Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Διάκριση για το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης

1Τιμητική Διάκριση για το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης στο πρόσφατο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής, που έλαβε χώρα στη Κρήτη καθώς η εργασία που κατατέθηκε από την Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής και στην οποία συμμετείχε το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, έλαβε το 1ο Βραβείο Επιστημονικής Εργασίας.
Η εργασία έχει τίτλο: ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Δήλωση Πέτρου Τατούλη μετά την απόφαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ σχετικά με την ΠΝΠ

2

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εκφράσει με καθαρό πολιτικό λόγο και χωρίς περιστροφές την πολιτική της θέση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΝΠΕ διατηρώντας αταλάντευτη την πολιτική της θέση κατέθεσε μέσω της εκπροσώπου της κας Ελένης Παναγιωτοπούλου την ακόλουθη πρόταση:

«Η Κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει ότι η αντιμετώπιση της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης δεν μπορεί να γίνει εάν δεν υπάρχει ειλικρινής διάλογος με τους εκπροσώπους του Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης.

Η Κυβέρνηση οφείλει να ολοκληρώσει άμεσα την διαπραγμάτευση διότι δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής για χάσιμο άλλου πολύτιμου χρόνου τη στιγμή που η ελληνική οικονομία καταρρέει.

Σε αυτή την κατεύθυνση δεν μπορούμε να είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που ισχυροποιεί την θέση της Χώρας μας  σε αυτή τη κρίσιμη φάση που είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση.

Ασφαλώς όλα αυτά υπό την αποκλειστική αίρεση ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει ειλικρινή προσπάθεια και δεν έχει δεύτερες σκέψεις με ολέθριες επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία και τους πολίτες της».

Το πρόβλημα της Χώρας μας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, είναι βαθύτατα πολιτικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί και από τους Ευρωπαίους Εταίρους μας. Οι αιρετές Περιφέρειες οφείλουν να μην κωφεύουν στο πολιτικό ζήτημα. Στην παρούσα κρίσιμη χρονική συγκυρία οι συναντήσεις και οι συσκέψεις χωρίς σαφή πολιτικό προσανατολισμό δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα, απεναντίας δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας στην αγωνία των Ελλήνων πολιτών και στην κατάρρευση της οικονομίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης. Σε αυτή την κατεύθυνση στεκόμαστε θετικά απέναντι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναλαμβάνει για την ισχυροποίηση της Χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρει σθενερά απέναντι.Πηγή .report24.gr

Μονεμβάσια: Ο λαμπρός εορτασμός της Χρυσαφίτισσας

eortasmos (1)
Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, εόρτασε η τοπική μας εκκλησία τη Δευτέρα του Θωμά την πολιούχο και προστάτιδα της Μονεμβάσιας, Παναγία Χρυσαφίτισσα, στον ομώνυμο ναό της στο Κάστρο.
Την Κυριακή 19 Απριλίου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε μέγας πολυαρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, συγχοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.
Εν συνεχεία τελέστηκε η ιερά παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθησε ιερά αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σκληραίνει τη στάση του απέναντι στη ναυτιλιακή εταιρεία ΛΑΝΕ ο δήμαρχος Κυθήρων

Xarxalakis Eystratios
Νέα επιστολή προς την “ΛΑΝΕ Sea Lines ΑΕ” και συγκεκριμένα προς τον κ. Σαλβαράκη απέστειλε ο dήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης. Η συγκεκριμένη επιστολή κοινοποιήθηκε και στον yπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα.
Σε αυτήν ο δήμαρχος μεταξύ άλλων καλεί την εταιρεία να διακόψει την αντισυμβατική συμπεριφορά της απέναντι στα νησιά και τους κατοίκους τους, να προβεί άμεσα στο άνοιγμα των πλάνων κρατήσεών της τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους και να μην εκδώσει ξανά κανένα δρομολόγιο ή τροποποίηση χωρίς προηγούμενη συνεργασία και συνεννόηση με τη δημοτική αρχή.Πηγή http://laconialive.gr

Ομιλία κ. Ν. Λουράντου και κ. Ε. Κυριαζόπουλου στη Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς - Αθηνών.

