Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ Ο ΕΦΗΒΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ;

Φωτογραφία της Eleni Harou.
Ο έφηβος των Αντικυθήρων, από τα ωραιότερα έργα της αρχαίας Ελληνικής τέχνης, ως γνωστόν ανασύρθηκε το 1901 από το βυθό της θάλασσας των Αντικυθήρων. Αφού συντηρήθηκε και αποκαταστάθηκε, τοποθετήθηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Η αρχική επιγραφή που τοποθετήθηκε στον έφηβο έγραφε τα εξής «Ο Πάρις προσφέρων το μήλον εις την Αφροδίτην» Αργότερα, κατά τη δεκαετία του ’30

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ.Δελτίο Τύπου – Γαλάζιες Σημαίες 2015

IMG_0614
Ο Δήμος Μονεμβασίας και η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας και Περιβάλλοντος του Δήμου Μονεμβασίας ανακοινώνουν ότι για το έτος 2015 η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης βράβευσε με Γαλάζια Σημαία τις εξής ακτές  του δήμου μας:
  1. Νεάπολη
  2. Αρχάγγελος
  3. Πλύτρα/Παχιάμμος
  4. Τηγάνια
  5. Μονεμβασιά
  6. Πορί
  7. Μεγάλη Άμμος

Βρέθηκε πτώμα στην Σκάλα…

000000000000000000Νέα υπόθεση ανθρωποκτονίας, συγκλονίζει τη Λακωνία.. Σήμερα το πρωί αγρότης στον Δήμο Ευρώτα, πηγαίνοντας στο κτήμα του, σε περιοχή ανάμεσα σε Σκάλα και Λεήμονα, διαπίστωσε ότι επρόκειτο για πτώμα άνδρα, ηλικίας απο 30 έως 40 ετών

 Η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση και για οτι νεότερο θα σας ενημερώσουμε..

Πηγή  .report24.gr/

Ημερίδα με στόχο την ανάπτυξη της κτηνοτροφία στον Δήμο Ευρώτα

            Ημερίδα για την κτηνοτροφία, στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2015-2020, πραγματοποιείται από τον Δήμο Ευρώτα σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 και ώρα 11.30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκάλας.
            Τα θέματα της ημερίδας αφορούν την ένταξη των κτηνοτρόφων σε Σχέδια Βελτίωσης με τη

Προκήρυξη 22 θέσεων στο Δήμο Ανατολικής Μάνης

dimos Anatolikis Manis logo
Ο δήμος Ανατολικής Μάνης ανακοίνωσε την πρόσληψη δώδεκα οδηγών αυτοκινήτου και δέκα ΥΕ εργατών γενικών καθηκόντων, με σύμβαση ορισμένου χρόνου τριών μηνών, για την κάλυψη των αναγκών πυροπροστασίας.
Ειδικότητα
Αριθμός ατόμων
ΔΕ 29 οδηγών αυτοκινήτου
(χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)
12
ΥΕ 16 εργατών πυροπροστασίας
10
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν σχετική αίτηση και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, στα γραφεία της υπηρεσίας στη διεύθυνση “Δήμος Ανατολικής Μάνης, ΤΚ 22200, Γύθειο Λακωνίας”, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικής Μέριμνας, υπόψη κ. Μπουνάκου Θεοδώρου (τηλέφωνο επικοινωνίας 27333 60357) από 17/6 μέχρι και την 26/6, ημέρα Παρασκευή και ώρα 1.00′ μμ.
πηγή  http://laconialive.gr

Νεκρό δελφίνι χθες στο Γύθειο


nekro delfini
Το θλιβερό θέαμα ενός νεκρού δελφινιού αντίκρυσαν χθες όσοι βρέθηκαν στο Γύθειο. Το άτυχο ζώο ξεβράστηκε μπροστά από γνωστό ξενοδοχείο στις ακτές του Μαυροβουνίου γύρω στις 2.00′ το μεσημέρι.

Πρόσληψη δύο συνοδών για το Σπήλαιο Καστανιάς

spilaio Kastanias 2
Με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πρόκειται να προσληφθούν δύο άτομα την καλοκαιρινή περίοδο για τη λειτουργία του σπηλαίου Καστανιάς:
Ειδικότητα
Αριθμός Ατόμων
Ειδικά Τυπικά Προσόντα
Χρονική Διάρκεια
ΔΕ συνοδός επισκεπτών σπηλαίου
2
Απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλή γνώση αγγλικής γλώσσας
Δύο μήνες
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης (Δ/νση Νεάπολη Λακωνίας, τηλέφωνο 27343 60115) και αρμόδιος για την παραλαβή είναι ο υπάλληλος κ. Κωστάκος κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά μέσα σε προθεσμία πέντε ημερών από την επομένη της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων της Δημοτικής Επιχείρησης. 
Πηγή  http://laconialive.gr

ΚΥΘΗΡΑ.ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΡΦΑΝΗ "ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟ"

Πηγή
Nikos Desillas

Αύριο η διάλεξη για τα Αντικύθηρα

Στο Πανεπιστήμιο La Trobe από τον Έλληνα Αρχαιολόγο Άρη - Γιώργο Τσαραβόπουλος

O Έλληνας αρχαιολόγος στα αγαπημένα του Αντικύθηρα
O Έλληνας αρχαιολόγος στα αγαπημένα του Αντικύθηρα
17 Jun 2015
Διάλεξη με θέμα την οχυρωμένη πόλη των Αντικυθήρων θα παρουσιάσει αύριο στο Πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης, ο διακεκριμένος Έλληνας Αρχαιολόγος, Άρης - Γιώργος Τσαραβόπουλος.
Ο κ. Τσαραβόπουλος, στη διάλεξή του θα αναφερθεί επίσης και στα συμπεράσματα που κατέληξε τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι συνεργάτες του για την κοινωνία της εποχής όπου τοποθετούνται τα αρχαιολογικά ευρήματα του «Κάστρου» όπως ονομάζεται η περιοχή στα αρχαία Αίγιλα των Αντικυθήρων.
Ο κ. Τσαραβόπουλος βρίσκεται στην Αυστραλία ως προσκεκλημένος του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Αρχαιολογίας.
Η διάλεξη θα δοθεί στις 5.00 το απόγευμα είναι ανοικτή στο κοινό.
Η αίθουσα στην οποία θα δοθεί η διάλεξη βρίσκεται στο Building EC/TER 11, Melways 873-4, Terrace Way, McLeod, στο πανεπιστήμιο La Trobe (Bundoora campus). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Henry Huggins στο 0400 101 140.
Πηγή  http://neoskosmos.com