Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Στο 6ο Agro Quality Festival η Κοινωνικη Συνεταιριστικη Επιχειρηση Ελαφονησου "Σαρακηνικο

Στο 6ο Agro Quality Festival που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα θα συμμετέχει η Κοινωνικη Συνεταιριστικη Επιχειρηση Ελαφονησου "Σαρακηνικο Κοιν.Σ.Επ" :: Το 6ο Φεστβάλ διοργανώνεται από τον Ευρωπαικό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και ο στόχος του είναι να προβάλει και να αναδείξει ποιοτικά προιόντα ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από μια σειρά δράσεων . Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ελαφονήσου "Σαρακήνικο Κοιν.Επ " θα προβάλει τα τοπικά προιόντα της Ελαφονήσου και παράλληλα σαν ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Εταίρων Κοινωνικής Πολιτικής θα σφραγιστεί και δημοσίως η συνεργασία μεταξύ τους . Η διάρκεια του 6ο Agro Quality Festival θα είναι από τις 8 έως τις 10 Μαίου. Με την προβολή αυτή δίνεται η ευκαιρία σε όλους μας να γνωρίσουμε εξαιρετικά αγνά παραδοσιακά προιόντα μεταξύ άλλων από άλλες περιοχές της χώρας και της πανέμορφης Ελαφονήσου ,που εκτός από μοναδικές παραλίες έχει να αναδείξει και την γαστρονομία ! Λάδι Ελιές Πετιμέζι και κάποιες νόστιμες εκπλήξεις θα μας γαργαλήσουν τον ουρανίσκο ! Θα έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους με μεράκι όπως η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ελαφονήσου κυρία Περσεφόνη Λιάρου που πραγματικά αξίζει πολλά συγχαρητήρια και η οποία θα μας μυήσει στις γεύσεις του νησιού της !

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 22/4/2015 (δ) - Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων

Η διοργάνωση της φωτογραφικής έκθεσης με θέμα την ελιά αποτελεί την πρώτη μιας σειράς πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κυθήρων σε συνεργασία με φορείς και ανθρώπους του πολιτισμού, οι οποίες θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα και θα διασπείρονται καθόλη την καλοκαιρινή περίοδο.

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών θα είναι αφενός η παρουσίαση και ενίσχυση τοπικών σχημάτων και καλλιτεχνών στο μέτρο του δυνατού, αφετέρου η εξωστρέφεια με την πρόσκληση σχημάτων από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα γίνουν είτε σε ανοικτούς δημόσιους χώρους, είτε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοντολιανίκων, είτε σε κτήρια και προαύλια σχολείων και πάντως σε χώρους που καλύπτουν τις βασικές παραμέτρους ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό και τουλάχιστον για το φετινό καλοκαίρι, ο χώρος του Δημοτικού Ανοικτού Θεάτρου στον Ποταμό δεν θα χρησιμοποιηθεί από το Δήμο για καμία εκδήλωση, καθώς δεν διαθέτει εγκεκριμένη πυρασφάλεια, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές του και ενέχει σοβαρούς κινδύνους για τους παρευρισκόμενους (έχει ολοκληρωθεί μόνο η κτηριακή νομιμοποίηση του Θεάτρου με βάση το νόμο περί αυθαιρέτων).

Η Δημοτική Αρχή προωθεί ήδη την εκπόνηση μελέτης ολοκλήρωσης όλων των υποδομών του Θεάτρου (πυρασφάλεια, οικοδομικές εργασίες, εξοπλισμός, ηχητικά, φωτισμός, προσβάσεις ασφαλείας και ΑμΕΑ, σήμανση κινδύνου κ.λπ.) την οποία θα υποβάλει προς την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση του έργου.

