Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ομιλία κ. Σπύρου Σπυρίδωνα στην θεματική ημερίδα της ΝΔ στην Πάτρα με θέμα την Μετανάστευση

Κυρίες και κύριοι,
       Βρίσκομαι σήμερα εδώ, ως εκπρόσωπος του Επιτρόπου της ΕΕ, για την Μετανάστευση, Ασφάλεια και Ιθαγένεια, Δημήτρη Αβραμόπουλου, με την ιδιότητα του Συμβούλου του αλλά και του Μέλους της αρμόδιας επιτροπής  (CIVEX) για την μετανάστευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών (CoR).

Σας μεταφέρω λοιπόν τον θερμό χαιρετισμό του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, που μόλις τρεις μέρες πριν, πήρε την πρωτοβουλία να ανακοινώσει εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της πρόκλησης της μετανάστευσης. 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Κεντρικό θέμα συζήτησης, στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του  Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, της 4ης Μάιου 2015, στην Πάτρα, ήταν η αποτίμηση των μέχρι σήμερα στοιχείων αναφορικά με την προβλεπόμενη τουριστική κίνηση κατά την τρέχουσα σεζόν στην Πελοπόννησο.
 Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, των παρευρισκομένων στη συνεδρίαση εκπροσώπων, των επιμέρους Ξενοδοχειακών Ενώσεων - Συλλόγων της Πελοποννήσου, κοινά διαπιστώθηκε ότι, λόγω της παρατεταμένης διαπραγματευτικής δραστηριότητας της κυβέρνησης με τους εταίρους σε συνδυασμό με την αρνητική δημοσιότητα στα εθνικά και διεθνή ΜΜΕ, καταγράφεται ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας, τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για τον ελληνικό τουρισμό, που έχει ως συνέπεια τη σημαντική ανάσχεση του αισιόδοξου κλίματος που είχε διαμορφωθεί στο τέλος του 2014.
Ιδιαίτερα έντονη είναι η ανησυχία που δημιουργείται στους ξενοδοχειακού κύκλους της Πελοποννήσου, καθότι όλο αυτό το αρνητικό κλίμα έρχεται να προστεθεί στην ήδη περιθωριοποιημένη εικόνα που παρουσιάζει τουριστικά η Πελοπόννησος σε σχέση με άλλους παραδοσιακούς προορισμούς, ως αποτέλεσμα των ανισομερών εθνικών τουριστικών πολιτικών και των ελλειμματικών πρωτοβουλιών που ελήφθησαν σε περιφερειακό επίπεδο.
Ως εκ τούτου, κρίνεται επιτακτική πλέον η ανάγκη άμεσης αντίδρασης όλων των εμπλεκόμενων με την τουριστική ανάπτυξη δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα,  σε στενή συνεργασία και με πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδίως των Περιφερειακών Αρχών που φέρουν και την κύρια ευθύνη χάραξης αναπτυξιακών πολιτικών.
Κατά συνέπεια, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, προτάσσει την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού του Στρατηγικού Τουριστικού Σχεδιασμού της Πελοποννήσου και τη χάραξη των κατάλληλων πολιτικών με στόχο την επιτάχυνση της τουριστικής αναπτυξιακής διαδικασίας και τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας, που πραγματικά από στιγμή σε στιγμή κινδυνεύει να καταρρεύσει.  

Πρόσκληση σε Ημερίδα για το Δημόσιο Λιμάνι


Νεώτερες Πληροφορίες για την Ακτοπλοϊκή Σύνδεση με Πειραιά

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες της σελίδας μας οι επισκευές του προβλήματος της κυρίας μηχανής στο Ε/Γ-Ο/Γ "Βιτσέντζος Κορνάρος" βρίσκονται σε εξέλιξη και προχωρούν ικανοποιητικά, και πάλι σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές υπολογίζεται ότι περίπου στις 22 με 23 Μαϊου θα έχουν ολοκληρωθεί και το πλοίο θα είναι πάλι αξιόπλοο, και αφού εκτελέσει τις δοκιμές του και λάβει τα ατνίστοιχα πιστοποιητικά της κλάσεως του, θα επιστρέψει στα δρομολόγια του κανονικά.

