Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Μανώλης Αντωνάκος.Συναντήσεις του Μανώλη Αντωνάκου με τον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Βαγγέλη Βαλιώτη και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κ. Ντία Τζανετέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Φωτογραφία του Μανώλης Αντωνάκος.
Ο Μανώλης Αντωνάκος, υποψήφιος Βουλευτής του Νομού Λακωνίας με «τη Δημοκρατική Συμπαράταξη» (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), συναντήθηκε σήμερα το πρωί στη Σπάρτη με τον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Βαγγέλη Βαλιώτη, στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Σπάρτης, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κ. Ντία Τζανετέα, στο γραφείο της στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του με τον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Βαγγέλη Βαλιώτη, συζητήθηκαν θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν το Δήμο Σπάρτης όσο και γενικότερα θέματα σχετικά με την αυτοδιοίκηση. Ιδιαίτερα επισημάνθηκε ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνει η χώρα και οι πολίτες, καθώς και ο ρόλος που καλούνται οι Δήμοι να υλοποιήσουν ως εγγύτεροι φορείς προς τον πολίτη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κ. Ντία Τζανετέα, έγινε συζήτηση για τα μεγάλα έργα του Νομού Λακωνίας, το δρόμο Λεύκτρο-Σπάρτης, το δρόμο Μονεμβασίας-Νεάπολης, τα αλιευτικά καταφύγια Λακωνίας, κλπ. Στη συνέχεια ο Μανώλης Αντωνάκος και η Ντία Τζανετέα συζήτησαν για τα μέτρα που πρέπει η Πολιτεία να λάβει για την πυρόπληκτη περιοχή των Βατίκων, μέτρα που δυστυχώς δεν έλαβε ως όφειλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Σπάρτης και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, ο Μανώλης Αντωνάκος δήλωσε:
«Συναντήθηκα σήμερα το πρωί με τον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Βαγγέλη Βαλιώτη και στη συνέχεια με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, κ. Ντία Τζανετέα. Ως άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης όφειλα να πραγματοποιήσω αυτές τις συναντήσεις, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού παίζει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου. Με αφορμή τις συναντήσεις αυτές με τον Δήμαρχο Σπάρτης και την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, θέλω να υπογραμμίσω, ως υποψήφιος Βουλευτής του Νομού Λακωνίας αλλά και ως Λάκωνας πολίτης, ότι στηρίζω με όλες τις δυνάμεις μου τα έργα, τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της ανάπτυξης του Νομού στο σύνολό του. Για να συνεχίσουμε όμως να μπορούμε να συμβάλλουμε στην πρόοδο του Νομού, πρέπει η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο Νομό Λακωνίας να εκλέξει βουλευτή για να υπηρετεί τους θεσμούς, τη Δημοκρατία, τη Λακωνία και την Ελλάδα».

ΩΡΑΡΙΟ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΝ ΚΡΗΜΝΩ ΚΑΨΑΛΙ

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΝ ΚΡΗΜΝΩ ΚΑΨΑΛΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 - 1 
ΤΡΙΤΗ 9 - 1 
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 -20 
ΠΕΜΠΤΗ 9 - 1 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 - 20 
ΣΑΒΑΤΟ 9 - 1 
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 - 20
 
ΠΗΓΗ  http://kithiraikanea.blogspot.gr

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ.Μια ακόμη πομφόλυγα .... έσκασε....

Στο κοινωνικό δίκτυο δημοσιεύθηκε μία ανάκληση υποχρέωσης της Αντιπεριφέρειας, και μάλιστα από τον παυθέντα δημοτικό σύμβουλο και τέως αντιδήμαρχο, για ένα ποσόν 80.000 που αφορά την μελέτη επέκτασης του αεροδιαδρόμου αεροδρομίου Κυθήρων.

Σε παλαιότερες δημοσιεύσεις μας έχουμε αναφερθεί εκτεταμένα στο σχετικό θέμα και επίσης υπάρχουν σχετικές αναφορές για τις μεταβολές των πιστώσεων της αντιπεριφέρειας, καθώς και στην ιστοσελίδα της περιφέρειας. Εκεί αναφέρονται αναλυτικά οι μεταβολές των πιστώσεων.
Για να διατεθεί μία πίστωση (έστω και 1 Ευρώ) από τον Προϋπολογιμό ενός Δήμου ή Περιφέρειας πρέπει να γίνει η λεγόμενη "δέσμευση πίστωσης", δηλαδή να καταχωρηθεί η πίστωση στο Μητρώο Δεσμεύσεων. Αλλιώς το ποσό δεν θεωρείται δεσμευμένο, και ας υπάρχει στον Προϋπολογισμό.
Όταν μέσα στη διάρκεια ενός οικονομικού έτους ο Δήμος ή η Περιφέρεια δουν ότι δεν πρόκειται να διαθέσουν αυτήν την πίστωση, τότε γίνεται πράξη ανάκλησης δέσμευσης. ΔΕΝ αφαιρείται η πίστωση από τον Προϋπολογισμό.
Αλλά το ποσό δεν δεσμεύεται για το συγκεκριμένο έτος. Επειδή λοιπόν της κανονικής μελέτης προηγείται η μελέτη σκοπιμότητας (35.000€) που θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνου (η προγραμματική ανάμεσα σε Περιφέρεια-Εγχώριο θα υπογραφεί μέσα στον Οκτώβριο), το ποσό για τις κανονικές μελέτες ανακαλείται ως δέσμευση, παραμένει όμως στον Προϋπολογισμό και θα αναλωθεί όταν τελειώσει η μελέτη σκοπιμότητας.
Απλά υπενθυμίζουμε ότι είναι προγραμματισμένη από την περιφέρεια για το 2016.
Είναι λοιπόν αληθινά περίεργο το πως κάποιος που διετέλεσε επί 8 χρόνια αντιδήμαρχος αγνοεί τόσο απλά βασικά πράγματα και περισότερο αναρωτιόμαστε το πως εξασκούσε τα καθήκοντα του, μη ελέγχοντας την νόμιμη πλευρά των οικονομικών ενεργειών.
Τρομάζοντας τον κόσμο ότι το έργο κινδυνεύει να ακυρωθεί δεν πρόκειται να του αποφέρει κανένα κέρδος σαν απλός πολίτης που είναι πια. Εκτός και δεν είναι προσπάθεια εκφοβισμού αλλά ουσιαστική παντελής άγνοια του θέματος που κατέληξε όπως κατέληξε διότι ακριβώς επικρατούσε αυτή η νοοτροπία και προγραμματισμός με το τεφτεράκι και την γομολάστιχα.......
Όσο για εκείνους που έσπευσαν να συντρέξουν και να "ανησυχήσουν" καλύτερα να ηρεμήσουν διότι η υπόθεση εξελίσσεται κανονικότατα και ΝΟΜΙΜΑ πια.....
-----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινιδης
-----------------------------------

