Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Έντονη κόντρα του Δημάρχου Μονεμβασίας Ηρ. Τριχείλη με τον Υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση, για τα πυρόπληκτα Βάτικα

26.8.2015_Έντονη κόντρα του Δημάρχου Μονεμβασίας Ηρ. Τριχείλη με τον Υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση για τα πυρόπληκτα Βάτικα


Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο Βούτση, ο Δήμαρχος του Δήμου Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, διαμαρτύρεται έντονα για την μέχρι τώρα στάση του Υπουργείου απέναντι στα πυρόπληκτα Βάτικα.
Εκφράζει την ανησυχία αλλά και την απογοήτευσή του ταυτόχρονα, μια και δεν βλέπει να είναι σε εξέλιξη όλες εκείνες οι απαραίτητες ενέργειες, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το Υπουργείο δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ ο Δήμος έχει καλύψει τα πάντα από ίδιους πόρους.
Ολόκληρη η επιστολή του κ. Ηρακλή Τριχείλη έχει ως εξής: 
«Κύριε  Υπουργέ, 
Το Υπουργείο σας δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου, παρά τα διαδοχικά αιτήματά μας.
Ο Δήμος  έως τώρα έχει καλύψει τα πάντα από ιδίους πόρους.
Δεν έχετε επιχορηγήσει ούτε την Περιφέρεια, ώστε στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να εντάξει στις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, τα απαραίτητα μέσα με τους χειριστές τους, για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων.
Δεν έχω καταφέρει να επικοινωνήσω μαζί σας, ο δε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μαυρόπουλος, τον οποίο αναζητώ, είναι συνεχώς σε συνάντηση ή σε σύσκεψη και βέβαια μετά δεν τηλεφωνεί.
Μετά από 35 ημέρες  μου  τηλεφώνησε  ο  κ. Παπανικολάου;;; από το γραφείο σας,  ο οποίος φαίνεται να είναι αντίστοιχης  θέσης στην ιεραρχία με τους Δημάρχους, αφού οι ανώτεροι απ’ αυτόν δεν καταδέχονται να επικοινωνήσουν και ακολούθως μου απέστειλε έγγραφο με τις ενέργειες που έχει κάνει το Υπουργείο σας.
Επειδή οι ενέργειες αυτές είναι ελάχιστες,  αόριστες  και παραπέμπουν στις ελληνικές καλένδες,  σας  επιστρέφω το έγγραφο, διότι είναι ανακόλουθο με τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις συνέπειες της πυρκαγιάς».
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, με επιστολή του απαντά στον  κ. Ηρακλή Τριχείλη και σε όσα αυτός θίγει.
Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του κ. Μαυρόπουλου:
«Κύριε Δήμαρχε,
Με την υπ’ αριθμ. 14764 από 25-08-2015 επιστολή σας προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την οποία κοινοποιείται στους Βουλευτές του Νομού Λακωνίας και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη, πέραν των άλλων, αναφέρεται ότι με αναζητάτε και δεν ανταποκρίνομαι στις τηλεφωνικές σας κλήσεις.
Κατανοώ την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε από τα αποτελέσματα της καταστροφικής για το δήμο σας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την 17-07-2015, όπως κατανοώ και την αγωνία σας προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν και να γίνουν τα απαραίτητα έργα. Πρέπει όμως να σας υπενθυμίσω ότι επανειλημμένα έχουμε μιλήσει τηλεφωνικά εξηγώντας σας το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει για τέτοια περιστατικά, τις αρμοδιότητες που έχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ποιά υπουργεία και φορείς είναι υπεύθυνοι για την αποκατάσταση από την καταστροφική πυρκαγιά και τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν, όπως και για τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε ως Δήμος.
Μετά την κήρυξη της Νεάπολης Λακωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την υπ’ αριθμ. 4854 από 17-07-2015 Απόφασή μου και την κατάσβεση της πυρκαγιάς, κυβερνητικά κλιμάκια επισκέφθηκαν την περιοχή σας και έγιναν συσκέψεις με όλους τους εμπλεκομένους φορείς στις οποίες συμμετείχατε και εσείς και δρομολογήθηκαν οι ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν.
Το υπ’ αριθμ. 293 απο 28-07-2015 αίτημα χρηματοδότησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου που εστάλη  στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, διαβιβάστηκε εκ νέου λόγω αρμοδιότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών / Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κοινοποίηση στην Π.Ε Πελοποννήσου συνηγορώντας στο αίτημά σας.
Επίσης θέλω να σας ενημερώσω ότι τηρείται στο γραφείο μου ανελλιπώς κατάσταση με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες στην ανταπόκρισή μας προς τους φορείς και τους πολίτες που απευθύνονται για θέματα αρμοδιότητας  της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Κύριε Δήμαρχε, είμαστε σε κάθε περίπτωση στη διάθεσή σας, να συμβάλλουμε στην υποβοήθηση του δύσκολου έργου σας, ανταποκρινόμενοι άμεσα στα ζητήματα αρμοδιότητας μας».
Τέλος ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος με αφορμή την επιστολή του Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη, αλλά και την απάντηση που έλαβε από τον Γ.Γ. Π. Προστασίας κ.Τάσο Μαυρόπουλο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς η Κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί  για την πυρόπληκτη  περιοχή των Βατίκων. Καμία μέριμνα, καμία έμπρακτη ενέργεια. Καμία αποζημίωση δεν έχει δώσει για τίποτα και σε κανένα πυρόπληκτο Βατικιώτη.
Η αγωνία που εκφράσαμε πρόσφατα  στη Βουλή με την Επίκαιρη Ερώτηση, δυστυχώς επιβεβαιώνεται και με την επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νικόλαο Βούτση.
Όχι μόνο δεν βοηθούν για να κλείσουν οι πληγές της πρωτοφανούς πυρκαγιάς αλλά απαξιώνουν και την αυτοδιοίκηση.
Επιτέλους αιδώς Αργείοι!
Κηρύξτε τώρα τα Βάτικα  πυρόπληκτη περιοχή. Πάρτε μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων τώρα! Φτάνουν οι ανέξοδες επισκέψεις  και συσκέψεις χωρίς αντίκρισμα. Θα στείλω σχετική επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.
Τα Βάτικα  πρέπει να ζήσουν!»
ΠΗΓΗ…http://www.monemvasianews.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.“Πόλεμος” στο ΣΥΡΙΖΑ: Οκτώ ηχηρές αποχωρήσεις

