Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου Λακωνίας

Φωτογραφία του Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου Λακωνίας.
Την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015 στο Ενοριακό Κέντρο Γερακίου από τις 6:00μμ έως τις 8:00μμ πραγματοποιήθηκε από
τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γερακίου η 17η εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος Γερακίου.
Αρκετοί Γερακίτες και Γερακίτισσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας παρόλο που την εποχή αυτή κυκλοφορούν ακόμη ιώσεις στο χωριό μας.
Ενθαρρυντικό είναι ότι νέοι αιμοδότες προσήλθαν στην αιμοδοσία.
H Τράπεζα Αίματος Γερακίου ιδρύθηκε από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γερακίου το 2006 και έχει βοηθήσει μέχρι αυτή την στιγμή 117 συμπατριώτες μας κι έχουν δοθεί 228 μονάδες αίμα όταν το είχαν άμεση ανάγκη.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες που έχουν στηρίξει την προσπάθεια αυτή, τον πατέρα –Ιωάννη Χαραμή για την παραχώρηση της αίθουσας του Ενοριακού Kέντρου και το προσωπικό του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης για την άψογη συνεργασία μας...!!!!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Στις αρχές της δεκαετίας του 1890-1900 την ακτοπλοϊκή γραμμή Κυθήρων από τον Πειραιά μέσω και Μονεμβασιάς Νεαπολέως δηλαδή(Γραμμή Πελοποννήσου –Κυθήρων) με προέκταση πολλές φορές μέχρι Γύθειο και Καλαμάτα, εκτελούσε για λίγο διάστημα το Αηδών το οπαίο όμως ήταν Ατμοτελώνις για να λυθεί το πρόβλημα που πρόεκυψε και τότε λόγω μη επιδότησης της γραμμής.
Μετά ο Ποταμίτης εφοπλιστής Διακάκης έκανε την εταιρία (Διακάκης & ΣΙΑ) και ναυπήγησε καινούργιο πλοίο, το Ατμόπλοιο Κλεοπάτρα, το οποίο δρομολόγησε στη γραμμή με προορισμό τον Πειραιά για Ποταμό Κυθήρων.
Έτσι έλεγαν τότε όλη την περιοχή, Ποταμού-Αγίας Πελαγίας.
Μετά από αυτό η εταιρία αγόρασε και άλλο πλοίο, το Μίνα, και το δρομολόγησε και αυτό.
Η εταιρία (Διακάκης & ΣΙΑ) προόδευε και αγόρασε ακόμα τα πλοία ΛΑΥΡΙΟ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ, ΚΕΦΑΛΗΝΙΑ, ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Σ.ΣΤΡΕΙΤ, ΠΡΙΓΚ.ΣΟΦΙΑ
Μέσα σε αυτό το διάστημα και στις αρχές του 20ου αιώνα έστειλε τα βαπόρια της στη γραμμή Πελοποννήσου και η ατμόπλοια Γουδή, που είχε τα ατμόπλοια ΝΑΥΠΛΙΟ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, ΚΡΗΤΗ, ΕΛΛΑΣ, ΣΠΕΤΣΑΙ, ΑΔΡΙΑΤΙΚΟΣ και το ΠΑΠΙΑ ΓΟΥΔΗ που ήταν με τροχούς αντί προπέλας.
Το 1911,πριν τον Α΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ταξίδευε στην γραμμή και το πλοίο ΝΙΚΟΛΑΟΣ Κ.(φώτο) του Καραβίτη εφοπλιστή Γ.Κατράκη, το οποίο έφερε στα Κύθηρα τους επισκέπτες για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του στρατηγού Πάνου Κορωναίου στην πλατεία Ποταμού από τον Πρωθυπουργό Ε. Βενιζέλο.
Μετά και το πλοίο Κύθηρα επίσης του Καραβίτη Πολυχρόνη Κατράκη.
"ΝΙΚΟΛΑΟΣ"Αρχείο Ευαγγ.Βαγγή, Ημερολόγιο Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών 2001

Ξεκινούν οι αιτήσεις στα Κ.Ε.Π του Δήμου Μονεμβασιάς για το πρόγραμμα Ανθρωπιστικής Κρίσης

Φωτογραφία του Συμβαίνει Τώρα.
Σε συνάντηση που είχε η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κυρία Παναγιώτα Αλειφέρη ,με αντιπροσώπους φορέων της Δημοτικής Ενότητας Βοιών, ενημέρωσε πως αρχίζει το πρόγραμμα βοήθειας Ανθρωπιστικής Κρίσης.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 20/04/2015 και λήγει στις 20/05/2015.
ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
α. Δωρεάν επανασύνδεση κομμένης ηλεκτρικής παροχής στην κύρια κατοικία και παροχή δωρεάν ποσότητας ρεύματος 300 kwh ανά μήνα (1.200 kwh ανά τετραμηνία)
β. Επίδομα ενοικίου: 70 ευρώ/μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30 ευρώ ανά μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένειας και μέχρι 220 ευρώ μηνιαίως
γ. Επιδότηση σίτισης: δίνεται υπό μορφή ηλεκτρονικής κάρτας για την προμήθεια τροφίμων από καταστήματα. Κάθε μήνα η κάρτα πιστώνεται με το δικαιούμενο από κάθε άτομο ή οικογένεια ποσό (70 ευρώ/μήνα για το μεμονωμένο άτομο και 30 ευρώ ανά μήνα για κάθε επιπλέον άτομο της οικογένειας και μέχρι 220 ευρώ μηνιαίως)
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ "ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ" 20-4-15 ΕΩΣ 30-4-15