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 3/9/2015 - Περί Προβληματικών Έργων

λήρης επιβεβαίωση της Δημοτικής Αρχής και από την Περιφέρεια για τα 2 προβληματικά έργα που παραλάβαμε (κεντρικός δρόμος – μελέτες Αεροδρομίου)

Σε σημερινό Δελτίο Τύπου (03/09) του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου, γίνεται μνεία σε συγκεκριμένα έργα που αφορούν και στο νησί μας και τα οποία η νέα Δημοτική Αρχή χαρακτήρισε εξαρχής ανώριμα και προβληματικά αναφορικά με την εκτέλεσή τους. Συγκεκριμένα, αφού ο κ. Χατζηπέρος μέμφει τον πρώην Περιφερειάρχη κ. Σγουρό για σειρά ζητημάτων στα οποία δεν υπεισερχόμεθα, στη συνέχεια αναφέρει τα εξής για τα δύο αυτά έργα που μας αφορούν:

Κεντρικός δρόμος Κυθήρων: δεν είχε τις απαιτούμενες εγκρίσεις από Δασαρχείο κι Αρχαιολογία [έχει γίνει διακοπή].
Την ίδια ώρα οι Κυθήριοι ακόμα περιμένουν τα "τζάμπο" στο αεροδρόμιο του νησιού τους, όπως τους είχαν υποσχεθεί, όμως μόλις τώρα αποσαφηνίστηκε το ιδιοκτησιακό και προχωρούμε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη σκοπιμότητας.

Επί των ανωτέρω, ο Δήμος διευκρινίζει για ακόμη μία φορά ότι και τα δύο έργα, δηλαδή η βελτίωση τμήματος του κεντρικού δρόμου και η εκπόνηση των μελετών της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης στο Αεροδρόμιο, ήταν παντελώς απροετοίμαστα και ανώριμα από πλευράς διαδικασιών και αδειοδοτήσεων

Συγκεκριμένα:
1.    Για το έργο του κεντρικού δρόμου έχει εκδοθεί από το Δήμο αναλυτικό Δελτίο Τύπου στις 5 Μαρτίου 2015 που αναλύει διεξοδικά και με στοιχεία όλες τις παραμέτρους του έργου. Το έργο συμβασιοποιήθηκε και ξεκίνησε χωρίς να διαθέτει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις. Έτσι, ενώ η σύμβαση υπογράφηκε στις 20/08/2014, το έργο μέχρι σήμερα (1 χρόνο μετά) δεν έχει εκτελεστεί ούτε κατά το ήμισυ, καθώς αφενός η γραφειοκρατική του εμπλοκή είναι τεράστια με αποκλειστική ευθύνη των απελθουσών αρχών, αφετέρου ο ανάδοχος δεν έχει πληρωθεί καν τον 1ο λογαριασμό του έργου, που έχει υποβληθεί προ πολλών μηνών. Το έργο είναι της Περιφέρειας και όχι του Δήμου, όμως, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρο πιέζουμε προκειμένου να υπερκεραστούν όλα τα εμπόδια που παραλάβαμε σχετικά με τη συγκεκριμένη εργολαβία. Οι κατά καιρούς διατυπωθείσες απόψεις ότι το έργο ήταν έτοιμο για ολοκλήρωση είναι ψευδείς και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια ούτε στο ελάχιστο

2.    Την 01/09/2014 δεν υπήρχε καμία απολύτως προετοιμασία για την εκπόνηση των μελετών επέκτασης στο διάδρομο του Αεροδρομίου Κυθήρων. Το έργο αποτελούσε προεκλογικό πυροτέχνημα της πρώην Δημοτικής Αρχής και το μόνο που υπήρχε ήταν δέσμευση ενός ποσού στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας για την εκπόνηση της μελέτης σκοπιμότητας και της κανονικής μελέτης. ΟΥΔΕΜΙΑ δέσμευση υπήρχε από την Περιφέρεια για την χρηματοδότηση του κυρίως έργου, παρά μόνον για τις μελέτες αυτού

