Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ. 3ο Geobukan Tour and Training Martial Arts.Σάββατο 29/08/2015

Το άνοιγμα του νησιού σε νέες τουριστικές αγορές και σε νέες μορφές τουρισμού είναι προτεραιότητα. Η διοργάνωση στα Κύθηρα του 3ου Geobukan Tour and Training Martial Arts, αποτελεί μια δραστηριότητα όχι μόνο άθλησης, αλλά και περιήγησης και αθλητικού τουρισμού, τουρισμού αδρεναλίνης και περιπέτειας, ενός είδους που έχει αναπτυχθεί πολύ στο εξωτερικό. Στηρίξαμε για 1η φορά ως Δήμος την προσπάθεια αυτή, με μια μικρή συμβολή, ουσιαστική όμως καθώς ο διοργανωτής George Zantiotis Geobukan είναι Τσιριγώτης και όλοι οι Τσιριγώτες που έχουν εξειδίκευση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό πρέπει να νοιώθουν την αιγίδα του Δήμου μας. Έτσι έγινε με τη Φιλαρμονική Ποταμού, με το Ναυτικό Όμιλο και με άλλους ιδιώτες που για 1η φορά ένιωσαν μια μικρή έστω στήριξη από το Δήμο.
Θερμά συγχαρητήρια και θερμές ευχαριστίες στους διοργανωτές, στους συμμετέχοντες (τα παιδιά αποτελούν μέλη της Εθνικής και άλλων ομάδων πολεμικών τεχνών με διεθνείς διακρίσεις) και σε όσους συνέβαλαν στο πενθήμερο αυτών των ειδικών αθλητικών εκδηλώσεων. Ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.
πηγή 
Stratos Charchalakis





ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ.ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Στο ελεύθερο βήμα του Σταθμού μας άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα Συνέντευξη με την αγωνίστρια κ.Φωτεινή Μανωλάκου ,μέλος του Δ.Σ.των των εργαζόμενων του Νοσοκομείου των Μολάων [ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ]

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ. Θα ανακοινώσει ο Δήμος πότε η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει ξανά;

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη που με τόσο κόπο δημιουργήσαμε, έκλεισε!
Θα μας απαντήσει κανείς γιατί;
Τι έχει συμβεί;
Η μακροσκελής ανακοίνωση του κ. Χαρχαλάκη συσκοτίζει περισσότερο τα πράγματα παρά τα διαφωτίζει. Θα ανακοινώσει ο Δήμος πότε θα λειτουργήσει ξανά;

πηγή 
Μιχάλης Πρωτοψάλτης

ΕΝΑΣ ‘‘ΕΥΚΟΛΟΣ’’ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Φωτογραφία του χρήστη Kythera Library.
Αυτό που πάσκισα ήταν κάτι απλό: να κρατήσω ένα φως αναμμένο, μια πόρτα ανοιχτή, τα βιβλία διαθέσιμα σε όλους τους συμπολίτες κι επισκέπτες μας, τον κήπο λουλουδιασμένο. Πάντοτε αντιμετώπισα τον κάθε σταθερό θαμώνα ως ευκαιρία να μάθω κάτι για τον μεγάλο κόσμο του βιβλίου, τον κάθε διερχόμενο επισκέπτη –αλλά ακόμα και εκτός των τειχών διαβάτη– ως δυνάμει αναγνώστη.
Τώρα η πρόκληση ανήκει στους άρχοντες. Είναι υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων, αφού θυσιάζουν το Λίγο, να πραγματοποιήσουν το Πολύ: να οργανώσουν καλύτερα, να εφοδιάσουν περισσότερο, να σταθούν με προσήλωση στην υπόθεση του βιβλίου, να μην αφήσουν το φως να σβήσει, τον κήπο να μαραθεί...
Είναι πραγματικά άβολο να είναι κανείς υποχρεωμένος να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Η ενασχόλησή μου είχε μοναδικό κίνητρο την αγάπη για το βιβλίο και μοναδικό όφελος την αόριστη αίσθηση της προσφοράς στη μικρή πατρίδα και την ελπίδα ότι τίποτε δεν πάει χαμένο. Ως εκ τούτου μου είναι εύκολο και διόλου επιζήμιο να σεβαστώ την επιθυμία των αρχόντων μας και να τεθώ στο περιθώριο της Βιβλιοθήκης˙ την ίδια στιγμή μού είναι, βέβαια, αδύνατον να εγκαταλείψω τον χώρο του βιβλίου.
Δημήτρης Κουτραφούρης
πηγή  Kythera Library

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ! 28/08/2015 [ΦΩΤΟΣ]















ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ.περί Λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων

Η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων συνδέθηκε από την ίδρυσή της στη βάση του εθελοντισμού, ο οποίος και την προέβαλλε εντός και εκτός Κυθήρων. Η νέα Δημοτική Αρχή, πιστή στην προεκλογική της δέσμευση, θα προωθήσει άμεσα τη θεσμική υπαγωγή της Βιβλιοθήκης στην ομπρέλα του ΝΠΔΔ "Πνευματικό Κέντρο - Παιδικοί Σταθμοί", προκειμένου η λειτουργία της να γίνεται με τρόπο θεσμικά σωστό και με βάση το δημόσιο λογιστικό, ακριβώς δηλαδή όπως επιβάλλεται από το Νόμο. Αυτό δεν αποκλείει κανέναν από τη λειτουργία της ΔΒΚ, ούτε φυσικά όσους μέχρι σήμερα ασχολήθηκαν με αυτήν, τους οποίους ευχαριστούμε για τη συνεισφορά τους και τον χρόνο που έχουν αφιερώσει σε αυτό το εγχείρημα. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή επιθυμεί την ενασχόληση με τη ΔΒΚ και άλλων προσώπων, Κυθηρίων ή μη, που μπορούν να προσφέρουν από το χρόνο τους στη δημιουργία νέων προγραμμάτων αλλά και στην ενίσχυση των υπαρχόντων και γι΄αυτό είναι δεκτική σε σχετικές προτάσεις που θα υποβάλλονται απευθείας στο Δήμαρχο από κάθε ενδιαφερόμενο. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα ανακοινωθεί το νέο πλαίσιο λειτουργίας της ΔΒΚ για το έτος 2015-16, τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου που έχουμε ήδη επεξεργαστεί καθώς και άλλες δραστηριότητες. Οι πάντες είναι ευπρόσδεκτοι, ουδείς αποκλείεται από την δραστηριότητα αυτή και η απόφασή μας για θεσμική θωράκιση της Βιβλιοθήκης μόνο ως πράξη ενίσχυσής της μπορεί να ειδωθεί.
πηγή  Stratos Charchalakis

ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ οδηγός πέταξε αναμμένο τσιγάρο στο Λειβάδι.

Πριν από λίγο, κάποιος ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ οδηγός πέταξε αναμμένο τσιγάρο στο Λειβάδι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια πολύ μικρή εστία φωτιάς σε ξερά χόρτα και πευκοβελόνες, που προκάλεσε έντονη οσμή και θορύβησε τους κατοίκους. Αναρωτιέμαι, ΑΝ αυτός ο ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ πέταγε το τσιγάρο στον Κουμάρο ή στο Γερακάρι τί θα γινόταν τώρα;;;;; Ντροπή μας... απλά ντροπή μας....Πηγή Stratos Charchalakis

  Νομικές συνέπειες
Από τη σχετική Νομοθεσία (Ν. 998/79) προβλέπονται όχι μόνο οι υποχρεώσεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών (πρόληψη, κατάσβεση κλπ.) αλλά και αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες όπως είναι:
Με φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο τιμωρούνται όσοι ανάβουν ή διατηρούν φωτιά, τοποθετούν ή εγκαταλείπουν εύφλεκτες ύλες, άχρηστα είδη και απορρίμματα, πετούν αναμμένα τσιγάρα, καίνε αγρούς, χορτολίβαδα, ανθρακοκάμινα, ασβεστοκάμινα κλπ. μέσα σε δάση ή δασικές εκτάσεις και σε απόσταση μέχρι τριακόσια μέτρα.
Εάν όμως εξ αιτίας αυτών των ενεργειών επακολούθησε πυρκαγιά σε δάσος ή δασική έκταση, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον δύο χρόνων.
Στην περίπτωση των ανθρακοκαμίνων, ασβεστοκαμίνων και άλλων εγκαταστάσεων, μπορεί να διαταχθεί και δήμευση των προϊόντων, των εργαλείων και μηχανημάτων κλπ.
Με φυλάκιση ενός χρόνου τιμωρούνται όσοι απασχολούν προσωπικό σε εργασίες μέσα ή κοντά σε δάση ή δασικές εκτάσεις και οι οποίοι παραλείπουν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα εποπτείας και οργάνωσης των εργασιών με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά (σε δάσος ή δασική έκταση). Με την ίδια ποινή τιμωρούνται και όσοι έχουν υποχρέωση εποπτείας ανήλικων τέκνων (κάτω των 17 ετών) ή ατόμων ακαταλόγιστου ή ελαττωμένης ικανότητας για καταλογισμό, εάν από την παράλειψή τους το πρόσωπο που είναι υπό την εποπτεία τους προκάλεσε πυρκαγιά σε δάσος ή δασική έκταση.
Oι παραβάτες εκτός από την ποινική δίωξη ευθύνονται και αστικώς σε αποζημίωση κατά τις διατάξεις περί αδικοπραξιών.
Ιδιαίτερα βέβαια για τους εμπρηστές των δασών προβλέπεται φυλάκιση και από τον Ποινικό Κώδικα.
Εκτός από τις περιπτώσεις αυτές που αφορούν τον καθένα υπάρχουν και αρκετές άλλες συγκεκριμένες υποχρεώσεις και προβλεπόμενες σχετικές ποινές που αφορούν οργανισμούς, επιχειρήσεις κλπ. γεγονός που υποχρεώνει όλους να είναι πλήρως ενήμεροι με τις ισχύουσες διατάξεις (π.χ. Ν. 998/79 κλπ.).
Πέραν όμως από τις Νομικές υποχρεώσεις ο καθένας θα πρέπει να βοηθά και να συμμετέχει ενεργά στην προστασία γενικά των δασών από τις πυρκαγιές, συνεργαζόμενος για το σκοπό αυτό με την τοπική Δασική Υπηρεσία.