Μόνο τότε θα μπορέσει το Θέατρο να λάβει νόμιμη άδεια λειτουργίας και να πληρεί όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας που τίθενται από το Νόμο και είναι ιδιαίτερα αυστηρές. Φορείς, ιδιώτες και νομικά πρόσωπα που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν το Θέατρο μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση των εργασιών και τη νόμιμη αδειοδότησή του, θα το κάνουν με αποκλειστική δική τους ευθύνη και έγγραφη δέσμευση καθώς τα ζητήματα ασφάλειας των δημοτών και επισκεπτών είναι πάρα πολύ σοβαρά και η Δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη να τα παρακάμψει.
-----------------------------
Πηγή: kythira.gr
-----------------------------

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου Λακωνίας

Φωτογραφία του Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου Λακωνίας.
Για πρώτη φορά επισκέφτηκε το Γεράκι ομάδα προσκόπων, στις 16,17 και 18 Απριλίου 2015, η ομάδα ήταν από τo 300o σύστημα προσκόπων Σπάρτης.
Αρχηγός της αποστολής ήταν ο κ. Γιάννης Λαμπρινάκος και το επιτελείο του απαρτιζόταν από τους : Κατερίνα Καράμπαμπα, Βαγγέλη Κέντρο, Χρήστο Ψυχογιό και 11 προσκόπους ηλικίας 11-15 ετών.
Φωτογραφία του Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου Λακωνίας.Την Πέμπτη 16 Απριλίου τους υποδέχτηκε η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Γερονθρών κ.Νίκη Μιχαλούτσου και τους μετέφερε σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Γερακίου όπου εκεί διέμειναν και τις τρεις μέρες.
Μετά την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στο προαύλιο του Σχολείου άρχισαν τις δραστηριότητες τους.
Την Παρασκευή 17 Απριλίου από το πρωί ξεκίνησαν πεζοπορία και επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Κάστρο Γερακίου, ξεναγήθηκαν και εντυπωσιάστηκαν από τις Βυζαντινές ομορφιές του τόπου μας. Τις απογευματινές ώρες τους επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος τους προσέφερε παραδοσιακά γλυκίσματα, συζήτησε μαζί τους και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες των προσκόπων, όπου σκοπός της Προσκοπικής Κίνησης είναι να αξιοποιηθούν πλήρως οι σωματικές, διανοητικές, κοινωνικές και πνευματικές ικανότητες των νέων ώστε να παραδοθούν στην κοινωνία άξιοι, χρήσιμοι, ηθικοί και υπεύθυνοι πολίτες.
Το βράδυ το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γερακίου παρέθεσε γεύμα στους προσκόπους σε ταβέρνα του χωριού.
Το Σάββατο 18 Απριλίου μαζί με την συμμετοχή παιδιών του Γερακίου έπαιξαν διάφορα παιχνίδια στο προαύλιο του σχολείου και στη συνέχεια ετοίμασαν τα πράγματα τους και πήραν το δρόμο της επιστροφής.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ 25 & 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 22/4/2015

Στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Λουτράκι για τις Περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου συμμετείχε ο Δημαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης. Στο προσυνέδριο συζητήθηκαν θέματα χωροταξικού σχεδιασμού και πολιτικής προστασίας καθώς και το καυτό ζήτημα των διαθέσιμων πόρων των Δήμων.
Ο κ. Δήμαρχος συζήτησε με πολλούς δημάρχους ενώ είχε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων επί διμερών ζητημάτων με το Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη θέτοντας βάσεις για περαιτέρω συνεργασία.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 22/4/2015