Η νέα Δημοτική Αρχή, πιστεύοντας στην προτεραιότητα και σημασία του εγχειρήματος, προέβη άμεσα σε έναρξη των σχετικών διαδικασιών για την εκπόνηση των μελετών. Εκπονήσαμε το τοπογραφικό της περιοχής επέμβασης (Οκτώβριος 2014), αναζητήσαμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014), αλληλογραφήσαμε με την Περιφέρεια ασκώντας πίεση και μετά από μια σειρά ενεργειών, το Σεπτέμβριο του 2015 λάβαμε από την Περιφέρεια την τελική έγκριση για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την εκπόνηση των μελετών ανάμεσα στην Περιφέρεια και την Εγχώριο Περιουσία. Η Προγραμματική Σύμβαση αναμένεται να εγκριθεί άμεσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο και στη συνέχεια από την Εγχώριο Περιουσία και αφορά μόνο στην εκπόνηση των μελετών, για την οποία υπάρχει σχετική δέσμευση πίστωσης. 

 Βασική αιτία καθυστέρησης όλης της διαδικασίας ήταν η εμμονή συγκεκριμένων εκπροσώπων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής να προσπαθούν να πείσουν την Περιφέρεια ότι δεν χρειάζεται καμία εμπλοκή της Εγχωρίου Περιουσίας – ούτε καν η γνώση της επί του θέματος-, παρά το γεγονός ότι εξαρχής η Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας είχε διαφορετική άποψη

Παράλληλα, το γεγονός ότι η περίοδος ανακοίνωσης του έργου (των μελετών) ήταν προεκλογική (Δημοτικές Εκλογές 2014) μπλόκαρε όλες τις διαδικασίες, ορισμένοι διαφήμισαν ψευδώς το έργο ως έτοιμο και ώριμο και καλλιέργησαν ψευδείς προσδοκίες στους Κυθηρίους ότι από φέτος (2015) το Αεροδρόμιο θα υποδέχεται Jumbo και τελικά η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική

Μέσα σε 8 μήνες ολοκληρώσαμε όλες τις διαδικασίες που έπρεπε να γίνουν, ώστε σε λίγο καιρό να μπορούμε να υπογράψουμε την Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια και να ξεκινήσει επιτέλους η εκπόνηση των μελετών για ένα έργο απαραίτητο, πολυδιαφημισμένο ως δήθεν έτοιμο, που όμως εμείς θέσαμε στη σωστή του βάση και στον σωστό δρόμο. 

Όλα τα στοιχεία και οι αποδείξεις για την ανωριμότητα των έργων αυτών είναι στο Δήμο και βρίσκονται στη διάθεση του καθενός, καθώς εν έτει 2015 και μετά από τόσα χρόνια κρίσης και μικροπολιτικού παλαιοκομματισμού που τόσο ακριβά πληρώνουμε, δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στους λίγους οπαδούς του παλαιών εποχών να διαδίδουν ψεύδη και να παραμυθιάζουν τον κόσμο παρουσιάζοντας το άσπρο μαύρο. Η αλήθεια είναι εδώ, είναι συγκεκριμένη και δεδομένη και πάντα υπερισχύει του ψεύδους και της παραπληροφόρησης. 
-----------------------------
Πηγή:  kythira.gr
-----------------------------

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.ΤΙ ΣΙΜΕΝΕΙ ΑΥΤΟ ???

Προς κ. ΧΑΤΖΗΠΕΡΟ.Ανακαλέσατε όμως στις 3 Αυγούστου την πίστωση των 80.000€, όπως και τις 170.000€ για την τρύπια πέτρα!
Η ανάκληση φέρει την υπογραφή σας!
Γιατί; 

Πηγή Μιχάλης Πρωτοψάλτης

! ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΓΟΝΕΖΟΣ

Φωτογραφία του Αντώνης- Βάσω Λαχανά.
Αν καποιος είδε η γνωρίζει κάτι για την εξαφάνιση του παππού μας Θεόδωρου Μαγονέζου παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 6944367627!!!Τον ψάχνουμε σήμερα απο το πρωι στην περιοχή του Ποταμού Πενταγιοί δίπλα στο νεκροταφείο

Πρόσκληση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων



ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ! ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ [Φωτορεπορτάζ ]


 Το ναυτικό Μουσείο στη Νεάπολη άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό. Μια προσπάθεια χρόνων του δήμου σε συνεργασία με άλλους φορείς ,έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα δίνοντας την ευκαιρία σε όλους κατοίκους και επισκέπτες να γνωρίσουν την ναυτική ταυτότητα των Βατίκων μέσα από προσωπικά αντικείμενα δωρητών που έχουν σχέση με την θάλασσα. 
 τα εγκαίνια του Ναυτικού Μουσείου Νεάπολης έγιναν στις 21 Αυγούστου 2015  απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Ευστάθις ο οποίος συγκινημένος χαρακτηριστικά είπε ότι μετά την καταστροφική πυρκαγιά που μας μαύρισε την καρδιά ,ένα στολίδι του τόπου εγκαινιάζετε σήμερα και μας δίνει μεγάλη χαρά. 
Με την παρουσία τους τίμησαν οι βουλευτές του νομού ο κύριος Αραχωβίτης, ο κύριος Δαβάκης η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Τζανετέα, ο Πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρίας "Παρνωνα", η εκρόσωπος του δήμου Ελαφονήσου κυρία Αλεβίζου οι οποίοι έκαναν ένα μικρό χαιρετισμό .
Παρόντες οι τοπικές αρχές, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ,πολλοί ακόμα επίσημοι εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.Στο παλιό δημοτικό σχολείο που πλέον φιλοξενεί το Ναυτικό μουσείο στεγάζεται και η φιλαρμονική Νεάπολης και μελλοντικά στην αίθουσα που έγιναν  τα εγκαίνια θα την διακοσμούν τα έργα ζωγραφικής ¨"Βαρβαρέσου".