Η Μονεμβάσια τιμά την πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα

Xrysafitissa (6)
Ο δήμος Μονεμβασίας προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τον εορτασμό της Παναγίας της Χρυσαφιτίσσης, πολιούχου της Μονεμβάσιας, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Κυριακή του Θωμά 19/4
ιερός ναός Παναγίας της Χρυσαφιτίσσης
7 μμ: Μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος
9.30΄ μμ: Ιερά Παράκλησις
11.30΄ μμ: Όρθρος και θεία λειτουργία
Δευτέρα του Θωμά 20/4
ιερός ναός Ελκομένου Χριστού
5.30΄ πμ: Μεταφορά ιεράς εικόνας στο μητροπολιτικό ιερό ναό Ελκομένου Χριστού Μονεμβασίας
7 πμ: Όρθρος και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία
11 πμ: Λιτάνευση της ιεράς εικόνας.Πηγή http://laconialive.gr

"ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ"ΝΤΕΣΤΑΝ ΚΑΤΑΡΟ ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΕΣ ΚΥΘΗΡΑ

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΡΜΑΡΟΥ "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ" ΝΤΕΣΤΑΝ ΚΑΤΑΡΟ ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΕΣ ΚΥΘΗΡΑ.Μάρμαρα-Γρανίτες-Πέτρες.Επενδύσεις- Πλακοστρώσεις- Καπάκια.Πωρόλιθοι,Γρανίτες Τεχνογρανίτες,Ποικιλίες πέτρας.Μάρμαρα Σκαλιστά,Καλλιτεχνικά, Εγγραφές,Γυαλίσματα,Μνημεία.Μαρμάρινα τραπέζια εξωτερικών χώρων,Πέτρινες διακοσμήσεις,Σκάλες,Δάπεδα.Επενδύσεις Τζακιών Επισκεφθείτε τον εκθεσιακό χώρο μας στην είσοδο των Καρβουνάδων στον κεντρικό δρόμο.Τηλέφωνα 27360-33069 και 6936-641422.
Τώρα !!! Μεγαλη ποικιλια σε πλακάκια πολλά σχέδια παραδοσιακά και αλλα...και σε Προσφορές

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΑΡΗΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ κ.κ. ΠΑΥΛΟ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΑΡΗΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ κ.κ. ΠΑΥΛΟ



ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΠΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΤΑΙΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015 μία ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση τιμητικών βραβείων κοινωνικής προσφοράς στο Δημαρχείο Βούλας. Συγκεκριμένα ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων με αφορμή την πρωτοβουλία και υλοποίηση ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για την οπτικοποίηση των ταινιών κοινωνικού χαρακτήρα που αφορούν τις Θείες Λειτουργίες του Αγίου Δωδεκαημέρου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και τη μεταγλώττιση αυτών στη Νοηματική γλώσσα τίμησε τους συντελεστές του μεγάλου αυτού έργου.



Στην εκδήλωση για την σημαντική αυτή τους προσφορά τιμήθηκαν με την ειδική τιμητική πλακέτα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων οι εξής: Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης κ.κ. Παύλος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος κ. Ιωάννης Γιάλλουρος, ο Διερμηνέας Νοηματικής Γλώσσας κ. Στράτος Πατρινός καθώς και οι Σκηνοθέτες κ. Γιώργος Παπαθεοδώρου και κ. Γιώργος Βλαντής.

Τις τιμητικές πλακέτες επέδωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης παρουσία του Δημάρχου Βούλας κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου καθώς και του Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Κυριάκου Κερανόπουλου. Ο κ. Μαρωνίτης τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του «Χωρίς τη συμβολή του Ποιμένα, δεν θα ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο έργο κοινωνικού χαρακτήρα έργου μέσω του οποίου δόθηκε η ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας (κωφούς) να μπορέσουν να ακούσουν τη Θεία Λειτουργία στη δική τους γλώσσα. Για τους προαναφερθέντες αυτούς λόγους, αποφασίσαμε ως Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων να τιμήσουμε τους συντελεστές αυτού του έργου».