Δήλωση αποχώρησης από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας δημοσιοποίησαν τα μέλη της κ.κ. Κώστας Βρεττός, Γιάννης Κακκοκέφαλος, Αγγελική Κατσικάρη, Πέτρος Κοντος, Διαμαντής Μανεσιώτης, Ηλίας Μπακομιχάλης, Μπάμπης Μπασκουρέλος και Σταύρος Χρυσαδάκος.
Με τη δήλωση αυτή οι αποχωρούντες διαχωρίζουν πλήρως τη θέση τους από τις πολιτικές αποφάσεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας πάντως ότι παραμένουν κοινωνικά και πολιτικά ενεργοί.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Μετά την υπογραφή και ψήφιση του τρίτου μνημονίου αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης του Μαξίμου να προχωρήσει σε εσπευσμένες εκλογές παρακάμπτοντας την απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτο συνέδριο μετά από πρόταση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, έκλεισε ερμητικά κάθε δυνατότητα εσωκομματικού διαλόγου, κοινών αποφάσεων και συμπόρευσης.
Οι υπογράφοντες, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λακωνίας διαφώνησαν, απάντησαν πολιτικά στις κορυφαίες αυτές κυβερνητικές επιλογές σε δύο συνεδριάσεις του οργάνου αυτού και με την παρούσα δήλωση γνωστοποιούμε την οριστική αποχώρησή μας από τη Νομαρχιακή Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι:
1. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να υπερασπίσουμε πολιτικά και κοινωνικά το νέο μνημόνιο.
2. Δεν στρατευτήκαμε και δεν πήραμε μέρος στη δημιουργία του ελπιδοφόρου εγχειρήματος του ΣΥΡΙΖΑ για να εφαρμόσουμε πολιτικές λιτότητας και φτωχοποίησης του λαού μας, καταστροφής των μικροεπαγγελματιών, ξεκληρίσματος των αγροτών, ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και μετατροπής της Ελλάδας σε αποικία και σε χώρα δίχως μέλλον για τους νέους ανθρώπους.
3. Αρνούμαστε να συμβάλουμε στην αλλοίωση και παραχάραξη του περήφανου ΟΧΙ του ελληνικού λαού στις καταστροφικές επιλογές λιτότητας και κοινωνικής γενοκτονίας, των νεοφιλελεύθερων κύκλων της ευρωζώνης.
4. Η ευθύνη της “κλειστής κυβερνητικής ομάδας του Μαξίμου” για την μέχρι εδώ πορεία είναι μεγάλη. Παραμέρισε το κόμμα και τα όργανά του, δεν θέλησε να αφουγκραστεί το λαό, δεν πήρε πρωτοβουλίες ουσιαστικής σύνδεσης μαζί του, ειδικά από το 2012, ώστε να μπορέσει να αντλήσει δύναμη από τη δύναμή του, δεν τον εμπιστεύθηκε.
Κινήθηκε με αίσθηση επάρκειας, βασιζόμενη σε μια ψευδαίσθηση – αυταπάτη ότι θα έχει μια εύκολη και χωρίς συγκρούσεις αμοιβαία επωφελή συμφωνία.
Δεν στάθμισε σωστά τα πολιτικά και ταξικά δεδομένα της ευρωζώνης. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρέθηκε απέναντι όχι στους “πολιτισμένους” εταίρους της Ευρώπης του Διαφωτισμού όπως ανέμενε, αλλά σε σκληρούς και αδίστακτους διαπραγματευτές και εκφραστές μεγάλων συμφερόντων.
Αυτοπαγιδεύτηκε με τη συμφωνία-γέφυρα του Φλεβάρη και σύρθηκε σε μια μακρόχρονη διαπραγμάτευση φθοράς και οικονομικής αποστράγγισης της χώρας. Από την αυταπάτη για εύκολη συμφωνία, με την παρότρυνση – πίεση του ένοχου πολιτικού συστήματος, κατέληξε στο “πάση θυσία συμφωνία” και στο θατσερικής έμπνευσης ιδεολόγημα Τ.Ι.Ν.Α. = “Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση”.
5. Η αποδοχή του τρίτου μνημονίου από την ολιγομελή κυβερνητική ομάδα του Μαξίμου με σαφή ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα, ερήμην του κόμματος, συνιστά αλλαγή γραμμής πλεύσης.
Συμβάλλει στη μετατροπή της Ελλαδας σε αποικία χρέους υπό επιτροπεία, σε χώρα-χώρο περιορισμένης κυριαρχίας υπό την ταπεινωτική επιτήρηση των θεσμών και των αξιολογήσεών τους.
Πρόκειται για μία επέμβαση που αποσκοπεί στη γενετική τροποποίηση του ιδεολογικού και πολιτικού κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ και την ενσωμάτωσή του στο υπάρχον πολιτικό σύστημα που έχει χρεοκοπήσει στη συνείδηση του λαού μας.
Η εκδοχή μιας πλέον χαλαρής και πιο φιλικής για τα λαϊκά στρώματα διαχείρισης -με ισοδύναμα, κάθαρση κλπ- των ακραίων νεοφιλελεύθερων μέτρων δεν θίγει τον πυρήνα του προβλήματος και συνιστά μία νέα πολιτική αυταπάτη.
Τα μέτρα που προωθούνται στοχεύουν στην περαιτέρω απορρύθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας και της στερούν τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, να υλοποιήσει την πολυπόθητη παραγωγική ανασυγκρότηση, και να διαφύγει από τη μέγγενη της μηχανής του χρέους.
6. Για μας, τα μνημόνια δεν αποτελούν τον πολιτικό ορίζοντα της αριστεράς.
Παράλληλα διαπιστώνουμε ότι η διαχωριστική γραμμή μνημόνιο – αντιμνημόνιο παραμένει σε ισχύ μέσα στην κοινωνία και θα εργαστούμε για να την αναδείξουμε, κόντρα στις προσπάθειες απάλειψής της.
Το νέο ιδεολόγημα του υπαρκτού μνημονιακού ρεαλισμού δεν βρίσκει απήχηση ανάμεσα στον κόσμο της εργασίας.
Γνωρίζουμε ότι η πραγματικότητα είναι σύνθετη και πολύπλοκη, και για τούτο απαιτεί σύνθετες και καλά επεξεργασμένες προτάσεις και δράσεις. Πάνω απ΄ όλα απαιτεί από την αριστερά τη δημιουργία ενός πλατιού, δημοκρατικού, πατριωτικού, πολιτικού ρεύματος – μετώπου που θα οδηγήσει τη χώρα σε ένα ξέφωτο δημοκρατίας, ανεξαρτησίας και παραγωγικής ανασυγκρότησης.
7. Παραμένουμε όλοι κοινωνικά και πολιτικά ενεργοί.
Οι αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, δουλειά και μόρφωση συνεχίζονται.
Συμμετέχουμε σε αυτούς αξιοποιώντας τις εμπειρίες και τα συμπεράσματα της μέχρι τώρα πορείας.
Σε αυτούς τους ελπιδοφόρους αγώνες θα ανταμώσουμε ξανά με ανιδιοτελείς συντρόφους, φίλους και δημοκράτες πολίτες που αγωνιούν, ελπίζουν και μάχονται για μια “λεύτερη πατρίδα”». 
Πηγή  http://laconialive.gr
mail

ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ Επιστολή του βουλευτή Λακωνίας και Γραμματέα της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου στους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών για την καθυστέρηση της καταβολής αποζημιώσεων στους κατοίκους των Βατικων.



                                  Αθήνα, 26 Αυγούστου 2015                      
ΠΡΟΣ :                                   
κ. Νικόλαο Βούτση              
Υπουργό Εσωτερικών &     
Διοικητ. Ανασυγκρότησης 
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο     
Υπουργό Οικονομικών         

ΚΟΙΝ:
1) κ. Ηρακλή Τριχείλη
Δήμαρχο Μονεμβασίας
2)Βουλευτές Λακωνίας
3) κ. Γιώργο Πατούλη
Πρόεδρο ΚΕΔΕ


Κύριοι Υπουργοί,
Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή με την ελπίδα ότι δεν απευθύνομαι σε ώτα μη ακουόντων, αν και τα στοιχεία που έχω στη διάθεση μου συνηγορούν σε αυτό που απεύχομαι.
Με έκπληξη ενημερώθηκα από το Δήμαρχο Μονεμβασίας, κ. Ηρακλή Τρειχίλη, για το περιεχόμενο της επιστολής που έλαβε από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσο Μαυρόπουλο (αρ. Πρωτοκόλλου 2774). Είχε προηγηθεί επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου προς τον Υπουργό Εσωτερικών (αρ. Πρωτοκόλλου 14674), αλλά και συνεχή τηλεφωνήματα άκαρπης αναζήτησης του Γενικού Γραμματέα επί 35 ημέρες. Με θλίψη διαπιστώνω ότι, έως την ώρα που γράφεται η παρούσα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί για την πυρόπληκτη περιοχή των Βατίκων, δεν έχει χορηγήσει αποζημιώσεις και δεν έχει προχωρήσει σε αντιπλημμυρικά μέτρα, μετά από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το νομό Λακωνίας στις 17/07/2015. Αυτό συμβαίνει λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του φθινοπώρου, οπότε αναμένονται και οι πρώτες βροχές. Παρά τις έντονες πιέσεις που ασκεί ένας ολόκληρος νομός και εγώ προσωπικά, οι εμπλεκόμενοι φορείς κωλυσιεργούν συστηματικά -ελπίζω όχι και εσκεμμένα- και αφήνουν τους Λάκωνες στο έλεος της τύχης τους. Όσοι ενδιαφερόμαστε για τα Βάτικα, απαιτούμε να ξεπεραστούν άμεσα οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να σταματήσουν οι συσκέψεις χωρίς αντίκρυσμα. Οι ενέργειες των Υπουργείων σας είναι ανακόλουθες με τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Με την υπ΄ αριθμ. 436/21.07.2015 επίκαιρη ερώτηση μου προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών μετέφερα, ως όφειλα, τα αιτήματα κατοίκων και φορέων της Νεάπολης Λακωνίας και εξέφρασα την αγωνία μου για την ανάγκη να προχωρήσει τάχιστα η καταγραφή των ζημιών και η αποζημίωση της περιουσίας των πυροπαθών. Παράλληλα, τόνισα στον Υπουργό κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος προσήλθε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για να απαντήσει στην ερώτηση μου, πόσο ζωτικής σημασίας είναι η έγκαιρη λήψη μέτρων προστασίας για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο πλημμυρών.
Ο κύριος Κατρούγκαλος μου απάντησε ότι η αρμοδιότητα είναι κατακερματισμένη σε έξι Υπουργεία, αλλά ανέφερε ότι έχει προβλεφθεί η άμεση καταβολή επιδόματος για τις πρώτες ανάγκες, ποσού 586 Ευρώ κατ΄ άτομο -με πρόσθετη ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες- καθώς και οικονομική ενίσχυση έως 5.869 Ευρώ για την αντικατάσταση οικοσκευής.
Με διαβεβαίωσε δε ότι η κυβέρνηση προσβλέπει στη συνεργασία με τους φορείς και τους βουλευτές του νομού, ώστε να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να ανακουφιστούν το ταχύτερο δυνατό οι πολίτες. 
Τις πταίει για την προκλητική έλλειψη μέριμνας; Σας καλώ να αφήσετε κατά μέρος τους εσωκομματικούς κλυδωνισμούς που πλήττουν την παράταξη σας σε βάρος της χώρας και να ολοκληρώσετε επί τέλους τις καλοκαιρινές διακοπές, που φαίνεται να σας απασχολούν περισσότερο από μία ταλαιπωρημένη περιοχή και να αντιληφθείτε ότι η διακυβέρνηση της χώρας απαιτεί υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ταχύτητα.
Εάν δε ληφθούν μέτρα στήριξης των κατοίκων και της περιοχής αμέσως, σας καθιστώ υπεύθυνους πολιτικά, νομικά και ποινικά για ό,τι συμβεί όταν σημειωθούν οι πρώτες βροχές. Κηρύξτε τώρα τα Βάτικα πυρόπληκτη περιοχή και μην κωλυσιεργείτε αδικαιολόγητα!                                           





Λεωνίδας Γρηγοράκος



















ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ  ΧΟΡΩΔΙΑΣ «ΚΕΥΘΟΣ»

Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών συνεχίζοντας τις  προσπάθειές του για τα Κύθηρα και τον πολιτισμό τους, οργάνωσε και παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία στις 23 Αυγούστου 2015 στο θέατρο Καψαλίου «ΖΕΙΔΩΡΟΣ» σπουδαία μουσική εκδήλωση.
Η χορωδία «Κεύθος» επανέλαβε τη συναυλία  που είχε πραγματοποιήσει,  με πολλή μεγάλη επιτυχία, στις 9 Μαΐου 2015 στην Αθήνα  στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».
Η χορωδία ερμήνευσε τραγούδια των κυθήριων συνθετών και στιχουργών Κλέωνος Τριανταφύλου (Αττίκ), Ν. Φατσέα και Ι.Πρινέα, καθώς και του νέου συνθέτη Παναγιώτη Λευθέρη .
Οι 25 κυθήριοι χορωδοί, με μαέστρο τον κ. Τίμο Λιγνό και  πιανίστα την κα Μαριλίνα Τζελέπη, μας  ταξίδεψαν νοσταλγικά με τις μελωδικές ερμηνείες τους και μας ενθουσίασαν.
Πλήθος κόσμου, κυθηρίων και φίλων, πλημμύρισε το  πανέμορφο θέατρο «Ζείδωρος» και χειροκρότησε με ενθουσιασμό τους συντελεστές. Την όλη εκδήλωση παρουσίασε ο Αντιπρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ. Γιάννης Ζερβός. Η κα Ελένη Χάρου συντόνισε την εκδήλωση και ερμήνευσε με τη γλυκιά φωνή της δύο τραγούδια του Αττίκ.
Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών υπόσχεται να συνεχίσει παρόμοιες συνεργασίες που αναδεικνύουν τα Κύθηρα.

Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών



ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 27/8/2015


Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου, της Περιφέρειας και του προμηθευτή (ΤΟΒΕΑ Ε.Π.Ε.) εγκαταστάθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 27/8/2015 το σύστημα SEATRACK στην παραλία του Καψαλίου. Το σύστημα επιτρέπει στα αμαξίδια ΑμΕΑ την πρόσβαση στη θάλασσα, αίροντας φυσικούς και λοιπούς περιορισμούς που καθιστούν απαγορευτικό το θαλάσσιο μπάνιο για τους συμπολίτες μας που πάσχουν από κινητικά προβλήματα και αναπηρία. Το σύστημα αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών και αποτελεί παγκόσμια ελληνική πατέντα.
Η Περιφέρεια Αττικής προμηθεύτηκε 11 συστήματα SEATRACK (μη μόνιμη βοηθητική διάταξη για την πρόσβαση ΑμΕΑ σε παραλίες). Η διαδικασία είχε ξεκινήσει πριν 2 περίπου χρόνια αλλά η αρχική σύμβαση ακυρώθηκε λόγω διαδικαστικών παραλείψεων. Η νέα σύμβαση υπεγράφη στις 20/08/2015 (Αρ. Σύμβασης 189/2015) μεταξύ της αναδόχου εταιρείας και της Περιφέρειας Αττικής. Η δαπάνη για κάθε μία διάταξη ανήλθε στο ποσόν των 28.557,79€ + Φ.Π.Α.
Ο Δήμαρχος βρίσκεται ήδη σε επαφή με το Πανεπιστήμιο Πατρών και τους υπευθύνους του έργου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανάλογη εγκατάσταση και στην παραλία της Αγ. Πελαγίας, ενώ προγραμματίζεται η υλοποίηση και άλλων έργων υποδομής για να καταστούν οι 2 παραλίες πλήρως προσβάσιμες σε ΑμΕΑ (ειδικά WC, χώροι στάθμευσης, ειδική σήμανση), κάτι που θα αναβαθμίσει κατά πολύ τις παρεχόμενες υπηρεσίες, το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου και του νησιού καθώς και την τουριστική μας υποδομή, ανοίγοντας νέες τουριστικές αγορές, όπως ο τουρισμός ατόμων με αναπηρία.
Ο Δήμος Κυθήρων εφιστά την προσοχή των λουομένων και περιοίκων αναφορικά με την ασφάλεια της εγκατάστασης και την προστασία της από βανδαλισμούς, κακή χρήση και κάθε άλλη παρέμβαση από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Σε περίπτωση που παρά την έκκλησή μας, παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα, η εγκατάσταση θα μεταφερθεί σε άλλη παραλία.



3ο Geobukan Tour and Training Martial Arts στα Κυθηρα !!!! 26-30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ[ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

[ Φωτορεπορτάζ ] Τετάρτη 26 Αυγούστου στην Αγία Πελαγία το καλωσόρισμα των αθλητών στο "πάρτυ" που διοργανώθηκε στο κατάστημα <sempreviva>με φαγητά και ποτά.
Περισσότερα στο video που θα ακολουθήσει.


Λακωνία: Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης

Φυτεία κάνναβης με 366 δενδρύλλια εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή του δήμου Σπάρτης. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (26/8) το βράδυ, στη Σπάρτη, δύο έλληνες 41 και 45 ετών, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.
Η φυτεία αποτελείτο από δενδρύλλια ύψους από 0,5 έως 4 μέτρα. Επιπλέον, στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.
Πηγή  http://laconialive.gr

Μηνυμα Ντίας Τζανετέα για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες. Η επιτυχία σας αυτή είναι η ανταμοιβή της σκληρής προσπάθειας και των κόπων σας   και θα ανοίξει νέους ορίζοντες στην διαδρομή της ζωής σας. Συγχαρητήρια αξίζουν και οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί που στις δύσκολες εποχές που ζούμε στάθηκαν δίπλα σας, στηρίζοντας τους στόχους και τα όνειρα σας. Σε όσους δεν τα κατάφεραν παρά τους κόπους και τις προσπάθειες τους θα ήθελα να τονίσω οτι η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες αρκεί να είστε έτοιμοι να τις διεκδικήσετε. Γιατί το μέλλον σας το καθορίζετε εσείς μέσα από την θέληση και την προσήλωση στους στόχους σας.

Καλή πρόδο και καλή σταδιοδρομία σε όλους.

Ντία Τζανετέα

Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

Γιατί ενοχλεί η αλήθεια???

Η γιορτή του κρεμμυδιού ξεκίνησε από πέρυσι με συνεργασία συλλόγων και με την στήριξη του σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων "Ξένιος Ζευς".

Ως Πρόεδρος, συμμετείχα και πέρυσι και φέτος.

Θα ήθελα να διευκρινίσω η συμμετοχή μου δεν ήταν μόνο στο να βγω να παρουσιάσω το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας και να ευχαριστήσω τους εθελοντές που βοήθησαν για την υλοποίηση της γιορτής ούτε γιατί έχω προσωπικά οφέλη. 


Παραγωγός κρεμμυδιών δεν είμαι, είμαι ελαιοπαραγωγός και ασχολούμαι με την μικρότερη τουριστική μονάδα που υπάρχει στην περιοχή. Το αναφέρω αυτό διότι δημοτικός σύμβουλος κάποια στιγμή σε συζήτηση μας όταν του ζητήθηκε να δικαιολογήσει μια απόφαση μιας επιτροπής, που κατόπιν έμαθα ότι εκτός από δυο -τρεις δεν γνώριζε άλλος, μου είπε ότι τρέχω για τα συμφέροντα μου.