  Με την ολοκλήρωση και λειτουργία του Μουσείου Ανάδειξης και Προβολής της Ναυτικής Παράδοσης στη Νεάπολη, επιτυγχάνεται: Η διατήρηση, η προβολή και η διάδοση του Ναυτικού πνεύματος και της Ναυτικής μας παράδοσης στις νέες γενιές. Η συγκέντρωση, συντήρηση, έκθεση και προβολή πάσης φύσεως αντικείμενων και κειμήλιων που σχετίζονται με την Ναυτική μας παράδοση. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ανάγκη προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και η καλλιέργεια της αγάπης των νέων για τη θάλασσα, γεγονός που εκπληρώνει και την παιδαγωγική αποστολή του Μουσείου.
            
Ευχαριστούμε τον κ.Γεωργουδή Πρόεδρο τοπικής κοινότητας Νεάπολης για την συνέντευξη που μας παραχώρησε για τις ανάγκες του <ρεπορτάζ>
Ακολουθεί σε λίγες ώρες και το video !



Το ωράριο Λειτουργίας του Ναυτικού Μουσείου έινε

Καθημερινά από Δευτέρα έως Κυριακή
10 το πρωί έως 1 το μεσημέρι
6 το απόγευμα έως 9 το βράδυ


ΛΑΚΩΝΙΑ.Γύθειο: Βρέθηκε με 267 γραμμάρια κάνναβης

kannavi
Ποσότητα κάνναβης βάρους 267,1 γραμμαρίων, τριβείο κάνναβης και ένα φυσίγγιο βρήκαν και κατέσχεσαν σε σπίτι 22χρονου αλβανού αστυνομικοί του Τμήματος Γυθείου, του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Λακωνίας.
Η σύλληψη του νεαρού έγινε χθες (2/9) το πρωί στο Γύθειο, με τον νεαρό να οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της πόλης.
ΠΗΓΗ  http://laconialive.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Χασισοφυτεία στη Σκάλα: Άφαντοι οι καλλιεργητές

fyteia kannavis
Φυτεία με 52 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Σκάλας χθες (2/9) το μεσημέρι.
Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Σκάλας πραγματοποίησαν επιχείρηση στην εν λόγω περιοχή. Κατά την εξερεύνηση εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον οποίο καλλιεργούνταν τα 38 δενδρύλλια, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, βρέθηκαν ακόμη 14 αποξηραμένα και εκριζωμένα δενδρύλλια.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τη φυτεία. 
ΠΗΓΉ  http://laconialive.gr

Το ΚΚΕ Λακωνίας ανακοινώνει το ψηφοδέλτιό του

KKE



Η τομεακή επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ διοργανώνει συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.30′ μμ στα γραφεία του κόμματος στη Σπάρτη. Στη διάρκειά της θα γίνει παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λακωνίας για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου.

Μήνυμα Ευσταθίου προς τους διαγωνισθέντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

1

Αγαπητά μου Παιδιά,

Ως πνευματικός σας πατέρας, με την παρούσα επιστολή, επικοινωνώ μαζί σας, προκειμένου να σας επαινέσω και να γίνω συμμέτοχος στη χαρά σας, προσωπική και οικογενειακή, για τη σπουδαία επιτυχία πού καταγάγατε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Αναμφίβολα, η εισαγωγή σας στη Σχολή πού επιλέξατε αποτελεί τον εύχυμο καρπό και την επιβράβευση της μακρόχρονης αγωνιστικής προσπάθειας που καταβάλατε βασισμένης στη συνεχή, συστηματική και επίπονη μελέτη. Τώρα δικαιώθηκαν οι κόποι και οι αγώνες σας και βλέπετε την απαρχή της πραγματοποίησης των ονείρων σας.

Σ΄αυτόν τον δύσκολο προπαρασκευαστικό αγώνα είχατε συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους όχι μόνο τούς ικανούς εκπαιδευτικούς σας, αλλά και τους άξιους γονείς σας. Οι ευσυνείδητοι γονείς σας, αφού συμβίωσαν την αγωνία σας και το ξενύχτι σας, σας εμψύχωσαν, όταν απογοητευθήκατε, και κάλυψαν τα έξοδα της πολυδάπανης πανθομολογουμένως προετοιμασίας σας, τώρα μπορούν να σας καμαρώνουν. Και πράγματι η επιτυχία σας αυτή δεν μπορεί παρά να είναι πηγή ευφροσύνης γι΄αυτούς, διότι αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα, προκειμένου να σας δουν να σταδιοδρομείτε στη ζωή σας ως επιστήμονες, με μόρφωση πραγματική, ήθος χρηστό και έφεση προσφοράς στη χειμαζόμενη κοινωνία μας.

