Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Γ. Τσιρώνης από Λακωνία: Να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα

Τα χωριά της Νεάπολης Λακωνίας που επλήγησαν από την πρόσφατη μεγάλη φωτιά επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, προκειμένου να έχει εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής και να δρομολογηθούν άμεσα οι μελέτες και τα έργα αποκατάστασης.
Πιο αναλυτικά, ο αναπληρωτής υπουργός, συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή Δασών του ΥΠΑΠΕΝ Κ. Δημόπουλο, τον Δήμαρχο Μονεμβασιάς Ηρακλή Τριχείλη, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων, περιόδευσε στα χωριά της Νεάπολης και πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη στη Νεάπολη Βοιών, όπου συζητήθηκε το μείζον ζήτημα των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή για την προστασία των χωριών.
Ο Γιάννης Τσιρώνης επισήμανε ότι χρειάζεται άμεση έναρξη των μελετών και της κατασκευής των έργων, πριν έρθουν οι βροχές, με μεγάλη, όπως τόνισε, προσοχή στο σχεδιασμό για να μην υπάρξουν αστοχίες, όπως συνέβη στο παρελθόν σε άλλες περιοχές.
Πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι: «υπάρχει εκτεταμένη καταστροφή και πολύ μεγάλος κίνδυνος, απώλειας εδαφών, κατολισθήσεων και έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Υπ' αυτήν την έννοια, πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ως πολιτεία -με συνδυασμένη δράση πολλών υπουργείων- προκειμένου να αποκατασταθούν ταχύτατα οι ζημιές και να προστατευτούν οι ζωές και οι περιουσίες», τόνισε ο Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ.
Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να δρομολογηθούν άμεσα οι μελέτες και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν τα αναγκαία έργα.
--------------------------
Πηγή: ΑΥΓΗ
--------------------------

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ."ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ" 31/7/2015

Πήραμε την απόφαση να διοργανώσουμε ένα μεγάλο Τσιριγώτικο Φεστιβάλ για πρώτη φορά μετά την ίδρυση του Δήμου το 1998, ξεφεύγοντας από μεμονωμένες και ασύνδετες μεταξύ τους εκδηλώσεις. Θεσπίσαμε το "Ταξίδι στα Κύθηρα", το ετήσιο Δημοτικό Φεστιβάλ των Κυθήρων που από φέτος ξεκινά να μας ταξιδεύει σε δρόμους πολιτισμού, γραμμάτων και τεχνών. Με τη συνεργασία δεκάδων ανθρώπων που έχουν διακριθεί στις τέχνες και τα γράμματα, θέσαμε υπό την αιγίδα μας και χρηματοδοτήσαμε πολλές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από τον Ιούνιο και θα διαρκέσουν μέχρι τον Οκτώβρη. Δίνουμε έτσι πολλές διεξόδους πολιτισμού και ψυχαγωγίας στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας.
Την προσεχή Παρασκευή 31 Ιουλίου, στο προαύλιο του Λυκείου της Χώρας, υπό το φως της πανσελήνου και με φόντο το φωτισμένο Βενετσιάνικο Κάστρο που από το 1503 στέκει αγέρωχος φρουρός του νησιού μας, θα απολαύσουμε την μοναδική Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού σε μια μεγάλη συναυλία με έργα μεγάλων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και μουσουργών, όπως Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μουζάκη, Πλέσσα, Ξαρχάκου, Μαχαιρίτσα κ.λπ. Η συναυλία γίνεται με την έγκριση του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού ύστερα από αίτημα του Δήμου μας και στην πραγματοποίησή της συμβάλλουν οικονομικά, εκτός από το Δήμο Κυθήρων, η Περιφέρεια Αττικής και η Πορφυρούσσα Ν.Ε. που τους ευχαριστούμε θερμότατα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 9 το βράδυ και θα διαρκέσει περίπου 2 ώρες, ενώ στο τέλος εκ μέρους του Δήμου Κυθήρων θα δωρίσουμε στον εκπρόσωπο του Α/ΓΕΝ μια αναμνηστική πλακέτα.
Ελάτε όλοι λοιπόν για να ζήσουμε μοναδικές στιγμές σε ένα όμορφο περιβάλλον, από μία από τις καλλίτερες στρατιωτικές μουσικές στον κόσμο με πάμπολλες διακρίσεις!
Την Φιλαρμονική θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός του Πολεμικού Ναυτικού, Πλωτάρχης κ. Γεώργιος Τσιλιμπάρης.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΖΑΝΕΤΕΑ ΓΙΑ ΒΑΤΙΚΑ.ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Εκτιμητέες μεν είναι οι επισκέψεις υπουργών και κυβερνητικών αξιωματούχων στις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας , καθώς και η εκδήλωση συμπαράστασης στους κατοίκους της περιοχής, αλλά επιβάλλεται να δρομολογηθούν γρήγορες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Τα αρμόδια υπουργεία πρέπει να ενσκήψουν με σοβαρότητα και διαδικασίες  fast track, ώστε να αντιμετωπισθούν  το ταχύτερο τα πολύ μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν κατά την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή.