Εν τω μεταξύ η διαχειρίστρια εταιρεία προτίθεται να αντικαταστήσει το πλοίο κατά την διαρκεια των απαραίτητων επισκευών του με το πλοίο "ΠΡΕΒΕΛΗΣ" το οποίο όμως λόγω όγκου και βυθίσματος θα εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς - Κύθηρα - Ρέθυμνο και επιστροφή, μη δυνάμενο να προσεγγίσει στα Αντικύθηρα κατόπιν τελευταίου ελέγχου βυθίσματος λιμανιού που έγινε από τοπικούς αλιείς των Αντικυθήρων.....
Για ότι νεώτερη πληροφορία υπάρχει θα σας ενημερώσουμε ευθύς μόλις μας γνωστοποιηθεί.
----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ "ΜΥΡΤΥΔΙΩΤΙΣΣΑ"


Ενημερώνουμε τα μέλη του συλλόγου μας και όλους τους επιχειρηματίες Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων  ότι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις για την έκδοση του Αυτοκόλλητου Πιστοποίησης Νομιμότητας το Σάββατο 9 Μαίου στην πλατεία της Χώρας στο καφενείο "ΒΕΓΓΕΡΑ" από ώρα  16.00 έως 20.00. Την Κυριακή στο Διακόφτι στο εστιατόριο "ΖΕΦΥΡΟΣ" από τις 16.00 έως στις 20.00. και την Δευτέρα Αγία Πελαγία από τις 10.00 π.μ.έως τις 14.00 στο Ζαχαροπλαστείο "Σεμπρεβίβα"   Οι επιχειρηματίες πρέπει να φέρουν μαζί τους απαραίτητα αντίγραφο του Ε.Σ.Λ.(Ειδικό Σήμα Λειτουργίας)και την σφραγίδα της επιχείρησης τους. Τις αιτήσεις θα διακπεραιώνουν η Πρόεδρος του συλλόγου κυρία Κυριακή Χάρου (Χώρα και Διακόφτι) η Πρόεδρος κυρία Δεμέστιχα Κατερίνα  και η Γενική Γραμματέας  Δέσποινα Παπούλη της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και Κυθήρων (Διακόφτι και Αγία Πελαγία). Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ 6/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΑΣ – ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το σχολικό έτος 2014-2015, οι Β΄ και Γ΄ τάξεις του εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου Χώρας – Καρβουνάδων Κυθήρων συμμετείχαν σε πολλές και ποικίλες δράσεις σχετικές με την Ελιά και το ελαιόλαδο.

undefined

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ {2} 7/5/15



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη διεξαγωγή διπλής εξεταστικής για το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας προτείνει ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος,  με τροπολογία που ζητεί να ενταχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.»
Όπως τονίζει ο κ. Κατσαφάδος, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνει η ελληνική οικογένεια τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ σημαντικό για όλους τους φοιτητές να έχουν δικαίωμα να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα χειμερινού και εαρινού εξαμήνου κατά την εαρινή εξεταστική περίοδο 2015 στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.
Η Τροπολογία έχει ως εξής: 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7/5/15



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ρύθμιση που θα προβλέπει την πάγια διεξαγωγή πτυχιακής εξεταστικής για τελειόφοιτους φοιτητές οι οποίοι βρίσκονται είτε στο τελευταίο έτος σπουδών, είτε εκτός κύκλου σπουδών, προτείνει ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, με τροπολογία που ζητεί να ενταχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.»

Όπως τονίζει ο κ. Κατσαφάδος, η τροπολογία έχει ως στόχο να ανταποκριθεί σε μια ανάγκη τόσο των τελειόφοιτων να λάβουν έγκαιρα τον τίτλο σπουδών τους προκειμένου να προχωρήσουν σε ανώτερο κύκλο σπουδών ή να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, όσο και των υπολοίπων φοιτητών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους όσο το δυνατόν ταχύτερα, δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνει η ελληνική οικογένεια τα τελευταία χρόνια.

ΚΥΘΗΡΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Κατά τη διάρκεια της Κατοχής ένα αεροπλάνο προσθαλασσώθηκε στο Καψάλι.

Αυτό το τετρακινητήριο βρετανικό υδροπλάνο τύπου "Short Suderland," προσθαλασσόθηκε στο Καψάλι περίπου τον Άυγουστο του 1940.Λίγους μήνες πριν μας κυρίξει τον πόλεμο η Ιταλία. Είχε ακινητοποιηθεί ο ένας κινητήρας του στο Ιόνιο, κάπου στο ύψος της Ζακύνθου, φοβηθήκανε να προχωρήσουνε και διακόψανε εδώ. Είχε δεκαμελές πλήρωμα, με πιλότο κάποιο Kampel. Τους φέρανε στο τότε ξενοδοείο μας "Το Κυθηραϊκόν", όπου έμειναν κάποιες μέρες. Κάποια στιγμή ήρθε Ριμουκό και τo "πήρε ριμούλκα" όπου και έφυγαν όλοι τους. Αν παρατηρήσετε στο πλευρό του φέρει το σήμα της RAF. Πηγές
Eleni Harou Manolis Daponte

Η κυβέρνηση αναβιώνει τα “πράσινα” και “γαλάζια” καφενεία!


undefinedΩς μνημείο πελατειακής λογικής, κομματικής ιδιοτέλειας και εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων τού ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο τού υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης  Δαβάκης, σε δήλωσή του λίγο μετά την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας σέ ένδειξη διαμαρτυρίας από τή Βουλή. Ο Λάκωνας βουλευτής αναφερόμενος αρχικά στο τίτλο τού νομοσχεδίου ο οποίος μιλά γιά “εκδημοκρατισμό ” τής Δημόσιας Διοίκησης τόν χαρακτήρισε ανιστόρητο καί υπερφίαλο ωσάν η Δημόσια Διοίκηση πού έχουμε νά είναι προϊόν αυταρχικού καί ολοκληρωτικού καθεστώτος.
Ωστόσο, όπως είπε, δέν καταβάλλεται καμία προσπάθεια γιά τήν αξιοκρατία, τή ποιότητα τού αποτελέσματος καί τή βελτίωση τής σχέσης τού κράτους μέ τό πολίτη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΚΥΘΗΡΩΝ

Σας γνωρίζουμε   κατόπιν διευκρινιστικής επιστολής από το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών , Ναυτιλίας και Τουρισμού ότι, οι υπεύθυνοι των    Τουριστικών Καταλυμάτων είναι υποχρεωτικό να διατηρούν το προβλεπόμενο  Βιβλίο Πόρτας  το οποίο θεωρείται από την κατά τόπου Αστυνομική Αρχή. Από την υποχρέωση εξαιρούνται μόνο οι επιχειρήσεις   που διατηρούν ηλεκτρονικό αρχείο πελατών. Όλοι οι Σύλλογοι μέλη  της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και Κυθήρων να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους. (Τα έγγραφα με τις αποφάσεις έχουν ήδη σταλεί προς μέλη σωματεία συλλόγους).Η Πρόεδρος: Κατερίνα Δεμέστιχα Γενική Γραμματέας: Δέσποινα Παπούλη.

ΚΑΣΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ θερινό ωράριο

Από τις 08:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα θα μπορεί να επισκέπτεται το κοινό τους αρχαιολογικούς χώρους για τον μήνα Απρίλιο και από τις 8:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ τα μουσεία, σύμφωνα με το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας σε Αρχαιολογικούς Χώρους, Μουσεία και Μνημεία.

ΚΑΣΤΡΟ ΧΩΡΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ


Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων: Κάστρο Χώρας Κυθήρων από τις 8:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ.

Προσέτι τα απογεύματα θα είναι ανοιχτή και η έκθεση κειμηλίων για την επίσκεψη της από το κοινό.

