Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Συναυλίες Παναγιώτη Λευθέρη “ Σαν αίμα το φεγγάρι…”

Στα πλαίσια του καλοκαιρινού φεστιβάλ του Δήμου Κυθήρων "Ταξίδι στα Κύθηρα", σας προσκαλούμε στις συναυλίες με μουσική δωματίου του Παναγιώτη Λευθέρη με τίτλο “ Σαν αίμα το φεγγάρι…”:

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου στις 21:00, στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στα Κοντολιάνικα (μετά τη στροφή για Άγιο Ηλία).

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 21:00 στην αυλή του Πολυχώρου τέχνης « Του Φάβα το Λιοτρίβι» στα Μητάτα.
 
Παίζουν:
Χλόη Καμπέρου, πιάνο, τραγούδι
Μανούσος Πλουμίδης, κλαρινέτο
Στεφανία Κατσαρού, φλάουτο
Dinekke Koop, σαξόφωνο, πιάνο

είσοδος 5 ευρώ (παιδιά δωρεάν)

Και στις δύο συναυλίες θα επαναληφθεί το ίδιο πρόγραμμα σε 3 ενότητες:

1. "Trapped by Charles", πέντε κομμάτια για φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο και πιάνο, με τίτλους από ποιήματα του Τσαρλς Μπουκόφσκυ εναλλάσσονται με 5 κομμάτια για κλαρινέτο σόλο. Κλαρινέτο παίζει ο Μανούσος Πλουμίδης
2. Πέντε τραγούδια με συνοδεία πνευστών. Τραγουδά η Χλόη Καμπέρου
3. "Tapes & Photos", τρία κομμάτια για φλάουτο κλαρινέτο και πιάνο που εναλλάσσονται με τρία βίντεο της Μαρίας Σχινά.

Οργάνωση: Kytherios Music (www.kytheriosmusic.com)

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΞΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ :


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΞΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ :: Με την παρουσία της τίμησε την γιορτή και τα Βάτικα η πρόξενος και Πρόεδρος των Προξένων Ελλάδος κυρία Τερίνα Αρμενάκη . Η κυρία Αρμενάκη καλεσμένη του δόκτωρ Ιωάννη Γούσια επισκέφτηκε την Νεάπολη για το διήμερο της γιορτής του βατικιώτικου κρεμμυδιού. Η ίδια συγγραφέας, της λαογραφίας της Ελλάδας και υποστηρικτής των παραδοσιακών προιόντων με προσπάθειες προώθησης αλλά και γνωριμίας αυτών των προιόντων στο εξωτερικό ,αναφέρει το βατικιώτικο κρεμμύδι σε ένα από τα βιβλία της . Ο κύριος Γούσιας προσωπικός φίλος της κυρίας Αρμενάκη,γνωρίζοντας το έργο της ,κάλεσε την πρόξενο να βρεθεί στα Βάτικα να γνωρίσει τον τόπο που παράγει αυτό το μοναδικό προιόν. Φεύγοντας δήλωσε στο Radio Adelin να μεταβιβάσουμε τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης και ότι φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις από τα πανέμορφα Βάτικα , και συγκινημένη από την φιλοξενία του απλού κόσμου . Ο κύριος Γούσιας και η κυρία Αρμενάκη ,από κοινού ο καθένας από την θέση του πρόσθεσαν ότι ο καθένας τους θα βοηθήσει με τον τρόπο του αυτό το παραδοσιακό προιόν να γίνει ευρύτερα γνωστό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.Στέγαση Φοιτητών στο Σπίτι Φιλοξενίας του Τριφυλλείου Ιδρύματος



Στέγαση Φοιτητών στο Σπίτι Φιλοξενίας του
Τριφυλλείου Ιδρύματος
Το Τριφύλλειο Ίδρυμα ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις Κυθηρίων Φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΤΕΙ της Αττικής), πρωτοετείς ή σε προχωρημένα έτη σπουδών, για δωρεάν στέγαση σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του στην Αθήνα. Δικαιούχοι είναι φοιτητές για τους οποίους συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις: 1) ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς τους έχει γεννηθεί στα Κύθηρα, 2) έχουν φοιτήσει και στις τρεις τάξεις του λυκείου Κυθήρων, και 3) το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα είναι χαμηλότερο από 22.000 Ευρώ. Προτεραιότητα έχουν οι πρωτοεισαγόμενοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ακολουθούν οι ήδη φοιτούντες.
Με την αίτηση θα συνυποβάλλονται: α) ληξιαρχική πράξη γέννησης γονέων, β) εκκαθαριστικό εφορίας ή υπεύθυνη δήλωση από την εφορία, ότι οι γονείς δεν υποχρεούνται να υποβάλουν φορολογική δήλωση λόγω χαμηλού εισοδήματος, και γ) βεβαίωση από τον λυκειάρχη ότι ο αιτών ή αιτούσα φοίτησε και στις τρεις τάξεις του λυκείου Κυθήρων.
Οι επιλεγέντες για στέγαση στο φοιτητικό σπίτι θα συγκατοικούν υποχρεωτικά (σε ξεχωριστά δωμάτια) με ένα δεύτερο άτομο του ιδίου φύλου και θα έχουν την υποχρέωση να πληρώνουν τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας και τους λογαριασμούς των οργανισμών κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ. κλπ).