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κυθήρων 2015 ξεκινά πανηγυρικά το Σάββατο 2 Μαΐου και ώρα 8.00 μμ με τα εγκαίνια, παρουσία του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, της φωτογραφικής έκθεσης «Ελιά, το ευλογημένο δένδρο». Στην έκθεση συμμετέχουν Κυθήριοι και ξένοι φίλοι των Κυθήρων, μικροί και μεγάλοι, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, με φωτογραφίες του δένδρου που πρωταγωνιστεί στη ζωή, την ιστορία, τις παραδώσεις και την οικονομία του νησιού μας. Μαζί με το ευλογημένο δένδρο, καταγράφεται και η ελαιοπαραγωγή σε όλες τις φάσεις της.
Η έκθεση, συνεργασία της Πολιτιστικής Εταιρείας Κυθήρων με τον Δήμο Κυθήρων, επιμελήθηκε από τον Γιάννη Σταθάτο, καλλιτεχνικό διευθυντή των Φωτογραφικών Συναντήσεων Κυθήρων, και αποτελεί το πρώτο βήμα μιας σε βάθος χρόνου φωτογραφικής καταγραφής του παραγωγικού πλούτου των Κυθήρων. Μία από τις φωτογραφίες θα αποσπάσει το βραβείο του Δήμου Κυθήρων, ενώ θα απονεμηθούν και τρεις έπαινοι (δεν είναι φυσικά υποψήφιοι οι εργαζόμενοι και αιρετοί του Δήμου και τα μέλη της Πολιτιστικής Εταιρείας). Παράλληλα, η Πολιτιστική Εταιρεία θεσπίζει ξεχωριστό βραβείο για την καλύτερη μαθητική συμμετοχή.
Η έκθεση θα παρουσιασθεί δύο φορές κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν τόσο οι Κυθήριοι όσο και οι θερινοί μας επισκέπτες. Η πρώτη περίοδος, στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο, είναι από 2 μέχρι 10 Μαΐου (ώρες 6.30-8.30 μμ), και η δεύτερη περίοδος, στο Μερκάτο Χώρας, από 1 Ιουλίου μέχρι 8 Αυγούστου (ώρες 9 πμ – 9 μμ).
Όλες οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα πάρουν θέση στο Κυθηραϊκό Φωτογραφικό Αρχείο με σκοπό να χρησιμοποιηθούν και μελλοντικά για την προβολή του Δήμου, πάντοτε βέβαια με αναφορά του ονόματος του ή της φωτογράφου.
Στην έκθεση συμμετέχουν με φωτογραφίες οι John Vanges, Giona Bridler, Δημοτικό Σχολείο Καρβουνάδας (Β’ & Γ’ τάξεις), Andre Dolbeau, Kalie Zervos, Γιώργος Καλλίγερος, Δημήτρης Καλλίγερος, Μιχάλης Κουλιέρης, Δημήτρης Κουτραφούρης, Rob Oudshoorn, Μιχάλης Πετρόπουλος, Μιχάλης Πρωτοψάλτης, René Rötheli, Σταματική Σαμίου, Αλεξάνδρα Σκοτίδα, Anita Snippe, Γιάννης Σταθάτος, J.M. Stratigos, Andreas Theisen-Menn, Φοίβος Τσαραβόπουλος και Μανώλης Φατσέας (Φουριάρης), και με βίντεο οι Γιώργος Διδυμιώτης και Μαρία Σχινά.

16 Σεπτεμβριου 1944 Κυθηρα.{ Φωτό Nikos Desillas }

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ"Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"ΒΡΕΤΤΟΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ 22/4/15


ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ "Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"ΤΑΚΗΣ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ


ΠΑΣΟΚ Λακωνίας…Η 2η Προσυνεδριακή διαδικασία στην Σκάλα

2Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρα 07.00 μμ στη Σκάλα ( αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ευρώτα ) θα διεξαχθεί η δεύτερη προσυνεδριακή διαδικασία εν όψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, ( 15 – 17 Μαΐου ) η οποία θα περιλαμβάνει :
Α) Ανοιχτή θεματική συζήτηση με κεντρικό θέμα : « Ανάπτυξη του Αγροτικού χώρου και Τοπική Αυτοδιοίκηση » και
Β) Ενημέρωση για την πορεία προς το Συνέδριο
Εισηγητές  :
·    Σκανδαλίδης Κώστας, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθηνών, πρώην Υπουργός, πρώην Γραμματέας της κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
·    Γρηγοράκος Λεωνίδας, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λακωνίας, Γραμματέας Κ. Ο. του ΠΑΣΟΚ, πρώην Αν. Υπουργός.
Γ ) Ανοιχτή συζήτηση επί των ανωτέρω θεμάτων της διαδικασίας.
Συντονιστής : Νίκος Ι. Κουφός, Γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λακωνίας
Καλούμε τους πολίτες της Λακωνίας, να παρακολουθήσουν ενεργά την ανοιχτή θεματική συζήτηση που οργανώνουμε, να συμβάλλουν ουσιαστικά στο διάλογο προς ένα Ανοιχτό, Ιδρυτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και να προτείνουν σύγχρονες λύσεις για τα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας μας.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕ
ΝΙΚΟΣ Ι. ΚΟΥΦΟΣ

