Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Σήμερα Η Ελαφόνησος γιορτάζει την ενσωμάτωση του νησιού στην Ελλάδα

Φωτογραφία του Συμβαίνει Τώρα.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
 Η Ελαφόνησος διαθέτει ένα λαμπρό και σπάνιο προϊστορικό πολιτισμό, την Αρχαιότερη Βυθισμένη Πόλη στον Κόσμο το Παυλοπέτρι, αρκετούς πρωτοελλαδικούς οικισμούς και γενικά ένα σπάνιο πολιτισμικό και φυσικό περιβάλλον.

Ο ΑΣΚΗΤΗΣ ΌΣΙΟΣ ΘΩΜΑΣ Ο ΕΝ ΤΩ ΜΑΛΕΩ

  Η 7η Ιουλίου πλησιάζει, μέρα που τιμούμε μια σπουδαία μορφή της ορθοδοξίας τον Όσιο Θωμά τον εν τω Μαλεώ, και  είναι μια ευκαιρία να μάθουμε λίγα πράγματα για τον βίο του και το πως μπορούμε να τον τιμήσουμε και να προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα του Οσίου.    Ο Όσιος Θωμάς, πριν αναλάβει τον ζυγό του Χριστού, ήταν ένδοξος και πασίγνωστος τόσο για τον πλούτο του, όσο και για την εξουσία που κατείχε, ενώ φέρεται ως στρατιωτικός που είχε πετύχει πολλές νίκες εναντίον των βαρβάρων. Φαίνεται όμως από την ακολουθια του, ότι στη ζωή του συνάντησε κάποιες πικρίες και γι’ αυτό εγκατέλειψε τον κόσμο και ακολούθησε τη λιτή ασκητική ζωή στους κυματόδαρτους βράχους του Μαλέα, σε σπηλιές που μοιάζουν με αετοφωλιές. Τα πνευματικά ύψη, στα οποία αξιώθηκε να φθάσει ο Όσιος, με την προσευχή, τη νηστεία και την αυστηρή άσκηση, ελκύοντας τη χάρη του Θεού, γίνονταν αισθητά στο κόσμο μέσω των θαυματουργικών του ενεργειών.
Σύμφωνα με τους βιογράφους του ο Άγιος Θωμάς, αξιώθηκε να οδηγηθεί με στύλο πυρός από τον Προφήτη Ηλία στο όρος Μαλεός, ενώ στο αρχαίο συναξάρι της Κωνσταντινουπόλεως είναι γραμμένο ότι ο ίδιος ο Άγιος εφάνη ως στύλος πυρός με την επίσκεψη του μεγάλου προφήτη Ηλία, του οποίου με ζήλο μιμήθηκε τον τρόπο ζωής.

ΤΡΙΗΜΕΡΟΝ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ & ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (10-12 Ἰουλίου 2015)

ΤΡΙΗΜΕΡΟΝ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ & ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
(10-12 Ἰουλίου 2015)
Εἰς τιμήν καί μνήμην
  • Τοῦ ἀπό Κυθήρων ἀειμνήστου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κυροῦ Κυρίλλου.
  • Τοῦ μακαριστοῦ Κυθηρίου Ἁγιορείτου Καθηγουμένου Ἀρχιμ. Γεωργίου Γρηγοριάτου (Καψάνη).
  • Τοῦ ἀοιδίμου Κυθηρίου Ἀρχιμ. Ἱεροθέου Τριφύλλη, Ἐφημερίου - Πνευματικοῦ Ἀστακοῦ Αἰτωλοακαρνανίας.
 
georgios_kapsanis_9
mitropolitis_kirillos_3ierotheos_trifilis_
Πρόσκλησις
Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων  διοργανώνει Τριήμερο Λατρευτικῶν καί Τιμητικῶν Ἐκδηλώσεων ἀπό 10ης ἕως 12ης Ἰουλίου ἐ.ἔ., κατά τό ἔναντι παρατιθέμενον πρόγραμμα, εἰς τιμήν καί μνήμην: α) τοῦ ἀπό Κυθήρων  ἀειμνήστου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κυροῦ Κυρίλλου β) τοῦ μακαριστοῦ Κυθηρίου Ἁγιορείτου Καθηγουμένου Ἀρχιμ. Γεωργίου Γρηγοριάτου (Καψάνη) καί γ) τοῦ ἀοιδίμου Ἀρχιμ. Ἱεροθέου Τριφύλλη, Ἐφημερίου - Πνευματικοῦ Ἀστακοῦ Αἰτωλοακαρνανίας, τοῦ ἐκ Ποταμοῦ Κυθήρων καταγομένου.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.αποκαταστάσεις λακουβών με τη χρήση ψυχρού ασφαλτομείγματος.

