Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Αγία Πελαγία Κύθηρα 1948

φωτό Μανώλης Σοφίος

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ"ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"26/4/15


ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ


Πλαταία Άμμος: Οριστική απομάκρυνση του καμμένου αυτοκινήτου και όλων των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών που μόλυναν το περιβάλλον.

Με προσωπική παρέμβαση του Αντιδημάρχου κ. Γ. Κομηνού και με την παρουσία Αστυνομικών αρχών σήμερα απομακρύνθηκαν οριστικά και μεταφέρθηκαν στον χώρο συγκέντρωσης παλαιών αυτοκινήτων από τον κ. Κ.Ανδρόνικο, το καμμένο όχημα του κ. Γ. Μ. Κορωναίου καθώς και όλες οι υπάρχουσες διασκορπισμένες παλαιές ηλεκτρικές συσκευές που μόλυναν τον περιβάλλοντα χώρο της Πλαταίας Άμμου.
Το μόνο που απέμεινε είναι κάποιες παλαιές ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται εντός της ατομικής ιδιοκτησίας του κ. Γ. Μ. Κορωναίου, που ελπίζουμε να συνετισθεί και να συναινέσει έγκαιρα και με δική του πρωτοβουλία να απομακρυνθούν και αυτές και να πάψουν να μολύνουν το περιβάλλον του όμορφου χωριού του.
Έτσι ικανοποιήθηκε το πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων οι οποίοι από αρκετό καιρό ζητούσαν την απομάκρυνση αλλά και τον ευπρεπισμό της περιοχής.
------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------

Νεάπολη Λακωνίας 1920 { λιμανάκι }


Συνάντηση με Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα για το Ακτοπλοϊκό Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 25/4/2015

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα είχε ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης συνοδευόμενος από εκπροσώπους φορέων και σωματείων του νησιού. 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος και τα ανώτατα στελέχη της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών. 
Ο κ. Δήμαρχος έθεσε ευθαρσώς και μετ΄ επιτάσεως όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει τους τελευταίους μήνες στην περιφερειακή ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Δήμου και ζήτησε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου συγκεκριμένες δεσμεύσεις και λύσεις. 

1830 Το λιμάνι του Αγίου Νικολάου ( Αυλαιμονας) Κύθηρα

Είναι το λιμάνι του Αγίου Νικολάου ( Αυλαιμονας) με το βουνό του Αγίου Γεωργιου( Μινωικό ιερό κορυφής ) και το βουνό της Αγίας Μόνης. πηγή φωτό
Ιστορικά Στοιχεία
Eleni Harou
Nikos Desillas

Αγία Πελαγία 1955 Ο θρυλικός ψαράς Μητσάρας

Φωτό Μανώλης Σοφίος

Επτάνησα: Κατά της αγγλοκρατίας και με τη μουσική

Η ιδέα της αντίστασης κατά της αγγλοκρατίας μέσα στο λαϊκό και τον έντεχνο μουσικό λόγο των Επτανήσων, είναι το θέμα που ανέπτυξε ο Ζακύνθιος ερευνητής – δικηγόρος Στέλιος Τζερμπίνος, στο επιστημονικό συνέδριο «Η Ενωση της Επτανήσου με την Ελλάδα 1864-2004», που διοργανώθηκε από τη Βουλή και την Ακαδημία Αθηνών. Ακολουθούν αποσπάσματα από την ενδιαφέρουσα παρέμβασή του:
Ο λαός των Επτανήσων, παράλληλα με τις άλλες μορφές της αντίστασής του, χρησιμοποίησε και το μουσικό του λόγο, που όμως δεν έχει εκτιμηθεί, όπως και όσο θα ‘πρεπε. Πρώτον, γιατί αγνοήθηκε ή έστω δε συσχετίσθηκε ο συνδρομητικός ρόλος της μουσικής στην οπλοθήκη των αντιστασιακών αξιών του λαού των Επτανήσων και, δεύτερον, εξαιτίας της συγκαταβατικής ευπρέπειας των Ελλήνων απέναντι στη συχνή παρουσία των Αγγλων, «συμμάχων» στον ελληνικό χώρο.
Η έναρξη της «προστασίας» στα Επτάνησα χρονοσημαίνεται, με την υπογραφή της Συνθήκης του Παρισιού (24/5 Νοε. 1815) και η πρακτική της άσκησής της, με την έλευση του πρώτου αρμοστή (Maitland) στην Κέρκυρα (16 Φεβρ. 1816).
Η ιδέα της αντίστασης, ωστόσο, έχει ήδη λάβει, από την άλλη Ελλάδα, τη μετάγγισή της στην ψυχή των Επτανησίων, μέσα από ιστορικά μουσικά σπαράγματα του υπόδουλου ελληνισμού, που μιλάνε για διώξιμο τυράννων, για πόνους και λαβωματιές, να λάβουμε φροντίδα ο Τούρκος να διωχθεί, όπως ακούγεται στα υπέροχα προεπαναστατικά λαϊκά τετράφωνα «Ω Υψιστε Θεέ μου», «Στ’ άγρια βουνά είναι τα θεριά», «Εφθασε η λαμπρά στιγμή», αλλά και τον προσολωμικό παιάνα του Αντωνίου Μαρτελάου…

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στο Γύθειο…


00

Μητροπολιτικός Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου/ Χρόνης Παρασκευάς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"Δελτίο Τύπου άσκησης ευρείας κλίμακας «ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΔΑΣΟΣ 2015»

Φωτογραφία του χρήστη Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής".Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση ευρείας κλίμακας της Π.Υ. Γυθείου Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής
«ΠΥΡΑΝΘΟΣ ΔΑΣΟΣ 2015» 
η οποία διεξήχθη στα πλαίσια της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2015 και βάση των σχετικών διαταγών και εγκυκλίων, που αφορούν στην διαρκή εκπαίδευση. Η άσκηση προέβλεπε επέμβαση για κατάσβεση πυρκαγιάς στο δασικό σύμπλεγμα Βασιλακίου με την συμμετοχή τεσσάρων πυροσβεστικών οχημάτων της Υπηρεσίας μας, τριών πυροσβεστικών οχημάτων του Εθελοντικού Σταθμού του Δήμου Ευρώτα και Ενός Πυροσβεστικού οχήματος από την Π.Υ. Σπάρτης.