Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Αποκλειστικές πληροφορίες:ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΕΧΘΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΑΚΛΟ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΛΑΝΩΜΑ ΦΩΤΙΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες εχθές το πυροσβεστικό αεροπλάνο που έκανε αναγκαστική προσγείωση πάνω από το Φαρακλό δίπλα σε μια στάνη ,αφού κατά την προσγείωση του θέρισε τις κορφές των δέντρων βρόντηξε κάτω .Οι πιλότοι ευτυχώς σώθηκαν με ελαφρύ τραυματισμό ο πρώτος, ενώ ο δεύτερος είναι καλά στην υγεία του. Στη συνέχεια όμως αφού ήταν αδύνατον να μετακινηθεί ,όταν η φωτιά έφτασε εκεί παραδόθηκε στις φλόγες και έγινε κομμάτια
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-ADELIN 107,3 FM

Κλιμάκιο του ΚΚΕ Λακωνίας στην Πυρόπληκτη Νεάπολη…

8Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Νίκο Γόντικα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο με τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές από την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στη Νεάπολη Βοιών και τα γύρω χωριά. Συμμετείχε και η δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Μονεμβασιάς Αναγνωστοπούλου Ελένη.

Μεταξύ άλλων τόνισαν στους κατοίκους:

Η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας για την φλεγόμενη επίθεση…

0000000000000000000ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας και ο επαγγελματικός κόσμος της Μονεμβάσιας,  δηλώνουμε την αμέριστη και ανιδιοτελή αλληλεγγύη και αγάπη μας στους φίλους, συνδημότες και συνανθρώπους μας της περιοχής των δοκιμαζόμενων  Βατίκων.

Δεσμευόμαστε  να συμβάλλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε ή μας ζητηθεί μέσω του Δήμου ,της Περιφέρειας, της Εκκλησίας  ή όποιου άλλου φορέα τυχόν συσταθεί, προκειμένου να ενισχύσουμε τη προσπάθεια των Βατίκων και των Βατικιωτών να ξαναστήσουν τα σπιτικά τους και τις περιουσίες τους μετά τη βιβλική καταστροφή που υπέστησαν.

Τέτοιες δύσκολες ώρες , δεν αρκούν μόνο λόγια παρηγορίας και ευχολόγια αλλά δεσμεύσεις και στοχευμένες δράσεις . Η Νεάπολη και τα χωριά της πρέπει να ξαναγίνουν ο Παράδεισος της νότιας Λακωνίας και οι δοκιμαζόμενοι κάτοικοι της να ξαναβρούν το κουράγιο τους και το χαμόγελο τους .

Όλοι οι Λάκωνες κι οι δημότες του Δήμου Μονεμβασίας πρέπει έμπρακτα και ισχυρά να σταθούμε αλληλέγγυοι σ’ εκείνους τους συμπολίτες μας που έχασαν, βίαια και με τραγικό τρόπο, τις περιουσίες τους ,μέσα σε λίγες ώρες.

Και φυσικά δε πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ,μέσα στη ματαιότητα της καταναλωτικής μας διαβίωσης ,πως σήμερα θα μπορούσαμε να είμαστε  εμείς στη θέση τους ,αρκούσε απλά ο ανίκητος και ανεξέλεγκτος  άνεμος να είχε αντίθετη κατεύθυνση.

     Ο Πρόεδρος       Ο Γεν. Γραμματέας

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΑΦΟΣ                                                  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣΧΑΡΑΜΗΣ

πηγή report24.gr/

Τουλάχιστον 35 κατοικίες κάηκαν ολοσχερώς στη Λακωνία



Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στην Νεάπολη Λακωνίας και δεν απειλούνται πλέον κατοικημένες περιοχές. Αυτή την ώρα υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα, το ένα στο βουνό πάνω από τους Αγίους Αποστόλους και το δεύτερο προς την Καστανιά στην κορυφή προς το Μηρτώο Πέλαγος.
Σε όλη την έκταση του καμένου υπάρχουν μικροεστίες που αντιμετωπίζονται. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής μάχονται κυριολεκτικά για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο που έχει καταστρέψει δάσος και καλλιέργειες πολλών στρεμμάτων.

Αναφορικά με την αποκατάσταση σημιεώνεται, ότι άνοιξε και επαναλειτουργεί το Κέντρο Υγείας Νεάπολης.
Επίσης όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας Ευστάθιος οι γέροντες του γηροκομείου Νεάπολης θα γευματίσουν στην πόλη και αμέσως μετά θα επιστρέψουν στο ίδρυμα. Παράλληλα πολλά συνεργεία της ΔΕΗ έχουν φθάσει στην περιοχή και αντικαθιστούν στύλους που έχουν καεί προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκροτοδότηση.

