Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ιστορική Φωτό ! Ο Ποταμός γιορτάζει την αποχώρηση των Γερμανών

Ο Ποταμός γιορτάζει την αποχώρηση των Γερμανών που έφυγαν απ' το νησί κυνηγημένοι. Ενάμιση μήνα πριν από την υπόλοιπη Ελλάδα.Η ιστορική αυτή φωτογραφία, που είναι ζωγραφισμένη και όχι έγχρωμη, είναι του καλλιτέχνη φωτογράφου Μανόλη Σοφίου. Πηγή Kosmas Megalokonomos

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΙΩΝ

Παρά τον ανορθόδοξο (δυστυχώς για αρκετούς λόγους) τρόπο λειτουργίας του ομίλου, κατάφερε να στείλει δύο παιδιά μας, στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ν. Δ. Ελλάδος & Ιονίων Νήσων που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα.Με ελάχιστη προπόνηση οι αθλητές έφεραν αξιοσημείωτες θέσεις ανάμεσα στις 74 συμμετοχές!
21st ΜΑΝΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (θέση πρόκρισης για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα)
48th ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Τα Θερμά μας Συγχαρητήρια!!
Στόχος μας & Ελπίδα μας η εύρυθμη λειτουργία του ομίλου όλο το χρόνο,παρά τις δυσμενείς συνθήκες και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής για συνδρομή της.

Μανώλης Σοφίος "Η Ιστορία σε ένα αρνητικό"

[21/09/2004] - Εφημερίδα ''ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ''
Η Ιστορία σε ένα αρνητικό 


Αποβατικά σκάφη των Βρετανών στο Καψάλι το Σεπτέμβριο του '44. Ο
Μανώλης Σοφίος ήταν ο μόνος που κατέγραψε την ιστορική αυτή στιγμή στη γυάλινη πλάκα ms κάμερας του...

 Η παραλία του Καψαλιού, όπως φαίνεται σήμερα από το εκκλησάκι του Αϊ - Γιώργη, το σημείο απ' όπου 60 χρόνια πριν ο Μ. Σοφίος φωτογράφιζε την ιστορία μ' ένα «κλικ».

 ΚΥΘΗΡΑ: Ο Μ . Σοφίος φωτογράφισε την απόβαση των Βρετανών στο Καψάλι το Σεπτέμβριο του '44

Η Ιστορία σε ένα αρνητικό 

 Από το φακό της μηχανής του έχει περάσει η μεταπολεμική ιστορία των Κυθήρων καρέ καρέ. 0 κ. Μανώλης Σοφίος είδε και φωτογράφισε το νησί του με το ζήλο του καλλιτέχνη, αποτυπώνοντας εικόνες και σκηνές χαμένες πια. Ευτυχώς, όμως, εκτός από τις μνήμες των παλαιότερων, εξακολουθούν να υπάρχουν στα χιλιάδες αρνητικά του.

Τσιριγοτοπούλες στη Βρύση του Μυλοποτάμου { φωτό Μανώλης Σοφίος }


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 20/4/2015

Νέα επιστολή προς την ΛΑΝΕ SEA LINES Α.Ε. και συγκεκριμένα προς τον κ. Σαλβαράκη απέστειλε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης. Η συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων καλεί την εταιρία να διακόψει την αντισυμβατική συμπεριφορά της απέναντι στα νησιά και τους κατοίκους τους, να προβεί άμεσα στο άνοιγμα των πλάνων κρατήσεών της τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους και να μην εκδώσει ξανά κανένα δρομολόγιο ή τροποποίηση χωρίς προηγούμενη συνεργασία και συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή.
Δείτε ολόκληρη την επιστολή εδώ
Στην παραλία της Αγίας Πελαγίας, εκεί που σκάει το κύμα, πάνω στην αμμουδιά θα συναντήσετε το «Café Ζάθεα». Σας περιμένουμε στο «Café Ζάθεα» να σας προσφέρουμε άριστη ποιότητα και άψογη εξυπηρέτηση. Σε μας θα βρείτε μοναδικές σε γεύση βάφλες με θεϊκά παγωτά, κρέπες γλυκές & αλμυρές, πρωινά με τοπικά φρέσκα προϊόντα, φυσικούς χυμούς, γρανίτες, σμουθις, μιλκ σέικ, ποτά & κοκτέιλ, κρύα σάντουιτς, σαλάτες και πολλά άλλα διαφορετικά προϊόντα.
Πέρα από το άρωμα και την γεύση του παραδοσιακού ελληνικού καφέ μπορείτε να απολαύσετε ποικιλία από άλλα είδη καφέ να συνοδεύονται από χειροποίητα γλυκά φτιαγμένα από φρέσκα υλικά.

Χωριό: Αγία Πελαγία
Επικοινωνία: Ευαγγελία Μπαβέα

Τηλ.: +30 27360 34068

Σύλλογος Γυναικών Πακίων "Αιμοδοσία" 29/04/2015

Αγαπητά μέλη και εθελοντές αιμοδότες,
συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος του Ε.Φ.Π. Συλλόγου Γυναικών Πακίων, σας παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας στην εθελοντική αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015 και ώρα 6:00 - 8:00 μ.μ., στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πακίων.

