Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΚΥΘΗΡΑ.ΑΒΛΕΜΟΝΑΣ {ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟ}

Πηγή φωτό
Nikos Desillas

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΟΙΩΝ.Χ.ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΗΣ 23/7/15


ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Κ.ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΗ.Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ.ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ ! ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ...ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣΑΝ ΣΩΣΤΑ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΗΚΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΠΑΡΑΔΕΙΣΙ ΒΟΙΩΝ...ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ...22/7/2015

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ ADELIN 107,3 FM WEB TV ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ..ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΧΤΕΣ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ ΤΗΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ

Δήμος Μονεμβασίας: Ανακοίνωση για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την Δ.Ε. Βοίων

Πολλοί από εσάς έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να προσφέρουν κάποιο χρηματικό ποσό για την ανακούφιση των πληγέντων της Δ.Ε. Βοιών , από την πρόσφατη πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου.
Σας κάνουμε γνωστό ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 29 Ιουλίου, θα ορισθεί επιτροπή η οποία θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για το σκοπό αυτό. Οι λογαριασμοί θα ανακοινωθούν αμέσως μόλις ανοιχτούν.
ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΥΠΟΔΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ <ΤΟΥ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΡΑΒΑ ΚΥΠΡΟΥ> ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ.ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Σημερα υποδεχθήκαμε στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης" τον Δήμαρχο και την αντιπροσωπεία του Δήμου του κατεχόμενου Καραβά της Κύπρου, αδελφοποιημένου με το Δήμο Κυθήρων. Αυριο στον Ι.Ν Αγ. Χαραλάμπους Καραβά Κυθήρων το ετήσιο ιερό μνημόσυνο των ηρώων πεσόντων Κυπρίων αδελφών της άνανδρης εισβολής του Αττίλα το 1974 και τη Δευτέρα στις 10 το πρωι η επίσημη υποδοχή στο Δημαρχείο
Πηγή 
Stratos Charchalakis

ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ. ** SEBRE-BIBA** στη Χώρα Κυθήρων


ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ. Για την πιο σημαντική ημέρα της ζωή σας! δημιουργούμε παραμυθένια σκηνικά με πρωτότυπες ιδέες και εντυπωσιακές ανθοσυνθεσεις για θεματικούς γάμους και βαπτίσεις. ΓΑΜΟΣ - ΒΑΦΤΙΣΗ !!! Για σας που θέλετε ο γάμος σας να είναι η ομορφότερη ημέρα της ζωής σας και να σας μείνει αξέχαστη , για σας που το αγγελούδι σας θα το βαφτίσετε ,το κατάστημα ** SEBRE-BIBA** στη Χώρα Κυθήρων ,αναλαμβάνει από την αρχή όλη την οργάνωση της τελετής δημιουργώντας για σας το ονειρεμένο περιβάλλον στο χώρο της τελετής και της δεξίωσης !!! Για τον καθένα ξεχωριστά προτείνουμε και διακοσμούμε τον χώρο σας όπως τον ονειρευτήκατε !!! Διαθέτουμε πανέμορφα πρωτότυπα στέφανα γάμου φτιαγμένα από σεμπρεβίβες, μπομπονιέρες από γαλλικό τούλι και δαντέλες, σε μεγάλη γκάμα σχεδίων και χρωμάτων !! Ανθοστολισμοί εξωτερικών και εσωτερικών χώρων δίνοντας χρώμα στο όνειρό σας και μοναδικές λαμπάδες σε πολλά σχέδια !!! Σε όποιο σημείο των Κυθήρων, Πελοποννήσου,Αθήνας και Κρήτης έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε την πιο όμορφη ημέρα της ζωής σας να είναι μοναδική και ανεπανάληπτη !!! Επίσης στο κατάστημα μας θα βρείτε πρωτότυπα είδη δώρων σπιτιού, γάμου και βάφτισης, αξεσουάρ αναμνηστικά και πίνακες ζωγραφικής !! Για σας που θέλετε να ξεχωρίζετε έχουμε στη διάθεση σας νεανικό, μοντέρνο και κλασικό ντύσιμο και υποδήματα που καλύπτουν τις πιο stylish τάσεις της μόδας!!! Όλα τα είδη ένδυσης και υπόδησης έκπτωση 50%. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6976613139.

