Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

" Νέα Παρασκευή"1966 η Φιλαρμονική συνοδεύει την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα στον Ποταμό.

Απο το 1966 στο 2015... " Νέα Παρασκευή" πρωί μετά την θεία λειτουργία, η Φιλαρμονική συνοδεύει την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα στον Ποταμό.Πηγή


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΙΔΡΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΚΥΘΗΡΙΩΝ

Το πρόσφατα περατωθέν νέο Νοσοκομείο Κυθήρων έχει τις προϋποθέσεις και την δυνατότητα δημιουργίας των απαραίτητων χώρων για την εγκατάσταση νεφρολογικής μονάδας.

Μέσα στους εκτεταμένους χώρους του νέου Νοσοκομείου, που περισσεύουν, μπορεί να ιδρυθεί, να εξοπλισθεί και να λειτουργήσει σύγχρονη μονάδα τεχνητού νεφρού.
 
Και όχι μόνο για όσους Κυθήριους, που έχουν εξοριστεί λόγω της υγείας τους, αλλά και για νεφροπαθείς της υπόλοιπης Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά και για ομογενείς της Αμερικής και της Αυστραλίας που εναγωνίως ψάχνουν να βρουν τόπο διακοπών που να υπάρχουν κενές θέσεις τεχνητού νεφρού.

"ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ" Την Παρασκευή 17 Απριλίου στις 20.30 στο στούντιο του Radio Adelin

Ο Πρόεδρος  των Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων Αγίας Πελαγίας κύριος Ευστάθιος Φάρος και ο Γραμματέας του συλλόγου κύριος Γεώργιος Κασιμάτης, σε μια συζήτηση γύρω από τα θέματα και προβληματισμούς που αφορούν τον τουρισμό στα Κύθηρα. "ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ" το βραδινό ενημερωτικό μαγκαζίνο του Radio Adelin 107.3 στα fm και διαδικτυακά

.ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ !

 Το κατάστημα "ΖΑΘΕΑ ΚΑΦΕ" στην Αγία Πελαγία  ζητά να προσλάβει κοπέλα για εργασία για τους καλοκαιρινούς μήνες. Πληροφορίες στο τηλ. 2736034068.

Νταλίκα με Πορτοκάλια εξετράπη στους 118

00

Μια Νταλίκα φορτωμένη με Πορτοκάλια εξετράπη της πορείας της το απόγευμα της Τετάρτης στον δρόμο Σπάρτη – Τρίπολη στο ύψος των 118.

Ευτυχώς δεν υπήρχαν σοβαροί τραυματισμοί καθώς η Νταλίκα από θαύμα έπεσε προς την δεξιά πλευρά και όχι μέσα στο δρόμο γιατί αντίθετα αυτή την στιγμή μπορεί να μιλάγαμε για ένα ακόμα θανατηφόρο στον δρόμο Καρμανιόλα Σπάρτη – Τρίπολη.Πηγή report24.gr


Κύθηρα, η Αγία Σοφία και ο Άγιος Γεώργιος του Βουνού

Εάν κάποιος θελήσει να τραβήξει μια νοητή γραμμή στο μέσον περίπου του χάρτη των Κυθήρων, θα «ενώσει» δύο από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού: το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, στην περιοχή του Μυλοποτάμου, στα δυτικά, και τον Άγιο Γεώργιο του Βουνού με το μινωικό ιερό κορυφής, στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στο Διακόφτι και τον Αβλέμονα, στα ανατολικά.

Το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας (Μυλοποτάμου) με τον εντυπωσιακό σταλακτιτικό διάκοσμο βρίσκεται σε μια απόκρημνη τοποθεσία, σε απόσταση 3,5 χιλιομέτρων δυτικά (και μονοπάτι 5') από το Μυλοπόταμο.


Ισχυρή Σεισμική Δόνηση ανατολικά της Κρήτης

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:07:45 στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης,109 χλμ. ανατολικά του Αγίου Νικολάου Κρήτης, σε βάθος 48 χλμ..

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημίες η επιπτώσεις.

"Η ΓΥΡΑ" - Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΑΓ.ΠΕΛΑΓΙΑ 16/4/2015 {ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ}

