθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη  Μάνης, η οποία και ανέλαβε το έργο της διανομής τους σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και σε άπορες οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Ενέργειες σαν αυτές  θα πρέπει να αναδεικνύονται γιατί δείχνουν όχι μόνο την συνεισφορά των υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας και του Πυροσβεστικού Σώματος γενικότερα στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αλλά  και την ανιδιοτελή και ουσιαστική υλική προσφορά τους, σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.



    Ο Διοικητής

                                                                                  Μιχαλόπουλος Ευθύμιος
                                                                                               Πυραγός
Πηγή http://www.lakoniapress.gr

“ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2015”

Προκήρυξη

ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (Εθελοντική Συμμετοχή) - 1ο ΕΠΑΛ ΒΟΙΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2015
Το Λύκειο Νεάπολης(Εθελοντική Συμμετοχή),Το 1ο ΕΠΑΛ Βοιών, το Γυμνάσιο Νεάπολης Λακωνίας και το Γυμνάσιο Ελαφονήσου σε συνεργασία με το Δήμο Μονεμβάσιας και την υποστήριξη της ομάδας “Βατικιώτες Δρομείς” του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλόγου Αγίου Νικολάου Λακωνίας” διοργανώνουν τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 16 & 3 χιλιομέτρων, καθώς και Δυναμικό Βάδισμα 13 χιλιομέτρων, με την ονομασία “ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2015”, στις 2/5/2015.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης “ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΖΩΗΣ 2015” θα οργανωθούν:
  • Λαϊκός αγώνας δρόμου16 χιλιομέτρωνμε ώρα εκκίνησης 17:30 .
  • αγώνας3 χιλιομέτρωνγια μαθητές γυμνασίων, λυκείων, και αρχάριους δρομείς με ώρα εκκίνησης 18:00
  • εκδήλωση δυναμικού βαδίσματος 13 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης 17:00 .
Η εκκίνηση και ο τερματισμός (όλων των εκδηλώσεων) θα γίνουν στο Γυμνάσιο της Νεάπολης.
Η γραμματεία του αγώνα καθώς και τα αποδυτήρια θα βρίσκονται στους χώρους του Γυμνασίου Νεάπολης.
Όριο τερματισμού για τους αγώνες δρόμου είναι 2 ώρες. Δεν υπάρχει όριο χρόνου για το δυναμικό βάδισμα.
Στην διαδρομή θα υπάρχουν σημεία με νερά. Καθώς επίσης και ιατρική κάλυψη από το Κέντρο Υγείας Νεάπολης.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια.
Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση “https://sites.google.com/site/batikiotikosagonas/”, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο “vatikiotikosagonas@gmail.com“, τηλ. 2734022704 ή στα φαξ 2734023555, 2734022260, 27340 24065 (απογευματινές ώρες), έως τις 2/5/2015.
Περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν  πριν τον αγώνα.
Παρακαλούνται οι Σύλλογοι να δηλώσουν έγκαιρα τους αθλητές τους.
Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες τρέχουν με δική τους ευθύνη.
Οι ανήλικοι αθλητές πρέπει να έχουν ιατρική βεβαίωση και έγκριση του κηδεμόνα τους.




Νικητές στον αγώνα της ζωής!

Καταργήθηκε το εισιτήριο των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση σύμφωνα με την οποία καταργείται το εισιτήριο των πέντε ευρώ στα ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Όπως αναφέρεται πιο συγκεκριμένα στο ΦΕΚ, που φέρει τις υπογραφές των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών Δ. Μάρδα, Υγείας Α. Ξανθού και του υπουργού Εργασίας Π. Σκουρλέτη:
«Καταργούμε την αριθμ. Υ3Α/ΓΠ/οικ. 7829/Φ.15/1991 (ΦΕΚ 514/Β΄) κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός αμοιβής εξέταστρων εξωτερικών ιατρείων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων» στο σύνολό της, όπως ισχύει και την παράγραφο 1 της αριθμ. Υ3α/ΓΠ.οικ. 88618/11−09−2002 (ΦΕΚ 1223/Β΄) κοινής υπουργικής απόφασης «Καθορισμός αμοιβής στα Κέντρα Υγείας για τις παρεχόμενες από αυτά υπηρεσίες», όπως αυτή ισχύει. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».