Ο προιστάμενος της ΔΕΗ Πελοποννήσου Γιάννης Σάσαλος, ανάφερε στο ΑΠΕ, πως εκτιμά ότι μέχρι το απόγευμα θα έχει αποκατασταθει η ηλεκτροδότηση στην Νεάπολη. Με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν έχουν ολοκληρωτικά καεί 35 σπίτια στην ζώνη από το Λάχι ως τη Νεάπολη. Επίσης πολλά σπίτια και αγροικίες έχουν υποστεί ζημιές. Από την φωτιά έχουν υποστεί ζημιές μία επιχείρηση εστίασης ένα πρατήριο καυσίμων ένα τυροκομείο.

Παράλληλα ζημιές υπάρχουν στην αγροτική παραγωγή καθώς είναι πολλά τα στρέμματα με ελιές που έγιναν στάχτη, κάηκαν αρκετά ζώα και καταστράφηκε το σύνολο των βοσκοτόπων. Αυτό που απαιτείται άμεσα είναι η ενίσχυση των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές για τα ζώα.
ΠΗΓΗ  .zougla.gr

Nεότερη ενημέρωση από τη Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση του δικτύου στη Λακωνία και - εκτός απροόπτου - τα Κύθηρα θα έχουν ηλεκτροδοτηθεί μέχρι σήμερα αργά το απόγευμα ή το βράδυ. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι οι ζημιές είναι τεράστιες και εκτεταμένες και δεν μπορούν να επιδιορθωθούν άμεσα ή αυτόματα. Η επικοινωνία μας με όλες τις συναρμόδιες αρχές είναι συνεχής και ελπίζουμε σύντομα να επιλυθεί το πρόβλημα.
Πηγή 
Stratos Charchalakis

Η «Κόλαση του Δάντη…» γράφτηκε στην Νεάπολη… Εικόνες μετά την Φωτιά


Εικόνες καταστροφής αντικρίζεις με το πρώτο φως της ημέρας στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης.

Η φωτιά η οποία έχει περάσει προς το βουνό και καίει σε μικρά και ελεγχόμενα μέτωπα και είναι σε ύφεση άφησε πίσω της θλίψη.

Εικόνες που κάνουν τον γύρω του διαδικτύου… βγαλμένες μέσα από την «Κόλαση του Δάντη…»

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησε και η αποτίμηση των ζημιών..

Πηγή  http://www.report24.gr/

Γ.Π
Εικόνες Δελακοβίας – Καρούνης – Κούρλας






ΒΑΤΙΚΑ.ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στη Νεάπολη, μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβέστες. Το πύρινο μέτωπο εκτεινόταν στη βουνοπλαγιά και την κορυφογραμμή πάνω από το χωριό Κάμπος και σε πάρα πολλά σημεία σε όλη την καμμένη έκταση υπήρχαν ενεργές μικροεστίες.
Αν και η εικόνα παρουσιάζεται πολύ καλύτερη από τη χθεσινή, οι δυνάμεις κατάσβεσης προσπαθούν να θέσουν το σύνολο του μετώπου υπό πλήρη έλεγχο, πριν ενισχυθούν και πάλι οι άνεμοι και δυσκολέψουν την κατάσταση.
Η καταγραφή των ζημιών δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, ωστόσο η μανία της φωτιάς έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες και την κτηνοτροφία.
Περίπου 40 σπίτια έχουν καεί στη Νεάπολη, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή, τονίζοντας ότι από τη Δευτέρα θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών.
Παράλληλα σημείωσε ότι σήμερα Σάββατο αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Λακωνίας που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα από χθες, καθώς λόγω της πυρκαγιάς έχουν καταστραφεί 60 πυλώνες της ΔΕΗ. Στα Κύθηρα, όπου ηλεκτροδοτείται το 50% του νησιού, τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της ζημιάς το αργότερο έως την Κυριακή. Εντωμεταξύ χωρίς νερό βρίσκεται από χθες ο Κάμπος, επειδή κάηκαν τα μηχανήματα της δεξαμενής του αντλιοστασίου από την οποία υδρεύεται το χωριό.
Στην περιοχή της Νεάπολης αναμένεται να μεταβεί τη Δευτέρα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, προκειμένου να επιθεωρήσει τις ζημιές που έχει υποστεί η περιοχή στην αγροτική της παραγωγή. Στη συνέχεια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Αποστόλου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Βασικό θέμα αναμένεται να είναι η χορήγηση ζωοτροφών, καθώς έχουν καεί όλοι οι βοσκότοποι της περιοχής.
ΠΗΓΗ  laconialive.g

'Υποπτη φωτιά στο Λιβάδι...

