Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

SILVER ALERT ΜΑΓΟΝΕΖΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ

Αγαπητοί φίλοι,
Υπάρχει εξαφάνιση 90χρονου από τα Κύθηρα.  Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065. Ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή σας.

14 Σεπτεμβρίου 1943.Ο βομβαρδισμός της Κέρκυρας από τους Γερμανούς.


Ο "μαρκας"
Τη νύχτα της 13ης Σεπτεμβρίου του 1943, οι Γερμανοί κτυπησαν με το χειρότερο και πιο φριχτό τρόπο... Η νύχτα αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως η χειρότερη νύχτα στην ιστορία της Κέρκυρας... Τα γερμανικά βομβαρδιστικά μεσα σε λίγες ώρες σκόρπισαν τον τρόμο και το θάνατο... Τα αεροπλάνα δεν έριχναν βόμβες, αλλά εμπρηστικά φύλλα, τα οποία εβαζαν απευθείας φωτιά σε ό,τι ερχόταν σε επαφή μαζί τους.. Την επίθεση διενήργησαν δέκα μόλις αεροπλάνα τύπου Χαίνκελ του Χ Αεροπορικού Σώματος. Ο κόσμος έντρομος εγκατέλειπε τα φλεγόμενα σπίτια του κατευθυνόμενος προς την ύπαιθρο, ενώ ολόκληρη η πόλη καιγόταν... Αλλοι ετρεχαν κλαίγοντας προς το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, με παιδάκια και εικόνες στις αγκαλιες τους... "Σώσε μας Αγιε' μου Σπυρίδωνα... Σταμάτα αυτό το κακό...."
Οι Κερκυραίοι παρακολουθούσαν με συντριβή ψυχής την ιστορική πόλη τους να καίγεται, θα ελεγε κανείς πως θρηνούσαν και θλίβονταν περισσότερο για τα μνημεία και τα καμένα δημόσια κτήρια παρά για τα ίδια τους τα σπίτια.- Λυπητερό θέαμα ήταν επίσης οι ανήμποροι θαμώνες του

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΑΙΩΝΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ...ΠΛΥΤΡΑ [ ΦΩΤΟ ]


                                                                                                   
Η Πλύτρα είναι παραθαλάσσιος αραιοχτισμένος οικισμός πολύ κοντά ( 4 χιλ. ) στα Παπαδιάνικα του Δήμου Μονεμβασίας.
Απέχει από την Αθήνα 290 χιλ. και από την Σπάρτη 73 χιλ.
Έχει περίπου 170 κατοίκους.
Στη Πλύτρα θα βρείτε πεντακάθαρες παραλίες (Παχειά Άμμος, Αρτάνης, Κόκκινες, Αμμούλης) με γαλανά νερά, ιδανικές για κολύμβηση και για ψάρεμα, εκ των οποίων η Παχειά Άμμος λαμβάνει κάθε χρόνο χαρακτηρισμό “ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ’’ .
  
Έχει το κεντρικό λιμάνι που εκτός από τα σκάφη και τις ψαρόβαρκες των κατοίκων μπορεί να φιλοξενεί και σκάφη αναψυχής.
Κάθε καλοκαίρι, διοργανώνονται από φορείς και τον δήμο Μονεμβάσιας  διάφορες εκδηλώσεις, συναυλίες από γνωστά ονόματα και τοπικά συγκροτήματα, καθώς και εκθέσεις ζωγραφικής, parties στην παραλία, κτλ.
Η Πλύτρα διαθέτει παιδική χαρά, χώρο πάρκιγκ για τροχόσπιτα, καφετερίες και εστιατόρια – ουζερί.
Μπορείτε, να κάνετε πεζοπορία, περιπάτους, ποδηλασία (εδώ εδρεύει και η Δανειστική Λέσχη Φίλων Ποδηλάτου "Ποδηλατοπαρέα"), τζόκιγκ, ορειβασία, αγροτουρισμό, ιστιοπλοϊα, ψάρεμα.
Στη παραλία Αρτάνης βρίσκεται το πρώτο σπίτι (ερειπωμένο και μισογκρεμισμένο) που κτίστηκε στην Πλύτρα, από την οικογένεια Βενετσανάκη, πολύ πριν το 1870, κάτι που επιβεβαιώνει άλλωστε και η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική του. Αξιοσημείωτο όμως είναι το γεγονός, ότι η προφορική παράδοση θέλει να έχει φιλοξενηθεί εκεί ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, καθώς στενή φιλία συνέδεε τις δύο οικογένειες.
Απέναντι από την Πλύτρα και πριν από το ακρωτήριο Ξυλί βρίσκετα ο οικισμός Καραβοστάσι με τα ξεχωριστά παραδοσιακά πέτρινα οικήματα. Στον όρμο Ξυλί βυθίστηκε (27 Απριλίου 1941) τορπιλάκατος απο γερμανικά αεροπλάνα κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και βρίσκεται σε βάθος 9 έως 12μ.
  