Τέλος τα τραπεζάκια και οι ξύλινες πλατφόρμες «επάνω στο κύμα»

Τέλος τα τραπεζάκια και οι ξύλινες πλατφόρμες «επάνω στο κύμα». Οι δε ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 5 μέτρα από το κύμα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο για όλους τους λουόμενους.

Η νέα απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών για τον τρόπο παραχώρησης των παραλιών έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν, ενώ αυξάνει από 20% σε 30% το ποσοστό των μισθωμάτων που θα καταλήγει στο Δημόσιο. Ωστόσο, παραμένει στην ίδια φιλοσοφία της «μαζικής» παραχώρησης των παραλιών στους δήμους, αντίθετα με τις υποδείξεις πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ.

Ναρκωτικά και όπλα σε Σκάλα και Μολάους

lakonia 2 periptwseis
Σε μία σύλληψη 28χρονου στη Σκάλα και σε μία 36χρονου στους Μολάους για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών προχώρησε χθες (16/4) η αστυνομία. Ο δεύτερος κατηγορείται ότι παρέβη και τη νομοθεσία για τα όπλα.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι και σε αποθήκη του σπιτιού του 28χρονου, όπου βρήκαν 26,3 γραμμάρια ηρωίνης, μικροποσότητα κάνναβης, οκτώ δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, δύο ζυγαριές ακριβείας, δύο κινητά και το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, η αστυνομία ερεύνησε την οικία του 36χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, 11,31 γραμμάρια μεθαδόνης, δύο κυνηγετικά όπλα, πολεμικό τυφέκιο και τρία φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου.Πηγή http://laconialive.gr
lakonia 2 periptwseis (1)

Παρασκευή της Διακαινησίμου "Ζωοδόχου Πηγής" Ποταμός Κύθηρα 17/4/2015 <Φωτορεπορτάζ>

 ** ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ **
 Σήμερα ανήμερα της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής 17 Απριλίου 2015 η Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας βρίσκεται στον Ιερό Ναό Ιλαριωτίσσης στον Ποταμό.Η Eκκλησία μας εορτάζει την εορτή της Zωοδόχου Πηγής εορτή που ανήκει στις λεγόμενες κινητές εορτές του εκκλησιαστικού έτους. Kινητές λέγονται οι εορτές του Tριωδίου και του Πεντηκοσταρίου, που έχουν ως κέντρο την ημέρα του Πάσχα. Tο Tριώδιο (10 εβδομάδες, δηλαδή 70 ημέρες) προηγείται της Kυριακής του Πάσχα, το δε Πεντηκοστάριο (7 εβδομάδες, δηλαδή 50 ημέρες) ακολουθεί. Oι εορτές αυτές ονομάζονται κινητές, γιατί δεν έχουν σταθερά ημερομηνία, εν αντιθέσει με τις άλλες εορτές του εκκλησιαστικού έτους που έχουν σταθερά ημερομηνία και λέγονται ακίνητες. Tών κινητών εορτών η ημερομηνία κάθε χρόνο αλλάζει. Eξαρτάται από την ημερομηνία του Πάσχα. Όταν το Πάσχα είναι πρώιμο, έρχονται και αυτές ενωρίτερα· όταν το Πάσχα είναι όψιμο, αυτές έρχονται αργότερα
.H εορτή της Zωοδόχου Πηγής εορτάζεται την Παρασκευή της Διακαινησίμου, δηλαδή την εβδομάδα που ακολουθεί αμέσως μετά το Πάσχα. Mετά την Aνάστασι είναι η πρώτη εορτή του Πεντηκοσταρίου. Eορτάζεται την ωραία εποχή της ανοίξεως μέσα στο κλίμα της πασχαλινής χαράς και αγαλλιάσεως.Το πρωί  της Παρασκευής όπως κάθε χρόνο τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ιλαριωτίσσης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κυρίου Σεραφείμ, μετά του Ιερού Κλήρου παρουσία των Αρχών του Νησιού και πλήθος κόσμου. Ακολούθησε η Λιτάνευση της Εικόνας όπως έχει καθιερωθεί σε βάθος χρόνου μέσα στην κοινότητα του Ποταμού ,υπό τους ήχους της  Φιλαρμονικής και στη συνέχεια η πομπή οδηγήθηκε  στο Κασιμάτειο Γηροκομείο όπου προσωπικό και τρόφιμοι προσκύνησαν. Κατόπιν πάνο σε φορτιγάκι και μεσυνοδεία έφτασε στο
Τριφύλλειο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων  όπου την υποδέχθηκαν η Διοίκηση το Ιατρικό Νοσηλευτικό προσωπικό,εργαζόμενοι και νοσηλευόμενοι που προσκύνησαν και δέχτηκαν την ευλογία της.Ευχόμαστε στους εορτάζοντες και σε όλο τον κόσμο Χρόνια Πολλά και η Παναγία μας να μας έχει όλους υπό την Σκέπην Της. Ρεπορτάζ ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ "Η ΓΥΡΑ"ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ 16/4/15


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΝