Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΒΑΤΙΚΑ ! ΜΕΓΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ!!! <ΠΙΣΤΑ ΚΑΡΤ> ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΟΡΧΗΣΤΡΑ !!!
ΤΡΑΓΟΥΔΙ  ΕΦΗ ΠΑΝΟΥ -ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ-ΙΩΑΝΝΑ ΑΛΙΦΕΡΗ 
ΧΟΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ !ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΥΜΩΝΑΚΟΣ
ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ ! ΨΗΤΑ ΕΚΛΕΚΤΑ-ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ-ΓΟΥΡΟΝΟΠΟΥΛΟ
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ  

ΝΕΑΠΟΛΗ.*ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ* ΤΖΕΝΗ ΠΑΝΑΓΟΥ.ΕΚΠΤΩΣΗ 30% ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Το *κομμωτήριο* της κ. Τζένης Πανάγου στην Νεάπολη στην ποταμιά,σας ευχαριστεί πολύ για την εμπιστοσύνη σας στα 21 ! χρόνια  λειτουργίας του.
Για όλο το Μήνα Σεπτέμβριο προσφέρουμε έκπτωση 30% για όλες τις τεχνικές εργασίες μας.
ΠΕΡΜΑΝΑΤ-ΒΕΦΕΣ-ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ
ΤΗΛ.27340-22676

Βρέθηκαν πινακίδες Γραμμικής Β' Γραφής στην Λακωνία

Οι πινακίδες Γραμμικής Β' Γραφής που βρέθηκαν συνιστούν το πολυτιμότερο εύρημα της ανασκαφής το οποίο εντάσσεται στη σφαίρα της πρωτοϊστορίας για τον ελληνικό χώρο, όπου τα γραπτά τεκμήρια είναι ελάχιστα.



Ένα νέο μυκηναϊκό ανάκτορο φέρνουν στο φως στην πεδιάδα της Σπάρτης οι αρχαιολογικές έρευνες που πραγματοποιούνται από το 2009 στο λόφο του Αγίου Βασιλείου, κοντά στο χωριό Ξηροκάμπι Λακωνίας. Κατά την ανασκαφική έρευνα ανευρέθησαν επίσης πολλές πινακίδες Γραμμικής Β' Γραφής, της πρώτης δηλαδή καταγραφής της ελληνικής γλώσσας.

ΚΥΘΗΡΑ. ξεκινά το όμορφο ταξίδι του 3ου Geobukan Tour and Training Martial Arts

Από αύριο 26/8 ξεκινά το όμορφο ταξίδι του 3ου Geobukan Tour and Training Martial Arts στα Κυθηρα !!! Όλα είναι έτοιμα και οι συμμετεχοντες καταφθάνουν στο νησί !!! Καθημερινά θα ενημερώνουμε τους φίλους μας με το πρόγραμμα της ημερα και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό !!!!! Θα περάσουμε τέλεια έτσι οπως οι Crazy Lefkarians και οι φίλοι μας ξέρουν να ζουν !!!!! Για αυτό ...Crazy Geobukan Friends Let's Goooo !!!!!!!

ADELIN WEB TV.H ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ"ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ" ΝΕΑΠΟΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ

ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ "ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ" ΜΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ! ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΓΕΙΡΑ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΑΣ Κ.ΣΤΑΘΗ ΑΡΩΝΗ, ΣΤΗΝ 2η ΓΙΟΡΤΤΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ. .ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ... ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ADELIN WEB TV.[VIDEO] 2η ΓΙΟΡΤΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΙΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ.ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 22/08/2015

Η πρώτη μέρα της γιορτής του Βατικιώτικου κρεμμυδιού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην παραλία της Νεάπολης. Την εκδήλωση τίμησαν και έκαναν χαιρετισμό εκπρόσωποι συλλόγων, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Μονεμβασιάς και ο βουλευτής κύριος Αραχωβίτης .Πλήθος κόσμου παρακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που το πρόγραμμα της περιελάμβανε ,ομιλία της γεωπόνου MSc, PhD, Μιλένας Νικολοπούλου με θέμα: «Βατικιώτικο κρεμμύδι … ο θησαυρός που καραμελώνει!». Μια πολύ συγκινητική ομιλία της συγγραφέως βιβλίων μαγειρικής, Χρυσούλας Καρκάνη, με θέμα: «Κρεμμύδι και Διατροφή»αναπολώντας στιγμές και εμπειρίες από την καθημερινότητα των αγροτών του τόπου διαχρονικά και αναφερόμενη στις διατροφικές του αξίες από βάθος των αιώνων. Στη συνέχεια ακολούθησε η Ομιλία του γεωπόνου, Παναγιώτη Παντελάκου, θέμα: «Σύσταση Οργάνωσης Παραγωγών (εργαλείο για την ανάπτυξη καλλιέργειας, μεταποίησης και εμπορίας του προϊόντος)» Και η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατίκων. Σε όλους τους παρευρισκομένους μοιράστηκε παραδοσιακό βατικιώτικο κρεμμύδι !! Περισσότερο ρεπορτάζ στη συνέχεια με το βίντεο που ακολουθεί . .ADELIN 107,3 FM WEB TV