Στην Πλύτρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μονεμβασίας οι κλιματολογικές συνθήκες είναι από τις πιο καλές που επικρατούν στον Ελλαδικό χώρο.

Κινητοποιήσεις από τους αγρότες της Λακωνίας…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 10:00 Π.Μ.

Οι Ενώσεις Βιοκαλλιεργητών και Νέων Αγροτών Λακωνίας καλούν όλους τους Λάκωνες Αγρότες και Κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Κινητοποίηση Διαμαρτυρίας την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ., έξω από το Διοικητήριο Π.Ε. Λακωνίας, που βρίσκεται επί της Ε.Ο. Σπάρτης – Γυθείου.

Η παρουσία όλων των Λακώνων αγροτών και κτηνοτρόφων κρίνεται επιτακτικά απαραίτητη μακριά από κόμματα και πολιτικές. Το σύνθημα μας είναι «ο Αγρότης στο χωράφι και το προϊόν στο ράφι».

Το φορολογικό, το ασφαλιστικό, η αύξηση στα αγροτικά εφόδια, ΦΠΑ και πετρέλαιο έτσι όπως ψηφίστηκαν μας οδηγούν στον αφανισμό  και την εξαθλίωση. Συνεταιρισμοί, αγροτικοί σύλλογοι & επαγγελματικοί φορείς καλούνται να δώσουν το παρόν.

Καλούμε την Αντιπεριφέρεια Λακωνίας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση (Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους) να δώσουν το παρόν και να σταθούν δίπλα μας. Η Ανάπτυξη της Λακωνίας εξαρτάται από τον πρωτογενή τομέα, δηλαδή από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 – ΩΡΑ 10:00 Π.Μ. ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ – ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ.

Σπάρτη, 11/09/2015
Για τις Ενώσεις
Ένωση Νέων Αγροτών Λακωνίας
Ο Πρόεδρος
Σταματάκος Δημήτρης
Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας
Ο Πρόεδρος
Καραμπάσης Δημήτρης

Πηγή  report24.gr

Διανομή Ροδάκινων και στον Δήμο Ανατολικής Μάνης…

4Διανομή Ροδάκινων

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος TEBA/FEAD την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 ο Δήμος Ανατολικής Μάνης αφού παραλάβει την ποσότητα ροδάκινων που του αντιστοιχεί από την Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, θα πραγματοποιήσει τη διανομή προς τους δικαιούχους του Δήμου μας.

Δικαιούχοι – τελικοί αποδέκτες του προγράμματος, σύμφωνα με την αρ. 3320/89565 ΦΕΚ 1701/14-8-2015 Υπουργική Απόφαση είναι, κατά προτεραιότητα, οι δικαιούχοι που κατέχουν κάρτα σίτισης από το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, και κατά δεύτερον οι δικαιούχοι Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας.

Η διανομή – παραλαβή της ποσότητας των ροδάκινων που αναλογεί στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί στο Γύθειο και στην Αρεόπολη από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ως και Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου.  Οι ποσότητες των ροδάκινων που θα παραληφθεί προέρχεται από την Οργάνωση Παραγωγών Α.Σ. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ.

Οι κάτοχοι της Κάρτας Σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και οι δικαιούχοι Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας, θα παραλαμβάνουν την ποσότητα που τους αναλογεί με την επίδειξη: της παραπάνω κάρτας, μαζί με το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (αριθμός μελών οικογένειας), βιβλιαρίου ανασφαλίστου πρόνοιας.

Στην περίπτωση που οι ως άνω αναφερόμενοι ωφελούμενοι δεν παραλάβουν τα προϊόντα που τους αναλογούν εντός των καθοριζόμενων από το Δήμο ημερομηνιών, δικαιούχοι θα είναι οι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD)», τα δημόσια σχολεία, παιδικοί σταθμοί, και γενικότερα φορείς – δομές κοινωνικής φροντίδας του Δήμου μας.

Πληροφορίες δίνονται από τον κ Πλειώτα Χρήστο στο Δημαρχείο – Γυθείου, στο τηλέφωνο 2733360352 και την κα Αναστασία Χαλουλάκου στο τηλ: 2733360312.