Παιδιά μου, μία διαδρομή της προσωπικής σας ζωής τώρα επισφραγίζεται και μία καινούργια συνάμα ξεδιπλώνεται. Η νέα αυτή πορεία βεβαίως δε θα είναι απρόσκοπτη. Κατά τη διάρκειά της οφείλετε να παλέψετε πολυτρόπως μέσα σε πολλές αντιξοότητες, όχι μόνο για να κατακτήσετε το πολύτιμο αγαθό τής ακαδημαϊκής μόρφωσης, αλλά και για να παραμείνετε στον χώρο της ενάρετης χριστιανικής ζωής.

Γι’αυτό πατρικά σας συμβουλεύω και θερμά σας παρακαλώ μη λησμονήσετε το λόγο του Κυρίου μας «χωρίς ἐμοῦ οὐ δύνασθε ποιεῖν οὐδέν». Όλοι είναι ανάγκη να κατανοήσετε πόσο πολύτιμο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ζωή αποτελεί η αρετή πέρα από την απόκτηση διπλωμάτων και υλικών αγαθών, κοσμικών αξιωμάτων και δόξας. Η αξία του ανθρώπου δε μετριέται με το πόσα παίρνει ή έχει, αλλά με το ποιος είναι. Σήμερα πλεονάζουν οι τυχοδιώκτες και οι εκμεταλλευτές, ενώ σπανίζουν οι άνθρωποι της πνευματικής δημιουργίας και της κοινωνικής προσφοράς. Η αιτία αυτής της θλιβερής πραγματικότητας είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους με γνώμονα το πόσα θα κερδίζουν και όχι το τι θα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Έτσι, όμως, μια κοινωνία δεν μπορεί να ευημερήσει. Μεταμορφώνεται σε ζούγκλα ανθρωπόμορφων θηρίων. Για τον λόγο αυτόν ας έχετε ως κεντρικό όραμά σας να διορθώσετε τα δικά μας λάθη και να οικοδομήσετε έναν καλύτερο, πιο ανθρώπινο κόσμο.

Αφού εκφράσω τη βεβαιότητα, ότι με την πίστη στη βοήθεια του Θεού και τη δική σας θέληση, με προσπάθεια και επιμέλεια, με αυτογνωσία και προγραμματισμό, με επιμονή και υπομονή θα επιτύχετε και σε αυτό το νέο στάδιο της ζωής σας και θα αναδειχθείτε νικητές και τροπαιούχοι, ολοκαρδίως εύχομαι την εκπλήρωση, θεία συνάρσει, όλων των πόθων, των προσδοκιών και των οραματισμών σας.

Τέλος, απευθυνόμενος και στους νέους που για διάφορους λόγους δεν κατόρθωσαν να εισαχθούν σε μία Σχολή, τούς παροτρύνω να μην απελπιστούν. Έχουν τη δυνατότητα να επαναλάβουν την προσπάθειά τους την επόμενη χρονιά ή να ευδοκιμήσουν σε κλάδους της εργασίας πού δεν προϋποθέτουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

† Ο Μονεμβασίας και Σπάρτης ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

«ΚΥΘΗΡΑ, ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ» ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ THE GUARDIAN

Η έγκριτη αγγλική εφημερίδα The Guardian δημοσίευσε σήμερα 3/9 διθυραμβικό για τα Κύθηρα και εκτεταμένο εικονογραφημένο άρθρο με τίτλο «Μήπως τα Κύθηρα είναι το τέλειο ελληνικό νησί;». Υπεύθυνος, ο γνωστός ταξιδιωτικός συγγραφέας Andrew Bostock, ο οποίος φαίνεται να γύρισε όλο το νησί με την εννέα ετών κόρη του, από το Διακόφτι μέχρι τον Μυλοπόταμο, το Καλαδί, το Αβλέμονα, τη Χώρα, το Καψάλι και το Αυγό. Δημοσιεύσεις όπως αυτή, που τονίζουν την ιδιαιτερότητα και τον αμίαντο χαρακτήρα του νησιού, μας θυμίζουν ποια είναι τα πραγματικά πλεονεκτήματα των Κυθήρων που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να προβάλουμε.
πηγή 
Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων



ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 3/9/2015,Σχετικά με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Τις τελευταίες ημέρες η παραφιλολογία σχετικά με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη έχει υπερβεί κάθε έννοια λογικής και πραγματικότητας. Η μεν Δημοτική Αρχή ουδέποτε ανακοίνωσε το κλείσιμο ή την υποβάθμισή της, η δε μείζων αντιπολίτευση εκδίδει Δελτία Τύπου κατηγορώντας το Δήμο και επιχαίροντας στην ουσία για κάτι που παρουσιάζεται ως παράπτωμα της Δημοτικής Αρχής, προσπαθώντας να προσδιορίσει την πολιτική της παρουσία σε ένα νησί που εδώ και μήνες παύει να την εμπιστεύεται. Καταρχήν θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζει ο Κυθηραϊκός Λαός ποιός ακριβώς ηγείται πλέον της φυλλορροούσας παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, μετά τις πειθαρχικές τιμωρίες που έχουν επιβληθεί με αποκλειστική δική της ευθύνη. 
Στη συνέχεια είναι χρήσιμο να διευκρινιστούν ορισμένα πράγματα:
 