πηγή  minagric.gr

Ανακοίνωση Κυνηγετικού Συλλόγου Κυθήρων - Ωράριο Σεπτεμβρίου


Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ δεν είναι απλή φράση, είναι καθημερινή πράξη.

Πριν κάποιοι βγουν να μιλήσουν ή να δημοσιοποιήσουν τις όποιες απόψεις τους (δημοκρατία έχουμε εξάλλου!) καλό θα ήταν να διαβάσουν καλλίτερα αυτά που πρόσφατα δημοσίευσα. Το είχα πει προεκλογικά, το λέω και τώρα. Το νοικοκύρεμα και η τάξη στο Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα θα γίνουν είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι. Είτε κάποιοι παρεξηγηθούν είτε όχι. Είτε κάποιοι νοιώσουν ότι θίγονται είτε όχι. Η λογική των παραμάγαζων (π.χ. Επιτροπή Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών) με βρίσκει σφόδρα αντίθετο και είναι μια λογική που θα πατάξουμε γιατί αυτό απαιτεί η μεγάλη πλειοψηφία των Τσιριγωτών που μας στήριξαν και μας στηρίζουν στην καθημερινή μας μάχη με τα άπειρα προβλήματα που παραλάβαμε. 
  
Τα στοιχεία που δημοσίευσα δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Όποιος δεν πείθεται είναι ευπρόσδεκτος στο Δήμο για να τα δει. Η απουσία μεγάλων έργων από την Περιφέρεια στο νησί επί 8 χρόνια αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που ΔΕΝ διεκδίκησε, ΔΕΝ διαπραγματεύθηκε, ΔΕΝ απαίτησε, ΔΕΝ άσκησε πολιτική για το μέλλον αλλά μόνο για το παρόν ορισμένων ημετέρων.
Το μοναδικό μεγάλο έργο που εγκρίθηκε ήταν η ανακατασκευή της Γέφυρας του Μάκρωνα, που επειδή η κατασκευή του δεν συνέφερε κάποιους το συκοφάντησαν με απίστευτη παραφιλολογία και ψεύδη και το έργο χάθηκε. Στη δαπάνη των 1.700.000€ (επί της οποίας η έκπτωση θα υπερέβαινε το 40%) περιλαμβανόταν ευθυγράμμιση της οδού πριν και μετά τη γέφυρα για εκατοντάδες μέτρα, νέα γέφυρα 2 λωρίδων κυκλοφορίας, αποζημίωση όλων των παρόδιων ιδιοκτητών που θα έδιναν τμήματα των ιδιοκτησιών τους κλπ. 
Τότε το Δ.Σ. θεώρησε τη δαπάνη υπερβολική (ενώ αυτή προήλθε από τιμές ΑΤΟΕ και όχι από το μυαλό των μηχανικών, οι μελέτες του δημοσίου έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές) και το έργο χάθηκε, τα λεφτά πήγαν κάπου στην Κερατέα! Το άλλο μεγάλο έργο, τα 890.000€ για το κεντρικό οδικό δίκτυο ήταν απροετοίμαστο από κάθε άποψη. 
Χωρίς όλες τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, χωρίς καμία προεργασία για τις ιδιοκτησίες, εντελώς στον αέρα. Γι΄αυτό 1 χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης βρισκόμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο και ο ανάδοχος δεν έχει πληρωθεί ούτε τον 1ο λογαριασμό. Αυτό ήταν το όραμα και τα μεγάλα έργα. 
Και ακόμα, υπάρχουν και τα μικρότερα έργα. Το Parking στο Λειβάδι ήταν έτσι για πολλά χρόνια. Τα ΙΧ με δυσκολία έμπαιναν και έβγαιναν. Και οι πρώην άρχοντές μας θεώρησαν καλό να πασαλείψουν λίγο τσιμεντάκι με ό,τι περίσσεψε από τις μπετονιέρες αμέσου δράσεως λίγες ώρες πριν τις εκλογές. ΕΥΓΕ!!! 