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2015
Αιτήσεις υποβάλλονται στο Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων
Θεμιστοκλέους 5, 8ος Όροφος, Αθήνα, ΤΤ 106 77
Τηλ. 210-3838190

Ανακοίνωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμού

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ                                                               
ΤΚ 80200                                                                                              
ΤΗΛ. 27360-33476                                                                                                                          
FAX. 2736033404                                                                
e-mail agrosynpotamou@yahoo.gr
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΡΕΝΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2015 ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΑΣ  ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΛΓΑ ΤΟΥΣ (ΕΙΤΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΑΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ) ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Επιστολή στον ΟΠΕΚΕΠΕ απο τους Βιοκαλλιεργητές Λακωνίας…

Κύριε Πρόεδρε,

Με αφορμή την τελευταία επιστολή με αρίθμ. πρωτ. 60212/5-6-2015 η οποία αναφέρεται στην μέχρι σήμερα ηλεκτρονική αλληλογραφία μας σας επισημαίνουμε τα κάτωθι:

Το να μας θεωρείται ως υποσύνολα παραγωγών συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών που θέλαμε και ζητούσαμε διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης από το σύνολο των Ελλήνων παραγωγών και μάλιστα παραβλέποντας το νομικό και ηθικό πλαίσιο, είναι ένας χαρακτηρισμός αγενέστατος και προκλητικός όπως η επιστολή σας στο σύνολο της. Αντί να ζητήσετε έστω και τώρα ένα ΣΥΓΝΩΜΗ τουλάχιστον από τους Λάκωνες Βιοκαλλιεργητές προσπαθείτε να αποποιηθείτε τις ευθύνες σας τις οποίες τελικά θα επωμιστείτε. Οι υπηρεσίες σας κ. Πρόεδρε σχεδίασαν και εκτέλεσαν ένα έγκλημα σε βάρος των βιοκαλλιεργητών της χώρας από το 2012 έως και σήμερα, Εκλάβατε την υπομονή μας και την επιμονή μας ως αδυναμία, θεωρώντας ότι μόνο οι παραγωγοί που έχουν υπογράψει συμβάσεις, δεσμεύονται να εφαρμόζουν τα προβλεπόμενα στην υπ. αρίθμ. 079833/24-140-2011 ΚΥΑ όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και κανείς άλλος!

Πιο συγκεκριμένα,

  1. Οι συμβάσεις κ. Πρόεδρε έχουν δύο αντισυμβαλλόμενους Α) τον παραγωγό και Β) τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης (ή τον αναπληρωτή του όπως ορίζεται).

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΩΔΕΙΟ"ΜΕΛΟΠΟΙΑ"ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΝΕΑΠΟΛΗ !Συνέντευξη με τον ιδρυτή και καθηγητή του ωδείου Δημήτρη Βούρας,τον καθηγητή μουσικής Κώστα Κακούρο,και τα παιδιά του ωδείου !!!!

Συνεδριάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας για το θέμα της Παθολογικής

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας καλεί  σε έκτακτη σύσκεψη στα Γραφεία του Συλλόγου τη Δευτέρα 24/08/2015 και ώρα 13:30 τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, τους Δημάρχους και τους Βουλευτές του Νομού με θέμα τη Λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας – Ν.Μ. Σπάρτης και την υποστελέχωση των νοσηλευτικών μονάδων Σπάρτης και Μολάων.

Πηγή  .report24.gr

ΝΕΑΠΟΛΗ."2η ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ" ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ ΤΡΕΛΟ ΓΛΕΝΤΙ! {ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ}