1. Η Δημοτική Αρχή ή ο Δήμαρχος ΟΥΔΕΠΟΤΕ απομάκρυναν τον οποιονδήποτε από την εθελοντική ομάδα διαχείρισης της Βιβλιοθήκης, ούτε ζήτησαν κάτι τέτοιο, ούτε καν το υπαινίχθηκαν. Η μεταφορά γνωμών, απόψεων και κρίσεων από τρίτους δεν συνιστά επίσημη θέση της Δημοτικής Αρχής, που από την αρχή της θητείας της περιέβαλλε με εμπιστοσύνη τους εθελοντές, ικανοποιώντας μάλιστα χρόνια αιτήματά τους για την αναβάθμιση του χώρου της Βιβλιοθήκης, που έχουν ενταχθεί στον τρέχοντα προϋπολογισμό του Δήμου και ήδη εκτελούνται (ενδεικτικά: αντικατάσταση κουφωμάτων, νέο A/C κ.λπ.).
2.
Κατά το μήνα Ιούλιο 2015 ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης και η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαρουλίδου πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στη Βιβλιοθήκη και είχαν εκτενέστατη ενημέρωση και συζήτηση με τους κ.κ. Σταθάτο και Κουτραφούρη, καταγράφοντας ορισμένα προβλήματα που τέθηκαν και θέτοντας το γενικό πλαίσιο δράσεων της Δημοτικής Αρχής, ζητώντας τη συνεργασία των εθελοντών πάνω σε αυτό. 
3.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Καλοκαιριού, ο χώρος της Βιβλιοθήκης φιλοξένησε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Φεστιβάλ Κυθήρων "Ταξίδι στα Κύθηρα", εκδηλώσεις τις οποίες έφεραν εις επιτυχές πέρας οι εθελοντές διαχειριστές της. 
4.
Ο Δήμος Κυθήρων έχει ήδη ξεκινήσει τη διερεύνηση της δυνατότητας κτιριακής επέκτασης της Βιβλιοθήκης καθώς και διαμόρφωσης του μη χρησιμοποιούμενου οικοπέδου σε πρότυπο χώρο υπαίθριων πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Σε συνεργασία με τον κ. Σταθάτο, γίνονται ήδη επαφές με αρχιτέκτονες και μηχανικούς για την πρόταση αυτή. 
5.
Ο Δήμος Κυθήρων έχει ετοιμάσει πρόγραμμα αναβάθμισης (και όχι υποβάθμισης όπως ψευδώς διαδίδεται) των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης που περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, κύκλο διαλέξεων ιστορικού και λοιπού περιεχομένου, παροχή εκπαιδευτικής στήριξης σε μαθητές με αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες καθώς και άλλες δράσεις. Μάλιστα, ήδη έγινε μια ενημερωτική συνάντηση των Διευθυντών των Σχολείων πάνω σε ορισμένα από τα ζητήματα αυτά. 
6. Ο Δήμος θέτει άμεσα υπό τη θεσμική του υπόσταση τη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης
, παρέχοντας υπάλληλό του για 2 μέρες την εβδομάδα αρχικά και εντάσσοντας τη λειτουργία της στο ΝΠΔΔ "Πνευματικό Κέντρο-Παιδικοί Σταθμοί", το ΦΕΚ ίδρυσης του οποίου προβλέπει τη λειτουργία Βιβλιοθήκης. Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η λειτουργία της και δίνεται η δυνατότητα στο Δήμο να κατευθύνει στη Βιβλιοθήκη με νόμιμο και διαφανή τρόπο, χρηματοδοτήσεις που μέχρι σήμερα δεν μπορούσε επίσημα να διαθέσει καθώς αυτή δεν αποτελούσε θεσμικό του εξάρτημα. 
7. Ο Δήμος ευχαριστεί θερμά τους Κυθηρίους της Αυστραλίας και κάθε άλλο δωρητή που είτε με χρηματικές δωρεές είτε εις είδος ενίσχυσαν και εξακολουθούν να ενισχύουν τη Βιβλιοθήκη
, συμβάλλοντας στη λειτουργία της. Μετά τη θεσμική υπαγωγή της Βιβλιοθήκης στο Δήμο, κάθε δωρεά θα μπορεί να γίνει μέσω του Δήμου με τη διαδικασία που προβλέπεται, ώστε να αποφεύγεται κάθε είδους εξωθεσμική διαχείριση
Ο Δήμος εξακολουθεί να θεωρεί ευπρόσδεκτο κάθε εθελοντή που μπορεί πράγματι να διαθέσει το χρόνο του για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης και για την εξυπηρέτηση των υπαρχόντων ή των νέων προγραμμάτων της. Σε ένα μικρό σε πληθυσμό νησί όπως τα Κύθηρα δεν μπορεί να περισσεύει κανένας, οι πάντες είναι ευπρόσδεκτοι αρκεί να μπορούν να δεσμευθούν στη διάθεση έστω και λίγου χρόνου κάθε εβδομάδα σε τακτική βάση. Προτάσεις συνεργασίας μπορούν να υποβάλλονται απευθείας στο Γραφείο Δημάρχου ή στον Υπεύθυνο της Βιβλιοθήκης κ. Γιάννη Σταθάτο. 
 