Πρίν από λίγο εκδηλώθηκε μικρής έκτασης φωτιά βορειοανατολικά του νέου γηπέδου Τένις (προς τα Μαρουλιάνικα) στο Λιβάδι.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο παρακείμενο χώρο του νέου γηπέδου Τένις περίπου 10-15 μακρυά από το άκρο του, υπό περίεργες συνθήκες.

Επί τόπου έσπευσαν 2 οχήματα του Π.Κ. Κυθήρων,με 4 Αντρες και με επικεφαλής τον προιστάμενο του Π.Κ. Πυραγό κ.Λάζαρο Κωνσταντίνου, η υδροφόρα του Δήμου, υδροφόρες ιδιωτών και χωματουργικά μηχανήματα. Η φωτιά λόγω των ξερών χόρτων της περιοχής εξαπλώθηκε και έκαυσε λίγα τετραγωνικά χορτολιβαδικής έκτασης αλλά η άμεση και έγκαιρη διαπίστωση και παρέμβαση συνετέλεσε ώστε να κατασβεσθεί ακαριαία, χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις.
 Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα {χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο του εμπρισμού}



Απλά να αναλογιστούμε τι μπορούσε να γίνει στο κάμπο του Λιβαδιού εάν η φωτιά έπαιρνε διαστάσεις.

Για αυτό επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι η επαγρύπνηση όλων των κατοίκων είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για όλη την δύσκολη περίοδο του καλοκαιριού ειδικά τις ημέρες που τα μελτέμια και ειδικά τα βόρεια σαρώνουν το νησί.

Επίσης καλό είναι να θυμόμαστε ότι δεν κάνουμε ψησταριές όταν φυσάει, δεν εκτελούμε εργασίες συγκόλησης και τροχίσματα αλλά και οτιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει σπινθήρες και τέλος σβήνουμε τα τσιγάρα μας στο τασάκι του αυτοκινήτου μας και δεν τα πετάμε ΠΟΤΕ απο το παράθυρο.


ADELIN 107,3 FM Πληροφοριες Αντώνης Λαμπρινίδης
Φωτό Ειρήνη Βενέρη-Τραβασάρου

Μετά την Διακοπή ρεύματος τα Κύθηρα θα μείνουν και χωρίς σταθερά τηλέφωνα και κινητά COSMOTE

Η Διακοπή ρεύματος λόγω του γνωστού προβλήματος της κάυσεως των πυλώνων από την καταστροφική πυρκαγιά της γειτονικής Νεάπολης, επιφέρει και δεύτερο πλήγμα στο νησί των Κυθήρων, θα διακοπεί η λειτουργία των σταθερών τηλεφώνων ΟΤΕ και των κινητών COSMOTE, τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου και είναι πιθανόν να αποκατασταθεί πολύ αργότερα το απόγευμα του Σαββάτου.

Αλλά για να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους και να καταλάβει και ο κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει.
Το τηλεφωνικό κέντρο της Χώρας {ΚΑΦΑΟ} από όπου διέρχονται όλες οι γραμμές του νησιού λειτουργεί με ρεύμα και υπάρχει και εφεδρική μπαταρία που σε περίπτωση πτώσεως της ισχύος διατηρεί για ένα περιωρισμένο χρονικό όριο το κέντρο σε λειτουργία. Το χρονικό αυτό όριο ανέρχεται σε ορισμένες ώρες λειτουργίας και ήδη το όριο αυτό έχει ξεπεραστεί.
Η μοναδική λύση για να συνεχίσει να λειτουργεί θα ήταν να τροφοδοτηθεί μέσω μιάς μικρής γεννήτριας έως ότου επανέλθει η κανονική ισχύς.
Λόγω των πρόσφατων γεγονότων και του αποκλεισμού της Νεάπολης η τοποθέτηση γεννήτριας από τον ΟΤΕ Σπάρτης δεν κατέστη εφικτή. Πλην όμως η τεχνική υπηρεσία ειδοποίησε τον Δήμο Κυθήρων να επιληφθεί να βρεί και να τοποθετήσει μια μικρή γεννήτρια έως ότου ο ΟΤΕ μπορέσει να προβεί στην αντίστοιχη αντικατάσταση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Κ. Κυθήρων

Από τον Π.Κ. Κυθήρων ανακοινούται ότι λόγω βλάβης το σταθερό τηλέφωνο 27360-34376 δεν λειτουργεί.

Για Οιαδήποτε ειδοποίηση προς τον Π.Κ. Κυθήρων για άμεση επέμβαση να καλείτε το 199 η το κινητό τηλέφωνο του επικεφαλής του Π.Κ. Κυθήρων πυραγού, κ. Λάζαρου Κωνσταντίνου 6981500356