Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΙΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ !! ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ

Στις 4 Αυγούστου ο Ν.Ο.Βοιών θα πραγματοποιήσει τελικά, όπως ήταν προγραμματισμένο, συναυλία με τους Ιmam Baildi.
Φωτογραφία του Συμβαίνει Τώρα.
Είναι μια αφορμή να ξεχαστούμε λίγο απ'τη δυσμενή κατάσταση που έχει περιέλθει η περιοχή των Βατίκων λόγω των πυρκαγιών. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στις ανάγκες που έχουν προκύψει από τη φωτιά της 17ης Ιουλίου.
Σας προσκαλούμε να περάσετε όμορφα και να στηρίξετε τα Βάτικα!
Πηγή: Ναυτικός όμιλος Βοιών (facebook)

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Η καταστροφή στα Βάτικα Λακωνίας από τη φωτιά είναι ανυπολόγιστη.Οι συμπατριώτες θα βρούν τη δύναμη και το κουράγιο να ξεκινήσουν απ' την αρχή.
Η πολιτεία οφείλει έμπρακτα και άμεσα να δείξει ανθρώπινο πρόσωπο.
-- Η κυβέρνηση να ανακηρύξει τη περιοχή πυρόπληκτη .
Ήδη πέρασε μια εβδομάδα.
- Να ανασταλούν όλες οι υποχρεώσεις των πυρόπληκτων σε κράτος τράπεζες ασφαλιστικά ταμεία και αυτοδιοίκηση.
- Να δοθούν άμεσα ενισχύσεις για την αποκατάσταση των καμένων σπιτιών και του οικιακού εξοπλισμού.
- Να εξασφαλιστούν ζωοτροφές Ήδη η Ιερά Μητρόπολη έκανε ενέργειες .Το ίδιο να κάνει και το Υπουργείο.
- Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειεςγια την αποζημίωση των κατεστραμένων αγροτικών καλλιεργειών
- Να παρέβρει το αρμόδιο για το τουρισμό υπουργείο και ο ΕΟΤ για να στηριχθεί με κίνητρα επισκεψιμότητας από τώρα η περιοχή, στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις και τη τοπική οικονομία
Και τέλος οργάνωση και προετοιμασία από τώρα μιας μεγάλης εκστρατείας αναδάσωσης το χρόνο που πρέπει αυτή να γίνει.

Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί !

ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ Ο ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ.

Την Τρίτη 28 Ιουλίου θα επισκεφθεί τη Νεάπολη ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας κος Γιάννης Τσιρώνης , όπου και θα συζητηθούν θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας καθώς και άλλα θέματα αρμοδιότητάς του.