¨Ενωση Νεολαίας Κυθήρων "ΠΟΡΦΥΡΙΣ" - Πρόσκληση Πρώτης Συνάντησης



ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ - Δημοτικό Συμβούλιο 21-4-15

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 21-4-2015 στις 12.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, σε έκτακτη συνεδρίαση, υπό την προεδρία του Λάζαρου Βέζου.
Παρόντες ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κομηνός.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ειρήνη Τραβασάρου, Μαρία Κασιμάτη, Σουμέλα Μαρουλίδου, και Μηνάς Κορώνης από την πλειοψηφία, Μιχάλης Πρωτοψάλτης, Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Αντώνης Λαχανάς και Αντώνης Πρωτοψάλτης, από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Ο Δήμαρχος απουσίαζε, ευρίσκεται εκτός Κυθήρων.




Μοναδικό θέμα η έγκριση του προυπολογισμού της "Πρότυπης Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυθήρων Α.Ε".

Πρίν την συζήτηση του θέματος της ημερήσιας διάταξης, ο επικεφαλής της παράταξης μας ζήτησε ενημέρωση για το μεγάλο θέμα της δέσμευσης του ταμειακού υπολοίπου του Δήμου μας, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης.
Με αυτή την αυθαίρετη πράξη της η κυβέρνηση, ουσιαστικά τιμωρεί τους ελάχιστους νοικοκυρεμένους οικονομικά Δήμους της χώρας.

Τους υφαρπάζει τις οικονομίες τους, τις οποίες με θυσίες των δημοτών τους και προσπάθεια των διοικήσεων κατάφεραν να αποταμιεύσουν, ώστε να μπορούν να λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους τους οποίους η πολιτεία έχει θεσπίσει και να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις των.
Ένας από αυτούς τους λίγους Δήμους είναι και των Κυθήρων.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ - Υποχρεωτική Πιστοποίηση στην ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΤΗΛ.27360 33476
FAX 2736033404

Δελτίο Τύπου - ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Α.Ε

ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκε σήμερα 21-4-2015 στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, ο προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2015, της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Κυθήρων που έφτασε στο ισοσκελισμένο συνολικό ύψος εσόδων-εξόδων 124.752,74 ευρώ.

Πρόκειται για ένα προϋπολογισμό κυριολεκτικά έκτακτης ανάγκης έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η στοιχειώδης λειτουργία της Αναπτυξιακής, η οποία ανοίγει και πάλι τα φτερά της, με φιλόδοξα σχέδια, μετά από αδράνεια πολλών ετών.

Και στην Αναπτυξιακή πρέπει να εξασφαλιστεί νόμιμη αλλά και νομότυπη λειτουργία, έτσι ώστε να ανταποκριθεί απρόσκοπτα στο φιλόδοξο σχεδιασμό της νέας Διοίκησης του Δήμου, αλλά και στις προσδοκίες της κοινωνίας των νησιών μας, για ποιοτική και αειφόρο ανάπτυξη, σε αναβαθμισμένο περιβάλλον με εναλλακτικές προσεγγίσεις.

 

Η διαδικασία αυτή ολοκληρώνεται μόνο μέσα από την προγραμματισμένη τροποποίηση του καταστατικού της Αναπτυξιακής έτσι ώστε πλήν των άλλων εκσυγχρονιστικών τομών που θα επιχειρούνται, θα της δίνεται η δυνατότητα παραγωγικής και αναπτυξιακής αξιοποίησης όλων των καταλλήλων προς τούτο εμπορικών εγχωρίων εκτάσεων και άλλων αδρανών δημοτικών περιουσιακών στοιχείων όπως προβλέπεται από το Π.Δ 272/85 το οποίο δυστυχώς δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί.

