Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Ματαιώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω έλλειψης της νόμιμης απαρτίας.

Ματαιώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 13/8 λόγω έλλειψης της νόμιμης απαρτίας. Η συνεδρίαση θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός κλήθηκε εκτάκτως στην Παλαιόπολη για πολύ σοβαρό περιστατικό, ενώ απουσίαζαν και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι για έκτακτους υπηρεσιακούς λόγους. Ερωτηματικά προκαλούν οι αιτιάσεις της πρώην Δημοτικής Αρχής σχετικά με την ώρα σύγκλησης του Δ.Σ., παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί πως οι συνεδριάσεις μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη θα γίνονται μεσημβρινές ώρες προκειμένου να μην επιβαρύνεται το κέντρο της Χώρας με επιπλέον ΙΧ κατά τις βραδινές ώρες που υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Υπενθυμίζουμε ότι η εκλογή σε δημόσια αξιώματα συνεπάγεται υποχρεώσεις που καλό θα είναι να τηρούνται. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι με αποκλειστική ευθύνη συγκεκριμένων ανθρώπων που επί χρόνια άσκησαν την εξουσία, το Δημοτικό Συμβούλιο των Κυθήρων έχει εισέλθει σε έναν κυκεώνα πειθαρχικών ποινών και διώξεων και σε φοβερά προβλήματα δυσλειτουργίας, πρωτοφανή όχι μόνο για το νησί μας αλλά και γενικότερα, που μόνο τιμή δεν περιποιεί για όσους τα προκάλεσαν. Η αυτοκριτική είναι μάλλον λέξη άγνωστη για ορισμένους ανθρώπους που τόσο πολύ πλήγωσαν την κυθηραϊκή κοινωνία. Κωλύματα και ασυμβίβαστα που ποτέ δεν τηρήθηκαν αν και πολλάκις δημοσίως επισημάνθηκαν, παράτυπες και παράνομες διαδικασίες που οδήγησαν σε βαρύτατες πειθαρχικές ποινές, αποτελούν μελανά σημεία του τοπικού δημόσιου βίου που έχουν ονοματεπώνυμο.
Πηγή 
Stratos Charchalakis

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ.Σχετικά με την σημερινή ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Φωτογραφία του χρήστη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ.
Σχετικά με την σημερινή ματαίωση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σήμερα παρ' ότι είναι δυό ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, η Δημοτική Πλειοψηφία συγκάλεσε:
1ον. Συνεδρίαση του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου στις 11 το πρωί.
2ον. Στις 1 το μεσημέρι συνεδρίαση της Οκονομικής Επιτροπής και
3ον. Στις 1.30 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου!
Φαίνεται ότι έχουν παρασυρθεί από όσα συμβαίνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Ως παράταξη συμμετείχαμε με τους εκπροσώπους μας, στις δύο πρώτες συνεδριάσεις, απήχαμε από την τρίτη.
Είχαμε προτείνει στην προηγούμενη συνεδρίαση κατά την εγκατάσταση του, στον νέο προέδρο να σεβαστεί τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την ίδια άποψη με μας είχαν και άλλα μέλη του ΔΣ, αφού απουσίαζαν σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο Αντιδήμαρχος.
Στις 20-2-2015 με έγραφο της, η Δημοτική Αρχή ανακοίνωνε το πρόγραμμα των τακτικών συνεδριάσεων για όλο το έτος, χωρίς να τηρήσει καμία ημερομηνία ως σήμερα.
Η επιστολή που αποστείλαμε στον πρόεδρο είναι η πιό κάτω:

Προς
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Κατσανεβάκη.
Κύριε πρόεδρε
Με την από 7 Αυγούστου πρόσκλησή σας καλούμεθα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 13-8-2015 και ώρα 13.30 το μεσημέρι, με 10 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Ακολούθως στις 11-8-2015 λάβαμε τις 9 εισηγήσεις από τα 10 θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Ο πρότυπος κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει για την ώρα των συνεδριάσεων, να γίνεται κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες, εκτός εξευρέσεων.
Δυστυχώς αυτό έχει γίνει κανόνας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των συνεδριάσεων που έχετε ανακοινώσει, προγραμματισμένη συνεδρίαση θα γίνει στις 26 Αυγούστου.
Για το δέκατο θέμα τις ημερήσιας διάταξης, ίσως το σοβαρότερο, δεν έχουμε ακόμη, λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης, γνώση της εισηγήσης.
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, πάλι στις 1 το μεσημέρι, σας επισημάναμε την τήρηση του κανονισμού ως προς την ώρα συνεδρίασης.
Παρά την κατανόηση που φάνηκε ότι δείξατε, επαναλάβατε την ίδια τακτική.
Την δικαιολογία που με δελτίο τύπου ο Δήμαρχος προσπάθησε να παρουσιάσει, ότι δήθεν το απόγευμα, η προσέλευση των συμβούλων θα δημιουργούσε κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Χώρα, την θεωρούμε αστεία.
Για όλους αυτούς τους λόγους δεν θα συμμετέχουμε στην σημερινή μεσημεριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως ελάχιστο τρόπο διαμαρτυρίας.
Παρακαλούμε την παρούσα να αναγνώσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Νέα Πορεία Όραμα & έργο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΟΥ Κ.ΛΟΥΝΤΡΟΥΔΗ

ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ** ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ** O γιατρός Ουρολόγος κύριος Αθανάσιος Λουντρούδης θα βρίσκεται και πάλι στο νησί μας και θα εξετάζει στο νέο ιατρείο του δίπλα απο το ιατρείο του οφθαλμίατρου κυρίου Τριαντάφυλου στο Λιβάδι Κυθήρων,24-25-26 Aυγούστου 2015 Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού 6972921099--2102633228.

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ. Δεκαπενταύγουστος – Πανηγύρι της Παναγίας της Κατωνησιώτισσας



Δεκαπενταύγουστος – Πανηγύρι της Παναγίας της Κατωνησιώτισσας
Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου, στο Κάτω Νησί, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Κατωνησιώτισσας και αμέσως μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιείται μεγάλο λαϊκό πανηγύρι για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η γιορτή συνεχίζεται με παρουσίαση παραδοσιακών χωρών από τη χορευτική Ομάδα Γυναικών της Ελαφονήσου, αλλά και από το παραδοσιακό χορευτικό των παιδιών του τόπου. Τις παραμονές της Παναγίας οι Κατωνησιώτισσες φροντίζουν για τη καθαριότητα και το φρεσκάρισμα του Ιερού Ναού. Την παραμονή το βράδυ μαζεύονται στο ναό για την ολονυκτία. Χαρακτηριστικό έθιμο είναι και η συγκέντρωση των νέων την παραμονή το βράδυ στην παραλία της Παναγίας. Τα παιδιά ανάβουν φωτιές, χορεύουν και τραγουδούν μέχρι πρωίας. Έως πρότινος στη γιορτή της Παναγίας στην Ελαφόνησο, συμμετείχε και πλήθος κόσμου από τη Μάνη, τα Κήθυρα που έφταναν στο νησί με τα καΐκια. Τα καΐκια «γιάλωναν» στον όρμο της Παναγίας και ο κόσμος ανέβαινε το Αυλάκι, το σύντομο τότε μονοπάτι που οδηγούσε από την παραλία στην εκκλησία.

ΠΗΓΗ  http://elafonisos.gov.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ <Έσεται Ήμαρ !> (Διαπιστώσεις 9-8-2015)"

Δεν μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι την ανακοίνωση με τον πιό πάνω τίτλο θα έβγαζε το ΔΣ του Ιστορικού Σωματείου των Αντικυθήρων.
Με την "Ένωση των Απανταχού Αντικυθηρίων" είχα και εξακολουθώ να έχω σχέσεις σεβασμού, αγάπης, και συνεργασίας.
Πρόκειται σαφώς περί πλαστού εγγράφου!
Είναι κρίμα βέβαια που το ανάρτησε ο κ. Χαρχαλάκης.
Εκτός αν, αφού θέλει να σταδιοδρομήσει επαγγελματικά ως πολιτικός, υιοθετεί την γνωστή, δοκιμασμένη, Μαυρογιαλούρειο μέθοδο του όσο πιό μεγάλο ψέμα πεις, τόσο περισσότερο πιστευτός γίνεσαι.




Πηγή ΚΥΘΗΡΑ Νews

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.ΠΡΟΣΟΧΗ ! Υπερκατανάλωση νερού,το νερό δεν φτάνει να τροφοδοτήσει όλους του οικισμούς των Κυθήρων

Τεχνικές υπηρεσίες

Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών - Υπηρεσία ύδρευσης αποχέτευσης

Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των Κυθήρων, το χρονικό διάστημα από 10 έως 23 Αυγούστου να περιορίσουν στο απολύτως απαραίτητο τη χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης του Δήμου.
Η ενέργεια αυτή κρίνεται απαραίτητη καθώς υπάρχει
υπερκατανάλωση και το νερό δεν φτάνει να τροφοδοτήσει όλους του οικισμούς των Κυθήρων
Το σύστημα ύδρευσης των Κυθήρων αποτελείται από μια σειρά αγωγούς και αντλιοστάσια που καλύπτουν όλο το νησί, ακόμα και τους πιο απομακρυσμένους οικισμούς. Η άντληση και η διάθεση του νερού είναι ιδιαίτερα δαπανηρή σε κόστος λόγω της ιδιαιτερότητας του εδάφους των Κυθήρων, αλλά παρ' όλα αυτά το κόστος για τον καταναλωτή έχει γίνει προσπάθεια να διατηρηθεί χαμηλό.
Παρακάτω σας δίνεται η δυνατότητα να "κατεβάσετε" χρήσιμα έντυπα που αφορούν μεταβολές της υδροδότησης της οικίας ή του καταστήματός σας :
 
Χρήσιμα :
1. Τιμολόγιο παροχών ύδρευσης,
2. Μειωμένα τιμολόγια ύδρευσης σε πολύτεκνους και ανάπηρους.  

ΚΥΘΗΡΑ.Μυρτίδια Δεκαπενταύγουστος πλιό Κάρτ Ποστάλ 1980

Πηγή
Nikos Desillas

ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΙΣ "ΠΛΑΤΙΑΣ ΑΜΜΟΥ" Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ κος ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ !

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ κος ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ::Ενδιαφέρουσα όπως πάντα η  συνέντευξη που είχε σήμερα ο σταθμός του Radio Adelin ,με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κύριο Χατζηπέρο . Ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται στο νησί των Κυθήρων και μας παραχώρησε μια συνέντευξη αναφερόμενος στα έργα που είναι σε εξέλιξη στο νησί ,κάνοντας παράλληλα  και μια εκτενή αναφορά στα ήδη προγραμματισμένα έργα που θα γίνουν. Μας μιλά για τα λιμάνια Πλατιάς Αμμου και Καψαλίου,για την αναστήλωση του Ιερού Ναού Μητάτων, για το έργο του  βιολογικού στον Ποταμό,επίσης  για το θέμα των σφαγείων, το πρόβλημα του Κατσίγαρου καθώς και για το έργο αφαλάτωσης σε Αγία Πελαγία και Διακόφτι . Μεταξύ αυτών και άλλων θεμάτων, δεν παρέλειψε να αναφερθεί  για το  θέμα του αγκυροβολίου στον όρμο των Βατίκων  και στην πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου  στα Βάτικα. Μια πολύ σημαντική συνέντευξη την οποία θα την παρακολουθήσετε από το" web tv" του Radio Adelin και θα μεταδοθεί και από το ραδιόφωνο σε εκπομπή ενημέρωσης.

Αιχμηρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Γρηγοράκο

ekab
Προεκλογική σκοπιμότητα “βλέπει” η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την πρόσφατη ερώτηση του βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου προς τον υπουργό Υγείας, η οποία έκανε λόγο για απαξίωση του συστήματος υγείας στο νομό. Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:
O κ. Γρηγοράκος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ και υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Σαμαρά, που «εξετέλεσε» την αποστολή της, μόλις πριν έξι μήνες, θυμήθηκε σήμερα να ασχοληθεί με τα ζητήματα της υγείας, κάνοντας ερώτηση προς τον υπουργό κ. Κουρουμπλή.
Ο κ. Γρηγοράκος, πιθανολογώντας εκλογές, προσπαθεί με ευτελείς και ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και με κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης, να αποσείσει τις ευθύνες του και τις ευθύνες των κυβερνήσεων που υπηρέτησε, για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. Άραγε, αυτό ήταν το άρτιο σύστημα υγείας που είχε δημιουργήσει και το οποίο, όπως υπονοεί ο κ. Γρηγοράκος, κατέρρευσε σε έξι μόλις μήνες;
Αυτά που περιγράφει ο κ. Γρηγοράκος στην ερώτησή του είναι κυρίως έργο δικό του, δεδομένου ότι η κύρια ενασχόλησή του ως υπουργός, εκτός από το να ψηφίζει μνημόνια και περικοπές στην υγεία, ήταν οι πελατειακές και ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις, οι προεκλογικές φιέστες και οι λογοδιάρροιες χωρίς αντίκρισμα.
Η αγωνία του για την πολιτική του επιβίωση είναι προφανής, θα θερίσει ό,τι έσπειρε”. 
Πηγή  http://laconialive.gr/

Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων για περιορισμό χρήσης νερού


Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 13/8/2015 - Τοποθέτηση Σημαντήρα σε Πλαταία Άμμο

Σε τοποθέτηση φωτοσημαντήρα ασφαλείας στην Πλατειά Άμμο προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο την Τετάρτη 12/08/2015. 

Μετά την καταστροφή μέρους της προβλήτας του οικισμού, το ΔΛΤ και ο Δήμος ζήτησαν από το αρμόδιο Υπουργείο τις προδιαγραφές για τον φωτοσημαντήρα, μετά τη λήψη των οποίων το ΔΛΤ προέβη στη σχετική προμήθεια και τοποθέτηση, καλύπτοντας τη δαπάνη εξολοκλήρου με ίδιους πόρους. 

Η πόντιση έγινε καθ΄ υπόδειξη της οικείας Λιμενικής Αρχής και με προσωπική παρουσία του Προϊσταμένου του Β΄Λιμενικού Τμήματος Αγ. Πελαγίας, ενώ το στίγμα του σημαντήρα καταγράφεται από την Υπηρεσία Φάρων του Π.Ν. Στη διαδικασία τοποθέτησης συμμετείχαν υπάλληλοι του Δήμου, ο Πρόεδρος με μέλη του ΔΛΤ και κάτοικοι της περιοχής, καθώς και ο προμηθευτής που έκανε ειδικό ταξίδι στην Αθήνα προκειμένου να βεβαιωθεί ότι ο σημαντήρας ακολουθεί πλήρως τις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται από το Νόμο και τις σχετικές διατάξεις. 

Τέλος, επισημαίνεται ότι ύστερα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια ποσόν 12.000€ για την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης του λιμένος της Πλατειάς Άμμου. 
Προϋπόθεση για την έναρξη των μελετών είναι η έγκαιρη υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, ενώ εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί μεγαλύτερο ποσό προκειμένου να εκπονηθούν όλες οι μελέτες που απαιτούνται, καθώς τα λιμενικά έργα έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και χαρακτηριστικά και απαιτούν σειρά αδειοδοτήσεων λόγω της φύσης τους.  
---------------------------
Πηγή: kythira.gr
---------------------------

ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/08/2015.Συνάντηση με τους Κυθήριους ομογενείς της Αυστραλίας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Π. Χατζηπέρος στα πλαίσια των επαφών του με φορείς του νησιού, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Κύθηρα, συναντήθηκε με εκπροσώπους των Κυθήριων ομογενών, τη μεγαλύτερη ομογενειακή κοινότητα της Αυστραλίας
Κατά τη συνάντηση τέθηκαν αμφότερα και συζητήθηκαν, προβληματισμοί και απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι επισκέπτες, αλλά και οι Τουρίστες του νησιού. 

Θέματα όπως οι μεταφορές, οι υποδομές, η Υγεία, αλλά και η ανάδειξη την πολιτιστικής κληρονομιάς των Κυθήρων αποτέλεσαν τους κύριους άξονες της συζήτησης. 
Τέλος, οι εκπρόσωποι των ομογενών εξέφρασαν την υποστήριξή της Ομογένειας στο έργο της Περιφέρειας και δήλωσαν «συμπορευτές» στο δύσκολο έργο της.

ΚΥΘΗΡΑ ΛΙΒΑΔΙ.Τελικά ίσως υπάρχουν πιο ζώα από τα ζώα...........

Στον χώρο εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων στο Λιβάδι, κάποιος θεώρησε ότι είναι χώρος υγειονομικής ταφής πτωμάτων ζώων.....

Έτσι ανεμπόδιστα και χωρίς ίχνος συνείδησης μετέφερε και πέταξε στον χώρο μία ψόφια κατσίκα.

Το γεγονός έγινε αισθητό από τους περιοίκους όταν πλέον άρχισε η φυσική σήψη του ζώου και η δυσοσμία άρχισε να γίνεται έντονα αισθητή από τους περιοίκους αλλά και από περαστικούς...
.



