Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΚΥΘΗΡΑ.{12 ΜΑΙΟΥ 1799 } Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ



Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΙΟΥ 1799 ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ " ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ " ΕΡΕΥΝΑ-ΑΦΗΓΗΣΗ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ ΤΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ/ADELIN FM 107,3

ΓΥΘΕΙΟ."Χάρισε Ελπίδα & Ζωή". Μπορείς ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το «Χάρισε Ελπίδα & Ζωή Μπορείς» ολοκλήρωσε την πρώτη σημαντική δράση που είχε αναλάβει συνεισφέροντας στην διεξαγωγή της διημερίδας με θέμα: «Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών» που πραγματοποίησε ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με την Π.Υ. Γυθείου, το Κ.Υ. Γυθείου, το Κ.Υ. Αρεόπολης και την Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ, ενισχύοντας την προσπάθεια του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».
Η πρώτη ημέρα της διημερίδας πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή το απόγευμα 5 Ιουνίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Γυθείου, ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιουνίου στο Κ.Υ. Αρεόπολης.

ΚΥΘΗΡΑ 12 ΜΑΙΟΥ 1975

12 Μαΐου…1975  γιορτή του Οσίου Θεοδώρου των Κυθήρων… φωτογραφία από τα παλιά. Στη φωτογραφία φαίνεται να συνοδεύει τους μαθητές του Γυμνασίου ο Θεολόγος Καθηγητής Βάϊος Αθάνατος.Ήταν και αντιπροσωπεία από την Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιά με τον τότε πρόεδρο Τάση Κουκούλη.Πηγή
Kosmas Megalokonomos

Kythera In The European Music Day! Τα Κύθηρα στη Γιορτή της Μουσικής"


Η ΚΥΘΕΡΕΙΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΡΙΤΕΣ

Φωτογραφία της Eleni Harou.
Τα Κύθηρα είχαν την τύχη να τα εξυμνήσουν μεγάλοι των γραμμάτων και των τεχνών. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι και ο Φώσκολος, που γεννήθηκε στη Ζάκυνθο από Ζακυθινιά μητέρα και αναδείχθηκε σε εθνικό ποιητή της Ιταλίας. Σ’ ένα από τα ωραιότερα έργα του, στις «Χάριτες» ο Φώσκολος γράφει για τα Κύθηρα. Σ’ αυτό το έργο περικλείεται όλος ο συμβολισμός της ομορφιάς. Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στην Αφροδίτη και στις ακόλουθές της, τις Χάριτες. Περιγράφει λοιπόν ο ποιητής πώς ήταν η γη πριν κατέβουν οι Χάριτες. Ήταν η πρωτόγονη κατάσταση με αγριάνθρωπους

«Συμμαχία» Δήμων Ελαφονήσου και Μονεμβασίας με φόντο τον όρμο των Βατίκων

Φωτογραφία του Συμβαίνει Τώρα.
12/06/2015
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις επί του θέματος της αγκυροβολίας στον όρμο των Βατίκων, ο Δήμαρχος Ελαφονήσου κ. Χαρ. Λιάρος απέστειλε στο Δήμαρχο Μονεμβασίας κ. Ηρ. Τριχείλη την ακόλουθη επιστολή:
Φίλε συνάδελφε,
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις επί του θέματος της αγκυροβολίας στον όρμο των Βατίκων, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω προσωπικά για την άριστη συνεργασία, σύμπνοια και ταύτιση απόψεων των όμορων Δήμων Μονεμβασίας και Ελαφονήσου περί της απαγόρευσης της αγκυροβολίας στα θαλάσσια ύδατά μας.

Η πολυμορφική και πολυεπίπεδη συνεργασία μας σε θέματα που αφορούν τους Δήμους της αρμοδιότητας μας, διασφαλίζει την πρόοδο και την βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Πατρίδα.
Πάντα στη διάθεση σου.
Ο Δήμαρχος
Χαράλαμπος Λιάρος Πηγή http://www.apela.gr/

Έγκριση πρακτικών δημοπρασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης ακινήτων Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας ( αιγιαλοί - παραλίες κατά άρθρο 16 παρ .7 Ν .2946/2001).

Απόφαση Νο. 181 Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής - Αγκυροβολία πλοίων στον Όρμο Βοιών