Η σύνταξη του πολύ δύσκολου αυτού προϋπολογισμού και η επιλογή της κατεπείγουσας διαδικασίας έχει να κάνει και με τις εκκρεμότητες του παρελθόντος προς φορείς του Δημοσίου, όπως ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, πρόστιμα και χρονικές προθεσμίες που εξαντλούνται. Σε ό,τι αφορά την αιτίαση κατά τη διάρκεια του έκτακτου Δ.Σ. περί λάθους στην απόφαση της Αναπτυξιακής περί προϋπολογισμού, αυτό αφορά μια καθαρά τυπική παράλειψη που δεν αναιρεί την ουσία καθώς η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη νόμιμα και με τη νόμιμη απαρτία, επαναλήφθηκε δε ως προς το ορθό με διόρθωση του συγκεκριμένου λάθους. Η παρούσα διοίκηση της Αναπτυξιακής ούτε ήξερε ούτε γνωρίζει περί αλχημειών και μεθοδεύσεων, αυτά αποτελούν χαρακτηριστικά του παρελθόντος που σύντομα θα δημοσιευθούν.

Ένας ακόμη σταθμός ξεπεράστηκε. Η επιλογή μας για μια πρότυπη και σύγχρονη Αναπτυξιακή εταιρεία, αποτελεσματικό εργαλείο για αειφόρο ανάπτυξη, ποιοτικό τουρισμό, προώθηση του πρωτογενούς τομέα, αναβαθμισμένο περιβάλλον και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των νησιών μας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και πρωτίστως των νέων μας, παραμένει ισχυρή.
Συνεχίζουμε!!

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ 08.06.2015 ΕΩΣ 15.06.2015 ΚΑΙ 15.06.2015 ΕΩΣ 28.08.2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ 08.06.2015 ΕΩΣ 15.06.2015 ΚΑΙ 15.06.2015 ΕΩΣ 28.08.2015



*ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ 01.05.2015 ΕΩΣ 08.06.2015 ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡ.ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ-ΕΠΕΤΕΙΟΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Μαύρη επέτειος 21ης Απριλίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακισμένων και Εξορισθέντων Αγωνιστών (ΣΦΕΑ) παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύνδεσμος για τα 48 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της 21ης Απριλίου.




Ο κ. Χατζηπέρος εκπροσώπησε την Περιφέρεια και κατέθεσε στεφάνι μαζί με την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Σοφία Κορωναίου.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση σειράς γραμματοσήμων με τους κορυφαίους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα Σπύρο Μουστακλή, Δημήτρη Οπρόπουλο, Νικηφόρο Μανδηλαρά, Παναγιώτη Έλη, Σάκη Καράγιωργα, Κώστα Γεωργάκη, Γιώργο Τσαρούχα και Γιάννη Χαλκίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη την Διοίκηση των ΕΛΤΑ για την αποδοχή της πρότασης.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡ.ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ-ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ημέρα Φιλελληνισμού και Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος παρευρέθηκε την Κυριακή 19 Απριλίου στο συνέδριο που διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών στο Ίδρυμα Θεοχαράκη.



Ο κ. Χατζηπέρος αφού απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφερειάρχου ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι ο Ελληνικός Πολιτισμός προσφέρθηκε απλόχερα και διαχρονικά προς όλους τους λαούς και τόνισε ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για όλους αυτούς που μας στήριξαν και μας στηρίζουν και να τους τιμούμε πάντα, υπογραμμίζοντας ότι ο φιλελληνισμός είναι διαχρονικός, ιδιαίτερα, δε, τον τελευταίο καιρό είναι σε μεγάλη άνθηση γιατί διαπιστώνουν όλοι την μεγάλη αδικία που γίνεται δόλια εναντίον της χώρας μας με πρωτοστατούντα τα διεθνή ΜΜΕ.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ Η πρώτη πτήση < Charter >για φέτος στα Κύθηρα