Σαρωτικές αλλαγές σε γυμνάσια και λύκεια: Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας


Τα πάνω κάτω φέρνει στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Εκτός από τις παρεμβάσεις στα ΑΕΙ οι αλλαγές που έρχονται σε γυμνάσια και λύκεια είναι σαρωτικές και περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, την κατάργηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση, την κατάργηση εσωτερικών φροντιστηρίων στα ιδιωτικά σχολεία και τη ρύθμιση του εκπαιδευτικού περιεχομένου και του ωραρίου των φροντιστηρίων.
Στο θέμα της αντιμετώπισης της φτώχειας, το υπουργείο προσανατολίζεται στην εισαγωγή κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι θα χρησιμοποιούν για την προμήθεια των γευμάτων τους από το κυλικείο. Επίσης, διαχωρίζονται τα πρότυπα από τα πειραματικά σχολεία, ενώ αλλάζει ο τρόπος επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων.
Αναλυτικά οι αλλαγές:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟΥ ΝΟΜΙΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΣας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης του Ειδικού Αυτοκόλλητου Νομιμότητας βάσει του νόμου  42285 - αριθμός φύλλου 3684 -  άρθρο 3 παράγραφος 2 -  σελίδα 42289 με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2014.  Ο  αντιπρόσωπος της επιχείρησης οφείλει να υποβάλει Αίτηση για έκδοση του Ειδικού Αυτοκόλλητου Νόμιμης Λειτουργίας για αριθμό δωματίων η διαμερισμάτων ίσο με την δυναμικότητα του καταλύματος. Με την Αίτηση απαιτείται φωτοαντίγραφο του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας του καταλύματος μαζί με Υπεύθυνη δήλωση που θα φέρει την σφραγίδα της επιχείρησης και θα δηλώνει ότι το Ε.Σ.Λ. είναι σε ισχύ και δεν έχει επέλθει καμία μεταβολή της αναγραφόμενης δυναμικότητας του καταλύματος. Παρακαλούμε    εντός 20 ημερών από την δημοσιοποίηση του Δελτίου Τύπου, θα πρέπει να έχετε υποβάλει την Αίτηση σας. Πληροφορίες στα τηλέφωνα ::  Ομοσπονδίας  2733021007  ΦΑΞ  2733021008 .Προέδρου κ. Κατερίνα Δεμέστιχα 6930564500 Γενικής Γραμματέα κ. Δέποινα Παπούλη 6977162634

Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 22/4/2015

Η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ τ. Α/41/20-04-2015) με την οποία η Κυβέρνηση επιχειρεί τη μεταφορά των χρημάτων των Δήμων της Χώρας στην Τράπεζα της Ελλάδος και την μετατροπή τους σε repos μας βρίσκει σφόδρα αντίθετους. Ο Δήμαρχος Κυθήρων έλαβε μέρος στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος όπου ο παριστάμενος Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας, όχι μόνο δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις αλλά φάνηκε πλήρως ανενημέρωτος σχετικά με τις βασικές παραμέτρους που διέπουν τη λειτουργία των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α. Η Δημοτική Αρχή των Κυθήρων ταυτίζεται πλήρως με το εκδοθέν ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε., δεν πρόκειται να επιτρέψει την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος και μαζί με τους υπόλοιπους Δήμους της Χώρας θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της συγκεκριμένης πράξης ως παράνομης και αντισυνταγματικής. Ήδη ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου – Δικηγόρος κ. Αντώνης Σεμιτέκολος έλαβε εντολή από το Δήμαρχο να συνεργαστεί με τη Νομική Υπηρεσία της Κ.Ε.Δ.Ε. για άμεσες ενέργειες, ενώ την πλήρη νομική και πειθαρχική ευθύνη για την μη εφαρμογή της συγκεκριμένης πράξης στο Δήμο Κυθήρων αναλαμβάνει προσωπικά ο Δήμαρχος, που θα ζητήσει και σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατ΄ εφαρμογή της απόφασης της Κ.Ε.Δ.Ε.
Εάν η ΠΝΠ αυτή εφαρμοστεί, κυρίως με τον τρόπο που επιχειρήθηκε και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα των Ο.Τ.Α., αυτό θα σημαίνει ουσιαστική κατάργηση της ανεξαρτησίας των Δήμων και της αυτοτέλειάς τους που διασφαλίζεται από το ίδιο το Σύνταγμα. Εάν το Σύνταγμα παύσει να ισχύει έστω και κατά ένα μέρος μέσα από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τότε η Δημοκρατία μας διατρέχει σοβαρότατο κίνδυνο. Οι Δήμοι ουδέποτε αρνήθηκαν να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια διάσωσης της Χώρας, αντίθετα ανέλαβαν το μεγάλο βάρος της κοινωνικής ανακούφισης μέσα από τις χιλιάδες κοινωνικές τους δομές, εκτέλεσαν και εκτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο απόντος του Κράτους και είναι οι πρώτοι που αφουγκράζονται τα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών και προσπαθούν να δώσουν λύσεις, παρά τους κατά 70% μειωμένους πόρους τους. Η στήριξη των Δήμων στην προσπάθεια σωτηρίας της Χώρας δεν μπορεί να γίνει μέσα από Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και με τακτικές τύπου «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», αλλά μόνο μέσα από διάλογο, μέσα από το σεβασμό των θεσμών και των Νόμων, μέσα από τον σεβασμό του Συντάγματος και κυρίως χωρίς να θιγεί επουδενί η ομαλή λειτουργία των Δήμων, των υπηρεσιών τους, των χιλιάδων κοινωνικών δομών (ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, Κέντρα Διημέρευσης, Κέντρα Αστέγων και Απόρων, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Φαρμακεία, Φροντιστήρια, Αθλητικά Κέντρα, Πολιτιστικά Κέντρα κ.λπ.), χωρίς να διακινδυνεύσει η ομαλότητα της καθημερινότητας των Δημοτών και φυσικά χωρίς εξωθεσμικές παρεμβάσεις που καταργούν στην πράξη το αυτοδιοίκητο και ανεξάρτητο των Ο.Τ.Α.
Οι Δημότες καλούνται να ενημερωθούν για τις βασικές προεκτάσεις του σοβαρού αυτού ζητήματος, που είναι οι παρακάτω, ενώ ο Δήμος θα προβεί σε κάθε ενέργεια για τη διασφάλιση των ταμειακών του διαθεσίμων και την ακύρωση της συγκεκριμένης – πρωτόγνωρης για τα δεδομένα της Αυτοδιοίκησης – Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Τέλος, δηλώνουμε ότι για όλα τα παρακάτω επιχειρήματα, που ταυτόχρονα αποτελούν επιχειρήματα και των θεσμικών συνδικαλιστικών οργάνων των Δήμων (ΠΕΔ και ΚΕΔΕ), υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις και τεκμήρια, σε αντίθεση με όσους υπερασπίζονται τη συγκεκριμένη ενέργεια που δυστυχώς το πράττουν μόνο με πολιτικά και κομματικά κριτήρια. Ενδιαφέρον θα είχε να έδειχναν την ίδια στήριξη και στις προτάσεις θεσμικής και οικονομικής θωράκισης των μικρών νησιωτικών Δήμων που έχουμε διαρκώς θέσει στην Κυβέρνηση, για τις οποίες μέχρι στιγμής παρατηρείται πλήρης αδράνεια. Όλοι οι αυτοδιοικητικοί έχουν χρέος προς τους θεσμούς που υπηρετούν να λάβουν ξεκάθαρη θέση και να μην ποιούν την νήσσαν καθώς το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και δεν προσφέρεται για πολιτικές αλχημείες, κομματικές ανελίξεις και ευκαιριακές σκοπιμότητες. Επιχειρήματα έναντι των παρακάτω δεν μπορούν να υπάρξουν.
1. Η οικονομική και θεσμική αυτοτέλεια και ανεξαρτησία των Ο.Τ.Α. δεν αποτελεί ευγενή πολυτέλεια αλλά θεμελιώδη επιταγή του Συντάγματος.