Κάνουμε έκκληση και εκφράζουμε ταυτόχρονα την αγωνία μας προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για την υλοποίηση  των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή της Νεάπολης, άμεσα πριν την έλευση του φθινοπώρου και την έναρξη της περιόδου των βροχοπτώσεων.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τους ιδιώτες και φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας για την δωρεάν παροχή ζωοτροφών προς τους κτηνοτρόφους. Εμείς με τις υπηρεσίες μας είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

31η ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΡΑΤΣΙΩΝ.22/08/2015

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ.
ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ,ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ 1962.
ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ.
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΜΟΧΘΟΥ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
Ο ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ-ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΑΤΣΙΩΤΩΝ
"ΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ",ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΜΑΣ ΕΚΘΕΣΗ, ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟ(6974-667488) ΩΣ ΤΙΣ 17/8.
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ.

ΧΟΡΗΓΟΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ADELIN 107,3 FM WEB TV

Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ

Η Ενορία του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Νεάπολης, με πρωτοβουλία του π.Παναγιώτη Αρώνη, από ημέρες πριν έκανε προσπάθεια για να βοηθήσει τους πληγέντες κτηνοτρόφους της περιοχής των Βατίκων, μετά το γεγονός της πρόσφατης πυρκαγιάς. Σήμερα ήδη σε 5 κτηνοτρόφους δόθηκαν ζωοτροφές , οι οποίοι να υπενθυμίσουμε οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, όπως και προ ημερών και η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης έπραξε το ίδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η αρωγή της Μητρόπολης καθώς και της Ενορίας της Νεάπολης δεν σταματά εδώ. Θα συνεχίσουν με όποιο τρόπο μπορούν να βρίσκονται δίπλα στους πληγέντες

Ξεκίνησε το πρόγραμμα ΠΟΡΤΑ – ΠΟΡΤΑ στον Δήμο Ευρώτα…

00000000000000000000Με ιδιαίτερη ανταπόκριση ξεκίνησε το πρόγραμμα ΠΟΡΤΑ – ΠΟΡΤΑ – συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών από τα καταστήματα – κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του. Μεγάλος όγκος χαρτιού και χαρτονιού συγκεντρώνεται με αποτέλεσμα τη διευκόλυνση της διαδικασίας της ανακύκλωσης που αποτελεί τον μεγάλο στόχο του Δήμου Ευρώτα.

Διανομή ρουχισμού στην πυρόπληκτη Νεάπολη από την Χρυσή Αυγή… Βίντεο

Δελτίο Τύπου

Για μια ακόμη φορά  η Τ.Ο. Αθηνών της Χρυσής Αυγής στις δύσκολες μέρες λόγω της οικονομικής κρίσης που περνάει ο Ελληνικός λαός απέδειξε ότι όχι μόνο παλεύει για να καταργηθούν τα μνημόνια  αλλά και συμπαραστέκεται με κάθε μέσο δίπλα στον σκληρά δοκιμαζόμενο Έλληνα και Ελληνίδα.


Την Κυριακή 25Ιουλίου στελέχη, μέλη, και φίλοι της Τ.Ο. Αθηνών  με επικεφαλής τον γραμματέα της Τ.Ο. Αθηνών Ιωάννη Βουλδή, και την συναγωνίστρια Μαριάννα Καλαποθαράκου, καθώς  και τον Περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου συναγωνιστή Δημήτρη Δολτσινιάδη μοίρασαν είδη ρουχισμού για τα πυρόπληκτα χωριά.  του Δήμου Νεαπόλεως του Νομού Λακωνίας

 

00000

Πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για τους πυρόπληκτους των Βοιών


Το Επιμελητήριο Λακωνίας απέστειλε επιστολές προς τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΟΓΑ), ζητώντας την αναστολή της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων/αγροτών της πυρόπληκτης περιοχής του τέως δήμου Βοιών.

Πρόσκληση για τον Εορτασμό της Αγίας Ελέσας


ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Φωτογραφία του Συμβαίνει Τώρα.
Κατόπιν αιτήματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Νεάπολης το ΚΕΕΛΠΝΟ στα πλαίσια καταγραφής αναγκών μετά την πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά, στην περιοχή των Βατίκων, από σήμερα Τρίτη 28-7-2015 έως και Παρασκευή 31-7-2015 θα παρέχει ψυχολογική στήριξη , σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη .Το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ αποτελείται από τους επιστήμονες την κοινωνιολόγο Τζαβάρα Μαρία και τον ψυχολόγο Χρυσομάλλη Χρήστο οι οποίοι για τέσσερις μέρες θα βρίσκονται στο χώρο του κέντρου Υγείας. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Κέντρο Υγείας Νεάπολης στα τηλέφωνα 27340 22500 &2734022222.