Την απελευθέρωσή της γιόρτασε η Μονεμβασιά

apeleytherosi (2)
Οι μονεμβασιώτες απέναντι στον σουλτάνο και στην αυτοκρατορία που αυτός αντιπροσώπευε, απάντησαν τα εξής στους απεσταλμένους του:
«είπατε ταύτα τω Αμηρά, ότι παν άστυ και φρούριον κτισθέν μετά μηχανής και τέχνης ανθρωπίνης και διοθρωθέν και ασφαλισθέν, πάλιν μεν οι άνθρωποι οι εντός αυτού αξουσίαν έχουσιν. Η δε ημετέρα πατρίς και χώρα ουχ ούτως υπάρχει, αλλ’ η φύσις αυτή εφιλοδώρησε και εκ του Θεού και της του τόπου κρημνότητος την ασφάλειαν έχει. Και όταν θέλησις και βουλή έστι τω Κυρίω, άνωθεν, το θέλημα αυτού γίνεται και ου δυνάμεθα αντιλέγειν, ότι και οις βούλεται χαρίσεται. ημείς δε ουδεμίαν εξουσίαν έχομεν τα παρά του Θεού κτισθέντα ορίζειν και χαρίζειν»
Η ιστορική πόλη της Μονεμβασίας και ολόκληρος ο δήμος γιόρτασε την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης, η οποία αποτελεί ημέρα μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής στους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της πόλης από τους τούρκους στις 23 Ιουλίου 1821. Η Μονεμβασία εόρτασε διατηρώντας με αυτό τον τρόπο ζωντανές τις μνήμες του παρελθόντος, κρατώντας ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας με τις αξίες και τα ιδεώδη της ελληνικής φυλής.
Οι εκδηλώσεις εορτασμού ξεκίνησαν την Τετάρτη 22 Ιουλίου με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό – Χορευτικό και Αθλητικό Σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες», τον Χορευτικό και Λαογραφικό Σύλλογο Άσσου Κορινθίας «Η Ρέα» και τον Χορευτικό Σύλλογο Αργολίδας, Δήμου Επιδαύρου. Παρουσιάστηκαν χοροί από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας, αναδεικνύοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά. Αξίζουν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στα χορευτικά τμήματα των παραπάνω συλλόγων, τα οποία διατηρούν και μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές τον πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας.
apeleytherosi (5)
Σε ανάμνηση της δοξολογίας που τελέστηκε με την παράδοση του Κάστρου στους έλληνες, χθες Πέμπτη εψάλη αρχιερατική δοξολογία στον ιερό ναό του Ελκομένου Χριστού, χοροστατούντος του παναγιωτάτου μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Αλεξάκης. Ακολούθησε στην πλατεία του Ελκομένου επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή εις μνήμη των πεσόντων.
apeleytherosi (11)
Το βράδυ της ίδιας ημέρας έλαβε χώρα η αναπαράσταση της πυρπόλησης της τούρκικης γόλετας, από τα ελληνικά πλοία. Πρόκειται για την αναπαράσταση ενός πολεμικού ναυτικού επεισοδίου και συγκεκριμένα για την πυρπόληση μιας τουρκικής γολέτας, δηλαδή ενός ιστιοφόρου σκάφους, από τα ελληνικά πλοία, ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 1821, γεγονός που επέδρασε καταλυτικά στη μετέπειτα εξέλιξη της πολιορκίας της πόλης. Ο δήμος Μονεμβασίας εδώ και δώδεκα χρόνια πραγματοποιεί το παραπάνω δρώμενο με την καθοριστική συμβολή του Αλιευτικού Συλλόγου Μονεμβασίας «Το Λαλούδι».
apeleytherosi
Η βραδιά συνεχίστηκε με συναυλία από τη λαϊκή ορχήστρα της φιλαρμονικής Μολάων.
Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε έκθεση του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά για την ενίσχυση των πυρόπληκτων της περιοχής των Βατίκων.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, η ταξίαρχος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνα Κορώνη, ο αντισυνταγματάρχης κ. Χαράλαμπος Συνοδινός ως εκπρόσωπος του διοικητή του ΚΕΕΜ, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μονεμβασίας κ. Δημήτριος Χουσάκος και πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, οι διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων και του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας, του Λιμενικού Σταθμού Μονεμβασίας και του Ν/Γ.
«Όλοι πορεύονται με τη συνείδηση του πλούτου της κληρονομιάς μας, που ένας κρυφός αγωγός αιώνων εκχύνει αδιάκοπα μέσα μας», όπως λέει ο Ελύτης για τον ελληνισμό, ενώ ο Γιάννης Ρίτσος αναφέρει: «Εμείς δεν ορίζομεν τίποτες. Του Θεού μαθές τα πάντα. Α θέλει σας παραδίνει κάστρο, σπίτια, βιος και το τρανό κλειδί της έμπασης».
Η απελευθέρωση της Μονεμβασίας να αποτελέσει το πέρασμα από το «εγώ στο εμείς», το δρόμο για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ η μοναδικότητα και η ιδιαιτερότητα του Κάστρου, που αποτελεί σπουδαίο πολιτιστικό αγαθό, να είναι η πύλη για την ανάδειξη των ηθικών αξιών και δυνάμεων.
φωτό: Αρετή Μπιλλίνη, Μιχάλης Καρούνης, Δημήτρης Σιάχος

Τροποποιήσεις και Προσθήκες Δρομολογίων Ε/Γ-Ο/Γ Πορφυρούσα

Θα  θέλαμε να σας  ενημερώσουμε ότι το πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ θα εκτελέσει διπλά  δρομολόγια για τον μηνά Ιούλιο της παρακάτω ημερομηνίες :

25/7,  27/07 , 31/07 .

Την 01 Αύγουστου 2015 και 08 Αύγουστου 2015 λόγο  αυξημένης κίνησης  στην είσοδο επισκεπτών στο νησί θα εκτελεστή και 3ο έκτακτο δρομολόγιο.