Αυτή ήταν η πρόοδος του Τσιρίγου. Αυτές οι νοοτροπίες, ο παλιοκομματισμός, η κοροϊδία, τα μπετά πριν τις εκλογές, οι ύβρεις και οι συκοφαντίες που διαδόθηκαν ευρύτατα για τους πολιτικούς αντιπάλους (που φυσικά μόνο κακό δεν μας έκαναν), τα ψεύδη και η παντελλής έλλειψη οράματος. 
Ευτυχώς όμως τα πράγματα άλλαξαν. Το νησί νοικοκυρεύεται, οι μελέτες που παραλάβαμε επικαιροποιούνται και ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ (Ανάπλαση Μητάτων, ΧΥΤΑ), τα στάσιμα προεκλογικά πυροτεχνήματα (Αεροδρόμιο) γίνονται σιγά σιγά πράξη, αφού το μόνο που διέθεταν ήταν η έγκριση ενός ποσού από την Περιφέρεια και ΤΙΠΟΤΕ άλλο. Το νησί ευπρεπίζεται, λύνονται προβλήματα ετών, μικρά και μεσαία έργα δημοπρατούνται, η νοοτροπία αλλάζει, τα παραμάγαζα τελειώνουν, τα προσωπικά συμφέροντα μπαίνουν στο χρονοντούλαπο για να θυμίζουν στις επόμενες γενιές το τί ακριβώς συνέβαινε στο νησί μας επί πολλά χρόνια. 
Οι θιγμένοι μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Είναι δικαίωμά τους. Η αλλαγή όμως ποτέ δεν είναι ανώδυνη. Η θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε όλοι μαζί, μαζί με τις νοοτροπίες μας, τα παραμάγαζα και τις προσωπικές πρακτικές δημοσίου ενδιαφέροντος. Λυπάμαι που κάποιοι ξεβολεύονται αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Καμία αλλαγή προς το καλλίτερο και το νομιμότερο δεν είναι ανώδυνη.
Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ δεν είναι απλή φράση, είναι καθημερινή πράξη.
---------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης 
---------------------------------

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ...

Φωτογραφία του χρήστη Kythera Library.
Λόγοι προφανέστατα ενάντιοι στη θέλησή μου με απομακρύνουν από την καθημερινή ενασχόλησή μου με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων.
Καθώς έχει πλέον απαιτηθεί σχήμα λειτουργίας συλλογικότερο και αποτελεσματικότερο, υπάρχει η ακλόνητη εγγύηση από τον υπερκείμενο φορέα, που είναι ο Δήμος μας, ότι το πνευματικό μου δημιούργημα δεν θα κακοπέσει αλλά θα γνωρίσει καινούργια άνθηση.
Με την ευκαιρία αυτού του μικρού αποχαιρετισμού θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους (δωρητές, συνεργάτες αναγνώστες) συνέβαλαν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό για να φτάσει το έργο ως εδώ.
Ας μου επιτραπεί μια ιδιαίτερη μνεία
στο ‘‘έτερον ήμισυ’’ κ. Γιάννη Σταθάτο,
στην σταθερή φίλη και ακούραστη συνομιλήτρια καθηγήτρια Κούλα Κασιμάτη
και –όσο κοινότοπο κι αν ακούγεται– στην κ. Σοφία Νέζη γιατί πάντοτε έδινε χωρίς τίποτε να ζητεί.
Επίσης, τον συντηρητικό Μακρομιχάλη που είχε όμως την έμφυτη ευφυΐα να απεμπολήσει την συνήθη πολιτικάντικη καχυποψία ώστε να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της Βιβλιοθήκης.
Τον Σεραφείμ Κυθήρων που περιέβαλε, από την πρώτη στιγμή, εμέναν –τον ολιγόπιστο σκεπτικιστή– με την ολόθερμη υποστήριξή Του.
Τον χειμαρρώδη ‘‘αυστραλό’’ Τζωρτζ Πούλος ο οποίος με την ακατάβλητη αισιοδοξία του υπήρξε διαρκής πηγή ενέργειας.
Την διαχρονική ''πρωταθλήτρια ανάγνωσης'' Ματίνα Ανδρονίκου και την τελευταία βοηθό μου, την μικρούλα Ελέσα Ιωαννίδη.
[συνεχίζεται]
Πηγή