Μάλιστα μεμονωμένα άτομα είχαν το θράσος να μιλήσουν και για προσωπική προβολή.
Λοιπόν πρώτον συμφέροντα με το κρεμμύδι δεν έχω, και ο τουρισμός αφορά άπαντες, όσο για την προσωπική προβολή τέτοιο κόμπλεξ δεν έχω.

Στο κλείσιμο της γιορτής της δεύτερης βραδιάς ευχαρίστησα τους επισκέπτες των Βατίκων, τους ομογενείς μας που πέρασαν το καλοκαίρι τους εδώ και ανέφερα την απουσία των τοπικών δημοτικών αρχών και μάλιστα είπα ότι ίσως λείπουν για να κηρυχθεί πυρόπληκτη η περιοχή μιας και έχει καθυστερήσει πολύ.

Επειδή η συντονιστική επιτροπή διευκρίνησε ότι η αναφορά περί απουσίας των τοπικών αρχών δεν εκφράζει την συντονιστική επιτροπή που είμαι και μέλος, και μάλιστα η μια εκ των δύο συντονιστών της εκδήλωσης του κρεμμυδιού, και καλώς έγινε η διευκρίνηση, δηλώνω ότι ήταν δική μου τοποθέτηση.

Δεν έχω μάθει να κρύβομαι πίσω από άλλους και πάντα αναλαμβάνω τις ευθύνες αυτών που λέω και αυτών που κάνω. Κάποιους ενόχλησε.
Αλλά γιατί ενοχλεί η αλήθεια.

Πράγματι δεν ήταν κανείς την δεύτερη βραδιά που μίλησα για απόντες εκτός από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας της Νεάπολης.

Μια εκδήλωση που μόνο στόχο έχει είναι να συμβάλει στην πιστοποίηση του βατικιώτικου κρεμμυδιού αφορά όλους και βεβαίως έπρεπε να ήταν κάποιοι παρόντες σε μια γιορτή που αφορά παραγωγούς και ένα προιόν εδώ του τόπου που εκλέγονται.

Όσο για την προσωπική προβολή, αν νομίζουν κάποιοι ότι συμμετέχω εκεί γιατί δεν έχω τίποτα άλλο να κάνω και περιμένω μια γιορτή κρεμμυδιού για να προβάλλω τον εαυτό μου και τα "συμφέροντα " μου μάλλον είναι μακρυά νυχτωμένοι και πολλοί φτωχοί στο μυαλό.

Ξέρω πολύ καλά τι είμαι και τι αντιπροσωπεύω σαν άνθρωπος.
Στη διαδρομή μου μέχρι εδώ,που έχω δει πολλές ανατολές στη ζωή μου, χρειάστηκε πολύ δύναμη και κατάθεση ψυχής και δεν άφησα κανέναν να μου χτυπήσει την πλάτη ούτε ζήτησα προσωπικές χάρες..

Δεν φύτρωσα ξαφνικά.ότι έχω καταφέρει το έχω καταφέρει με δικές μου προσπάθειες χωρίς να χτυπήσω "πόρτες" και χωρίς να στηριχτώ σε άλλων γόνατα.

Κι έχω τύχει μεγάλης εκτίμησης και μάλιστα έχω τιμηθεί και μέσα από τον αθλητισμό και μέσα από τον εθελοντισμό προσφέροντας τα μέγιστα σύμφωνα με τις δυνατότητες μου, και είμαι ευγνώμων γι αυτό από την ζωή μου.

Το λιγότερο που με ενδιαφέρει είναι να προβάλλω τον εαυτό μου.