πηγή http://kithiraikanea.blogspot.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ... ΕΞΟΡΙΑ (1931-1936)

Με την ολοκλήρωση της ανοικοδόμησης του νέου γυμνασιακού διδακτηρίου ο Γυμνασιάρχης Σπύρος Στάθης προσεκάλεσε τον επί της Παιδείας Υπουργό όπως τιμήσει δια της παρουσίας του τα εγκαίνια ορίζων και την ημέραν αυτών. Ο κ.Υπουργός ευχαρίστησε, συνεχάρη και ηρνήθη λόγω ... επειγούσης απασχολήσεως!
Φωτογραφία του χρήστη Kythera Library.
Σε πέντε χρόνια θα βρισκόταν παρά την θέλησή του στην Χώρα Κυθήρων, εξόριστος του Μεταξά, να διαμένει στον Ξενώνα της Καίτης, λίγα μέτρα απόσταση από το Γυμνάσιο Κυθήρων! Το όνομά του: Γεώργιος Παπανδρέου.
ΣΗΜ.: Στην φωτογραφία εικονίζεται ο Γεώργιος Παπανδρέου με τον Ελευθέριο Βενιζέλο στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως.πηγή
Kythera Library

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο κεντρικός δρόμος από τον Άνω Λιβάδι και συγκεκριμένα από το S/M Βάρδα έως τα Τσικαλαρία, έναντι S/M Αφοί Λουράντου, θα παραμείνει κλειστός το Σάββατο και την Κυριακή 10 Μαΐου λόγω εκτελέσεως έργων ασφαλτόστρωσης της οδού.

Εκ του Δήμου


undefined

Γάμος στον Ποταμό - Κύθηρα. Ιλαριώτισσα πριν 80, τόσα, χρόνια...

Παράσταση Καραγκιόζη στο Λεοντσίνειο

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Οι μαθητές της Α τάξης του 6/θεσίου Δημοτικού Σχολείου Χώρας - Καρβουνάδας Κυθήρων και η δασκάλα τους κ. Μαρία Κωστοπούλου, σας προσκαλούν στη Θεατρική Παράσταση Σκιών του κ. Μίμη: "Ο Καραγκιόζης Αμπελουργός" στο Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο, το Σάββατο 16 Μαϊου 2015 και ώρα 8μ.μ.

                                                       Με αγάπη
                                   οι μικροί μαθητές και η κ. Μαρία.

πηγή http://kithiraikanea.blogspot.gr/

Επιστολή -απάντηση, στον κ.Χατζηπέρο για το θέμα των κινητών Κ.Τ.Ε.Ο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ.

Άκουσα προσεκτικά (στην ραδιοφωνική παρέμβαση σας στον σταθμό Antelin), την άποψη σας σχετικά με το θέμα Κ.Τ.Ε.Ο. και Κύθηρα,και συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, ως προς την υποχρεωτικό έλεγχο των οχημάτων, για την ασφάλεια όλων μας.

Διαπίστωσα όμως ότι στο θεμα ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ δεν έχετε καλή ενημέρωση.

Π.χ.  Σήμερα δεν είναι δυνατή η λειτουργία της κινητής μονάδας, καθόσον αυτή δεν μπορεί να πιστοποιηθεί όπως απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία, επειδή οι τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται για τον εξοπλισμό των ΚΤΕΟ δεν είναι δυνατόν να εφαρμοσθούν πλήρως από την «κινητή μοναδα».

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΜΑΣ ! Τοποθεσία Πούντα -Παυλοπέτρι Λακωνίας 9/5/15

Στα πλαίσια της Ευρωπαικής Ημέρας Καθαρισμού στις 9 Μαίου και ώρα 10.00 π.μ. ο Δήμος Ελαφονήσου σε συνεργασία με το Σωματείο  "Ξένιος Ζευς " Ενοικ. Δωματίων και Διαμερισμάτων Βατίκων οργανώνει εκστρατεία καθαρισμού της ακτής στην τοποθεσία  Πούντα -Παυλοπέτρι. Όλοι μαζί ας γίνουμε εθελοντές και ας δώσουμε το παρόν στην καθαριότητα και προστασία των ακτών μας.