Η λιτάνευση της Εικόνος της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, η Λεγόμενη «Γύρα», είναι το κορυφαίο θρησκευτικό έθιμο των Κυθήρων
Είναι έθιμο πολύ παλιό. Υπάρχει μαρτυρία του 1750, που ο τότε Επίσκοπος Κυθήρων, δίνει εντολή στους ιερείς να συμμετέχουν στις λιτανείες «της Θαυματοβρύτου και Αγίας Εικόνος της Θεοτόκου των Μυρτιδίων"
Όμως η « Γύρα» όπως γίνεται σήμερα καθιερώθηκε σπό το 1842.
Στις 4/12/1841 το «Επαρχιακόν Συμβούλιον επί της Θρησκείας» εξέδωσε απόφαση για την μεταφορά και οριστική τοποθέτηση της Αγίας Εικόνας, από το Φρούριο Κυθήρων, όπου φυλασσόταν για το φόβο των Πειρατών, στη Μονή Μυρπδίων (απόσταση 13χλμ).
Σε αυτή την ίδια απόφαση καθορίζονται και τα της « Γύρας», ότι δηλ. την Κυριακή της Ορθοδοξίας θα έρχεται η Εικόνα εις την «Πόλιν», θα παραμένει μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα και μετά «θέλει εκ νέου τελείται λιτανεία, μεταφερομένης εκ του Ναού της Μητροπόλεως εις την εξοχήν, ίνα απονείμει τας ευλογίας της, υπό τον άρον ότι την ογδόην ημέραν να λάβη πέρας η λιτανεία και να τοποθετηθεί εκ νέου η Αγία Εικών εις την Μονήν αυτής».
Έτσι η «Γύρα» κρατούσε 8 ημέρες. Στα χωριά που πήγαινε η Εικόνα, γίνονταν λατρευτικές εκδηλώσεις και πανηγύρια. Μεγάλο Πανηγύρι γινόταν τη Νέα Παρασκευή στον Ποταμό και την Κυριακή του Θωμά στο Μυλοπόταμο.

Μετά την Ένωση της Επτανήσου το 1864, προστέθηκαν δύο ακόμη μέρες στη «Γύρα», για να ικανοποιηθούν δύο επιπλέον χωριά.
Αργότερα έγιναν και άλλες τροποποιήσεις και τελικά σήμερα η «Γύρα» κρατάει 15 ημέρες και την Κυριακή των Μυροφόρων η Αγία Εικόνα επιστρέφει στο Μοναστήρι της.


ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 16/4/2015

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων "Τριφύλλειο" πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Στρ. Χαρχαλάκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Γ. Κομηνό. Συναντήθηκαν με το Διοικητή κ. Γιώργο Μεγαλοκονόμο και με το προσωπικό του Νοσοκομείου. Έγινε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με ζητήματα προσωπικού καθώς και ανάγκης αύξησης της χρηματοδότησης του Νοσοκομείου. Ο κ.Διοικητής ξενάγησε το Δήμαρχο και το Αντιδήμαρχο σε όλους τους χώρους και επεσήμανε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Αναφορικά με το ζήτημα των αγροτικών ιατρών επισημάνθηκε η ανάγκη κάλυψης των Π.Ιατρείων, ενώ ο κ. Διοικητής δεσμεύθηκε για την αποστολή Ιατρών στα Αντικύθηρα τουλάχιστον για 2 εβδομάδες το μήνα άμεσα και μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ο κ. Δήμαρχος θα προβεί σε κάθε ενέργεια για την ενίσχυση του υπερσύγχρονου Νοσοκομείου του νησιού σε προσωπικό και μέσα, ενώ θα προωθηθεί το ζήτημα του ιατρικού τουρισμού με έμφαση στην ίδρυση μονάδας τεχνητού νεφρού. 

Το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ

Pavlopetri
Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής και επικοινωνιακής πολιτικής του δήμου Ελαφονήσου, στην εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΡΙΤ προβλήθηκε το εντυπωσιακό Παυλοπέτρι.
Η παρουσίαση του θέματος βρίσκεται σε αυτό το link και συγκεκριμένα από το 1:48:15 έως το τέλος της εκπομπής.Πηγή http://laconialive.gr/

Σε δημόσια διαβούλευση το στρατηγικό σχέδιο του Δήμου Ελαφονήσου

dimos Elafonisou
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα ενός οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης που εναρμονίζεται με τις κατευθύνσεις του αναπτυξιακού σχεδιασμού σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Επιπρόσθετα, συνιστά το μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό του ΟΤΑ και αφορά στις υποδομές, τις επενδύσεις και τη γενικότερη βελτίωση της παρούσας οργάνωσης και λειτουργίας του δήμου με τρόπο ορθολογικό και με πλήρη αξιοποίηση των πόρων.
Ειδικότερα, ο στρατηγικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την περιγραφή και αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης, καθώς και τη στρατηγική του δήμου και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες.
Στη διαμόρφωση των αξόνων και των δράσεων που θα θέσει η δημοτική αρχή για την περίοδο 2015-2019 σημαντική είναι η συνεισφορά των δημοτών οι οποίοι είναι και οι τελικοί αποδέκτες των αποτελεσμάτων της πολιτικής αυτής. Δείτε εδώ το στρατηγικό σχέδιο του δήμου Ελαφονήσου.Πηγή http://laconialive.gr/

Μολάοι: Συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή Δευτέρα

Trixeilis Hraklis
Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μονεμβασίας θα γίνει τη Δευτέρα 20 Απριλίου και ώρα 18.00΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Κύθηρα 1960.Χωρα Το Μεσιακό Στενό

πηγή Nikos Desillas

Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής" ΠΡΟΣΟΧΗ !

Στις τελευταίες ημέρες παρατηρείται το φαινόμενο να εξελίσσονται οι καύσεις των υπολειμμάτων καλλιέργειας, σε ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, επικίνδυνες για την ζωή και την περιουσία όλων.
Είναι πλέων αποδεδειγμένο

Φωτογραφία του Μόλου της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων όταν ήταν νεότευκτος και ημιτελής.