Σάββατο 23 Μαΐου 2015

ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΚΟΦΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ! Το ναυάγιο του Nordland.

{ Φωτό Τάκης Πολίτης }
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ! Το ναυάγιο του Nordland.  Αύγουστος 29 του 2000 προσέκρουσε στη νησίδα Πρασονήσι. Δεν υπάρχει ταξιδιώτης που να μην έστρεψε το βλέμμα του και να μην ρώτησε για να μάθει την ιστορία του. Οι δε φωτογραφίες του συναγωνίζονται αξιοθέατα σε αριθμό και προβολή.  (αρχείο Adelin) . Το ναυάγιο των Κυθήρων !
{ Φωτό Τάκης Πολίτης } Δημητρης Λουράντος,Κορίνα Θεοδωρακάκη,Δημήτρης Μαρσέλος ΤΤV
{ Την ώρα του ρεπορτάζ }
{ Φωτό Τάκης Πολίτης }



Ο Μώλος της Πλαταίας Άμμου. ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ

Τον φετεινό χειμώνα και συγκεκριμμένα ακριβώς με την αρχή της χρονιάς, οι σφοδρές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή, επέφεραν την κατάρευση του επι πολλά χρόνια ασυντήρητου πρόσθιου τμήματος του μώλου του λιμανιού της Πλαταίας Άμμου.

Η κατάρευση ήταν ολοκληρωτική και παντελώς μη επιδιορθώσιμη με τα υπάρχοντα μέσα του νησιού. Στο εναπομείναν βυθισμένο άκρο του μώλου τοποθετήθηκε μία ημερήσια σήμανση, δηλαδή μια κόκκινη σημαία σήμανσης, ενώ για τις νυκτερινές ώρες δεν υπάρχει η ανάλογη φωτεινή σήμανση ακόμη.

Η σήμανση σύμφωνα με τον IALA {International Association of Lighthouse Authorities} πρέπει να εκτελεσθεί σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς από την Υδρογραφική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Φάρων το συντομώτερο δυνατόν λόγω και της επερχόμενης θερινής περιόδου και φυσικά της αύξησης της κίνησης στο λιμάνι της Πλαταίας Άμμου.

ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΥΘΗΡΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ !


ΚΥΘΗΡΑ Καθαρή Δευτέρα 1925


Το δεύτερο αυτοκίνητο που ήλθε στα ΚΥΘΗΡΑ!!!! Καθαρή Δευτέρα 1925. Η πρώτη κάθοδος αυτοκινήτου στην παραλία της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων με εκδρομείς. Η έναρξη της τουριστικής αξιοποίησης της περιοχής.

Πηγή 
Kosmas Megalokonomos

ΙΟΝΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Παναγιώτη Τζαννετάτου
"Η εποχή των ανθρώπων"



Τετάρτη 27 Μαΐου 2015, ώρα 20.00

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Παναγιώτη Τζαννετάτου

"Η εποχή των ανθρώπων
"



από τον Sandi Nikolareas, εικαστικό.

Θα μιλήσουν ο Λεόντιος Πετμεζάς, θεωρητικός και ιστορικός τέχνης,
η Ελένη Κονοφάου, πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας
και ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ψυχίατρος

Η παρουσίαση θα γίνει στις "Εκδόσεις Δημητριάδης", Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι.




 

ΜΑΚΡΥΚΥΘΗΡΑ, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Τα Μακρυκύθηρα είναι μια γραφική βραχονησίδα στην είσοδο του λιμανιού του Διακοφτίου στα Κύθηρα.

Το 1952 ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Λογοτεχνών έκανε αίτηση στο Υπουργείο των Οικονομικών και ζητούσε να τους παραχωρηθεί το νησί για τη δημιουργία ενός συνοικισμού για τους ανθρώπους του πνεύματος.

Στον τόπο αυτό θα εύρισκαν Χειμώνα Καλοκαίρι την ψυχική ηρεμία και τη γαλήνη που έχουν ανάγκη οι πνευματικοί άνθρωποι. 



Ο συνοικισμός αυτός πίστευαν ότι θα γίνει το πνευματικόν θέρετρον όλης της Ελλάδος, αλλά και Ευρωπαίων διανοουμένων, στους κύκλους των οποίων τα Κύθηρα με το συμβολισμό τους είχαν ανέκαθεν μια ξεχωριστή θέση.

Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά Γρηγοράκου


Αποκαλυπτικός για τα σενάρια που επεξεργάζονται ο κ. Γρηγοράκος!” είναι ο τίτλος που φέρει ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία απευθύνεται στον βουλευτή και γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΣΥΣΣΩΜΗ η ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ κατά του ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΟΥ

Φωτογραφία του Λακωνικό Δίκτυο....Ο Δήμαρχος Ελαφονήσου, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία «Τάσσεται ρητά υπέρ της πλήρους κατάργησης αγκυροβολίας εμπορικών πλοίων, δεξαμενόπλοιων και λοιπών πλοίων στον όρμο των Βατίκων», απέστειλε στο Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών και κοινοποίησε σε θεσμικούς φορείς επιστολή η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

Η ΘΡΥΛΙΚΗ *ΑΡΓΩ* ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 1985 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ.

{ Φωτό Τάκης Πολίτης adelin 107,3 fm Αγία Πελαγία λιμάνι 1985 }
{ Φωτό Τάκης Πολίτης adelin 107,3 fm Αγία Πελαγία λιμάνι 1985 }

Γύθειο: Πρόεδρος “μαϊμού” εξαπάτησε ιερωμένο


roma syllipsiΠροσποιούμενος τον πρόεδρο συγκεκριμένου συλλόγου, 56χρονος ρομά εξαπάτησε χθες (22/5) κληρικό στο Γύθειο, πείθοντάς τον να αγοράσει εικόνες έναντι χρηματικού ποσού.

ΚΥΘΗΡΑ Αγ.Πελαγία 1983

{ Φωτό Τάκης Πολίτης adelin 107,3 fm }

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Ορνιθολογικό Σταθμό Αντικυθήρων

Τον μοναδικό στην Ελλάδα Ορνιθολογικό Σταθμό των Αντικυθήρων επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 151η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.
Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το επιστημονικό έργο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στα Αντικύθηρα, δηλώνοντας παράλληλα: «Κοιτάξτε τι συνέβη σε αυτό το νησί το οποίο ούτως ή άλλως ιστορικά είναι στη διαδρομή, μέσα στο Αιγαίο, ανάμεσα στον Μινωικό πολιτισμό και στον υπόλοιπο πολιτισμό του Αιγαίου και της Ελλάδας. Ένα σταυροδρόμι. Άκουγα τον εκπρόσωπο της Ορνιθολογικής να μιλάει για τη μετανάστευση των πουλιών και σκεφτόμουν πόσο τα Κύθηρα είναι ένας τόπος όπου πραγματικά μεταναστεύουν πολιτισμοί»,

Αγία Πελαγία, Διακόπουλος Δημήτρης τέλος δεκαετίας 80-αρχές 90

Αγία Πελαγία, Διακόπουλος Δημήτρης, διαφήμιση (Κυθηραϊκός ταξιδιωτικός οδηγός - τέλος δεκαετίας 80-αρχές 90) πηγή
Tasos Sakellariou.facebook.com

Οικία Cavallini στον Αβλέμονα Κυθήρων। παλιό κάρτ ποστάλ


ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΤΟ "ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ"ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΘΗΡΑ 21/5/15


ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ! ΠΑΛΙΟ ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ


Ο Δήμος Αν. Μάνης ανοίγει την αγκαλιά του για να υποδεχθεί τους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών!