Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 19/8/2015

Συνεδρίασε στις 4 το απόγευμα της 19ης Αυγούστου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την Προεδρία του Προέδρου του κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν 12 και εγκρίθηκαν όλα ομόφωνα. Μεταξύ άλλων το Δ.Σ. αποδέχθηκε τη μελέτη για το έργο της ασφαλτόστρωσης δημοτικής οδοποιίας Κυθήρων προϋπολογισμού 150.000€ που αφορά σε εργασίες συντήρησης οδών και ασφαλτοστρώσεις σε τοπικές κοινότητες του νησιού. Επίσης προέβη στην αποδοχή της έγκρισης δημοπράτησης του έργου ανάπλασης των Μητάτων με προϋπολογισμό 243.000€ που χρηματοδοτείται από το ΟΠΑΑΧ.
Παράλληλα αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά το Ναυτικό Όμιλο Κυθήρων, που προσφέρει τεράστιο κοινωνικό και αθλητικό έργο στο νησί.
Τέλος προέβη στην έγκριση διοργάνωσης περιοδικής νομισματικής έκθεσης στα Κύθηρα σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο, η οποία θα γίνει στο Μουσείο Οικοσήμων του Κάστρου της Χώρας και οι δαπάνες της καλύπτονται από την Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο χορηγίας που εγκρίθηκε μετά από αίτημα του κ. Δημάρχου. Η έκθεση θα παρουσιάζει νομίσματα και μετάλλια των Επτανήσων, ανάμεσά τους και ο περίφημος "Θησαυρός των Κυθήρων", από την αρχαιότητα μέχρι τους σύγχρονους χρόνους και τα εγκαίνιά της προγραμματίζονται περί τα μέσα Δεκεμβρίου του 2015 με στόχο να παραμείνει στο νησί για τουλάχιστον 6-7 μήνες, προκειμένου να είναι ανοικτή και κατά το καλοκαίρι του 2016, ενώ θα υπάρχει και εκπαιδευτική διάσταση στην έκθεση μέσα από επισκέψεις σχολείων και μαθητών.

ΚΥΘΗΡΑ ΔΙΑΚΟΦΤΙ. ‘’ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ’’Επίθεση σε παιδιά τη νύχτα στην παραλία Διακοφτίου!



Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι μια παρέα μικρών παιδιών ηλικίας 5-12 ετών που παίζουν κατακαλόκαιρο στην παραλία στις 11.00 το βράδυ μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια ή έστω για την «γαλήνη» κάποιων! Κι ακόμη χειρότερα, μπορεί μια οργανωμένη κοινωνία να ανεχτεί αυτά τα παιδιά να πέφτουν θύματα έντονης φραστικής επίθεσης (ευτυχώς προς το παρόν  αποφύγαμε τα χειρότερα) και να κατατρομοκρατούνται με απειλές, ύβρεις, συνοδεία μάλιστα μαγκούρας και σκύλου;

Κι όμως αυτά ακριβώς συνέβησαν το βράδυ στις  16-8-2015. στην παραλία του Διακοφτίου και μάλιστα όχι για πρώτη φορά, με «δράστη» γνωστό για τις ιδιορρυθμίες του κάτοικο της περιοχής, που θεωρεί περίπου ως υποχρέωσή του να «βάζει στη θέση του» με όποιον τρόπο μπορεί, όποιον δεν συμφωνεί με την περίεργη αντίληψη ότι η παραλία του Διακοφτίου είναι ιδιωτική περιοχή ή «ησυχαστήριο» για απόμαχους συνταξιούχους, χωρίς να εξαιρούνται ούτε τα μικρά παιδιά από αυτό το ιδιότυπο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»! Μάλιστα στη συγκεκριμένη φραστική επίθεση ο κύριος αυτός είχε και τη συνεπικουρία αλλοδαπού γείτονα ο οποίος προφανώς αναζητά στα Κύθηρα την επίγεια «αιώνια γαλήνη».

Βεβαίως όταν εμφανίστηκαν οι γονείς των παιδιών οι «τζάμπα μάγκες» της παραλίας κλειδώθηκαν στα σπίτια τους αλλά η συμπεριφορά τους δεν παύει να αποτελεί όχι μόνο προβληματική κατάσταση στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου αλλά και προσβολή για τον πολιτισμό των Κυθηρίων.

Ο Σύλλογός μας δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί παρόμοιες συμπεριφορές και καλούμε τις αρμόδιες αρχές, την Αστυνομία, το Λιμενικό και το Δήμο να ενεργήσουν στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους και να σταματήσουν να ανέχονται ανώμαλες καταστάσεις, αυτοδικίες και τραμπουκισμούς που μπορεί να πυροδοτήσουν διόλου επιθυμητές αντιδράσεις. Δηλώνουμε δε ότι σε κάθε περίπτωση ως έχοντες άμεσο, προφανές και ενεργό έννομο συμφέρον θα ασκήσουμε κάθε νόμο δικαίωμά μας διαφυλάσσοντας τις νόμιμες δραστηριότητες των μελών μας και τη φήμη της όμορφης και φιλόξενης περιοχής μας.

Μέχρι τότε παραδίδουμε τους κυρίους αυτούς στην κρίσι των Κυθηρίων για το κακό που κάνουν στο νησί μας και στον τουρισμό μας, σε μια τόσο δύσκολη εποχή.

                                                                               ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ
                                                                             ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΚΟΦΤΙΟΥ

ΛΑΧΙ ΒΟΙΩΝ.ΓΑΜΟΣ ΠΡΙΝ 75 ΧΡΟΝΙΑ...

Η ΦΩΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ "ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ" ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ

Επιστροφή στα Αντικύθηρα (Σεπτέμβριος 2015)

antikythera
Πειραιάς, 19 Αυγούστου 2015
Το Σεπτέμβριο του 2014 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η αρχική φάση της ενάλιας έρευνας για το ναυάγιο των Αντικυθήρων, με τίτλο «Επιστροφή στα Αντικύθηρα».Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από διεθνή ομάδα επιστημόνων υπό τη διεύθυνση του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole του ΜΙΤ της Μασαχουσέτης εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν σημαντικά ευρήματα τα οποία παρουσιάστηκαν στο κτήριο της Ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος στις 10 Δεκεμβρίου 2014.
Τον Ιούνιο που μας πέρασε, ολοκληρώθηκε η  φωτομωσαική χαρτογράφηση ακριβείας που είχε ξεκινήσει την περυσινή χρονιά και αποκτήθηκε πλήρης εικόνα του ναυαγίου.
Από το Σεπτέμβριο ξεκινούν οι εργασίες υποβρύχιας ανασκαφής από την ομάδα του Woods Hole Oceanographic Institution, το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ρομποτικής του Πανεπιστημίου του Sydney της Αυστραλίας (University of Sydney’s Australian Centre for Field Robotics – ACFR) και Έλληνες δύτες-Αρχαιολόγους της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι έρευνες διεξάγονται υπό την εποπτεία της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την υποστήριξη του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» και άλλων φορέων. Για ενημέρωση απευθείας από το πεδίο ερευνών στα Αντικύθηρα, πατήστε εδώ.
Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη», σε στενή συνεργασία με τον Αμερικανό επιστήμονα και ερευνητή του Woods Hole Institution Β. Foley, συνεχίζει να υποστηρίζει το πρόγραμμα διαθέτοντας την θαλαμηγό Γλάρος της οικογενείας του Πάνου Λασκαρίδη, με τη βεβαιότητα ότι η «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» θα αποφέρει πλούσια ευρήματα που θα βελτιώσουν σημαντικά τις γνώσεις μας γύρω από το ναυάγιο και την εποχή του.
 
ΠΗΓΗ  laskaridou.gr

7,6 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε Κύθηρα και Αντικύθηρα



αρχείο λήψης
Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο Κυθήρων και Αντικυθήρων σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων των νησιών, υπέγραψε , η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου με τον Δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 7.650.350 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%), αφορά στην αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) Κυθήρων και του ΧΑΔΑ Δημοτικής Κοινότητας Αντικυθήρων, την κατασκευή και λειτουργία  Χώρου Υγειονομικής Ταφής (ΧΥΤ) του Δήμου Κυθήρων στη θέση «Λαχνός» και μικρού ΧΥΤ Αντικυθήρων (κατά την έννοια της ΚΥΑ 4641/232/2006) και επιπλέον τα συνοδά (υποστηρικτικά) έργα για την ορθολογική και βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων των νήσων.
Συγκεκριμένα το έργο αποτελείται από τέσσερα υποέργα:
  • Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Κυθήρων και ΧΑΔ Δημοτικής Ενότητας Αντικυθήρων και κατασκευή και λειτουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφή Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στα Κύθηρα και μικρού ΧΥΤΥ στα Αντικύθηρα.
  • Προμήθεια μονάδας κομποστοποίησης και βοηθητικού εξοπλισμού.
  • Προμήθεια εξοπλισμού συλλογής, αποκομιδής, μεταφοράς απορριμμάτων.
  • Προμήθεια οχήματος συμπίεσης και προώθησης απορριμμάτων.
«Η προάσπιση της νησιωτικότητας γίνεται με πράξεις και έργα υποδομής, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων στα νησιά της Αττικής με όρους που εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για δίκαιη και βιώσιμη οικολογική και οικονομική διαχείριση των αποβλήτων», δήλωσε σχετικά η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.
ΠΗΓΗ  http://newsta.gr/periferia

Τερέν Beach Volley στο Καψάλι

Μετά την εφετεινή δημιουργία του ιστιοπλοϊκού συλλόγου στο Καψάλι, πάλι το Καψάλι πρωτοπορεί και εγκαινιάζει τερέν beach volley στην παραλία του. 

Και μην ξεχνάμε, το Beach volley είναι ένα Ολυμπιακό ομαδικό άθλημα που παίζεται στην άμμο. Υπάρχουν 2 ομάδες τοποθετημένες στην κάθε πλευρά του φιλέ που χωρίζει το γήπεδο, και χτυπούν την μπάλα του βόλεϊ ώστε να περάσει πάνω από το φιλέ ,στην αντίπαλη πλευρά του γηπέδου. 
  
Ο αγώνας αρχίζει με το σερβίς, το χτύπημα δηλαδή του αθλητή ώστε να στείλει την μπάλα πάνω από το φιλέ στην περιοχή της αντίπαλης ομάδας.
Ευχόμαστε λοιπόν καλά σερβίς και καλά καρφώματα σε όλους όσους ασχοληθούν με το άθλημα. 
Παράλληλα ελπίζουμε ότι και σε άλλες παραλίες των Κυθήρων θα δημιουργηθούν {όπου φυσικά είναι εφικτό και δεν εμποδίζει την λειτουργία της υπόλοιπης παραλίας..}, παρόμοια τερέν και δραστηριότητες.
Από ότι δε φαίνεται οι αγώνες που γίνονται έχουν τρομερό ενδιαφέρον, μια και απρόσμενοι επισκέπτες από την πλευρά της θάλασσας ...έσπευσαν δρομέως να πλησιάσουν για να παρακολουθήσουν το θέαμα, σαν την δεινή κολυμβήτρια καρέτα-καρέτα που πλησιάζει με ταχύτητα την παραλία για να απολαύσει το θέαμα......!!!!!!!!!!!
------------------------------------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης-Φωτογραφίες Γιώργος Σάμιος
------------------------------------------------------------

ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ ΒΟΙΩΝ....ΚΑΙ Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Δεν υπάρχει καμία προφύλαξη του χώρου ,ο καθένας προκλητικά αράζει πάνω στην παραλία όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες. Το σημείο που βρίσκεται η συγκεκριμένη τροχοβίλα είναι ακριβώς δίπλα από το στόμιο της λίμνης Στρογγύλης επι 4 ημέρες , εκεί που ενώνεται με την θάλασσα. Και βέβαια λίγο παραπέρα ανακαλύψαμε την άδεια συσκευασία χημικού φαρμάκου καθαρισμού χημικής τουαλέτας. Δεν φτάνει κύριοι μόνο να διατυμπανίζετε ότι έχετε μια βυθισμένη πολιτεία στην χερσαία ζώνη της Ελαφονήσου ,θα πρέπει να την προστατεύεται κιόλας.(Σημερινές φωτό)
ΠΗΓΉ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