Δελτιο τυπου ΝΟΚ




Τρείς φωτιές σύμφωνα με πληροφορίες στους Μολάους Λακωνιας

Φωτογραφία της Aronis Bungalows.
Τρείς φωτιές σύμφωνα με πληροφορίες στους Μολάους !Εκδηλώθηκαν η πρώτη στη είσοδο του φαραγγιού απο την πλατεία των Μολάων.
Η δεύτερη στους πρόποδες του βουνού Κούρκουλα κάτω από την εκκλησία Παναγία Κοκολάκη.
Και η 3η κατω απο την κεντρική εκκλησία Ι.Ν. Γένvησης Χριστού.

Η φωτια στους Μολαους απο οτι μας ειδοποίησαν ηταν κοντα στο φαραγγι του λαρνακα στη εισοδο του φαραγγιού απο την πλατεια των Μολαων.
Η αλλη μια στους προποδες του βουνο Κουρκουλα κατω απο την εκκλησια Παναγια Κοκολακη.
Και η 3η κατω απο την κεντρικη εκκλησια Ι.Ν. γενvησης χριστου.
Ευτυχώς έσβησαν για να δούμε για ποσο θα παίζουμε Ντομινο.... στη Λακωνια......
Αρα καταλαβαίνεται οτι δεν παμε καθολου !!!!!!! καλα...

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 28/7/2015 - Eκδηλώσεις με τον αδελφοποιημένο Δήμο Καραβά Κύπρου

Ετήσιες εκδηλώσεις με τον αδελφοποιημένο Δήμο Καραβά Κύπρου.
 
Η καθιερωμένη επίσκεψη του Δημάρχου και της αντιπροσωπείας του Δήμου Καραβά της Κύπρου έλαβε χώρα στα Κύθηρα από 24 μέχρι 27 Ιουλίου, στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των Δήμων Καραβά και Κυθήρων και των πολυετών αδελφικών σχέσεων των δύο περιοχών. Το Σάββατο 25/7 τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και το ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο των πεσόντων της Κυπριακής τραγωδίας στον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπους Καραβά χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Σεραφείμ. 
  
Ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης προσφώνησε τους Κύπριους αδελφούς και αντιφώνησε ο Δήμαρχος Καραβά κ. Γιάννης Παπαϊωάννου. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Ηρώον της Τ.Κ. Καραβά και έγινε κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής. Εκεί ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης ανακοίνωσε ότι πρόσφατα ανατέθηκε η εργασία της ανακαίνισης και του ευπρεπισμού του Ηρώου του Καραβά, τα εγκαίνια για την οποία θα γίνουν τον Ιούλιο του 2016 με την παρουσία της αντιπροσωπείας του Δήμου Καραβά της Κύπρου.
Ο Δήμαρχος Καραβά ευχαρίστησε το Δήμο Κυθήρων για την πρωτοβουλία αυτή και για την απόφαση να κυματίζει μόνιμα η σημαία της Κύπρου στο μνημείο μετά την ανακαίνιση, ως ένδειξη των αδελφικών δεσμών των δύο περιοχών, και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Καραβά θα αποστείλει οικονομική συμμετοχή για το έργο αυτό. 

Την Κυριακή 26/7 οι δύο Δήμαρχοι παρευρέθησαν στον εορτασμό του Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Λογοθετιανίκων. Τη Δευτέρα 27/7 στις 10 το πρωί έγινε η επίσημη υποδοχή του Δημάρχου Καραβά και της κυπριακής αντιπροσωπείας στο Δημαρχείο Κυθήρων, όπου παρόντων των Αντιδημάρχων, μελών του Δ.Σ. και υπαλλήλων του Δήμου, ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης δώρησε αναμνηστική πλακέτα στον Δήμαρχο του Καραβά και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη, δεσμευόμενος να ανταποδώσει την επίσκεψη στην Κύπρο τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ο Δήμαρχος Καραβά ανταπέδωσε με αναμνηστικά δώρα και ευχαρίστησε το Δήμο Κυθήρων για τη φιλοξενία και τους ισχυρούς αδελφικούς δεσμούς.
Δείτε την ομιλία του κ. Δημάρχου στις 25/7 εδώ.

Ο Δήμος Κυθήρων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσοι συνέβαλαν στη φιλοξενία της αντιπροσωπείας από την Κύπρο και κυρίως:
- Το ξενοδοχείο FILOXENIA των κ. Γιώργου και Βασίλη Κασιμάτη
- Το ξενοδοχείο KYTHEA Resort των κ. Σπύρου και Άννας Ελευθεριάδη
- Τον Σύλλογο "Ο Όμορφος Καραβάς"
- Τον Σύλλογο "Η Πορτοκαλιά"
- Την Τ.Κ. Καραβά και τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Τσάκο
- Τους κ. Μιχάλη Πρωτοψάλτη, Βύρωνα Πρωτοψάλτη, Καλλιόπη Καρύδη, Νώντα Βέζο
- Τον π. Παναγιώτη Διακόπουλο
----------------------------------
Πηγή:kythira.gr
----------------------------------

Εγκριτική απόφαση ανάθεσης της συνέχισης παροχής συγκοινωνιακού έργου μεταφοράς επιβατών εντός της κλειστής γεωγραφικής περιοχής της νήσου Κυθήρων