Μήπως είναι καιρός για ένα ταξίδι στα Κύθηρα; (photos)

Τα Κύθηρα είναι ιδιαίτερα. Θα σας το πιστοποιήσουν αυτοί που πήγαν μια φορά και κόλλησαν. Τα Κύθηρα είτε τα λατρεύεις είτε φεύγεις. Δεν υπάρχει ενδιάμεσο και αυτό είναι χαρακτηριστικό των τόπων που είναι μοναδικοί.
Ο σοφιστικέ χαρακτήρας των Κυθήρων θα σας αποκαλυφθεί αν τα επισκεφθείτε εκτός φουλ σεζόν. Ο Σεπτέμβριος είναι ιδανικός. Χαλάρωση σε μια Φύση που όμοιά της δύσκολα θα βρείτε αλλού. Από τα μονοπάτια της ενδοχώρας και τους στριφογυριστούς δρόμους μέχρι το επιβλητικό Κάστρο και τις μοναδικές παραλίες, τα Κύθηρα είναι ένα σημείο της Ελλάδας που πρέπει να επισκεφθείτε.
Φεύγοντας από τα Κύθηρα μην ξεχάσετε να αγοράσετε μέλι. Θα μας θυμηθείτε!
Πηγή  http://www.newsbomb.gr



ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 24/8/2015

Ικανοποιητικά υλοποιείται ο Προϋπολογισμός 2015 του Δήμου Κυθήρων, παρά τους τραπεζικούς περιορισμούς και την διαρκώς ογκούμενη γραφειοκρατία. Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί η διενέργεια δημοπρασιών για τα εξής έργα:
1. «Ανακαίνιση Δημοτικών Χώρων Υγιεινής», προϋπολογισμού 25.000€ με το ΦΠΑ, με ημέρα δημοπράτησης την 25/08/2015. Προβλέπεται η επισκευή, συντήρηση και ανακαίνιση των δημοτικών WC α) Καραβά, β) Πλατειάς Άμμου, γ) Μητάτων, δ) Μητάτων – Εκκλησίας, ε) Χώρας. Πρόκειται για έργα που έχουν ζητηθεί από τις κατά τόπους Κοινότητες και θα ευπρεπίσουν τους οικισμούς που αναφέρονται.
2. «Ανόρυξη Γεωτρήσεων» προϋπολογισμού 40.000€ με το ΦΠΑ, με ημέρα δημοπράτησης την 01/09/2015. Θα γίνουν 4 ερευνητικές υδρογεωτρήσεις στις περιοχές Σκουλαντριάνικα, Παναγία Οδηγήτρια Καλάμου, Κοκκινοχώραφα και Σύλακα, σύμφωνα με σχετική μελέτη και γεωλογική έκθεση του Γεωλόγου – Περιβαλλοντολόγου κ. Μάρκου Μεγαλοκονόμου. Στόχος είναι, εφόσον οι ερευνητικές γεωτρήσεις παρουσιάσουν επάρκεια ύδατος, η άμεση αξιοποίηση των γεωτρήσεων για την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άδειες διενέργειας των τεσσάρων αυτών γεωτρήσεων δόθηκαν μετά από πολύχρονη γραφειοκρατική διαδικασία που ξεκίνησε προ ετών ο Δήμος Κυθήρων.
3. «Ασφαλτόστρωση Οδών προς Παραλίες», προϋπολογισμού 250.000€ με το ΦΠΑ, με ημέρα δημοπράτησης την 08/09/2015. Θα ασφαλτοστρωθούν τμήματα δρόμου προς 3 δημοφιλείς παραλίες του νησιού, την Κακή Λαγκάδα, την Φυρή Άμμο Καλάμου και το Καλαδί, στο οποίο προβλέπεται ολοκλήρωση του δρόμου και του χώρου στάθμευσης των οχημάτων. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή χαντακιών και αγωγών ομβρίων για την προστασία των δρόμων από τη διάβρωση.
4. «Ανάπλαση Οικισμού Μητάτων – Διαμόρφωση Νοτίου Ορίου», προϋπολογισμού 243.000€ με το ΦΠΑ, με ημέρα δημοπράτησης την 15/09/2015. Το έργο εντάχθηκε στο ΟΠΑΑΧ (χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Γεωργίας μέσω ΕΣΠΑ). Η μελέτη για το συγκεκριμένο έργο ανάπλασης εκπονήθηκε το 2005 (Δημαρχία Αρτεμίου Καλλίγερου) από τον κ. Ανδρέα Μαριάτο. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε υποβάλει τη συγκεκριμένη μελέτη για χρηματοδότηση στο ίδιο πρόγραμμα, ωστόσο απορρίφθηκε καθώς ο φάκελος δεν ήταν επαρκής. Η νέα Δημοτική Αρχή επικαιροποίησε τα στοιχεία της μελέτης σε συνεργασία με τον μελετητή, έλαβε όλες τις νόμιμες αδειοδοτήσεις του έργου σε χρόνο ταχύτατο και υπέβαλε το φάκελο εμπρόθεσμα (αρχές Δεκεμβρίου 2014) στη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Απαιτήθηκε πολύμηνος συντονισμός και συνεργασία του Προϊσταμένου Τεχν. Υπηρεσιών του Δήμου κ. Κώστα Στάθη, του Τεχνικού Συμβούλου του Δημάρχου κ. Δημήτρη Μπογιατζή, του μελετητή κ. Ανδρέα Μαριάτου, του Μηχανικού κ. Γιώργου Συρμαλή και των Μηχανικών της Π.Ε. Νήσων προκειμένου να μην υπάρχει καμία έλλειψη ή παράλειψη στο φάκελο και να επιτευχθεί η χρηματοδότηση του έργου. Η έγκριση δημοπράτησης δόθηκε πριν λίγες μέρες, 8 σχεδόν μήνες μετά την υποβολή του φακέλου στην διαχειριστική αρχή, γεγονός που καταδεικνύει την τεράστια γραφειοκρατική επιβάρυνση και καθυστέρηση των έργων του ΕΣΠΑ που πρέπει να αλλάξει καθώς θα κινδυνεύσει η έγκαιρη ολοκλήρωση πολλών ενταγμένων έργων.
5. «Ασφαλτόστρωση Δημοτικής Οδοποιίας», προϋπολογισμού 150.000€ με το ΦΠΑ, με ημέρα δημοπράτησης την 22/09/2015. Προβλέπεται η ασφαλτόστρωση συνολικά 1.610 μέτρων δημοτικού οδικού δικτύου στις τοποθεσίες Παλαιόπολη, Αγ. Αναστασία, Άγ. Προκόπιος, Νοσοκομείο, Φράτσια, Λιβάδι (Καλουτσιάνικα, Λουραντιάνικα), Καψάλι, Κάλαμος και Βιαράδικα. Η αξιολόγηση έγινε από την Δημοτική Αρχή κατόπιν αιτημάτων τοπικών κοινοτήτων και δημοτών. Ο κωδικός είναι συγκεντρωτικός σε εφαρμογή της προεκλογικής μας δέσμευσης για αποφυγή μικρών κωδικών και κατατμήσεων με στόχο να γίνονται έργα ολοκληρωμένα, μέσα από ανοικτές δημοπρασίες, που επιτυγχάνουν μεγάλες εκπτώσεις προς όφελος του Δήμου.
Συνεχείς δημοπρατήσεις μεγάλων και εξαιρετικά σημαντικών έργων που αποδεικνύουν ότι παρά την κρίση, τους τραπεζικούς περιορισμούς και την αυξανόμενη γραφειοκρατία, ο Δήμος Κυθήρων εργάζεται και δρα αποτελεσματικά και προς όφελος των Δημοτών, υλοποιώντας στο μέτρο του εφικτού τον τρέχοντα ψηφισμένο Προϋπολογισμό του.