Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Γέφυρα Ευρώτα - Σκάλας, Λεύκτρο Σπάρτη και Πυρόπληκτα Βάτικα στο Περιφερειακό Συμβούλιο! “ Σημαντικά θέματα λακωνικού ενδιαφέροντος εισηγούνται οι αντιπεριφερειάρχες ”

Η 15η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με 17 θέματα ημερήσιας διάταξης. Την πρόσκληση απευθύνει ο πρόεδρος κ Χ Σκούορς ενω τα θέματα Λακωνικού ενδιαφέροντος εισηγούνται η κ Τζανετέα, ο κ Στρατηγάκος και η κ Νικολάκου.
Τα θέματα της Η.Δ. είναι τα εξής:
1. Η αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% στις Ζωοτροφές  και στις δαπάνες Δακοκτονίας έτους 2015 οδηγούν την κτηνοτροφία στην καταστροφή και τη δακοκτονία των ελαιοπαραγωγικών περιοχών σε αδυναμία οικονομικής ανταπόκρισης βάζοντάς τες σε κίνδυνο αποτυχίας του Προγράμματος. (εξ αναβολής)
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Στρατηγάκος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Απόστολος Παπαφωτίου
2.Έγκριση τροποποίησης σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα για την Υλοποίηση της Πρότασης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας «ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 85 ΧΑΝΙΑ ΚΡΟΚΕΩΝ - ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ». (εξ αναβολής)
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.
3. Έγκριση τροποποίησης σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα για την Υλοποίηση της Πρότασης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας «ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ – ΛΕΥΚΤΡΟ – ΣΠΑΡΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ». (εξ αναβολής)
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.
4. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου ο «ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ» Δολιανών, για την υλοποίηση του Έργου: Κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στην ΤΚ Δολιανών, Δ. Βόρειας Κυνουρίας. (εξ αναβολής)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.  Ευάγγελος Γιαννακούρας
5. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Προοδευτικού Συλλόγου Νεστάνης και του Αθλητικού Ομίλου Νεστάνης, γα την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση εγκαταστάσεων γηπέδου ΤΚ Νεστάνης Δ. Τρίπολης». (εξ αναβολής)
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας
6. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, γα την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση εγκαταστάσεων και τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο Άστρους Δήμου Βόρειας Κυνουρίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας
7. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΑΝΒΟΠΕ ΑΕ για την υλοποίηση της Υπηρεσίας: «Διοικητική-Τεχνική Υποστήριξη Κτηνοτρόφων Δημοτικών Ενοτήτων Κοντοβάζαινας, Τροπαίων, Ηραίας» στη Π.Ε. Αρκαδίας. (εξ αναβολής)
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ηλίας Στρατηγάκος.

Έγκριση Μελέτης Σκοπιμότητας στην 28η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΟΜΟΦΩΝΑ εγκρίθηκε πριν από λίγο από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας για την έναρξη της μελέτης σκοπιμότητας της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης-απογείωσης στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων "Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης"... 
 
 
Το ΠΡΩΤΟ ουσιαστικό και απτό βήμα για ένα μεγάλο έργο ξεκίνησε... έργο δύσκολο από τη φύση του, με πολλές εμπλεκόμενες υπηρεσίες, τεχνικά απαιτητικό που παίρνει τη σειρά του... 

Ευχαριστώ τον Αντιπεριφερειαρχη για την ενημέρωση
----------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
----------------------------------

Προσκόμιση τυχόν επιπρόσθετων δικαιολογητικών προγράμματος Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2015.




Αγιασμός Νηπιαγωγείου Ποταμού Κυθήρων

Αγιασμός Νηπιαγωγείου Ποταμού Κυθήρων

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο σχολείο μας, θα γίνει αύριο Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 .

Για τη μεταφορά των παιδιών δεν έχουμε καμιά ενημέρωση. Επομένως τα παιδιά του σχολείου θα πρέπει να μεταφέρονται με ευθύνη των γονέων μέχρι νεωτέρας.
                                                               
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗ-ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΒΑΤΙΚΩΝ - Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

Η βιομηχανική ιστορία του τόπου από την αρχαιότητα ως το χθες.
Σε πολλούς είναι γνωστά τα μεταλλεία του Αγίου Ελισαίου και κυρίως συνδέονται με την μεταλλευτική δραστηριότητα της Γερμανικής εταιρείας GROMMAN, μέχρι και τις παραμονές του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι πως η εξόρυξη του σιδήρου στα Βάτικα χάνεται στα βάθη της Ιστορίας.
Ο ορεινός όγκος μεταξύ Αγίων Αναργύρων – Κουλεντιανού πύργου και Βιγκλαφίων, γνωστός ως Όρος (ενταγμένος στο Δίκτυο Natura και προστατευόμενος από το ΣΧΟΑΠ ως ιδιαίτερος ορεινός όγκος), είναι πλούσιος στο ορυκτό αιματίτης το οποίο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο.
Αυτό ήταν γνωστό από τους αρχαίους χρόνους όταν η περιοχή βρισκόταν στην επικυριαρχία της Σπάρτης, η οποία από τα μεταλλεία των Βατίκων έπαιρνε σίδηρο ενώ από την περιοχή της Μονεμβασιάς χαλκό.

