Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Περίληψη Προκήκυρξης για την προμήθεια Καυσίμων και Λιπαντικών Δήμου Κυθήρων


ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ ΛΑΚΩΝΙΑ Κάστρο 'Αγίας Παρασκευής' Μεσοχωρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡ.ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΝΗΣΩΝ


LANE SEA LINES ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04.05.2015


Ο ΜΑΣΤΡΟ-ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ !!!!!!!!!




Άγγελος Γ. Πλουμίδης. Ο Άγγελος Γ. Πλουμίδης, γεννήθηκε στο Ελληνικό Μονεμβασίας το έτος 1909. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, τελείωσε το σχολείο και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τις γεωργικές εργασίες της οικογένειάς του ή και αλλού. Το ξέσπασμα του Ελληνο'ι'ταλικού πολέμου, τον βρίσκει στην πρώτη γραμμή καθώς αγωνίζεται στα βουνά της Αλβανίας για την υπεράσπιση της ελευθερίας της πατρίδας. Αργότερα διώκεται και για τις πολιτικές του πεποιθήσεις καθώς υπέστη ανηλεής ξυλοδαρμούς, καθώς και αντίποινα τόσο εκείνος όσο και η ευρύτερη οικογένειά του. Το 1947 , παντρεύεται την Ελένη Αρώνη από την Ελαφόνησο και κάνουν τρια παιδιά. Τον Γιώργο, την Ματούλα και την Κατερίνα. Η έλλειψη όμως εργασίας αλλά και η επιθυμία του να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά του, τον οδήγησε στην "εσωτερική μετανάστευση". Ο τόπος που υποδέχθηκε εκείνον και την οικογένειά του, ήταν τα Κύθηρα. Εκεί, με την βοήθεια και την ηθική υποστήριξη του αείμνηστου προέδρου της κοινότητας Ποταμίων, Μιχαήλ Μεγαλοκονόμου καθώς και της συζύγου του Μαρίας, ξεκινά τη ζωή του σ΄ένα νέο τόπο, ανοίγει το τσαγκάρικό του, και πια γίνεται γνωστός με το όνομα μπάρμπα-Αγγελής ή μαστρ-Αγγελής. Στην πορεία, γεννήθηκε άλλο ένα παιδί, η Μαίρη. Συνέχισε να εργάζεται ως τσαγκάρης για πολλά χρόνια ακόμα, έως ότου έφυγε πια από τα Κύθηρα θέλοντας να ζήσει με τα παιδιά του που ήδη ζούσαν στον Πειραιά. Έφυγε πλήρης ημερών το 1996 έχοντας πιεί βέβαια το πικρό ποτήρι της απώλειας του γιού του, αλλά και έχοντας ευτυχήσει να δει επτά εγγόνια και τρία δισέγγονα.ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

Με κάθε επισημότητα η τοπική εορτή του Γερακίου

000000000000Η Τοπική εορτή του Γερακίου

     Με ιδιαίτερη θρησκευτική ευλάβεια και επισημότητα εορτάστηκε και φέτος στις 1και 2 Μαΐου η ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Αθανασίου, τοπική εορτή του Γερακίου.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/5/15



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την έλλειψη προσωπικού στο κολυμβητήριο του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά που έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει ανενεργό, επικαλείται στην ερώτηση που κατέθεσε ενώπιον του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’  Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος. 
Στην ερώτησή του, ο Βουλευτής επισημαίνει ότι το υπερσύγχρονο κλειστό κολυμβητήριο που εγκαινιάστηκε πριν από περίπου ένα χρόνο και που είναι απαραίτητο στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου για λόγους θεραπευτικούς αλλά και εκπαιδευτικούς, δε λειτουργεί εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Ο κ. Κατσαφάδος  τονίζοντας ότι το κολυμβητήριο είναι απαραίτητο για τη θεραπεία και διάπλαση των παιδιών με ειδικές ανάγκες,  επισημαίνει ότι η Πολιτεία οφείλει να πράξει τα δέοντα και να εξασφαλίσει ένα σύγχρονο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών ειδικής αγωγής.
Η ερώτηση του κ. Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής:
Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων
Υπ’ όψινΑναπλ. Υπουργού Αναστάσιου Κουράκη
ΘΕΜΑ : Λειτουργία του κολυμβητηρίου του Ειδικού Σχολείου Πειραιά.

Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να κατοχυρώνει και να διασφαλίζει τη διευκόλυνση, την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη, καθώς και την ομαλή και αδιάλειπτη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική, αλλά και εκπαιδευτική ζωή της χώρας. Στο πνεύμα αυτό, τα τελευταία χρόνια, γίνεται προσπάθεια να βελτιωθεί το πλαίσιο παροχής υπηρεσιών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ώστε αυτό, αφενός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ευρωπαϊκές και εθνικές εξελίξεις, αφετέρου να εναρμονίζεται με την ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.
Στο 1ο Ειδικό Σχολείο του Πειραιά εγκαινιάστηκαν, τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους, οι εγκαταστάσεις ενός υπερσύγχρονου κλειστού κολυμβητηρίου, μετά από αιτήματα που εκκρεμούσαν για περίπου 15 χρόνια. Το κολυμβητήριο, όπως είναι κατανοητό, είναι ιδιαιτέρως απαραίτητο στα παιδιά του Ειδικού Σχολείου, για θεραπευτικούς και εκπαιδευτικούς λόγους.
Δυστυχώς όμως, παρότι το κολυμβητήριο είναι έτοιμο προς χρήση και παρότι αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο στη θεραπεία και διάπλαση των παιδιών αυτών, παραμένει, μέχρι σήμερα, ανενεργό, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Επειδή, η πολιτεία οφείλει να πράξει τα δέοντα, ώστε να εξασφαλίσει ένα σύγχρονο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών ειδικής αγωγής και να διευκολύνει όσους έχουν ιδιαίτερες ανάγκες,
Επειδή ο απώτερος στόχος της πολιτείας θα πρέπει να είναι η κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρία και η ενασχόλησή τους με δραστηριότητες και όχι ο περιορισμός τους στο σπίτι,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να προβεί σε προσλήψεις ειδικού προσωπικού, προκειμένου το κολυμβητήριο του Ειδικού Σχολείου Πειραιά να λειτουργήσει ως οφείλει και πότε;
Ο Ερωτών Βουλευτής                                                                                    
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/5/15



Οι Κάτοικοι, τα Χωριά και οι Πόλεις τού Δήμου Μονεμβασίας «κέρδισαν» την Αυστρία
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μονεμβασίας, μέρος του οποίου αποτελεί η φιλοξενία εξοικείωσης (familiarization trip), φιλοξενία δηλαδή δημοσιογράφων άλλων χωρών, που ουσιαστικά ταυτίζονται με την καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών αλλά και με τις εικόνες, τις γεύσεις, τα χρώματα, τις μυρωδιές και τα ακούσματα του τόπου που επισκέπτονται.
Σε αυτό το ταξίδι εξοικείωσης, στο Δήμο Μονεμβασίας φιλοξενήθηκε η  δημοσιογράφος, κα Silvia MATRAS, από την Αυστρία η οποία επελέγη από το Γραφείο ΕΟΤ, Αυστρίας, ως έγκριτη και πολυγραφότατη, με μεγάλη απήχηση σε Αυστρία, Γερμανία και Ιταλία.
Στη διάρκεια της τριήμερης διαμονής της, η κα Matras επισκέφθηκε περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον, ξεκινώντας από την Μονεμβασία, τον Άγιο Στέφανο, τα Τάλαντα και τη Νεάπολη. Αφιέρωσε τη δεύτερη μέρα στο Κάστρο και τους ανθρώπους του και ολοκλήρωσε την εμπειρία της στα χωριά του Ζάρακα, με έμφαση στο Κυπαρίσσι και τον Γέρακα, κλείνοντας την τρίτη μέρα σε Πλύτρα, Αρχάγγελο, Βιγκλάφια, Άγιο Γεώργιο, Κρυόβρυση, Κουλέντια και Λιρά. Εστίασε τόσο στο τοπίο όσο και στην επικοινωνία με τους κατοίκους.
Δήλωσε ενθουσιασμένη από τη φιλοξενία και δεν έκρυψε τον θαυμασμό της για το μοναδικό φυσικό περιβάλλον που πολλές φορές αποθανάτισε στη διάρκεια της διαδρομής, τους παραδοσιακούς οικισμούς, τα μνημεία και τα προϊόντα της περιοχής. Πολλά σημεία μάλιστα τα χαρακτήρισε ανεξερεύνητα.
Η ενεργή συμμετοχή των επιχειρηματιών τού Δήμου ήταν υποδειγματική, κάνοντας την δημοσιογράφο να νιώσει σαν στο σπίτι της.  Τα μέλη της αντίστοιχης Επιτροπής του Δήμου Μονεμβασίας φρόντισαν για την καθημερινή δραστηριότητα της δημοσιογράφου, τις μετακινήσεις και τις ξεναγήσεις.
Ο Δήμος Μονεμβασίας ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ το σύνολο των Επιχειρηματιών του Δήμου, που προσφέρθηκαν να ξεναγήσουν στις επιχειρήσεις τους την κα Matras, να της ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, να της προσφέρουν τα προϊόντα τους, να συζητήσουν μαζί της για τα όνειρα και τις αγωνίες τους, να την κεράσουν και δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει κάθε ενεργή συμμετοχή τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.