ΝΕΑΠΟΛΗ 22/7/15 {ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ } Δρ.Ιωάννης Σπυρίδων Γούσιας."ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ"

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Ο Δρ. Ιωάννης Σπυρίδων Γούσιας . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ...ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ RADIO ADELIN !! ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ !!


.
Στο σπίτι του στα Βάτικα βρέθηκε τις μέρες της μεγάλης πυρκαγιάς ο Πολυβραβευμένος νευροεπιστήμονας – ακαδημαϊκός, δημιουργός της πλατφόρμας εξατομικευμένης χαρτογράφησης εγκεφάλου ALBERT, αναγνωρισμένος ως ιδιοφυΐα της δεκαετίας με “Outstanding”, Ερευνητής της Χρονιάς το 2007, κάτοχος βραβείου NOBELini για νέους επιστήμονες από Νομπελίστες και το Νο1 επιστημονικό περιοδικό “Nature”. Ειδικός εμπειρογνώμονας κονδυλίων ανάπτυξης και τεχνολογίας σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία, ΕΕ και ΗΠΑ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ, ΕΜΠ. Διδάκτωρ Ιατρικής, Imperial College London. Μιλάει πέντε γλώσσες, δουλεύει εθελοντικά και χρηματοδοτεί με την οικογένειά του αναπτυξιακά έργα στην Αιθιοπία, μέλος διοικητικού συμβουλίου διεθνούς ιδρύματος υποτροφιών σε έλληνες φοιτητές, πρώην Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας το 2015 με τη Νέα Δημοκρατία. Tο 2010 παρουσίασε στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου την πρώτη αλληγορική πρωτότυπη εγκατάσταση «Ο Αλβέρτος στη Χώρα των Νευροπλαστικών», εμπνευσμένη από την έρευνα του και τον αδερφό του Αλβέρτο. Τα εγκαίνια της έκθεσης προλογίστηκαν από το Νομπελίστα Ιατρικής Sir Timothy Hunt. Στις 2 Απριλίου 2013, οπότε και παρουσιάστηκε στην Αμερική η πλατφόρμα εξατομικευμένης χαρτογράφισης ALBERT, o Πρόεδρος Ομπάμα εγκαινίασε το “$100 millions Brain Mapping Initiative”.

ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΖΑΤΖΑΝΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.


Η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Β’ Πειραιά του ΚΚΕ, μαζί με τον πολιτευτή  Κώστα Τζατζάνη  θα περιοδεύσουν στα Κύθηρα, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου. Στα πλαίσια της περιοδείας τους θα επισκεφτούν:
 
- Το Νοσοκομείο Κυθήρων, όπου θα έχουν συνάντηση με το Διευθυντή του νοσοκομείου.
 
 
- Δημαρχείο Κυθήρων, όπου θα συναντηθεί με το Δήμαρχο και θα περιοδεύσουν στους εργαζόμενους, στο δημαρχείο.
 
- Την πυροσβεστική υπηρεσία.
 
- Επίσης θα περιοδεύ
σουν σε καταστήματα στη Χώρα και στον Ποταμό.

Το Θαύμα ! και τα συντρίμια του <ΚΑΝΑΝΤΕΡ>

Ότι απέμεινε απο το μοιραίο <ΚΑΝΑΝΤΕΡ> που έκανε αναγκαστική προσγείωση στo βουνό,το έκαψε η φωτιά λίγο μετά την αναγκαστική προσγειωση, οι δυο πιλότοι εξέφρασαν την επιθυμία να είναι στην παντάνασσα στην επέτειο που βρέθηκε η εικόνα της παναγίας της Έλωνας το  φθινόπωρο.Πηγή-φωτό
Thodoris Xronopoulos.facebook.com








ΧΥΤΡΑ, Η ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ ΤΩΝ ΑΞΕΧΑΣΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