2. Η κρατική χρηματοδότηση προς τους Δήμους αποτελεί κεκτημένο δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και δεν μπορεί να αφαιρεθεί ή να υποβαθμιστεί.
3. Οι θεσμοθετημένοι πόροι που το Κράτος υποχρεούται να καταβάλει προς τους Δήμους (κυρίως ΚΑΠ και ΣΑΤΑ) και που στοχεύουν στην κάλυψη της μισθοδοσίας και των απαραίτητων λειτουργικών δαπανών των Δήμων, έχουν μειωθεί από το 2009 κατά 70 %, παρά το γεγονός ότι ο Καλλικράτης αύξησε τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες των Δήμων, χωρίς να τους ενισχύσει με προσωπικό και πόρους. Ωστόσο κουβέντα δεν γίνεται για απόδοση στους Δήμους ολόκληρου του ποσού που δικαιούνται από τους ΚΑΠ, την ΣΑΤΑ αλλά και σειρά άλλων πόρων (φόρος ζύθου, διαφήμισης κ.λπ.).
4. Με τη συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου οι Δήμοι υποχρεούνται να μεταφέρουν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά τους διαθέσιμα, που θα μετατραπούν από πραγματικά και υπαρκτά χρήματα σε repos, δηλαδή σε αμφίβολης απόδοσης επενδυτικά προϊόντα για τη χρηματοδότηση του κρατικού χρέους, χωρίς να διασφαλίζεται από κανέναν και από πουθενά ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν πίσω στους Δήμους ακέραια αφού τα repos έχουν τουλάχιστον 10-12% απώλεια κεφαλαίου ετησίως.
5. Κανένας δεν διαβεβαιώνει ότι η διαδικασία αυτή θα είναι μόνο για 15 ημέρες. Ο κ. Μάρδας είπε ότι πρόκειται για κυλιόμενη διαδικασία που «υπολογίζεται» να διαρκέσει 2 μήνες, όπερ σημαίνει ότι από τη στιγμή που τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων περάσουν στην Τράπεζα της Ελλάδος παύουν να είναι εξασφαλισμένα, μετατρέπονται σε επένδυση τύπου repos και συνεπώς τίθενται σε σοβαρό κίνδυνο διακυμάνσεων της αγοράς και μείωσης της αξίας τους.
6. Οι πόροι που προέρχονται για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων και οι οποίες αφορούν άμεσα την καθημερινότητα αποτελούν χρήματα ειδικού σκοπού που απαγορεύεται ρητά να χρησιμοποιηθούν για αλλότριους σκοπούς, συνεπώς η συγκεκριμένη ΠΝΠ καλεί τους Δημάρχους ευθέως να παρανομήσουν και να μετατρέψουν τις ανταποδοτικές εισφορές (Δημοτικά Τέλη, Τέλη Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού) σε repos.
7. Δεν διευκρινίζεται για ποιο ακριβώς σκοπό θα χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση τα χρήματα των Δήμων.
8. Για την συγκεκριμένη ενέργεια δεν προηγήθηκε κανενός είδους διαβούλευση. Αντίθετα ο Υφυπουργός κ. Μάρδας στην έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ.Ε. (21/4) φάνηκε να μη γνωρίζει επαρκώς τις διαστάσεις του ζητήματος και δεν απάντησε επί της ουσίας σε καμία ερώτηση, ενώ αγνοούσε και στοιχειώδεις παραμέτρους της λειτουργίας των Δήμων.
9. Η κυκλοφορούμενη φήμη ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα δώσει καλύτερο επιτόκιο σε σχέση με τις εμπορικές τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται οι Δήμοι, είναι πρόδηλα ψευδέστατη, προκλητική και παραπλανητική. Κανένας Δήμος δεν λαμβάνει επιτόκιο μικρότερο του 2,5%, οι περισσότεροι Δήμοι λαμβάνουν υψηλά επιτόκια (π.χ. ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου 5,5%) γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρξει τεράστια απώλεια εσόδων από τόκους για την οποία οι Δήμαρχοι θα είναι υπόλογοι για το αδίκημα της απιστίας.
10. Επιπλέον, οι ήδη υπάρχουσες συμβάσεις συνεργασίας μεταξύ Δήμων και εμπορικών τραπεζών δεν προέκυψαν από κρυφές συνεργασίες και συνεννοήσεις όπως αναιδέστατα ισχυρίζονται ορισμένοι, αλλά από διαφανέστατες δημόσιες πλειοδοτικές διαδικασίες, οι φάκελοι αποσφραγίστηκαν ενώπιον των Δημοτικών Συμβουλίων και γεννάται το ερώτημα κατά πόσον οι Δήμοι είναι έτοιμοι να υποστούν τις έννομες συνέπειες και τις ρήτρες (penalties) που προβλέπονται για μονομερή λύση των συμβάσεων αυτών.
11. Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν τον εγκεκριμένο τους Προϋπολογισμό, για την ορθή εκτέλεση του οποίου ελέγχονται από το Παρατηρητήριο Ο.Τ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών. Η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων θα ακυρώσει αυτόματα κάθε συνέχιση της εκτέλεσης των προϋπολογισμών των Δήμων, ανάθεσης έργων, εργασιών, υπηρεσιών και προμηθειών, πληρωμής μισθών, πληρωμής ενεργών συμβάσεων και υποχρεώσεων των Δήμων και θα δημιουργήσει ένα ντόμινο στάσης πληρωμών σε ολόκληρη την αγορά που θα ισοδυναμεί με πραγματική εσωτερική χρεωκοπία. Παράλληλα, η μη τήρηση του Προϋπολογισμού θα επιφέρει σοβαρές κυρώσεις σε όλους τους Δήμους και θα τους εντάξει σε καθεστώς επιτήρησης από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Για κάθε νεότερη εξέλιξη θα υπάρχει ενημέρωση.