Κάθε άλλη άποψη, σκέψη ή γνώμη που διατυπώνεται δημόσια και δεν σχετίζεται με τα ανωτέρω, αποτελεί ξεκάθαρη παραπληροφόρηση, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και όταν προέρχεται από θεσμικούς παράγοντες (όπως είναι οι δημοτικές παρατάξεις) γεννά σοβαρά ερωτηματικά καθώς συμβάλει στην παραφιλολογία με μοναδικό στόχο να ενισχύσει πολιτικά όσους εγκατέλειψαν το Δήμο με σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας και οργάνωσης πριν 1 χρόνο, τα οποία μπορεί μεν να μην παραδέχονται και να επιχειρούν να διαστρεβλώσουν, ωστόσο αυτά αποδεικνύονται από στοιχεία, ντοκουμέντα, έγγραφα και αποδείξεις. 
 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
Κάθε Τρίτη και Πέμπτη 18:00-21:00
Κάθε Σάββατο 11:00-15:00
 Υπεύθυνος Λειτουργίας: Γιάννης Σταθάτος

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Στις 18 Ιουνίου 2015, στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κυθήρων έλαβε χώρα εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Φρύνης Δρίζου.
Η εκδήλωση περιελάμβανε σύντομη ομιλία από την κ. Μαίρη Καλλιγέρου για την προσφορά της αείμνηστης Φρύνης Δρίζου στην τότε παιδική βιβλιοθήκη Λειβαδίου, θεατρική παράσταση με τη συμμετοχή 30 παιδιών και αφήγηση ελληνικών λαϊκών παραμυθιών από την Αγνή Στρουμπούλη
 Λίγες μέρες αργότερα με έκπληξη διαπίστωσα πως στο δελτίο τύπου που είχε σταλεί από τον κ. Σταθάτο υπήρχε η λεζάντα της Πολιτιστικής Εταιρείας Κυθήρων, η οποία και με τον τρόπο αυτό φαινόταν ως διοργανωτής.
Δηλώνω δημοσίως πως η Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων δε συνέβαλε στο ελάχιστο στη διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής.
Τόσο στο καλλιτεχνικό όσο και στο οικονομικό μέρος συνέβαλαν εθελοντές.
Συντελεστές της παράστασης ήταν:
Σοφία Νέζη
Arlene Fox
Χλόη Καμπέρου
Sue Martin
Ελένη Πετροχείλου
Πέτρος Καραμηνάς
Ειρήνη Περγαμιάν
Δημήτρης Κουτραφούρης
Φυσικά και όλα τα παιδιά καθώς και οι γονείς αυτών.
-------------------------------
Σοφία Νέζη

ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ.καλόν είναι ο τέως Περιφερειάρχης να είναι πιο προσεκτικός στην κριτική του...

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Γιάννη Σγούρου
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων Παν. Χατζηπέρος, με αφορμή τις δηλώσεις για τον ένα χρόνο στην αντιπολίτευση του κ. Σγουρού στη μεγαλύτερη Περιφέρεια της
χώρας δήλωσε τα εξής:
Ένας από τους ρόλους της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί, στο πλαίσιο του δυνατού, αντικειμενική κι εποικοδομητική κριτική στην διοίκηση. Με τον τρόπο αυτό επιτελεί χρήσιμο έργο προς τους πολίτες. Ωστόσο, ο κ. Σγουρός από τη θέση της αντιπολίτευσης με τις πρόσφατες δηλώσεις του το μόνο έργο που «επιτελεί» είναι να προκαλεί τους πολίτες που και μνήμη και κρίση διαθέτουν.
Ειδικότερα λοιπόν σε ό,τι αφορά στα ΕΡΓΑ: του έχω επισημάνει κατ' επανάληψη στα Περιφερειακά Συμβούλια, ότι ΚΑΝΕΝΑ από τα έργα της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Νήσων, που παραλάβαμε από την διοίκησή του, δεν ήταν ώριμο. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται πολύμηνες καθυστερήσεις, διακοπή των έργων, απρόβλεπτες οικονομικές απαιτήσεις των εργολάβων (ενεργοποίηση ρητρών) κίνδυνο απένταξης από το ΕΣΠΑ, και βέβαια ατέλειωτη ταλαιπωρία των κατοίκων.
Και για να γίνω ακόμη πιο συγκεκριμένος, θ' αναφερθώ ενδεικτικά σε μερικά απ' αυτά, ΜΟΝΟΝ για την Π.Ε. Νήσων:
Κεντρικός δρόμος Κυθήρων δεν είχε τις απαιτούμενες εγκρίσεις από Δασαρχείο κι Αρχαιολογία [έχει γίνει διακοπή].
Παρόμοια ήσαν τα προβλήματα και με το τόσο σημαντικό έργο του βιολογικού καθαρισμού των Σπετσών, του δρόμου
Δρυόπης -Γαλατα, αλλά και του γηπέδου της Ύδρας, που τα εγκαίνιά του έγιναν πρόχειρα πέρσι αλλά ακόμα δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν τα παιδιά της Ύδρας γιατί δεν είναι ασφαλές. Έτσι αναγκαστήκαμε να εντάξουμε στον προϋπολογισμό 140.000 ευρώ επιπλέον προκειμένου να καταστεί ασφαλές.
Την ίδια ώρα οι Κυθήριοι ακόμα περιμένουν τα "τζάμπο" στο αεροδρόμιο του νησιού τους, όπως τους είχαν υποσχεθεί, όμως μόλις τώρα αποσαφηνίστηκε το ιδιοκτησιακό και προχωρούμε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για τη μελέτη σκοπιμότητας.
Άρα καλόν είναι ο τέως Περιφερειάρχης να είναι πιο προσεκτικός στην κριτική του γιατί εμείς δεν μπορούμε
να ξεχάσουμε τις ατέλειωτες ανθρωποώρες και τις ταλαιπωρίες που περνάμε για να ωριμάσουμε τα… προεκλογικά του έργα.