ΒΑΤΙΚΑ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο Αντιδήμαρχος κ. Κουτσονικολής Χαράλαμπος επισημαίνει με έγγραφο του τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης στη Δ.Ε. Βοιών λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς και καλεί τον Υπουργό να προχωρήσει σε άμεση κήρυξη-οριοθέτηση των περιοχών της Δ.Ε. Βοιών ως πυρόπληκτων.

Νεάπολη: Οι πρώτες προτάσεις για τα αντιπλημμυρικά

αρελήφθη η πρώτη φάση του ερευνητικού έργου «Σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης γεω-περιβαλλοντικών επιπτώσεων και άμεσων επεμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές του δήμου», στο πλαίσιο της συναφθείσας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Μονεμβασίας και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα ο κίνδυνος πλημμυρικών και κατολισθητικών φαινομένων που δημιούργησε η πρόσφατη πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης.
Πρόκειται για τη μελέτη κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων επείγοντος χαρακτήρα στις πληγείσες περιοχές. Τα πρώτα έργα αφορούν συγκεκριμένα στον καθαρισμό και την αποψίλωση υλικών και θραυσμάτων βλάστησης από παραρεμάτιες περιοχές, τον καθαρισμό πλακοσκεπών αγωγών και αγωγών κυκλικής διατομής, καθώς και τον καθαρισμό – συντήρηση και διάνοιξη υδρορεμάτων.
Ο δήμος Μονεμβασίας, με δικούς του πόρους, έχει ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για την υλοποίηση των προτάσεων της ειδικής επιστημονικής ομάδας.

πηγή  http://laconialive.gr

Έλλειψη ομοσπονδιακού θηροφύλακα στην περιοχή των Μολάων…

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων ανακοινώνει στα μέλη του , που  καθημερινά επισκέπτονται το γραφείο μας για να εκδώσουν την άδεια τους και εκφράζουν τα παράπονά τους για την έλλειψη του ομοσπονδιακού θηροφύλακα στην περιοχή ευθύνης του Συλλόγου μας, τα εξής :

 Αποκλειστικά υπεύθυνη για την καθυστέρηση του διορισμού νέου ομοσπονδιακού θηροφύλακα, μετά την συνταξιοδότηση του προηγούμενου, είναι η  Γ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, η οποία από τον Ιούλιο έχει δημοσιεύσει προκήρυξη για 3  ομοσπονδιακούς θηροφύλακες στη Λακωνία, αλλά ακόμη περιμένουμε!!! Έχουν δίκιο οι συνάδελφοι κυνηγοί που διαμαρτύρονται διότι πληρώνουν 50,10 ευρώ προς την Κ.Σ.Ε. και την Γ΄ΚΟΠ , για να υπάρχει θηροφύλαξη.

  Ο μοναδικός ομοσπονδιακός θηροφύλακας που υπάρχει στο Νομό μας , κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να καλύψει εδαφικά 4 Συλλόγους και όπως όλοι καταλαβαίνουν είναι αδύνατον.

  Εμείς ως Δ.Σ. προχωρήσαμε σε πρόσληψη ενός θηροφύλακα για να καλύψουμε τις ανάγκες μας και εκφράζουμε δημόσια την έντονη δυσαρέσκεια μας για αυτήν την κατάσταση εν μέσο  της κυνηγετικής περιόδου, διότι είμαστε ο μόνος Νομός στην Πελοπόννησο που έχουμε έναν και μοναδικό ομοσπονδιακό θηροφύλακα, την ώρα που οι υπόλοιποι Νομοί έχουν από 4 έως και 8 θηροφύλακες της Ομοσπονδίας.

  Αναρωτιόμαστε λοιπόν μήπως κάνουμε λάθος οι Σύλλογοι που αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε ενωμένους κοντά μας τους κυνηγούς και να μην πάνε σε παρασυλλόγους την ώρα που κάποιοι αδιαφορούν προκλητικά για την περιοχή μας;

Αν τις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει λύση στο συγκεκριμένο θέμα ο Σύλλογος μας θα πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση για να πάρει αποφάσεις επ αυτού.

                             -Ο-                                                                    -Ο-

                      ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΜΕΜΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                        ΓΡΕΒΕΝΙΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

πηγή  .report24.gr/

Απάντηση Δημάρχου στο δημοσίευμα του κ. Μ.Πρωτοψάλτη "Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ κ. ΣΤΡΑΤΟΥ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ."

Ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Σ. Χαρχαλάκης απήντησε ως εξής στο δημοσίευμα του κ. Μ.Πρωτοψάλτη "Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ κ. ΣΤΡΑΤΟΥ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ."  :

"Είναι μεγάλο προσόν να μπορείς να αντέξεις και να παραδεχθείς την αλήθεια. Κάποιο το έχουν, κάποιοι άλλοι όχι. Κάποιοι συνηθίζουν την πρόοδο και την τάξη, κάποιοι επιμένουν στο μπάχαλο και την ασυδοσία. Εξηγούμαι:

1. Δημοτικό Κτήριο Ποταμού. ΝΑΙ, έφερα τους υπαλλήλους στη Χώρα γιατί έτσι πρέπει να δουλεύει ο Δήμος. Το κτήριο θα επισκευαστεί και θα γίνει πολιτιστικό κέντρο. Η μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη.