undefined
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ 09 ΚΑΙ 10 ΜΑΙΟΥ 2015.ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 09/05 ΑΠΟ ΩΡΑ 10.30 Π.Μ ΕΩΣ 13.00 Μ.Μ. ΚΑΙ ΑΠΟ 17.30 ΕΩΣ 21.00 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/05 ΑΠΟ ΩΡΑ 09.30 Π.Μ. ΕΩΣ
14.00 Μ.Μ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ



ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Θεμιστοκλέους 5, 8ος  όροφος
10677  Αθήνα
Τηλ. 210.3832806 , email: info@kithiraikossindesmos.gr

undefined

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Σας γνωρίζουμε ότι ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών έχει προσκαλέσει την Κυθηραϊκη χορωδία «Κεύθος» στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» (πλατεία Καρύτση) στις 9 Μαΐου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.00 για να παρουσιάσει τραγούδια κυθηρίων συνθετών και στιχουργών. Μαέστρος χορωδίας ο κ. Τίμος Λιγνός.
Παρακαλούμε όλους τους Κυθήριους και Φιλοκυθήριους να παρακολουθήσουν την εξαιρετική αυτή εμφάνιση της χορωδίας μας.
Τιμή εισόδου  5€ .

Για τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών

 Ο Πρόεδρος                                                                  Η Γενική Γραμματέας
Γιώργος Καρύδης                                                                Βασιλική Σαμίου


ΛΑΚΩΝΙΑ Κάστρο 'Αγίας Παρασκευής' Μεσοχωρίου.{ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ } ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ







  
 Χτισμένο τους ύστερους βυζαντινούς χρόνους (13ος - 14ος αιώνας) σε απότομη βραχώδη θέση, το Κάστρο της Αγίας Παρασκευής Μεσοχωρίου, δεσπόζει πάνω από τον κάμπο των Βοιών. Χάρη στη στρατηγική του θέση ελέγχει όλα τα γύρω χερσαία περάσματα προσφέροντας ανεμπόδιστη θέα στο Λακωνικό Κόλπο.
Κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας, όλη η περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Κάστρου παραχωρήθηκε από τον Γουλιέλμο Βιλεαρδουΐνο τον Β’ στους άρχοντες της Μονεμβασιάς, για να περάσει αργότερα στην ιδιοκτησία του Δεσποτάτου του Μυστρά.

ΜΕΣΟΧΩΡΙ ΒΟΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ADELIN FM 107,3 WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.


Το χωριό χτίστηκε γύρω στα 1650 μ. Χ., επάνω στο βουνό από το φόβο και τις επιδρομές των πειρατών αλλά και των διαφόρων κατακτητών.
Μια ρεματιά χωρίζει το χωριό στη μέση και αυτός φαίνεται ήταν ο λόγος που το ονόμασαν έτσι: Μεσο-χώρι.
Πιο πριν όμως, το 1200 μ. Χ υπήρχε μικρός οικισμός, όμως πληροφορούμαστε από αραβικό κείμενο μεταφρασμένο στα Ε λληνικά.
Κατά την επανάσταση του 1821, το χωριό είχε 30 ελληνικές οικογένειες και 5 τουρκικές.
Το 1829 αριθμούσε 306 κατοίκους, ενώ δεν υπήρχε καμιά τουρκική οικογένεια.
Τα όρια τότε του χωριού άρχιζαν από τον Αυλόσπηλο, περιελάμβαναν τον Κάμπο, την Ελαφόνησο και έφταναν μέχρι τα Ασπρούδια.
Ο ναός της Υπαπαντής χτίστηκε το 1708, όπως μαρτυρεί επιγραφή που είναι τοποθετημένη στον τοίχο του ναού.
Το 1940 ο πληθυσμός φτάνει τους 328 κατοίκους. Στη συνέχεια όμως αρχίζει να μειώνεται σταθερά με αποτέλεσμα να φτάσει το 1981 τους 86 κατοίκους.
Στη δεκαετία του 1991 έχουμε και πάλι αύξηση πληθυσμού (206 κάτοικοι ).
Σήμερα αρκετοί Μεσοχωρίτες επιστρέφουν στο χωριό, επισκευάζουν τα παλαιά σπίτια τους και τα χρησιμοποιούν είτε σαν κύριες κατοικίες είτε σαν εξοχικά, απολαμβάνοντας την μαγευτική θέα προς τον βατικιώτικο κόλπο,
Στο Μεσοχώρι δεσπόζει το μισοερειπωμένο Κάστρο Μεσοχωρίου σε απότομο ύψωμα στα βορειοανατολικά του. Σε ιστορικές πηγές μαρτυρείται η παραχώρηση του κάστρου των κλειδιών της πόλης. Αργότερα το κάστρο περιήλθε στη δικαιοδοσία του Δεσποτάτου του Μορέως. πηγή

ΜΕΣΟΧΩΡΙ ΒΟΙΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ .facebook.com