Μια Χρήσιμη Επισήμανση........

Πηγαίνοντας χτες το πρωί στο Νοσοκομείο Κυθήρων με ζευγάρι ξένων απο τους ξενώνες και στη συνέχεια μέσα στο χώρο σε διάφορα σημεία για την εξυπηρέτηση τους συνειδητοποίησα πόσο δίκιο είχε η Μπιργκίτ όταν είπε: 

"Σ' ευχαριστούμε Ελίνα χωρίς εσένα δε θα βρίσκαμε ούτε και θα ξέραμε πως να τα βγάλουμε πέρα σ' αυτό το υπέροχο αλλά χωρίς μια έστω επιγραφή στα Αγγλικά Νοσοκομείο!!!"
---------------------------------
Ελίνα Γαλανοπούλου
---------------------------------

Σ.Σ. Μια πολύ σωστή επισήμανση από την Ελίνα που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν των υπευθύνων του νοσοκομείου.

Ας μην λησμονούμε ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού εκατοντάδες ξένοι επισκέπτες βρίσκονται στο νησί και είναι απαραίτητο αυτοί οι επισκέπτες να έχουν πρόσβαση σε περίπτωση ανάγκης στο νοσοκομείο μας. 
πηγή  http://kithiraikanea.blogspot.gr

Είναι αυτό Δημοκρατία; Κατατέθηκε ήδη μυνητήρια αναφορά στο Α.Τ. Κυθήρων για τους βανδαλισμούς στο Γυμνάσιο/Λύκειο

Φωτογραφία του Stratos Charchalakis.
Η φωτό που βλέπετε είναι από την κεντρική πλατεία "Στάη" της Χώρας. Κάθε πρωί εδώ και σχεδόν 1 μήνα οι καινούργιοι προβολείς Led που πρόσφατα αγόρασε και τοποθέτησε ο Δήμος, στο πλαίσιο του ευπρεπισμού της πλατείας, βρίσκονται σχεδόν αναποδογυρισμένοι με ξεσφιγμένες τις βίδες τους. Εγώ κάθε απόγευμα που φεύγω από το Δημαρχείο (περίπου στις 4-5) σφίγγω μερικούς και τους τοποθετώ σωστά. Την άλλη μέρα το πρωί πάλι τα ίδια. Και ερωτώ: είναι αυτό Δημοκρατία; Υπερασπιζόμαστε άραγε το "δικαίωμα" κάποιων ανεξαρτήτως ηλικίας ή καταγωγής, να σπάνε, να καταστρέφουν, να διαλύουν, να μπαχαλοποιούν το Γυμνάσιο, να ανοίγουν τους πυροσβεστηρες, να γράφουν βωμολοχίες στους τοίχους και τελικά να κάνουν ό,τι θέλουν;; Η απάντηση είναι προφανέστατα ΟΧΙ. Τέτοιο δικαίωμα ΔΕΝ υπάρχει στις Δημοκρατίες, στο Πολίτευμά μας υπάρχουν όρια και κανόνες, κυρίως στη δημόσια συμπεριφορά, που αν εμείς δεν διαφυλάξουμε θα γίνουμε ζούγκλα. Δεν ανεβάζω φωτογραφίες από τα δημοτικά WC γιατί τότε θα εκνευρίσω πολλούς. Και εκεί οι καταστροφές είναι μεγάλες.
Ξεκαθαρίζω λοιπόν μία και καλή:
1. Τοποθετούνται ΑΜΕΣΑ κάμερες στο Γυμνάσιο/Λύκειο σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και τους Διευθυντές και όπως ακριβώς προβλέπεται στη Νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων και προστασίας της δημόσιας περιουσίας.
2. Κατατέθηκε ήδη μυνητήρια αναφορά στο Α.Τ. Κυθήρων για τους βανδαλισμούς. Από την προκαταρκτική εξέταση θα προκύψουν στοιχεία και όσοι αποδεδειγμένα συμμετείχαν στους βανδαλισμούς, αφενός θα υποστούν τις συνέπειες του Νόμου, αφετέρου θα χρεωθούν με τις δαπάνες των επισκευών.

Δεν μπορούμε άλλοι να φτιάχνουμε και άλλοι να καταστρέφουν. Λυπάμαι πολύ, αλλά τέτοιο "δικαίωμα" ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ γινεται ανεκτό. Τέλος.
Πηγή 
Stratos Charchalakis

Η Σαξοφωνική Ορχήστρα του Δήμου Μονεμβασίας,απόψε στον Ποταμό

Η Φιλαρμονική Ποταμού σας καλεί στην συναυλία της Σαξοφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Μονεμβασίας, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Καλογεράκου, στην πλατεία του Ποταμού, σήμερα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 20:30. Η συναυλία είναι χωρίς εισιτήριο. Ας μαζευτούμε να τους απολαύσουμε, ανταποδίδοντας έτσι και την τιμή που μας κάνουν.