2. Θέατρο Ποταμού. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται παραστάσεις και να συγκεντρώνεται κόσμος σε έναν χώρο που ΔΕΝ είναι θέατρο αλλά οικοδομή. Χωρίς άδεια λειτουργίας, χωρίς πυρόσβεση, χωρίς οδεύσεις ασφαλείας, χωρίς καμία προδιαγραφη. Αλήθεια, πέρα από τη νομιμοποιηση του κτίσματος με το Νόμο των αυθαιρέτων, επί 8 χρόνια ΤΙ άλλο έγινε εκεί; Γιατί επί 8 χρόνια δεν λύθηκαν τα προβλήματα αυτά για να μπορεί το Θέατρο να λειτουργήσει;;

3. Αναψυκτήριο Διακοφτίου και Λιμάνια: ΓΙΑΤΙ επί 8 χρόνια δεν νομιμοποιήθηκαν;; Γιατί το κτήριο δεν έχει άδεια οικοδομής;; ΠΩΣ θα βγάλει άδεια καταστήματος όποιος το νοικιάσει, τη στιγμή που το κτήριο είναι παράνομο;; Αυτά τα χάλια παραλάβαμε και αυτά προσπαθούμε να διορθώσουμε. Λιμάνια χωρίς άδειες, χωρίς κηρυγμένη χερσαία ζώνη λιμένα, χωρίς νόμιμα κτήρια. Ακόμα και ο κ. Πρωτοψάλτης να ήταν Δήμαρχος, το κτήριο ΔΕΝ θα μπορούσε να το νοικιάσει γιατί δεν έχει άδεια οικοδομής. Όλα τα υπόλοιπα είναι αναληθή.

4. Παραλίες: κάποιοι είχαν πει και μάλιστα με περισσή χαρά ότι φέτος δεν θα υπάρχουν οργανωμένες παραλίες στο νησί. ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ και μάλιστα οικτρά. ΚΑΙ οργάνωση υπάρχει, ΚΑΙ οι δρόμοι επισκευάστηκαν, ΚΑΙ όλες οι υπηρεσίες παρέχονται και μάλιστα με τρόπο πολύ καλλίτερο από πριν (πλέον υπάρχει πυρόσβεση). Το μοναδικό φαινόμενο των 15€ ανά ομπρέλα έχει ονοματεπώνυμο και φυσικά έχουν ήδη γίνει αναφορές από τουρίστες τις οποίες διαβιβάσαμε αρμοδίως. Κάποιοι επέμεναν να παραβιάζουν συστηματικά τις συμβάσεις τους. Αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί γιατί στρέφεται κατά των σωστών επαγγελματιών που τις τηρούν. 

Ο κ. Πρωτοψάλτης αρνήθηκε συστηματικά να αποδοθούν οι παραλίες στην Εγχώριο Περιουσία, έλεγε ότι είναι παράνομο. ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ και εδώ. Η Εγχώριος υπέγραψε συμβάσεις τριετίας με τους ιδιώτες, τη στιγμή που σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα η μισθωση είναι μονοετής. Σε ό,τι αφορά την παραλία της Λαγκάδας ας μπει στον κόπο να διαβάσει το ΔΤ του Δήμου και να μην διαδίδει ψεύδη. Και θα θυμίσω ότι ο κ. Παναγιώτης Σοφίος που την είχε μισθώσει αναγκάστηκε να καταβάλει 12.000€ πρόστιμο στην Πολεοδομία επειδή κάποιοι άρχοντες του είχαν πει ότι "άδειες στο Τσιρίγο δεν χρειάζονται".

5. Το Δημοτικό Βυτίο κάναμε πολύ σωστά και το διακόψαμε. Αυτό αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος. Ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τον επιχειρηματία, ούτε να εισπράττει λεφτά με μπακαλοτέφτερα.

6. Αρδευτική γεώτρηση Λιβαδίου: η γεώτρηση ήταν παράνομη, χωρίς άδεια λειτουργίας και έγιναν καταγγελίες. Έκλεισε, ξεκίνησε η διαδικασία νομιμοποίησης και ήδη λειτουργεί. Εκκρεμμεί η συζήτηση για την παροχή αρδευτικών υδρομετρητών. Άρα ΚΑΙ εδώ κάνει λάθος ο κ. Πρωτοψάλτης.

7. Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ας σταματήσει επιτέλους η σπεκουλα, το ψεύδος και κυρίως η πολιτική εκμετάλλευση μιας ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΟΥΣ αποχώρησης. Η Βιβλιοθήκη ΔΕΝ έκλεισε, λειτουργεί κανονικά.

8. Και φτάνουμε στα Καταστήματα. Όταν έχεις σωρεία καταγγελιών, όταν έχεις καταστήματα που λειτουργούν χωρίς άδεια την ίδια στιγμή που άλλα καταστήματα λειτουργούν νόμιμα (είναι άρα γε ηλίθιοι εκείνοι που βγάζουν άδεια;;), όταν καλείς τους ιδιοκτήτες 3 φορές στο γραφείο σου και τους παρακαλείς να συμμορφωθούν και εκείνοι κωφεύουν, τότε εφαρμόζεται ο Νόμος. ΤΕΛΟΣ. 

Εκείνοι που το παίζουν δήθεν προστάτες των καταστημάτων θα όφειλαν να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να είναι νόμιμοι, ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα με αναφορές, καταγγελίες και ζητήματα κακής γειτονίας. Δεν το έκαναν.

Ο κ. Πρωτοψάλτης επί 8 χρόνια είχε συνηθίσει να μιλάει χωρίς αντίλογο. Χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, χωρίς αλήθειες και ντοκουμέντα. Στις 26 Αυγούστου δημοσιοποίησα μερικά μόνο από τα προβλήματα που παραλάβαμε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Δημοσιοποίησα επίσης τί ακριβώς κάνουμε επί 1 χρόνο για να τα επιλύσουμε, να τα επιλύσουμε ΜΟΝΙΜΑ και ΣΩΣΤΑ και όχι να τα κουκουλώσουμε. 

Το 2007 που αναφέρει ο κ. Πρωτοψάλτης 
ΔΕΝ συγκρίνεται με το 2015. 
Τότε ΔΕΝ υπήρχε Διαύγεια, 
ΔΕΝ υπήρχε Μητρώο Συμβάσεων, 
ΔΕΝ υπήρχε προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, 
ΔΕΝ υπήρχε η γραφειοκρατία και τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και αυτό ο κ. Πρωτοψάλτης το γνωρίζει. 
Τότε παρέλαβε υπογεγραμμένες συμβάσεις έργων από τους προκατόχους του και φυσικά τα εκτέλεσε, τότε μπορούσε να κάνει έργα χωρίς τη σημερινή γραφειοκρατία και τους συνεχείς ελέγχους που έχουμε εμείς, ως συνέπεια και της κακής δημόσιας εικόνας του Δήμου η οποία είναι γνωστή στην κεντρική διοίκηση. 

Εμείς μέσα σε 12 μήνες όχι μόνο αυξάνουμε τα καλά που παραλάβαμε (το έργο του ΧΥΤΑ το κάναμε 7,6 εκατομμύρια από 5,4), όχι μόνο κάνουμε συνεχείς δημοπρασίες μεγάλων έργων, όχι μόνο καταφέραμε να μας εγκριθούν έργα 5 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια, όχι μόνο βάζουμε τάξη στο χάος που μας παρέδωσαν, αλλά κυρίως 
  • ΔΕΝ εφαρμόζουμε προσωπικές πρακτικές και προσωπικές ιδεοληψίες. 
  • ΔΕΝ αναθέτουμε έργα στα αδέρφια μας. 
  • ΔΕΝ φωτογραφιζόμαστε στον πεσμένο δρόμο της Πλ. Άμμου. 
  • ΔΕΝ αναθέτουμε τα έργα χωρίς δημόσια πρόσκληση (μοναδική πρωτοτυπία του Δήμου Κυθήρων μέχρι το 2014). 
  • ΔΕΝ ανεχόμαστε τη συγκάλυψη των αυθαιρεσιών, γιατί η νέα γενιά στην οποία πιστεύουμε 
  • ΔΕΝ μπορεί να ζήσει πάνω στα σαθρά πόδια της ανομίας, της αυθαιρεσίας και του μπάχαλου. Αυτό ενοχλεί αρκετούς. 
Και επειδή δεν μπορούν να μας αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα (αλήθει ΤΙ επιχείρημα μπορεί να υπάρξει για το γεγονός ότι επί 8 χρόνια δεν νομιμοποιήθηκαν τα λιμάνια, δεν έγιναν οι μελέτες για το Θέατρο, δεν έγιναν οι μελέτες για το Σπήλαιο κλπ;;;) μας χαρακτηρίζουν συκοφάντες και ψεύτες. 

Είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν καθώς θέλει καιρό για να συνηθίσει κάποιος να ακούει την αλήθεια και να ακολουθεί τα νόμιμα. Ο λαός τους έκρινε πριν 1μιση χρόνο και εξακολουθεί να τους κρίνει.
--------------------------------------
Στράτος Χαρχαλάκης
--------------------------------------"

