Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Α΄ Πειραιά & Νησιών

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, η προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ στον Πειραιά, με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Θόδωρος Μαργαρίτης από τη ΔΗΜΑΡ και ο Γιώργος Πιέρρος από τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία.
Σε κλίμα συσπείρωσης, με παλμό και σημαίες στα χέρια, οι παρευρισκόμενοι, οι υποψήφιοι και οι ομιλητές έστειλαν το μήνυμα ότι δεν μπορεί να είναι τρίτη δύναμη η Χρυσή Αυγή.
Την εκδήλωση έκλεισε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α΄ Πειραιώς και Νήσων Δημήτρης Καρύδης, λέγοντας ότι η Τρίτη Εντολή πρέπει και θα πάει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε και θα τα καταφέρουμε στη μάχη για τη Δημοκρατία. ‪#‎neaarxi‬ ‪#‎votePASOK‬

Για ενδέκατη φορά φωτιά στο Σιδηρόκαστρο Γυθείου,που δημιουργεί προβληματισμούς και πολλά ερωτηματικά...

Στο Σιδηρόκαστρο όπου πυροσβέστες και εθελοντές έσβησαν τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στις 13.30 Το γεγονός ότι για ενδέκατη φορά έχει ξεσπάσει φωτιά στο Σιδηρόκαστρο δημιουργεί προβληματισμούς και πολλά ερωτηματικά.
πηγή 
Ντία Τζανετέα


ΣΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Να στηριχτούν ουσιαστικά τα Πυρόπληκτα Βάτικα
Να δεσμευτούν τα κόμματα με συγκεκριμένες προτάσεις ότι θα στηρίξουν ουσιαστικά τα όμορφα και λευκοθώρητα Βάτικα που πρόσφατα γνώρισαν βιβλικές καταστροφές.
Αγκυροβόλιο πλοίων στην αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου –στο Παυλοπέτρι της Ελαφονήσου-, στον όρμο των Βατίκων και στο Μπογάζι του Τσιρίγου (των Κυθήρων).
Ασύγγνωστη πολιτιστική και οικολογική καταστροφή που ταλανίζει ολόκληρη την Ν.Α. Ελλάδα.
(Βλέπε:http://sullogos-epistimonwn-elafonisos.blogspot.gr/p/blog-p… )

Όχι ανεμογεννήτριες στον Κάβο-Μαλιά και στη βιομηχανοποίηση μιας από τις σημαντικότερες περιοχές φυσικού και πολιτιστικού κάλλους της χώρας μας
Όχι στη μεθοδευμένη επέλαση για τη βιομηχανοποίηση του Σμιγοπέλαγου Νότου και των Βατίκων, σε μια χώρα που δείχνει όχι μόνον να μην αναγνωρίζει τα απόλυτα πλεονεκτήματα της και τα δομικά υλικά της για τον οικονομικό, τουριστικό και πολιτιστικό σχεδιασμό της… αλλά και να μην τα γνωρίζει!
Δομικοί προβληματισμοί για τα Βάτικα και την Ελαφόνησο
- Πώς χαρτογραφούνται πολιτισμικά η Ελαφόνησος, τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα και τα Βάτικα και πώς συνδέονται με τα σημαντικά πολιτισμικά δίκτυα της Πελοποννήσου (Ολυμπία, Επίδαυρο, Ναύπλιο κ.α.) της Κρήτης και της Ελλάδας;
- Τι προγράμματα καταρτίζονται και τι προσπάθειες καταβάλλονται για την συγκοινωνιακή ένωση του Σμιγοπέλαγου Πολιτισμού με την Κρήτη (Βάτικα - Κρήτη με μεγάλο ενδιάμεσο σταθμό, τα Κύθηρα) όταν σύνδεση, επικοινωνία και επιρροή των ως άνω περιοχών προϋπήρχαν και από την περίοδο ακόμη του Μινωικού Πολιτισμού;
- Πώς αναπτύσσεται ο Θαλάσσιος Πολιτισμικός Τουρισμός του Νότου και τι προσπάθειες καταβάλλονται για την αρτιότερη διασύνδεση της περιοχής με τις κρουαζιέρες της Μεσογείου;
- Τι γίνεται με το πολυθρύλητο αεροδρόμιο της Λακωνίας;

η θέα...! απο το κάστρο...1965

[ φωτό αρχείο adelin 107,3 fm ]

ΛΑΚΩΝΙΑ. Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στο Σιδηρόκαστρο Γυθείου

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή Σιδηρόκαστρο του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση ενώ επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 19 οχήματα και 45 πυροσβέστες από διάφορα σημεία της Πελοπόννήσου (και από την Αργολίδα). Από αέρος κάνουν ρίψεις τρία αεροσκάφη Canadair και τέσσερα Πετζετελ.

Πηγή .argonafplia.gr

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ"ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΗΣ 17/09/2015

Ο ΥΠΟΨ.Α'ΠΕΙΡΑΙΑ&ΝΗΣΩΝ Κ.ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΚΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ"ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ 17/09/2015

Ο ΥΠΟΨ.ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ Κ.Σ.ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ"ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ 17/09/2015

Η ΥΠΟΨ.ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ Α'ΠΕΙΡΑΙΑ&ΝΗΣΩΝ Κ.ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ.


ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ"ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ 17/09/2015

Ο ΥΠΟΨ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΕ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ,Κ.ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ.

11ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων

Είδος εκδήλωσης:Σεμινάριο Επιστημονικό πεδίο: Θετικές επιστήμες Τόπος διεξαγωγής: Κύθηρα Ημερομηνία έναρξης: 2015-09-28 Περιγραφή: Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου (ΕΚεΠΕΚ), διοργανώνει το:

11ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη.
Κλιματική αλλαγή, Ενεργειακή ασφάλεια και Θαλάσσιο περιβάλλον


Το Πρόγραμμα έχει ως κύριο σκοπό την κατάρτιση 24 μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψηφίων διδακτόρων, ερευνητών, αποφοίτων και νέων επιστημόνων στο αντικείμενο της διεθνούς και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής με ιδιαίτερη έμφαση στην έννοια της Αειφορίας. Το Πρόγραμμα διαρκεί επτά ημέρες, από 28 Σεπτεμβρίου έως και 4 Οκτωβρίου 2015 και θα λάβει χώρα στην Αγία Πελαγία των Κυθήρων.

Συγκρότηση επιτροπής εκτέλεσης διοικητικών πράξεων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις δικαιοδοσίας του Δήμου για το έτος 2015




ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΙ" Δρ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΟΥΣΙΑΣ 17/09/2015

Ο ΥΠΟΨ.ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. .Δρ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΓΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ.


ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ.Σας περιμένουμε στο χορό μας ! 23 Σεπτέμβρη


ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ" ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ 19/09/2015

Ο ΥΠΟΨ. ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΗΝ Α' ΠΕΙΡΑΙΑ &ΝΗΣΩΝ Κ.ΓΙΑΝ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ...

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"ΙΩΑΝ.ΜΕΛΑΣ 17/09/2015

 Ο ΥΠΟΨ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΣ ΣΤΗΝ Α' ΠΕΙΡΑΙΑ &ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΣ...

Συζήτηση και λήψη απόφασης για την παροχή κινήτρων υπέρ νεοπροσλαμβανόμενων επικουρικών και αγροτικών ιατρών στα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν.4213/2013 και το άρθρο 34 του Ν.4325/2015




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ .ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