Απαγόρευση πυρκαγιών

fotia_h_633_451
Σύμφωνα με την 1/2015 Πυροσβεστική Διάταξη που αφορά τη ρύθμιση μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών σε δασικές και αγροτικές εκτάσεις, απαγορεύεται η πρόκληση πυρκαγιάς από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου τρέχοντος έτους, χωρίς την έκδοση ανάλογης άδειας από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη λήψη των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία μέτρων.
Οι διατάξεις έχουν εφαρμογή στα δάση και στις δασικές εκτάσεις, στις χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις και βεβαίως στις αγροτικές εκτάσεις.
Περισσότερα στην 1/2015 Πυροσβεστική Διάταξη

"ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ"ΤΕΤΑΡΤΗ 22/4/15 ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ LIVE.


ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ " ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ


Χριστούγεννα 1958 (Ποταμός)


Χριστούγεννα 1958 (Ποταμός) σημειώνει ο Μανόλης Σοφίος και αιχμαλωτίζει το χρόνο με την τέχνη του!!! Κάλαντα από τα παιδιά του σχολείου με το πιο μεγάλο Αστέρι σε κοντάρι!!!! "Υπέρ προικοδοτήσεως απόρων κορασίδων" τότε... Μα τα πρόσωπα φωτεινά και γελαστά!!! Μα και τώρα το χαμόγελο παραμένει πολύτιμος σύμμαχός μας.πηγή

Kosmas Megalokonomos