ΦΕΚ Κατάργησης Εισιτηρίου
------------------------------------------------
Πηγή: capital.gr-Β. Κουρλιμπίνη
------------------------------------------------

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Λακωνία.

www.nomosnews.gr, ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ

ΝΟΜΟΣ & ΤΑΞΗ :Συνελήφθησαν, χθες στον Δήμο Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.)...

της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 45 και 54 ετών, αντίστοιχα σε δύο περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 45χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

Κυθηρα 1941,γερμανός στρατιώτης

Ε/Γ-Ο/Γ Πλοίο *ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ* Ευχές !


Δήμος Κυθήρων Δελτίο Τύπου - 2/4/2015

Την Τετάρτη 1η Απριλίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αντιδημάρχου κ. Γ. Κομηνού με τους επιχειρηματίες του Ποταμού. Στην συνάντηση αυτή ήταν παρόντες επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Κασιμάτη και Παναγιώτης Ζαντιώτης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στέλιος Μεγαλοκονόμος. Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού κέντρου ο κ. Κομηνός παρουσίασε αρχικά το πρόγραμμα της νέας Δημοτικής αρχής για τον οικισμό και κατόπιν έγινε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επαγγελματιών του Ποταμού και των εκπροσώπων του Δήμου.
Προβληματισμός υπήρξε στην συζήτηση σχετικά με την κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να κινηθεί η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του Ποταμού και στις ενέργειες που επιβάλλεται να γίνουν από τους επαγγελματίες και την Δημοτική αρχή προς την κατεύθυνση αυτή.
Η ζωηρή συμμετοχή των επαγγελματιών στην συζήτηση, οι προτάσεις που κατατέθηκαν από αυτούς σχετικά με το θέμα και η αποδοχή της άποψης ότι ο Ποταμός θα πρέπει να αλλάξει τουλάχιστον ως προς την εξωστρέφειά του, φανερώνει το ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη του χωριού στο οποίο δραστηριοποιούνται. 
Η Δημοτική αρχή δεσμεύτηκε να συνεχίσει την συνεργασία της με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα στον Ποταμό τα οποία θα αναβαθμίσουν το τουριστικό και εμπορικό του προφίλ.

Δήμος Κυθήρων Δελτίο Τύπου - 2/4/2015

Μετά από σχετικά δημοσιεύματα και καταγγελίες, σχετικά με τα αιωνόβια δέντρα στην περιοχή της "Φόνισσας" Μυλοποτάμου, ο Αντιδήμαρχος κ. Μαθ. Αγγελιουδάκης επισκέφθηκε το χώρο, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Τ.Κ. Μυλοποτάμου κα. Καλλιόπη Καρύδη προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της δολιοφθοράς. Μετά τη λήψη φωτογραφιών και στοιχείων, ο Αντιδήμαρχος υπέβαλε αυθημερόν στο Α.Τ. Κυθήρων μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για το συγκεκριμένο συμβάν.

Πρόσληψη εργατικού και τεχνικού προσωπικού

Πρόσληψη εργατικού και τεχνικού προσωπικού

Dimos Eyrota
Ο δήμος Ευρώτα ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει είκοσι ατόμα εργατικό και τεχνικό προσωπικό για απασχόληση μέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ
ΕΙΔΙΚΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΩΝ
ΥΕ 16 εργατών γενικών καθηκόντων
20
Δεν απαιτούνται τυπικά προσόντα διορισμού (παρ. 2 του άρθρου 5 του Ν. 2527/1997).
5 ανά μήνα
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία του δήμου Ευρώτα (Σκάλα Λακωνίας, τηλέφωνο 27353 60035) και αρμόδιος για την παραλαβή είναι ο υπάλληλος κ. Βασίλειος Σταθάκος κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία πέντε ημερών από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του δήμου. Πηγή http://laconialive.gr/

Συνελήφθη 46χρονη αλλοδαπή στη Λακωνία, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης


αστυνομια χειροπεδεςΣυνελήφθη, σήμερα (1.4.2015) το μεσημέρι, στους Μολάους Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, μία (1) 46χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Πολωνίας, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Συγκεκριμένα, εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από τις Πολωνικές Αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για απάτη, πράξη που έγινε το έτος 2002 στην Πολωνία.