Δώσε αίμα. Κάνε μια καρδιά να χτυπά.

Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης - Είναι ζήτημα ζωής.

Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα στη Λακωνία

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερα (4) άτομα

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών και αποπειρών κλοπών σε καταστήματα, καθώς και μία (1) κλοπή οχήματος, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Η πρώτη πτήση < Charter > για την σεζόν στα Κύθηρα.{ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ } ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η πρώτη πτήση < Charter > απο Άμστερνταμ με τους πρώτους Ολλανδούς Τουρίστες για την καλοκαιρινή σεζόν προσγειώθικε το πρωί της Δευτέρας 20/04/2015 στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων <<Αλέξανδρος Α. Ωνάσης>>,Ξεκινώντας και επίσημα την τουριστική περίοδο στο Νησί μας.Τους 25 Ολλανδούς Τουρίστες  υποδέχτηκαν με χαρά απο την "Ένωση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων" Αγίας Πελαγίας, σε συνεργασία με τον Δήμο η Δημοτική Σύμβουλος κ.Μαρία Κασιμάτη και η Δασκάλα  παραδοσιακών Χορών κ.Χριστίνα Βασιλοπούλου, ντυμένες με την παραδοσιακή ενδυμασία τα «σπαλέτα». Στο μικρό τραπέζι που είχαν στίσει στην αίθουσα υποδοχής τους καλωσόρισαν μαζί με τον Αερολιμενάρχη κ.Στάχτιαρη και το προσωπικό του αεροδρομίου και τους πρόσφεραν  παραδοσιακά γλυκά και φατουράδα,που έδωσαν για το καλωσόρισμα επαγγελματίες του Νησιού.Οι πτήσεις < Charter >θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι και τον Μάιο ακολουθεί πτήση απο Δανία.Ακολουθεί της επόμενες ώρες και VIDEO.ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ 25 ΚΑΙ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015.ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25/04 ΑΠΟ ΩΡΑ 10.30 Π.Μ ΕΩΣ 13.00 Μ.Μ. ΚΑΙ ΑΠΟ 17.30 ΕΩΣ 21.00 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26/04 ΑΠΟ ΩΡΑ 09.30 Π.Μ. ΕΩΣ
14.00 Μ.Μ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ 20.04.2015-30.04.2015


"Το Παυλοπέτρι στις Υποψηφιότητες για τον κατάλογο του Παγκόσμιου Ταμείου Μνημείων (WORLD MONUMENT FUND)."

Γράφει ο Λαλούσης Παναγιώτης: "Το Παυλοπέτρι στις Υποψηφιότητες για τον κατάλογο του Παγκόσμιου Ταμείου Μνημείων (WORLD MONUMENT FUND).
Ο φάκελος της υποψηφιότητας υποβλήθη την 1η Μαρτίου 2015 απο τους: Barbara Euser, Cheryl Benard και Sophia Schultz ... ARCH
Σχόλιο … Επισκέπτη της προϊστορικής πόλης που βρίσκεται κάτω από την θάλασσα και γειτνιάζει με την παραλία της Πούντας και τον υδροβιότοπο της λίμνης Στρογγύλη, ψάξε στο διαδίκτυο γιατί δεν υπάρχουν πληροφοριακές πινακίδ
ες από την προβλήτα του λιμανιού (Υπόστεγο) ή τα Βιγκλάφια που να σου δείχνουν πώς θα πας, αν και απέχουν μόλις τριακόσια μέτρα. Μάθε ότι η οδική πρόσβαση γίνεται από χωματόδρομο και δεν υπάρχει διαμόρφωση χώρου για στάθμευση οχημάτων. Δεν συζητάμε για διέλευση ή στάση λεωφορείου γραμμής του ΚΤΕΛ διότι ο δρόμος εκτός από στενός έχει να συντηρηθεί αρκετά χρόνια. Αν όμως αποφασίσεις να πας με την οικογένεια σου συνδυάζοντας κολύμπι, σπορ και ξενάγηση στην ιστορική μας κληρονομιά, να ξέρεις ότι δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων ούτε χημικές τουαλέτες, γι αυτό σε παρακαλώ να είσαι προσεχτικός και να σεβαστείς το περιβάλλον.
Όλοι μας ακούμε και βλέπουμε, ο επισκέπτης σχολιάζει … « Φανταστικά τοπία αλλά αναξιοποίητα ». Ο δε μόνιμος κάτοικος απογοητευμένος … « εδώ ζω, από υποσχέσεις άλλο τίποτα. Δεν ακούς στα κανάλια ότι είμαστε η χώρα της … και του προσωπικού συμφέροντος, βαρέθηκα » Ίσως δε μας πρέπει τέτοια ομορφιά. Το δε παρελθόν μας δίδαξε ότι είμαστε αδιάφοροι να διαχειριστούμε αυτό τον πλούτο. Αν δεν τρέξουμε εμείς, ίσως μας αξίζει κάποιος άλλος να αναλάβει να κάνει αυτό που εμείς, από τεμπελιά, από κουτοπονηριά, από τοπικιστικά συμφέροντα ή από αμέλεια καταστρέφουμε".