Πηγή .report24.gr

ΒΑΤΙΚΑ.ΓΙΑΤΙ;

Φωτογραφία του Ioannis Delacovias.
Τα Βάτικα δεν έχουν κηρυχθεί "πυρόπληκτη" περιοχή, με κατεστραμμένο από τα μέσα Ιουλίου το 80-90% της πρωτογενούς παραγωγής του τόπου;
...Οι πληροφορίες λένε ότι λείπει η υπογραφή κάποιου εκ των τεσσάρων συναρμοδίων υπουργείων στην ΚΥΑ που θα κήρυττε την περιοχή "πυρόπληκτη". Και η ερώτηση είναι: α) γιατί δεν μπόρεσε κάποιος να βάλει εγκαίρως μια υπογραφή; Δεν είναι δα κανένα μνημόνιο... β) μπορεί να το κάνει η υπηρεσιακή κυβέρνηση; γ) θα το κάνει η επόμενη; νομίζω ότι υπάρχει τρίμηνη προθεσμία από την ημέρα της πυρκαγιάς (άρα, περιθώριο μέχρι 17 Οκτωβρίου).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΒΕΛΑΝΙΔΙΩΝ

Μετά από έντονο ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει πολλοί συγχωριανοί για την πρόοδο εργασιών στο αλιευτικό καταφύγιο Βελανιδίων σε αυτή την ανάρτηση  θα προστίθενται σε τακτά χρονικά διαστήματα φωτογραφίες από το έργο και θα μπορούν όλοι να βλέπουν σχεδόν άμεσα εικόνες από την πρόοδο μέχρι και την αποπεράτωση του έργου.

  Ενημέρωση 12/09/15

Μετά από αρκετούς μήνες καθυστέρησης η άφιξη του πλωτού γερανού σηματοδοτεί την συνέχιση των εργασιών, οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα με την απομάκρυνση πέτρας πίσω από το σημείο που είχε υποστεί ζημιά μέσα στον χειμώνα και θα συνεχιστεί με την μεταφορά πέτρας από το Παλιόκαστρο όπου έχει ήδη μεταφερθεί τεράστια ποσότητα υλικού.
 Επίσης όπως ενημερωθήκαμε εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο η πίστωση των 62.000 ευρώ για την κατασκευή του αντιπροσαμμωτικού πέτρινου μώλου ανάντι του αλιευτικού καταφυγίου  για τη προστασία της παραλίας και του αλιευτικού καταφυγίου.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από την έναρξη των σημερινών εργασιών στο VELANIDIA WEB TV
ΠΗΓΗ  http://velanidia-baladis.blogspot.gr

BATIKA.ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ! ¨''άρμα"4χ4 έχει οργώσει την παραλία και όχι μόνο αυτό αλλά κάνει ράλυ ανωμάλου δρόμου πάνω στις αμμοθίνες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Παυλοπέτρι ,παραλία Πούντας .Λίμνη Στρογγύλη η αδιαφορία τα καταστρέφει. Εδώ και δυο μήνες που άρχισε η καλοκαιρινή σαιζόν στο διαδίκτυο και στα τοπικά ΜΜΕ έχουν γίνει καταγγελίες για την απαράδεκτη συμπεριφορά και καταπάτηση από θρασείς, αυτών των περιοχών. Μάλιστα σαν Σωματείο μετά από καταγγελία και αυτοψία της αστυνομίας για παράνομο παρκάρισμα στον Αρχαιολογικό χώρο του Παυλοπετρίου, έγινε και μήνυση . Παρκάρισμα ακριβώς στην πινακίδα που γνωστοποιεί ότι βρίσκεσαι σε αρχαιολογικό χώρο του Παυλοπετρίου. Καταστροφή της υδάτινης ένωσης της λίμνης με την θάλασσα καταδικάζοντας την σε θάνατο . Παραλία Πούντας ένα απέραντο πάρκιγκ τροχοβιλών,χωρίς σήμανση που να υποδεικνύει συγκεκριμένο χώρο για παρκάρισμα ΙΧ και βέβαια υπάρχουν και οι χειρότεροι ,αυτοί που σήμερα 13 Σεπτεμβρίου κάτοικος Βιγκλαφίων καταγγέλει στο Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων (στη διάθεση το όνομα του σε κάθε αρμόδιο) ότι από το πρωί κάποιος με ένα θηρίο ¨''άρμα"4χ4 έχει οργώσει την παραλία και όχι μόνο αυτό αλλά κάνει ράλυ ανωμάλου δρόμου πάνω στις αμμοθίνες . Καταστρέφεται μια περιοχή προστατευόμενη ,αφήνουμε αδίστακτους να καταστρέφουν την περιοχή μας και το χειρότερο η αδιαφορία η δική μας ,όλων, μας καταστρέφει εμάς .
Πηγή  ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΓΓΕΛΟΓΛΟΥ

NAMC YS-11 «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» (Κερκυρα Σα,21 Ὀκτ.1972).Η πτωση στη Βουλα

NAMC YS-11 «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» στο αεροδρομιο της Κερκυρας
Το βράδυ του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου 1972 αεροσκάφος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας», κατέπεσε σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Ελληνικού στη θαλάσσια περιοχή της Βούλας, κοντά στο θεραπευτήριο του ΠΙΚΠΑ.
Ο Πύργος Ελέγχου τού αεροδρομίου, ένα λεπτό πριν την πτώση τού αεροσκάφους, επικοινωνούσε κανονικώς με τον κυβερνήτη και του έδινε οδηγίες για την προσγείωση. Του ανέφερε ότι μπροστά από το αεροσκάφος βρισκόταν σύννεφο, εντός του οποίου φαίνεται ότι τελικώς εισήλθε το αεροπλάνο. Έκτοτε δεν έγινε καμία επαφή.
Εικάζεται ότι το αεροσκάφος απώλεσε απότομα και για άγνωστους λόγους ύψος, δεδομένου ότι ήδη βρισκόταν σε χαμηλό ύψος, καθώς ήταν έτοιμο να προσγειωθεί, κατέπεσε στη θάλασσα, χωρίς οι πιλότοι να καταφέρουν να αντιδράσουν.
Σε τριάντα επτά ανέρχονται τα θύματα του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος, ενώ οι διασωθέντες σε 16. Όταν ανασύρθηκε βρέθηκε το τελευταίο πτώμα σφηνωμένο στο κάθισμά του, ενώ αγνοείτο η τύχη ενός νηπίου, το όποιο φαίνεται παρασύρθηκε από τα κύματα.
Από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι όλοι πνίγηκαν ζώντες. Τα πτώματα έφεραν ελαφρές κακώσεις στο μέτωπο και τη ράχη της μύτης, και στη μέση (από τη ζώνη ασφαλείας). Από την απότομη προσθαλάσσωση του σκάφους όλοι κτύπησαν στα μπροστινά καθίσματα, κανείς όμως δεν σκοτώθηκε από τα κτυπήματα αυτά, γιατί τόσο ο στόμαχος όσο και το ημιθωράκιο και οι πνεύμονες περιείχαν ποσότητα νερού. Γεγονός το οποίο αποδεικνύει ότι ουδείς επιβάτης σκοτώθηκε κατά την πτώση, αλλά όσοι δεν κατόρθωσαν να εξέλθουν εγκαίρως πνίγηκαν, αφού προηγουμένως προσπάθησαν να βρουν διέξοδο μέσα από το εσωτερικό του αεροσκάφους, το οποίο είχε κατακλυσθεί από νερά.

Επειδή το.....Κουτόχορτο ...έπαψε να φυτρώνει στα Κύθηρα

Σε δημοσίευμα του κ. Πρωτοψάλτη σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο (δημοσίευμα που για μια ακόμη φορά δεν μας απεστάλλη και ως εκ τούτου δεν δημοσιεύεται) ο κ. Πρωτοψάλτης κάνει μια αναφορά που αν δεν με κατονομάζει, αναφέρεται στο πρόσωπό μου με την φράση (υπονοώντας τα περυσινά δημοσιεύματα της σελίδας μας): Πού είναι ο εκδότης, ο οποίος στο παρελθόν έψαχνε να βρει σκουπίδια σε δάση και λαγκάδια, αυτά δεν τα βλέπει;
Βέβαια με το θέμα των σκουπιδιών έχουν ασχοληθεί αρκετοί συνάδελφοι, όμως επειδή το είχα θίξει και εγώ οφείλω να δώσω μια απάντηση. 

