Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΚΥΘΗΡΑ 1995 ΑΠΟΒΑΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ



Γήπεδο Ποταμού {φωτό Τάκης Πολίτης }



Αγία Πελαγία 1987 παρεούλα...


Αθωώθηκαν Όλοι από το 3μελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά

Σήμερα Τρίτη 26-5-15 και ώρα 13:30 ανακοινώθηκε απόφαση του 3μελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση οι συνολικά 34 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για κατηγορίες που αφορούσαν παράβαση καθήκοντος δηλαδή: παράνομες παρατάσεις έργων, πρόωρες επιστροφές εγγυητικών επιστολών, ασυμβίβαστο κ.ά., για έργα των προηγούμενων περιόδων του Δήμου Κυθήρων.




Στην απόφαση του δικαστηρίου η εισαγγελεύς που είχε ζητήσει το μέγιστο των ποινών θα ασκήσει έφεση.

Η απόφαση του Πειθαρχικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής {για τις ίδιες παραβάσεις} έχει ήδη βγεί και έχει υπογραφεί προ 20 ημερών πλην όμως δεν έχει ακόμα διαβιβαστεί στον Δήμο Κυθήρων, από όπου θα ανακοινωθεί όταν παραληφθεί..

__________________
Αντώνης Λαμπρινίδης

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ.ΝΕΑΠΟΛΗ

Το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 και ώρα 18:00 θα πραγματοποηθεί η τελετή βράβευσης των επιτυχόντων διαγωνιζομένων του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών με θέμα την ¨ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Νεάπολης και αισθητικής αναβάθμισης όψεων κτιρίων" στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου LIMIRA MARE.
Την ίδια μέρα και από ώρα 10:00 π.μ. και έως ώρα 17:00 μ.μ. θα λειτουργήσει η έκθεση με το σύνολο των προτάσεων στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης.

ΚΥΘΗΡΑ. ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕ ΦΟΛΕΣ

Την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής του Καψαλίου έχει προκαλέσει η κίνηση ασυνείδητου αγνώστου να ρίξει φόλες που είχαν σαν συνέπεια να δηλητηριαστούν 9 γάτες σύμφωνα με την κτηνίατρο Κατερίνα Σταθάτου. Αδιαφορώντας για το γεγονός ο ασυνείδητος άγνωστος, ότι με την πράξη του αυτή , θέτει σε κίνδυνο και τη ζωή των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών χρησιμοποίησε το δηλητήριο για την εξόντωση των ζώων. Επίσης άλλο ένα κρούσμα σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες και στην Πλατιά Άμμο, που είχε ως συνέπεια ακόμα 4 άτυχες γάτες να πεθάνουν με οδυνηρό τρόπο. Να αναφέρουμε εδώ ότι στην Πλατιά Άμμο εκκρεμεί ήδη καταγγελία εις βάρος κατοίκου επειδή θανάτωσε γάτες με χρήση πυροβόλου όπλου. Να υπενθυμίσουμε ότι η θανάτωση και η κακομεταχείρηση κατοικίδιων και οικόσιτων ζώων με οποιοδήποτε τρόπο , επισύρει νομικές κυρώσεις. Η πράξη θανάτωσης ζώων προκαλεί συναισθήματα θλίψης αλλά και αγανάκτησης στους κατοίκους και σε επισκέπτες του νησιού καθώς η κίνηση αυτή πέραν της απώλειας είναι και μια δυσφήμηση για το νησί. Η Φιλοζωική Κυθήρων σε στενή συνεργασία με την Δημοτική Αρχή και με την Αστυνομία , καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ασυνείδητων ενόχων. Για οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους μπορεί να επικοινωνήσει με τις αρχές και στο τηλέφωνο 6987189994. ADELIN 107,3 FM ΚΥΘΗΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ



ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



Τα Μουσικά Σχολεία λειτουργούν στην Ελλάδα περίπου είκοσι χρόνια. Χωρίς αμφιβολία κάλυψαν ένα μεγάλο κενό στη δημόσια μουσική εκπαίδευση. Ο σκοπός ίδρυσης των Μουσικών Σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι η προετοιμασία και η κατάρτιση των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση της μουσικής χωρίς να υστερούν σε γενική παιδεία, εάν τελικά επιλέξουν άλλο τομέα επιστημονικής ή επαγγελματικής έκφρασης.  Δηλαδή είναι ένα δημόσιο σχολείο που λειτουργεί όπως όλα τα άλλα Γυμνάσια και Λύκεια, αλλά επίσης γίνονται και μαθήματα Μουσικής Παιδείας. 