 Με μεγάλη επιτυχία και φέτος γιορτάστηκε το διήμερο της γιορτής για το βατικιώτικο κρεμμύδι. Η πρώτη βραδιά είχε ενημέρωση από αξιόλογους επιστήμονες που μίλησαν για την διατροφική του αξία ,την καλιέργεια του και την ανάγκη πιστοποίησης αυτού του παραδοσιακού ντόπιου προιόντος. Η δεύτερη βραδιά είχε γεύσεις και ακόμα ένα δείγμα φιλοξενίας από τις βακιτιώτισσες κυρίες που μαγείρεψαν υπέροχα φαγητά καθώς επίσης και τα εστιατόρια της περιοχής ετοίμασαν το κλασικό στιφάδο με μοσχαράκι και κουνέλι. Την παράσταση έκλεψε ο αρχιμάγειρας κύριος Στάθης ο οποίος στην παραλία από νωρίς το απόγευμα είχε στήσει δυο καζάνια στη σειρά και σέρβιρε την πιο υπέροχη κρεμμυδόσουπα που δοκιμάσαμε ποτέ! Όπως μας είπε είναι συνατγή καραβίσια και σερβίρεται στα καλύτερα ξενοδοχεία . Η ορχήστρα του Σπύρου Κουτσοβασίλη για άλλη μια φορά διασκέδασε τον κόσμο με την μοναδική φωνή του Σπύρου και της Αθηνάς Κατσέτη. Απολαύσαμε εκτός όλης της ορχήστρας και τον μουσικό Πέτρο Τσολάκο με το μπουζούκι του .Αυτός που ξεσήκωσε τον κόσμο ήταν το βιολί που ότι και να πούμε θα είναι λίγο .Ο κόσμος το ευχαριστήθηκε και τους χειροκρότησε επανειλημμένα! Η εκδήλωση οργανώθηκε από συλλόγους της περιοχής και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η κυρία Δουμάνη Φρόσω και η κυρία Δέσποινα Παπούλη-Βαγγελόγλου.Επίσης να αναφέρουμε ότι το διήμερο των εκδηλώσεων το κάλυψαν δημοσιογραφικά με φωτορεπορταζ και βίνετο το Radio Adelin 107.3 Κύθηρα και Νότιας Λακωνίας Να σημειώσουμε ότι ενώ την πρώτη μέρα χαιρέτισε την εκδήλωση η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μονεμβασιάς ,την δεύτερη μέρα αυτό που δήλωναν οι παρευρισκόμενοι αλλά και επισήμανε και ο Πρόεδρος του Λαχίου ήταν η πλήρης απουσία της Δημοτικής Αρχής στην Δημοτική Ενότητα Βοιών. Με την παρουσία του τίμησε όμως ο πρόεδρος της κοινότητας Νεάπολης κύριος Γεωργουδής. Αυτό που τονίστηκε και τις δύο βραδιές είναι ότι το Βατικιώτικο παραδοσιακό κρεμμύδι έχει ταυτότητα και επιβάλλεται να πιστοποιηθεί κι εκεί εστιάζεται όλη η προσπάθεια .Μακάρι οι αγρότες παραγωγοί σε συνεργασία με τους γεωπόνους της περιοχής να κάνουν το επόμενο βήμα και να δούνε λίγο πιο μακρυά τα οφέλη και να αποφύγουν ανθρώπους που έχουν σκοπό μόνο το κέρδος και την εξάρτηση από αυτούς, να αποτρέπονται από την καλλιέργεια αυτού του μοναδικού προιόντος που η αξία του με τον κατάλληλο χειρισμό θα γίνει μεγαλύτερη.Χρειάζεται ενημέρωση και στήριξη να δημιουργηθεί ομάδα παραγωγών που θα έπρεπε να ήταν ήδη οργανωμένη μιας και ο φάκελλος με την μελέτη πιστοποίησης είναι έτοιμος από ότι γνωρίζουμε από προηγούμενες ενημερώσεις .Ευχόμαστε και του χρόνου κι ένα μεγάλο μπράβο γι αυτήν την συλλογική προσπάθεια ,διότι διαπιστωμένα δουλέψανε πολλοί άνθρωποι γι αυτήν την πετυχημένη ομολογουμένως εκδήλωση για το βατικιώτικο κρεμμύδι.Περισσότερα στο video ! σε λίγες ώρες...
{ΡΕΠΟΡΤΑΖ}ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ADELIN 107,3 FM 

Ντου από Παντού… Λέμβος με 58 λαθρομετανάστες στον Γερολυμένα…


4

Στο Γερολιμένα έφτασε το απόγευμα της Κυριακής λέμβος με 58 μετανάστες.

Το λιμενικό σώμα που εντόπισε την λέμβο την οδήγησε μέχρι την ακτή και στη συνέχεια οδήγησαν σε ασφαλές μέρος τους μετανάστες που μπήκαν παράνομα στην χώρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Report24 ανάμεσα στους μετανάστες υπήρχαν και 5 μικρά παιδιά οπού τα εξέτασε και γιατρός. Το ένα παιδί χρειάστηκε ορό λόγω αδυναμίας ενώ το κέντρο υγείας Αρεόπολης και Γυθείου όπως και το Νοσοκομείο Σπάρτης είναι σε επιφυλακή.

Ακόμα μια σκηνή παράνομης προσέλευσης ξένων που ελπίζουν για μια καλύτερη ζωή αλλά οι αρμόδιοι φορείς δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση κάνοντας την ζωή των ίδιων και των κατοίκων σε πολλές περιοχές αρκετά δύσκολη.

Ντου απο παντού ακόμα και στην Λακωνία… και έχουμε να δούμε ακόμα πολλά..

ΠΗΓΗ  .report24.gr