Ως Μέσο Ενημέρωσης που λειτουργεί τόσα χρόνια έχουμε δεχθεί κατά καιρούς πολλά email και παράπονα για το θέμα των σκουπιδιών. Τα παράπονα αυτά είχαν ενταθεί κατά την προεκλογική περίοδο και κατά τα 2 τελευταία έτη θητείας του κ. Κουκούλη. Για το φετινό καλοκαίρι δεν δεχθήκαμε ούτε μία αναφορά ή παράπονο για την καθαριότητα. Επισκεφθήκαμε οι ίδιοι το νησί και διαπιστώσαμε ότι η αποκομιδή γινόταν μέχρι και σαββατοκύριακα, και ότι το νησί φέτος ήταν και είναι πεντακάθαρο.

Τό Μήνυμα της Κυριακής και Γραπτόν Θείο Κήρυγμα

Τό Μήνυμα της Κυριακής (Ηχητικό μήνυμα) Από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων
κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ 
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
(13-9-2015) 



ypsosi_timiou_staurou_5



ΓΡΑΠΤΟΝ ΘΕΙΟΝ ΚΗΡΥΓΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΟ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

(13-09-2015)
Ἡ ἀνιδιοτελής προσφορά φανερώνει τό ἦθος τοῦ προσφέροντος. Ὅσο περισσότερα προσφέρει κανείς μέ ἀνιδιοτέλεια, τόσο πιό ἀνώτερο ἦθος ἔχει. Ὅποιος τά προσφέρει ὅλα γιά τούς ἄλλους, αὐτός εἶναι ἅγιος. Ὁ Θεός μᾶς πρόσφερε τή ζωή, τό σύμπαν, τόν μονογενῆ υἱό του καί τή Βασιλεία Του. Εἶναι Πανάγιος.
Τό σημερινό Εὐαγγέλιο τελειώνει μέ τήν ἔννοια τῆς προσφορᾶς τοῦ Θεοῦ στόν ἄνθρωπο. «Τόσο πολύ, λέγει, ἀγάπησε ὁ Θεός τόν κόσμο, μέχρι πού ἔδωσε στό θάνατο τόν μονογενῆ τοῦ Υἱό, γιά νά μήν χαθεῖ ὅποιος πιστεύει σ΄αὐτόν ἀλλά νά ἔχει ζωή αἰώνια».
Ὁ Θεός μᾶς ἔδωσε τά πάντα. Καί μᾶς τά ἔδωσε χωρίς νά μᾶς τά χρωστάει. Τά ἔδωσε καί τά δίνει ὅλα ἄφθονα σέ καλούς καί κακούς. Βρέχει τά ἀγαθά Του σέ δίκαιους καί ἄδικους. Ἀνατέλλει τόν ἥλιο του σέ πονηρούς καί ἀγαθούς. Ἀγαπάει φίλους καί ἐχθρούς.
Μετά ἀπ΄ὅλα αὐτά πρέπει νά τοῦ δώσουμε καί ἐμεῖς κάτι τοῦ Θεοῦ. Καί ξέρετε τί θέλει; Τίς ἁμαρτίες μας. Τίς θέλει γιά νά μᾶς τίς συγχωρέσει. Τίς θέλει γιά νά τίς θάψη καί στή θέση τους νά βάλει τά χαρίσματα τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Θέλει νά μᾶς βγάλει τήν παλιά μας φύση καί νά μᾶς ντύσει μέ τή νέα καί ἀνακαινισμένη φύση. Θέλει νά μᾶς ἀφαιρέσει τήν παραμόρφωση καί νά μᾶς χαρίσει τήν Θεία του μεταμόρφωση. Καί κάτι ἀκόμη, πολύ σπουδαῖο: θέλει νά δίνουμε καί ἐμεῖς. Θέλει νά δίνουμε στούς συνανθρώπους μας τήν καλοσύνη, τήν ἀγάπη, τή δικαιοσύνη καί νά εἴμαστε ταπεινοί καί ἁπλοί. Θέλει νά δίνουμε τό καλό παράδειγμα. Θέλει νά δίνουμε, ὅπως Ἐκεῖνος, χωρίς ὑπολογισμούς, χωρίς ἰδιοτέλεια, χωρίς βία. Κάθε τέτοια δόση εἶναι καί μιά ἀνάβαση, μία μεταμόρφωση.
Ὅλοι μας, λοιπόν, καλούμαστε νά δώσουμε στό Χριστό τίς ἁμαρτίες μας καί στούς ἀνθρώπους τίς ἀγαθοεργίες μας. Τότε θ΄ἄχει νόημα καί γιά ἐμᾶς ὁ Σταυρός.   
Ἀρχιμ.π. Φρουμ.Δημητρίου



----------------------------------
Πηγή:  imkythiron.gr
----------------------------------