Η ειλικρίνεια για μένα είναι στάση ζωής ούτε δήθεν, ούτε δεν το είπα....ούτε βγάζω την ουρά μου απ' έξω.
'Οτι λέω το λέω ευθέως και όχι πισώπλατα και αναλαμβάνω πάντα την ευθύνη αυτών που λέω και αυτών που κάνω.
---------------------------   
Δεσποινα Βαγγελόγλου
---------------------------

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 26/8/2015 -Δαπάνες εκλογών

Ανακοινώνεται ότι ο Δήμος Κυθήρων δεν θα προβεί ξανά σε κάλυψη δαπανών σίτισης Δικαστικών Αντιπροσώπων, Φρουράς και Εφορευτικών Επιτροπών, τόσο κατά τις επερχόμενες Εκλογές όσο και γενικότερα.
 Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από μακρά επικοινωνία του Δημάρχου με τον Νομικό Σύμβουλο της ΚΕΔΕ στις 25-08-2015 και ώρα 14:44, κατά την οποία διασαφηνίστηκε ότι η σχετική δαπάνη είναι καταλογιστέα από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μη σύννομη, καθώς δεν εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες του Δήμου, ούτε προβλέπεται στις αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α. στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και στον Καλλικράτη.

Ένα ΠΟΙΗΜΑ για το ΜΕΝΤΩΡ.Τα απομεινάρια του Ελγιν στον βυθό

Μέντωρ – Μέντωρ, καράβι και ναυάγιο,
ένδοξη αποθήκη για θησαυρούς και κλοπιμαία,
Μέντωρ – Μέντωρ, άγνωστη λέξη
για τα τετράποδα των υπουργείων.

Ένας άτιμος ληστής με τ’ όνομα έμπιστου φίλου,
το κουφάρι ενός καραβιού που δεν φταίει σε τίποτα,
η θάλασσα η καθαγιασμένη δίχως σύνορα,
η θάλασσα η καθαγιασμένη δίχως μνήμη
κι ο Μέντωρ κοιμάται στο βυθό
αλλά δεν αναπαύεται
κρατάει ακόμα στα ξύλινα σπλάχνα του
το πιο μικρό του μυστικό, το πιο μεγάλο
πως τίποτα δεν χάνεται εάν δεν είναι από τα πριν χαμένο
και τίποτα δεν βρίσκεται αν δεν υπάρχει
θαμμένο ήδη μέσα στη συνείδηση μας
Μέντωρ για πες μου,
όσα φυλάγει η θάλασσα
στη θάλασσα μια μέρα θα επιστρέψουν
ή θα τα φάει η στεριά κι η έλλειψη αρμύρας;
Μέντωρ – Μέντωρ,
υγρός τάφος για τους κυνηγούς των μυστικών,
Μέντωρ – Μέντωρ, φωλιά για ψάρια και
για ενάλιους αρχαιολόγους.
[Το ποίημα γράφτηκε το καλοκαίρι του 2011
από τον Δημήτρη Κουτραφούρη.]


Άρθρο της Μαργαρίτας Πουρνάρα στην εφημερίδα Καθημερινή, 22/08/2015
Στις 17 Σεπτεμβρίου του 1802 ένα δικάταρτο μπρίκι, που πάλευε με τα μανιασμένα κύματα, συνετρίβη στα βράχια του κόλπου Αβλέμονα στα Κύθηρα. Τα 18 άτομα -επιβάτες και πλήρωμα- διασώθηκαν αλλά το φορτίο κατέληξε στον βυθό. Το περιστατικό θα είχε περάσει στα ψιλά γράμματα των ναυτικών χρονικών αν στο αμπάρι δεν βρίσκονταν τα 17 κιβώτια με τις αρχαιότητες του Παρθενώνα που μόλις είχε υφαρπάξει ο Ελγιν και ήταν εν πλω για τη Βρετανία.

ΚΑΨΑΛΙ ΚΥΘΗΡΑ.Εγκατάσταση του συστήματος SEATRACK

Ξεκίνησε από το πρωί η εγκατάσταση του συστήματος SEATRACK στην παραλία Καψαλίου, από την ανάδοχο εταιρεία που ήρθε από την Αθήνα. Η δαπάνη καλύπτεται από την Περιφέρεια και παρά το γεγονός ότι εξαγγέλθηκε εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, η εγκατάσταση γίνεται τώρα λόγω πολλών και σοβαρών διαδικαστικών και οικονομικών εμποδίων. Το σύστημα επιτρέπει στα αναπηρικά αμαξίδια την ασφαλή είσοδο στη θάλασσα και αναβαθμίζει κατά πολύ το νησί, εντάσσοντάς το στις περιοχές που παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς ΑμΕΑ. Η Δημοτική Αρχή ζήτησε ήδη προσφορά και για την εγκατάσταση ίδιου συστήματος στην Αγ. Πελαγία για το καλοκαίρι του 2016.
Πηγή 
Stratos Charchalakis