Η 46χρονη θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου.Πηγή www.report24.gr

Το Βιτσέντζος Κορνάρος καθυστερεί στον Δεξαμενισμό του

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες της σελίδας μας το Βιτσέντζος Κορνάρος καθυστερεί να επανέλθει λόγω δεξαμενισμού του στην Μεγάλη Πλωτή Δεξαμενή του ΟΛΠ στην οποία εισέρχεται σήμερα 2-4-2015, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δεξαμενής που παρατίθεται πιο κάτω.

Μετά τον δεξαμενισμό θα επακολουθήσει καθαρισμός και βαφή του πλοίου και εν συνεχεία αποδεξαμενισμός και κατεύθυνση προς Πειραιά για την επανένταξη του στα προκαθορισμένα δρομολόγια του.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΩΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΟΛΠ


Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χ. Σαλβαράκη καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να μπορέσει να εκτελέσει το δρομολόγιο προς Κύθηρα - Κίσαμο την Δευτέρα 6-4-2015, με πιθανότητες 90%.

Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τα νησιά της

Τις οδικές και αθλητικές υποδομές καθώς και τις υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων των νήσων της Περιφέρειας Αττικής ενίσχυσε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής με την υπογραφή δύο προγραμματικών συμβάσεων ύψους 1.5 εκατομμυρίου ευρώ και δρομολογώντας την ένταξη του ιδιαίτερα σημαντικού έργου "βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων Κυθήρων και Αντικυθήρων" στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 ύψους 7,6 εκ. € περίπου. 

Οι προγραμματικές συμβάσεις αφορούν στη συντήρηση του οδικού δικτύου Σαλαμίνας και στην αντικατάσταση χλοοτάπητα και ελαστικού τάπητα στίβου στο Δημοτικό Γήπεδο Αίγινας. 


Σε ό,τι αφορά στο έργο "βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων Κυθήρων και Αντικυθήρων", αυτό περιλαμβάνει, εκτός από την αποκατάσταση των δύο ΧΑΔΑ, και τη δημιουργία ενός ΧΥΤΥ στα Κύθηρα και ενός μικρού ΧΥΤΥ στα Αντικύθηρα, καθώς και όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά και υποστηρικτικά έργα για την ορθολογική και σύμφωνη με τη νομοθεσία διαχείριση των αποβλήτων των δυο νησιών. Η εν λόγω πράξη θα αποτελέσει οδηγό για την υλοποίηση παρόμοιων παρεμβάσεων και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Αττικής
Τηλέφωνα: 213 2063501, 210 6993404, 213 2063807
Fax: 213 2063513
e-mail: pressoffice@patt.gov.gr

Πρόγραμμα Απριλίου 2015 Παιδιάτρου κ. Κωνσταντοπούλου


Στις 3 Απριλίου θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του το πλοίο «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ»

Την Παρασκευή, 3 Απριλίου, αναμένεται να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του, από τον Πειραιά για την Κασοκαρπαθία, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» που βρίσκεται σε επισκευή, από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, μετά την προσάραξή του στον λιμενοβραχίονα της Κάσου την περασμένη εβδομάδα.

Η Κάρπαθος αναμένεται να εξυπηρετηθεί από έκτακτο δρομολόγιο πλοίου της Blue Star, ύστερα από επικοινωνία που είχαν οι τοπικές αρχές με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Μιχάλη Σακέλη.