Ευχές και συμβουλές για μια καλή σχολική χρονιά

Στους μαθητές και τις μαθήτριες απευθύνει πατρικό λόγο ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων τους:
Ἀγαπητά μου παιδιά,
Μέ πολλή ἀγάπη προσφέρω καί στούς καθηγητές σας καί σέ σᾶς τίς ὁλόθερμες εὐχές μου γιά τή νέα ἐκπαιδευτική περίοδο και παρακαλῶ τόν Κύριό μας νά σᾶς χαρίζει ὑγεία, δύναμη σωματική καί ψυχική καί τό θεῖο φωτισμό Tου, μέ τόν ὁποῖο καί οἱ εὐγενεῖς σκοποί πού θέτουμε εὔκολα ἐπιτυγχάνονται καί τά ποικίλα προβλήματα πού ἐμφανίζονται μπροστά μας ἀποτελεσματικά ἀντιμετωπίζονται.
Εὔχομαι ὁλόψυχα οἱ μέν φίλεργοι καί καταρτισμένοι ἐκπαιδευτικοί σας νά σᾶς μεταδώσουν ὅσα ἐπιβάλλει τό ἱερό καθῆκον τους καί τούς ἔχει διδάξει ἡ παιδαγωγική ἐπιστήμη, ἐσεῖς δέ νά ἀξιοποιήσετε τά γνωστικά καί ἐν γένει πνευματικά ἐφόδια πού θά σᾶς ὠφελήσουν καί θά ἐξασφαλίσουν τήν ἐπιτυχία στή ζωή σας, τήν ἀληθινή χαρά καί τή γνήσια εὐτυχία.
Γιά τήν ἐκπλήρωση τῶν εὐλογημένων ὀνείρων σας θά σᾶς παρακαλέσω νά ἀκούσετε καί νά καταχωρίσετε στό βιβλίο τῆς ψυχῆς σας ὁρισμένες πατρικές συμβουλές πού πηγάζουν ἀπό τήν καρδιά μου καί τήν πεῖρα τῆς ζωῆς.
Καταρχάς, ὅ,τι καλό καί ἐποικοδομητικό λέμε, σκεπτόμαστε ἤ πράττουμε αὐτό εἶναι δῶρο τοῦ εὐεργέτη Θεοῦ καί ἀναμφισβήτητη ἀπόδειξη ὅτι ἔχουμε μέσα στήν ψυχή μας τό Ἅγιο Πνεῦμα. Ἀντίθετα, ὅ,τι ἐπιζήμιο κάνουμε, συλλογιζόμαστε ἤ λέμε αὐτό εἶναι ἔργο δικό μας καί καταμαρτυρεῖ τόν ἐξοστρακισμό τοῦ Θεοῦ ἀπό τή ζωή μας. Ὁ σοφός λαός μας, ὅταν βλέπει ἕναν ἀλλοπρόσαλλο, ἄτακτο καί ἐπικίνδυνο ἄνθρωπο, λέει: «αὐτός δέν ἔχει τό Θεό του». Πάντοτε, λοιπόν, νά ἔχετε πλησίον σας τόν Κύριό μας, γιά νά εἶναι καλοτάξιδη ἡ ζωή σας καί δημιουργική ἡ παρουσία σας μέσα στήν κοινωνία.
Ἔπειτα, εἶναι ἐπιτακτική ἀνάγκη νά εἶσθε ἐργατικοί. Στίς ἐκκλησιαστικές ἀκολουθίες διαβάζουμε ὅτι «τά γάρ καλά ἔργα κόπῳ κτῶνται καί πόνῳ κατορθοῦνται». Τίποτα σπουδαῖο δέ θά ἐπιτύχετε, ἄν εἶσθε θιασῶτες τῆς ἐλάχιστης προσπάθειας. Ἄν παρασυρθεῖτε ἀπό αὐτούς πού ἐπίμονα φωνάζουν «λίγη δουλειά πολλά λεφτά, λίγη μελέτη μεγάλο βαθμό, ἀκόμη καί μέ ἀντιγραφή ἤ ἄλλους ἀθέμιτους τρόπους», θά μείνετε γιά πάντα στήν ἀφάνεια καί δέ θά διακριθεῖτε. Ἄν πάλι ἡ συγκυρία, ἡ πονηρία ἤ οἱ κάθε λογῆς διαπλοκές ἐπιτρέψουν νά ἀναρριχηθεῖτε σέ κοινωνικές θέσεις πού ἀπαιτοῦν μορφωτικά ἐφόδια τά ὁποῖα δέ διαθέτετε, τότε θά ἀποτύχετε παταγωδῶς, ἐνδεχομένως θά βλάψετε καί ἄλλους ἀνθρώπους καί ἀναπόφευκτα θά βιώσετε τήν αὐτογελοιοποίηση καί τήν κοινωνική περιφρόνηση. Ἡ εὐκολία εἶναι παγίδα πού φέρνει τόν ψυχικό καί σωματικό μαρασμό, ἀκόμη καί τό θάνατο.
Παιδιά μου, θά ὠφεληθεῖτε πολύ, ἄν ἔγκαιρα κατανοήσετε ὅτι ἐπιτυχία σημαίνει νά ἀγωνίζεσαι μέ τίς δυσκολίες τῆς ζωῆς καί νά μεταδίδεις στήν κοινωνία τόσο τό μορφωτικό σου κεφάλαιο, πού εἶναι πολύτιμο, ὅσο καί τό περιεχόμενο τῆς καρδιᾶς σου, πού εἶναι πολυτιμότερο καί πρέπει νά διακρίνεται ἀπό τήν ἀγάπη, τήν καλοσύνη, τήν εὐγένεια, τήν ἐντιμότητα, τήν εἰλικρίνεια, τή συνεργατικότητα, μέ μία λέξη τήν Ἀρετή, πού ἐπίσης ἀποκτιέται μέ ἀγῶνα. Ἐπιτυχία εἶναι νά προβάλλεις δυναμικά τήν παρουσία σου, νά ἐμπνέεις τούς γύρω σου καί νά χαράζεις ἀνεξίτηλα τά ἴχνη τῆς ἐποικοδομητικῆς διαβάσεώς σου. Ἡ ἐπιτυχία δέ μετριέται οὔτε μέ τά χρήματα, οὔτε μέ τίς κραυγές τοῦ ὄχλου, οὔτε μέ τή δημοσιότητα. Μετριέται μέ τήν πραγματική προσφορά καί κατακτιέται μέ σκληρή, ἔντιμη καί συστηματική ἐργασία, ἡ ὁποία τότε ἑλκύει καί ἀμέριστη τή βοήθεια τοῦ Θεοῦ.
Μέ αὐτές τίς σκέψεις καί ἐκφράζοντας τή βεβαιότητα ὅτι θά ἀγωνισθεῖτε τόν καλό ἀγῶνα τῆς γνώσης καί τῆς ἀρετῆς εὐλογῶ τήν ἀρχή τῆς νέας σχολικῆς χρονιᾶς, γιά τήν ὁποία ἐλπίζω νά εἶναι καλύτερη ἀπό κάθε προηγούμενη”. 
πηγή  http://laconialive.gr