Στα νότια των Κυθήρων προς το Κρητικό πέλαγος η πυραμιδοειδής σιλουέτα της βραχονησίδας Χύτρα είναι το πρώτο που θα αντικρύσω κάθε πρωί μόλις ανοίξω τα μάτια μου, για να καταλάβω τι καιρός είναι. Μαγευτική και με γαλήνη και με φουρτούνα, με ξαστεριά και με ομίχλη είναι συνδεμένη με τόσες συναρπαστικές ιστορίες των παιδικών μας χρόνων! Στους παλιούς χάρτες αναφέρεται με την ονομασία Αυγό, ή Ovo στα Ιταλικά. Περ Σιρόκο έχει μια μεγάλη θαλάσσια σπηλιά με υπέροχα χρώματα και μέσα και έξω από το νερό. Στο βάθος της βρίσκουν καταφύγιο οι φώκιες. Στα απόκρημνα βράχια της Χύτρας έχουν φωλιές οι μαυροπετρίτες (οι βαρβάκοι) ένα σπάνιο και προστατευόμενο είδος γερακιών. Επίσης στα επικίνδυνα βράχια της αφθονεί το μοναδικό λουλούδι των Κυθήρων, η σεμπρεβίβα, το κίτρινο αμάραντο λουλούδι, του οποίου η συγκομιδή γίνεται τον Ιούνιο. Τα παλιά χρόνια γινόταν εκμετάλλευση της χορτονομής της Χύτρας, όπως και όλων των βραχονησίδων των Κυθήρων από το Επιχώριον Συμβούλιον. Δηλαδή κατά το Χειμώνα μετέφεραν ζώα, κυρίως γιδοπρόβατα, με εισιτήριο, το οποίο εισέπραττε το ταμείο της Εγχωρίου Περιουσίας.
Πηγή 
Eleni Harou

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΗ ΒΑΓΓΕΛΟΓΓΛΟΥ Μετά την Λαίλαπα....

Οι δύσκολες μέρες της φωτιάς περάσανε.

Οι Βατικιώτες πέρασαν μια δοκιμασία.
Είμαστε όλοι εδώ συγκλονισμένοι όχι από το γεγονός της πυρκαγιάς στον τόπο μας ,αλλά και που μέσα από αυτή την δοκιμασία ανακαλύπτεις αξίες στους ανθρώπους, αξίες που κράτησαν όρθιους όλους αυτούς τους πληγέντες. 

Βλέποντας το μέγεθος της καταστροφής δοξάζουμε τον θεό που είμαστε όλοι ζωντανοί, δεν λείπει κανείς.
Σ' αυτό όμως συνέβαλε η μεγάλη μάχη που δόθηκε από όλους με την πύρινη λαίλαπα που θέριζε ότι έβρισκε μπροστά της.

Πυροσβέστες άνδρες γυναίκες από όλο τον νομό την Πελοπόννησο και ακόμα πιο μακρυά βρέθηκαν σε έναν άγνωστο τόπο και τον έκαναν δικό τους πέφτοντας με αυτοθυσία στις φλόγες.

Φλόγες που ξεπηδούσαν από παντού σε τύλιγαν και και σε πύρωναν.
Κάτοικοι των Βατίκων από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή, συγκλονιστικές μαρτυρίες.

Άνεμος 8-9 μποφόρ σε συνδυασμό με την μεγάλη θερμοκρασία και τον πυκνό καπνό ,να εξαντλούν το οξυγόνο και να πέφτουν κάτω από την στέρηση της ανάσας.
Ατέλειωτες ώρες ξενύχτι ,αγωνίας και συνεχούς προσπάθειας να μάχεσαι με έναν αντίπαλο απρόβλεπτο.

Κανείς δεν έφυγε από την πρώτη γραμμή, ο ένας δίπλα στον άλλο, ο ένας να νοιάζεται για τον άλλον να πηδάνε τις μάντρες να σβήσουν όπου ξεπηδούσε φωτιά.

ΚΥΘΗΡΑ ΦΑΡΟΣ ΜΟΥΔΑΡΙΟΥ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟ

Ο φάρος του Μουδαριου στο βόρειο άκρο των Κυθηρων ύψους 25 μ. Δεξιά ο σηματολογικος ΣΤΑΘΜΟΣ.Ο φάρος χτίστηκε γύρω στο 1853
Πηγή φωτό 
Nikos Desillas