Ένας εκ των περιοίκων σκέπασε πρόχειρα με ένα κάλυμμα το νεκρό ζώο και συγχρόνωςς ειδοποίησε την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, η οποία έσπευσε και περισυνέλεξε κατάλληλα το νεκρό ζώο για να προχωρήσει στην υγειονομική του ταφή.

Δυστυχώς όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει από αυτές τις σελίδες ο πολιτισμός ούτε διδάσκεται ούτε επιβάλλεται. Ο πολιτισμός διακρίνει βασικά τους ανθρώπους από τους αγρίους και τα ζώα....



Το άσχημο είναι ότι για κάποιους στα Κύθηρα ο πολιτισμός δεν έχει ακόμη κατορθώσει να φθάσει μέχρι αυτούς και έτσι παραμένουν στην άγρια και ζωώδη κατάσταση η ίσως πιστεύουν απλά ότι ο τόπος είναι μια ακόμη ζούγκλα της υποσαχάριας περιοχής....

Καλό θα ήταν όταν ανακαλυφθούν να σταλούν κάπου εκεί γιατί έτσι θα βρεθούνε στο φυσικό τους περιβάλλον μαζί με τα υπόλοιπα ... άγρια ζώα....


------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
------------------------------------

4ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




4ος  ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ                                                         ΚΥΘΗΡΑ 13/8/2015
 ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΝ                                                                  
 ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ  ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
 ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
 ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Δ΄.Κ.Ο.Σ.Ε.
 ΛΕΙΒΑΔΙ ΚΥΘΗΡΩΝ  Τ.Κ. 80 100
 ΑΦΜ 090100437
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι και εφέτος σε συνεργασία με την κτηνίατρο κυρία Σταθάτου θα πραγματοποιηθεί  τοποθέτηση  τσιπ για τα ζώα συντροφιάς, στην ίδια τιμή με πέρυσι (20 Ε ), όσοι επιθυμούν να τοποθετήσουν στα ζώα τους να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο τις ώρες λειτουργίας του γραφείου στο 2736031772.
Ώρες λειτουργίας γραφείου για τον Σεπτέμβρη:
Τις Δευτέρες:  17/8, 09:00 ως 12:00. 24 και 31/8 από 17:00 ως 21:00.
Τρίτη ,Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 17:00 ως 21:00.
Σαββάτο 09:00 ως 12:00 (εκτός της 15/8/15).
                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
             ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ                                       ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Στην Πόρτα μας… Τουρκικό δουλεμπορικό έφτασε μέχρι το Γύθειο


00000Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών διακινητών (δύο άντρες και δύο γυναίκες) και πενήντα οκτώ παράτυπων μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος με σημαία Τουρκίας, προχώρησαν τις πρωινές ώρες στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές του Λακωνικού Κόλπου στο ύψος της παραλίας «Αντρόγυαλος». Έξι από τους παράτυπους μετανάστες μεταφέρθηκαν προληπτικά με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου μετά από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις εξήλθαν.

Το σκάφος που μετέφερε του μετανάστες κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο Γυθείου.

Πηγή  .report24.gr

BATIKA.Ενοριακό Φιλόπτωχο Νεαπόλεως,Βοήθεια προς τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους

Με τη βοήθεια του Θεού και των φιλανθρώπων της ενορίας μας, το Ενοριακό Φιλόπτωχο Νεαπόλεως κατάφερε και αυτόν τον μήνα να ανακουφίσει τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους της Ενορίας μοιράζοντας ζωοτροφές. Τον προηγούμενο μήνα μοίρασε ζωοτροφές σε 5 κτηνοτρόφους ενώ κατ αυτόν σε 14 σαν μια προσπάθεια και μια κίνηση συμπαράστασης της τοπικής μας εκκλησίας, αφού το πρόβλημα είναι και παραμένει σοβαρό. Μακάρι και τις επόμενες ημέρες να έχουμε τη δυνατότητα της προσφοράς. Η δημοσιοποίηση γίνεται σε ύποπτες εποχές που πολλά λέγονται και όχι για λόγους προβολής αφού το έργο της εκκλησίας μας επί εικοσιτετραώρου και αιώνες είναι τεράστιο και είναι αυτό που δεν φαίνεται!
 πηγή
π.Παναγιώτης Αρώνης