Διανομή ροδάκινων από το Δήμο Μονεμβασίας, στα πλαίσια του Προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης

Ροδάκινα πρόκειται να διανείμει ο Δήμος Μονεμβασίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Ανθρωπιστικής Κρίσης μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, στους κατόχους της κάρτας σίτισης, τη Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου .

Η διανομή στους δικαιούχους  θα γίνει, ως εξής:

Μολάοι,  Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 9.00 π.μ. – 14.00 μ.μ. στο χώρο της Μαθητικής Εστίας Μολάων (κατηφορική είσοδος υπογείου  από οδός Καλλιφατίδη)

            Νεάπολη,  Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, ώρα 09.00 π.μ. – 14.00 μ.μ. στο χώρο του ιδρύματος περιθάλψεως ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ «Ο Άγιος Αθανάσιος»  

 Οι δικαιούχοι για την παραλαβή θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίζουν  τα ακόλουθα έγγραφα:

  • Κάρτα σίτισης

  • Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας

  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

πηγή  .report24.gr

Αναβολή Αγιασμού Νηπιαγωγείου Λιβαδίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο Λιβαδίου δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα 10 Σεπτεμβρίου λόγω ελλείψεως εκπαιδευτικών.
Ο Αγιασμός θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 11:00’ πμ

ΜΥΝΗΜΑ ΦΕΒΡΩΝΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗς 20ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Σπάρτη, 10-9-2015
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

οδηγούμαστε  μέσα σε λίγους μήνες για  τρίτη φορά σε εκλογική αναμέτρηση. Οι Εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου, το δημοψήφισμα και η αιφνιδιαστική, μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου, παραίτηση της Κυβέρνησης, παρήγαγαν αρνητικά αποτελέσματα που ούτε ο τόπος χρειαζόταν ούτε  το λαό  εξυπηρετούν.

 
Μέσα σε οκτώ, μόλις μήνες, εξανεμίστηκαν  θυσίες πολλών ετών. Η οικονομία συνολικά χειροτέρευσε, το μεταναστευτικό επιδεινώθηκε δραματικά, οι εκσυγχρονιστικές πολιτικές εγκαταλείφθηκαν και φυσικά η ελπίδα με τα αδίστακτα ψέματα και τις αβάσιμες υποσχέσεις ποτέ δεν ήρθε. Αντί για την 13η σύνταξη, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη σεισάχθεια των δανείων, την αύξηση του κατώτατου μισθού και του αφορολόγητου εισοδήματος,  το σκίσιμο των μνημονίων, το «κούρεμα» του χρέους και τις διαβεβαιώσεις ότι οι ευρωπαίοι θα χορεύουν στους ρυθμούς του κου Τσίπρα, ήρθε το 3ο και επαχθέστερο μνημόνιο, το κλείσιμο των τραπεζών, η άγρια φορολογική επιδρομή στα αγροτικά εισοδήματα, η επιβάρυνση στο κόστος παραγωγής και διαβίωσης και η επιστροφή στην ύφεση, με νέα επιδείνωση της ανεργίας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες. Σε λίγους μήνες γυρίσαμε χρόνια πίσω, δυστυχώς με λιγότερες αντοχές και αποθέματα.
Όλοι ξέρουμε ότι δεν έχουμε άλλο περιθώριο για πειράματα και χαμένο χρόνο.
Χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα, ξεκάθαρο σχέδιο και σταθερό προσανατολισμό.
Χρειαζόμαστε ανάπτυξη, λιγότερους φόρους, λιγότερες δημόσιες δαπάνες, στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων, έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.
Χρειαζόμαστε κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία. 