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΦΟΛΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ { ΦΩΤΟ }

Άρχισαν πάλι επικίνδυνα και απεχθή κρούσματα δηλητηρίασης κατοικίδιων με φόλες. Στο Καψάλι, εδώ και μια εβδομάδα, έχουν βρεθεί νεκρές 9 γάτες που σύμφωνα με την κτηνίατρο Κατερίνα Σταθάτου πέθαναν δηλητηριασμένες. Διεξάγονται έρευνες για την ανεύρεση του υπευθύνου. Άλλο κρούσμα σημειώθηκε εντός των ημερών στην Πλατιά Άμμο, όπου δηλητηριάστηκαν τουλάχιστον 4 γάτες. Σημειώνουμε ότι εις βάρος κατοίκου της Πλατιάς Άμμου εκκρεμεί ήδη καταγγελία επειδή πέρσι θανάτωσε γάτες με χρήση πυροβόλου όπλου.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΦΟΛΕΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Άρχισαν πάλι επικίνδυνα και απεχθή κρούσματα δηλητηρίασης κατοικίδιων με φόλες. Στο Καψάλι, εδώ και μια εβδομάδα, έχουν βρεθεί νεκρές 9 γάτες που σύμφωνα με την κτηνίατρο Κατερίνα Σταθάτου πέθαναν δηλητηριασμένες. Διεξάγονται έρευνες για την ανεύρεση του υπευθύνου. Άλλο κρούσμα σημειώθηκε εντός των ημερών στην Πλατιά Άμμο, όπου δηλητηριάστηκαν τουλάχιστον 4 γάτες. Σημειώνουμε ότι εις βάρος κατοίκου της Πλατιάς Άμμου εκκρεμεί ήδη καταγγελία επειδή πέρσι θανάτωσε γάτες με χρήση πυροβόλου όπλου.

Υπενθυμίζουμε ότι η θανάτωση κατοικίδιων και οικόσιτων ζώων με οποιοδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φόλας, εκτός από το ότι αποτελεί μόνιμη δυσφήμιση για το νησί , που έχει επανειλημμένως προξενήσει τη μήνη τόσο των κάτοικων όσο και των επισκεπτών, επισύρει και σοβαρές νομικές κυρώσεις. Η Φιλοζωική Κυθήρων, σε στενή συνεργασία με τις δημοτικές και αστυνομικές αρχές, καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό και τιμωρία των ενόχων.

0030 6987189994

ΝΕΑΠΟΛΗ !!! Η *ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΛΑΚΩΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ*


Είναι η νοτιότερη πόλη της ηπειρωτικής Ελλάδας και σχετικά νέα σε ηλικία. Άρχισε να κτίζεται το 1837 από τον Bαυαρό αρχιτέκτονα Mπίρμπαχ που σχεδίασε το ρυμοτομικό της Σπάρτης και της Kαρύστου. Ως θέση επιλέχθηκε αυτή της αρχαίας πόλεως των Bοιών και γι' αυτό το λόγο η Νεάπολη λέγεται και Bάτικα. Έχει πληθυσμό 2.727 κάτοικους. Στην Νεάπολη περιλαμβάνεται και ο οικισμός Παραδείσι με 24 μόνιμους κατοίκους.
Η Νεάπολη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Βοιές. Τη μεγαλύτερη ακμή τους τη γνώρισαν τη ρωμαϊκή εποχή ως μία από τις πόλεις του ‘Κοινού των Ελευθερολακώνων’. Καταστράφηκαν όμως ολοσχερώς το 375 μ. Χ από τρομακτικό σεισμό και τμήμα της πόλης βυθίστηκε στη θάλασσα.
Το 1840 συγχωνεύτηκαν οι δύο δήμοι του Μαλέου και των Βοιών με πρωτεύουσα την Πεζούλα που ονομάστηκε ‘Βοιές’. Οι νέες συνθήκες ζωής, έκαναν πολλούς από τους κατοίκους των ορεινών χωριών να κατέβουν να κατοικήσουν στο Δήμο Βοιών.
Το 1845 ο οικισμός ονομάστηκε Νεάπολη (νέα πόλη), πρωτεύουσα του ενιαίου Δήμου Βοιών.