Επίσης από 02 Αύγουστου έως 30 Αύγουστου το πλοίο  θα εκτελεί  καθημερινά δίπλα δρομολόγια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα  δρομολόγια παρακαλώ  επικοινωνείτε στα τηλ 2736 031390 , 31848 ή www.kithiratravel.gr

"ΞΕΓΑΤΖΑΡΟΣ"ΚΟΝΤΟΛΙΑΝΙΚΑ.ΤΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΑ ΓΛΕΝΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.

ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ "ΤΣΙΡΙΓΩΤΙΚΑ" ΓΛΕΝΤΙΑ !!! ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΝΤΟΛΙΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ <ΞΕΓΑΤΖΑΡΟ> ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας από Καραβά της Κύπρου.
Έφθασαν στο νησί μας ο Δήμαρχος του κατεχόμενου Καραβά Κύπρου, Γιαννάκης Παπαιωάννου με την συνοδεία του, προκειμένου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.
Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος, Ε. Χαρχαλάκης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Μ. Πρωτοψάλτης και ο εκπρόσωπος της κοινότητας Καραβά Γ. Τσάκος.
Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στα Αξιοθέατα των Μητάτων.
Ο Βύρων Πρωτοψάλτης παρέθεσε γεύμα προς τιμή τους, ανταποδίδοντας ανάλογη φιλοξενία, στην Κυθηραική αντιπροσωπεία.
Το απόγευμα έγινε επίσκεψη-προσκύνημα στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα και αφήγηση από τον πατέρα Πέτρο του ιστορικού της Ιεράς Μονής.
Στη συνέχεια, επίσκεψη στον όμορφο Μυλοπόταμο και δείπνο στον Πλάτανο από την Καλλιόπη Καρύδη προς τιμή τους.
Σήμερα Σάββατο θα επισκεφθούν τον Καραβά, όπου θα παρακολουθήσουν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την επιμνημόσυνη δέηση και θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των ηρώων του Καραβά.
Η Δήμος Κυθήρων είναι ο ένας εκ των τριών Ελλαδικών Δήμων που έχουν αδελφοποιηθεί με τον Δήμο Καραβά Κύπρου, η σχέση είναι ισχυρή και πρέπει να διατηρηθεί.
Οι ξεριζωμένοι Καραβιώτες εκτιμούν πολύ την αδελφοποίηση, έχουν ανάγκη την συμπαράστασή μας και δείχνουν μέχρι τώρα ειλικρινά αισθήματα αδελφικής αγάπης.
Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα.

ΚΥΘΗΡΑ.ΚΑΡΑΒΑΣ.Ετήσιο ιερό μνημόσυνο των ηρώων πεσόντων Κυπρίων αδελφών της άνανδρης εισβολής του Αττίλα το 1974

 Εκδήλωση στον Καραβά για τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
 Το καθιερωμένο από το Δήμο Κυθήρων ετήσιο μνημόσυνο, για τα θύματα από την τουρκική εισβολή το 1974 στην Κύπρο, τελέσθηκε και φέτος στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους  Καραβά το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 το πρωί.
Στις 08.00 τελέσθικε Αρχιερατικη Θεία Λειτουργία και ακολούθησε Ιερό Μνημόσυνο των Πεσόντων Κυπρίων της άνανδρης και βάρβαρης εισβολής του <ΑΤΤΙΛΑ> το 1974.Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ.Σεραφείμ και ακολούθησαν ομιλίες των Δημάρχων, Κυθήρων κ.Ευτρατίου Χαρχαλάκη ,και του Δημάρχου κ.Ιωάννη Παπαιωάννου του αδελφοποιημένου Δήμου Καραβά Κύπρου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των ηρώων της Τ.Κ. Καραβα,απο τον Δήμαρχο Κυθήρων,τον Δήμαρχο Καραβά Κύπρου,τον Πρόεδρο της Τ.Κ.Καραβά κ.Τσάκο,την Πρόεδρο του Συλλόγου "Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣ"κ Μπαμπούνη, και τον Πρόεδρο του Συλλόγου "Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ"κ Κορωναίο.Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και εν συνεχεία προσφέρθηκαν κεράσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους απο τους φιλόξενους Καραβίτες στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τέος Δήμαρχος Κυθήρων κ.Κουκούλης,και αρκετοί κάτοικοι του Καραβά αλλά και επισκέπτες.Περισσότερο { ΡΕΠΟΡΤΑΖ} στο VIDEO που ακολουθεί τις επόμενες ώρες.ADELIN 107,3 FM WEB TV