Την παράταξη που εκφράζει τις πατριωτικές δυνάμεις της δημιουργίας, της νοικοκυροσύνης και της προόδου. Την παράταξη των διαχρονικά μεγάλων εθνικών επιλογών.
Ο πρόεδρος μας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και οι συνυποψήφιοί μου στο ψηφοδέλτιο της Λακωνίας σας καλούμε να μας τιμήσετε με την εμπιστοσύνη σας.
Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης Αγροτικού Συνεταιρισμού Ποταμού


14o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 3 Οκτωβρίου 2015, Κυθηραϊκός Σύνδεσμος

Νίκος Λουράντος: «Χαιρετίσματα από τα Κύθηρα. Φωτογραφικές ταχυδρομικές κάρτες μεταξύ μονίμων και απόδημων Κυθηρίων»
Η χρήση της ταχυδρομικής κάρτας ως μέσο επικοινωνίας είναι αποτέλεσμα της ύστερης βιομηχανικής περιόδου, περί τα μέσα του 19ου αι. Αρχικά υπήρξε ένα απλό τυπωμένο κομμάτι χαρτί γρήγορα όμως η τεχνολογία επέτρεψε τη δημιουργία της φωτογραφικής ταχυδρομικής κάρτας. Η χρήση της από τους Κυθηρίους ως μέσο επαφής με τους απόδημούς τους, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, κάλυψε την πλήρωση όχι μόνον των κοινωνικών υποχρεώσεων που παλαιότερα θεωρούνταν σημαντικές, όπως ονομαστικές εορτές ή επετείους, αλλά γενικότερα της επαφής δίνοντας μας σημαντικά πρωτογενή και δευτερογενή ιστορικά αλλά και κοινωνιολογικά στοιχεία.

Πηγή 
Kythera Library

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου - 9/9/2015 Με προβλήματα ξεκινά και η φετινή σχολική χρονιά για τους μαθητές των Κυθήρων

Με προβλήματα ξεκινά και η φετινή σχολική χρονιά για τους μαθητές των Κυθήρων. Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος προετοίμασε, επισκεύασε και καθάρισε από νωρίς όλα τα σχολικά κτήρια επιλύοντας μάλιστα έγκαιρα και προβλήματα ετών όπως τη συγκέντρωση υδάτων στον αύλιο χώρο του Δ.Σ. Καρβουνάδων, το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών δεν έχει επιλυθεί στο σύνολό του καθώς περίπου τα μισά δρομολόγια δεν έχουν ανάδοχο, παρά το γεγονός ότι φέτος η Περιφέρεια κινήθηκε γρηγορότερα σε σχέση με άλλες χρονιές. Παράλληλα τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές είναι εξαιρετικά μεγάλα με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, ενώ το πρόβλημα επιτείνεται λόγω της προεκλογικής περιόδου κατά την οποία συνήθως το Κράτος υπολειτουργεί και απαγορεύεται κάθε υπηρεσιακή μεταβολή. Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος έχουν έγκαιρα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες (Περιφέρεια και Υπουργείο Παιδείας) αξιώνοντας άμεση επίλυση των προβλημάτων, τα οποία έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία στο νησί. Επισημαίνεται ότι το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών αποτελεί αποκλειστική κατά το Νόμο αρμοδιότητα των Περιφερειών, γεγονός που σημαίνει ότι ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει ουσιωδώς για την επίλυσή του. Αναμένουμε την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων προκειμένου τα προβλήματα να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ κ. ΣΤΡΑΤΟΥ ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ.