Σήμερα ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κομηνός μαζί με υπάλληλο του Δήμου προχώρησαν σε αποκαταστάσεις λακουβών με τη χρήση ψυχρού ασφαλτομείγματος. Συνολικά σήμερα τοποθετήθηκαν 750 κιλά ασφαλτομείγματος (25 τσουβάλια των 30 κιλών έκαστο) με εργασία χειρός και αποκαταστάθηκαν λακούβες στο Λιβάδι, τον Ποταμό, τα Λογοθετιάνικα, τα Φριλιγκιάνικα και τον κεντρικό δρόμο στην περιοχή της Σκληρής. Αύριο οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά. Το ασφαλτόμειγμα θα το προμηθευόμαστε τμηματικά και στόχος είναι η αποκατάσταση εντός του έτους των περισσοτέρων τάφρων σε όλο το νησί.
Πηγή 
Stratos Charchalakis

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Αναφορικά με τη σίτιση των δικαστικών αντιπροσώπων.

Η εκλογική διαδικασία στα Κύθηρα διεξήχθη σε πνεύμα ηρεμίας και ομαλότητας. Αναφορικά με τη σίτιση των δικαστικών αντιπροσώπων, θέλω να διευκρινίσω ότι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, οι έφοροι και οι γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών δικαιούνται αποζημίωσης και εξόδων μετακίνησης σύμφωνα με το ΦΕΚ 1290/Β/29-06-2015. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν ο όποιος Δήμος να δαπανά χρήματα για σίτιση συμπολιτών μας που αμείβονται από το Κράτος ακριβώς για να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και σίτισής τους! Σε αντίστοιχη δαπάνη του Δήμου μας για τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, το Ελεγκτικό Συνέδριο καθυστέρησε την πληρωμή του εντάλματος επί σχεδόν 3 μήνες, επειδή θεώρησε ότι η συγκεκριμένη δαπάνη υπερβαίνει το προσήκον μέτρο και μας ζήτησε να μην επαναληφθεί. Περαιτέρω μια τέτοια δαπάνη (ακόμα και εάν ήταν αποδεκτή από το Ελεγκτικό Συνέδριο) απαιτεί έγκριση από το Δ.Σ., Τεχνική Περιγραφή, Λήψη Προσφορών, Ανάθεση, Εγγυητική Επιστολή (που δεν μπορεί να εκδοθεί

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ 17-18-19  ΙΟΥΛΙΟΥ 2015.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ.ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ 19.00 ΕΩΣ 21.00.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18/07 ΑΠΟ ΩΡΑ 09.30 Π.Μ ΕΩΣ 13.00 Μ.Μ. ΚΑΙ ΑΠΟ 17.30 ΕΩΣ 21.00 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19/07 ΑΠΟ ΩΡΑ 09.30 Π.Μ. ΕΩΣ 14.00 Μ.Μ

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Πώς ψήφισαν οι Περιφέρειες

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Πώς ψήφισαν οι Περιφέρειες
Η Κρήτη "φώναξε" το πιο "βροντερό" ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, με το ποσοστό του να φτάνει το 69,87%, με τα Ιόνια Νησιά να ακολουθούν με το επίσης "ηχηρό" 67,75%.
Στον αντίποδα, Πελοπόννησος και Ήπειρος "είπαν" το ΟΧΙ, με ποσοστά 57,34% και 59,18%, αντίστοιχα.
Στα αξιοσημείωτα το υψηλό ποσοστό συμμετοχής, που έφτασε στο 62,50% ή 6.161.140 ψηφοφόροι.
Αναλυτικά, τα στοιχεία:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