Η Νεάπολη σήμερα αποτελεί οικονομικό και εμπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής και έδρα της Δημοτικής Ενότητας Βοιών του Δήμου Μονεμβασιάς.
Το ορειχάλκινο άγαλμα του Βατικιώτη Θαλασσινού στην αρχή του μόλου τείνει να αποτελέσει το σύμβολο της πόλης.

Το χταπόδι στα κάρβουνα με τη συνοδεία ούζου αποτελεί δημοφιλή επιλογή των επισκεπτών της παραλίας. Στον επισκέπτη θα μείνουν αξέχαστες οι φημισμένες για την καθαρότητά τους παραλίες της περιοχής. Η διαμονή του θα είναι άνετη αφού ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια αφθονούν στην περιοχή.

ΚΥΘΗΡΑ 1953 Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ *ΚΥΘΗΡΑΙΚΗ ΔΡΑΣΙΣ*15-10-1953
ΑΡΧΕΙΟ ADELIN 107,3 FM

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ Η ΕΚΠΟΜΠΗ "ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ" ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ !

Στις 31 Μαίου το πρωί στις 11:00 θα οργανώσουμε μια εκδήλωση στην παραλία της Νεάπολης. Η συμμετοχή όλων είναι σημαντική και η παρουσία σας απαραίτητη. Προβάλουμε τον τόπο μας μέσω της εκπομπής "ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ" δίνοντας μια εικόνα της παράδοσης του τόπου μας ! Από τις Βατικιώτισσες θέλουμε την συμμετοχή τους φτιάχνοντας ένα φαγητό η γλυκό δικής της επιλογής για να αναδείξουμε τα προιόντα και την φιλοξενία μας ! Από κάθε γωνιά των Βατίκων η παρουσία σας και η στήριξη αυτής της προσπάθειας είναι σημαντική . Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στους κατά τόπους συλλόγους των χωριών όπως επίσης στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βατίκων και στο τηλέφωνο 6977162634 .

Επίτιμος Δημότης Σπάρτης θα ανακηρυχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

O Δήμος Σπάρτης και το Ν.Π. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος, ενημερώνει ότι στις εκδηλώσεις της 29ης Μαΐου για την συμπλήρωση 562 χρόνων από την Άλωση της Πόλης, θα παραβρεθεί ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος  Παυλόπουλος.

Ο Δήμος Σπάρτης τιμώντας τον ανώτατο άρχοντα της χώρας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τον ανακηρύξει Επίτιμο Δημότη της Ιστορικής Πόλης της Σπάρτης.

Η τελετή της ανακήρυξης θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος» ( Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη) την Παρασκευή  29 Μαΐου και ώρα 12:00 το μεσημέρι.



Από το Δήμο Σπάρτης

ΚΥΘΗΡΑ Αγία Πελαγία { φυρή άμμος } παλιό κάρτ ποστάλ


Σύριζα Κύθηρα Ανακοίνωση "ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙΑ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ ΒΑΤΙΚΩΝ"


"Βαριά" πρόστιμα για τους 81 Χ.Α.Δ.Α. της Πελοποννήσου

Ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκου Βούτση, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συζητηθούν τα χρόνια προβλήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ειδικότερα το πρόβλημα των ογδόντα δύο Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζεται ότι, παρά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και τα υπέρογκα πρόστιμα που για την Πελοπόννησο ανήλθαν σε 4.200.000 € μόνο ένας από τους 82 Χ.Α.Δ.Α. έχει αποκατασταθεί. 
Στη σύσκεψη με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου, παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του συνόλου σχεδόν των Δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι υπέρογκα και οι ημερομηνίες για την αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α. πιέζουν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι, το θέμα των Χ.Α.Δ.Α. αποτελεί ένα από τα βασικά ζητήματα πολιτικής που αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 25/5/2015

Συνάντηση με Ελβετούς τουριστές που βρίσκονται στο νησί μας είχε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης τη Δευτέρα 25 Μαίου στο Δημαρχείο.
Οι επισκέπτες προέρχονται από το Ελβετικό Σχολείο Migros Clubschule Basel και όλοι τους διδάσκονται την Ελληνική Γλώσσα από τις συνοδούς - καθηγήτριες Ευθυμία Γιαμαλίδη και Έλενα Βάλαχ.