Η πίεση υπό την οποία βρίσκεται ο κ. Χαρχαλάκης αποκαλύπτεται καθημερινά με όσα γράφει.
Μιά ήπια ανακοίνωσή μας, που στόχο είχε την διευκόλυνση των ξενιτεμένων αδελφών μας, ήταν αρκετή για να ανατινάξει κάθε έννοια διαλόγου.
Τελικά είχε αποτέλεσμα η παρέμβαση μας, μάλλον ικανοποιήθηκε το αίτημα των ομογενών, απ' ότι ο ίδιος δηλώνει.
Για τα υπόλοιπα που αναφέρει για μένα στην αχαρακτήριστη ανακοίνωσή του θα του πω τα εξής.
Αναρωτήθηκε άραγε αν εκείνοι οι συμπατριώτες μου Κυθήριοι, οι οποίοι όπως ισχυρίζεται του άσκησαν τεράστιες πιέσεις να κατέλθει για Δήμαρχος, είναι ικανοποιημένοι με την συμπεριφορά του;
Συμφωνούν με τις ύβρεις, την λάσπη, τις συκοφαντικές που εκτοξεύει καθημερινά στο πρόσωπο μου;
Είναι γεγονός ότι ξεκινάμε από διαφορετικές αφετηρίες, με διαφορετικές απόψεις, εγώ βρίσκομαι από μικρός στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών, δραστηριοποιούμαι επιχειρηματικά στο νησί πάνω από τρεις δεκαετίες.
Θέλησα να προσφέρω στον τόπο μου υπηρετώντας την αυτοδιοίκησή του, γιατί πιστεύω ότι τα κοινά προβλήματα μπορούν καλύτερα να τα λύσουν έμπειροι επιχειρηματίες παρά ανεπάγγελτοι.
Εκείνος φαίνεται να ξεκινάει μια καριέρα επαγγελματία γραφειοκράτη πολιτικού.
Αναλώνεται στο τι έκαναν οι προκάτοχοι του, ελέγχει και διασπήρει φήμες ότι τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά, όλα γίνονταν λάθος, δεν τηρούσαμε τους νόμους, ότι εκτελέσαμε έργα χωρίς άδεια και πολλά άλλα.
Μοιάζει περισσότερο με Εισαγγελέα και λιγότερο με Δήμαρχο.
Εμπλέκει δωρεές και τους δωρητές χωρίς να καταλάβω ποιούς ενοεί;
Με κατηγορεί για διάφορα που έκανα η δεν έκανα κατά την κρίση του βέβαια.
Παραγνωρίζει ότι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οι Κυθήριοι επιβράβευαν γενναιόδωρα τις ενέργειές μου, την προσφορά μου, την συμπεριφορά μου.
Αυτό έχει σημασία για μένα και όχι η γνώμη του κ. Χαρχαλάκη.
Έχω ήσυχη την συνείδησή μου γιατί με εκλεκτούς συνεργάτες αφήσαμε σημαντικό έργο πίσω μας.
Δεν αδικήσαμε, δεν βλάψαμε κανένα συμπατριώτη μας.
Τον καλώ να συνέλθει, να ασχολείται περισσότερο με το παρόν και το μέλλον, από το παρελθόν μπορεί να διδάσκεται.
Ήδη έκλεισε ένα χρόνο στη Δημαρχία, και το πρόσημο είναι αρνητικό.
Στο πρώτο χρόνο της θητείας του, ένα έργο φαίνεται να ολοκληρώθηκε, η ασφαλτόστρωση στα Φατσάδικα, ας κάνει την σύγκριση στον τομέα των έργων, με το 2007 την πρώτη χρονιά της δικής μας Δημαρχίας.
Το ίδιο ισχύει για όλους τους τομείς.
Υπάρχει βέβαια ένας χώρος στον οποίο δυστυχώς διαπρέπει.
Έκλεισε το γραφείο του Δήμου στον Ποταμό, έκλεισε το θέατρο του Ποταμού, έκλεισε το αναψυκτήριο στο λιμάνι του Διακοφτίου, δημιούργησε αλαλούμ στις παραλίες, έφτασε 15€ την ομπρέλα, έχασε την μοναδική γαλάζια σημαία του νησιού μας, κατάργησε την παροχή υπηρεσιών από το Δημοτικό Βυτίο, έχει δημιουργήσει προβλήματα στην λειτουργία της μονάδας βιολογικού καθαρισμού, έκλεισε την αρδευτική γεώτρηση στο Λιβάδι, πάει για κλείσιμο την Δημοτική Βιβλιοθήκη και τώρα άρχισε και το κλείσιμο ιδιωτικών καταστημάτων.
Ειδικά για το τελευταίο, αν ο ίδιος δεν έχει την εμπειρία να καταλάβει, τι σημαίνει το κλείσιμο του καταστήματος για τον επαγγελματία, οι συνεργάτες του δεν τον ενημερώνουν, ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου;

πηγή 
Μιχάλης Πρωτοψάλτης

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ



ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ



1.

ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

2.

ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

3.

ΔΟΥΝΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΝΟΝΗ)

4.

ΡΟΥΣΣΟΥ – MEΛΑ ΖΩΗ

5.

ΡΕΠΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

6.

ΣΑΡΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

7.

ΖΑΚΚΑ ΜΑΡΙΑ

8.

ΜΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΒΑΤΙΚΙΩΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ.εκδήλωση-στρογγυλή τράπεζα σχετικά με τις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση του φυσικού και αγροτικού περιβάλλοντος της περιοχής των Βατίκων μετά απο την φωτιά τ

Η Ένωση μας όπως ανακοίνωσε και στην 2 η Γιορτή του Βατικιώτικου κρεμμυδιού μετά την σύνταξη και διανομή φυλλαδίου με οδηγίες προς καλλιεργητές και κτηνοτρόφους, διοργανώνει εκδήλωση-στρογγυλή τράπεζα σχετικά με τις δέουσες ενέργειες για την αποκατάσταση του φυσικού και αγροτικού περιβάλλοντος της περιοχής των Βατίκων μετά απο την φωτιά της 17-7-2015.Ειδικότερα:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ «Ενέργειες για την αποκατάσταση του φυσικού και αγροτικού περιβάλλοντος και την υποστήριξη των πυρόπληκτων της περιοχής των Βατίκων»

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015
19:15 ΕΝΑΡΞΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
19:30 Μεταπυρική Διαχείριση και Αναγέννηση
Δρ. Αιμιλία-Ελένη Νικολοπούλου, Ε.Δ.Ι.Π ΓΠΑ
19:45 Τρόποι αντιμετώπισης Πλημμυρικών Φαινομένων – Αναδασώσεις
Ιωάννης Λιβανός, Δασοπόνος
20:00 Αντιμετώπιση εντομολογικών προβλημάτων σε πυρόπληκτες περιοχές
Δρ Δημήτριος Χ. Κοντοδήμας, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο
20:15 Προτάσεις Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγ. Νικολάου Βοιών Σχετικά με την Ανάληψη Δράσεων
Παναγιώτης Παντελάκος, Γεωπόνος Σύμβουλος, Μέλος Δ.Σ. Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγ. Νικολάου Βοιών
20:30 Ανοιχτή Συζήτηση-Ενημέρωση που αφορά τις δράσεις για την
αποκατάσταση του φυσικού και αγροτικού περιβάλλοντος και την
υποστήριξη των πυρόπληκτων της περιοχής των Βατίκων
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Νεαπόλεως
Το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