Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ !!

Στο ιερό προσκύνημα της Αγίας Ελέσας τέλεσαν το Μυστήριο της Βάφτισης του γιου τους ο Μάνος και η Ιρίνα Αμπλιανίτη το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015 . Το Μυστήριο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ.Σεραφείμ. Ο γιος του Στρατιωτικού Διοικητή Κυθήρων έλαβε το δώρο του Αγίου Πνεύματος και η Νονά του κυρία Μελία Μπουραζάνη του έδωσε το όνομα Βασίλειος -Θεοδόσιος ! Την χαρά τους ο Μάνος και η Ιρίνα Αμπλιανίτη μαζί με τον Νεοφώτιστο γιο τους την μοιράστηκαν με εκλεκτούς φίλους . Μετά το Μυστήριο ακολούθησε τραπέζι στο εστιατόριο "Ξεγάτζαρος" Ευχόμαστε να ζήσει και να είναι ο δρόμος της ζωής του φωτισμένος και πάντα υπό την σκέπην της Αγίας Ελέσας.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."Ο ΧΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ !!!! 23/09/2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο καθιερωμένος χορός, του Εξωραιστικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Αγίας Πελαγίας" Όπως κάθε χρόνο παραμονή της μεγάλης εορτής των Κυθήρων που γιορτάζει την Χάρη, της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης , πραγματοποιήθηκε ο χορός στην παραλία της Αγίας Πελαγίας. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών καθώς πλήθος κατοίκων και επισκεπτών του νησιού και ειδικότερα από το γειτονικό νησί την Κρήτη επισκέφτηκαν το νησί για προσκύνημα στην Παναγία. Το υπέροχο συγκρότημα του Έκτορα Κυριάκου δεν άργησε να σκορπίσει το κέφι και να ξεσηκώσει όλο τον κόσμο που χόρεψε και διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!! Την αυλαία του χορού άνοιξε το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου υπό την διεύθυνση της χοροδιδασκάλου Χριστίνας Βασιλοπούλου. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος , μαζί με τους επαγγελματίες της Αγίας Πελαγίας.Φωτό -Ρεπορτάζ Radio Adelin 107.3ΚΥΘΗΡΑ. (Περισσότερο ρεπορτάζ στο βίντεο

Απόφαση του Συμβουλίου της Ε.Ε. στο πλαίσιο έκτακτης Συνόδου των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των Κρατών-Μελών, σχετικά με τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία‏



Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απόφαση του Συμβουλίου της Ε.Ε. στο πλαίσιο έκτακτης Συνόδου των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των Κρατών-Μελών, σχετικά με τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία

Στη Σύνοδο συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Μουζάλας και η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη
Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Μουζάλας και η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, συνοδευόμενοι και από άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, αποτέλεσαν την ελληνική αντιπροσωπεία στο πλαίσιο της έκτακτης Συνόδου των Υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των Κρατών-Μελών της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε χθες (22/09/2015), στις Βρυξέλλες, για το μεταναστευτικό ζήτημα.
Στο πλαίσιο του έκτακτου συνεδρίου ελήφθη η τελική απόφαση για το σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων. Πιο αναλυτικά, οι 28 Υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των Κρατών-Μελών της Ε.Ε. ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία τη μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία, παρακάμπτοντας την αντίθεση πολλών χωρών της ανατολικής Ευρώπης. Η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία καταψήφισαν την πρόταση, ενώ η Φινλανδία επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία.
Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε η ειδική στήριξη στην Ελλάδα και την Ιταλία μέσω του προγράμματος μετεγκατάστασης να συνοδεύεται από πρόσθετα μέτρα.
Τα μέτρα αυτά θα λαμβάνονται από την άφιξη των υπηκόων τρίτων χωρών στο έδαφος της Ελλάδας ή της Ιταλίας μέχρι την περάτωση όλων των ισχυουσών διαδικασιών, σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (European Asylum Support Office – EASO) και τους άλλους αρμόδιους οργανισμούς, όπως ο FRONTEX, προκειμένου να συντονιστεί η επιστροφή των υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στο έδαφος τους, σύμφωνα με την οδηγία 2008/115/ΕΚ.
Σημειώνεται ότι για το ίδιο θέμα είχε προηγηθεί ανάλογη Σύνοδος την 14.09.2015, με συμμετοχή του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου, του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Μουζάλα, της Προϊσταμένης του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστρατήγου Ζαχαρούλας Τσιριγώτη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.
Σήμερα (23-09-2015), οι Αρχηγοί των Κρατών-Μελών της Ε.Ε. θα συμμετάσχουν σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το θέμα.

Το χιλιοτραγουδισμένο Τσιρίγο των Ενετών - γιόρτασαν και φέτος την Παναγιά τους τη Μυρτιδιώτισσα.


Τα Κύθηρα - το χιλιοτραγουδισμένο Τσιρίγο των Ενετών - γιόρτασαν και φέτος την Παναγιά τους τη Μυρτιδιώτισσα. Ο εορτασμός όπως κάθε χρόνο λαμπρός. Φέτος όλες οι Ιερές Ακολουθίες της παραμονής και της κυριώνυμης ημέρας μεταδόθηκαν ζωντανά από 9 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα και ραδιοφωνικά από τον Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος με την τεχνική συνδρομή του καναλιού Ionian Channel από τη Ζάκυνθο, καθώς και μέσω διαδικτύου σε όλο τον κόσμο δίνοντας την ευκαιρία στους δεκάδες χιλιάδες αποδήμους Κυθηρίους να μεταφερθούν ζωντανά στο Προσκύνημα των Μυρτιδίων. Η πρόταση τηλεοπτικής κάλυψης ανήκει στον Δήμαρχο των Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη και η δαπάνη καλύφθηκε από την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας και από χορηγούς.

Κατά τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος εκτενώς σε μεγάλους Άγιους Πατέρες της Εκκλησίας που ανέλυσαν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ συγκινημένος καλοσώρισε τον Σεβασμιώτατο Θεσσαλιώτιδος κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους δύο προκατόχους του κ. Τιμοθέου, τον μακαριστό ομολογητή Ιεράρχη κυρό Κωνσταντίνο (γέροντα του Αγίου Κυθήρων) και τον μακαριστό Κύριλλο, διατελέσαντα επί επταετία Μητροπολίτη Κυθήρων. Στον Εσπερινό συγχοροστάτησε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος, που επισκέφθηκε το νησί για πολλοστή φορά. 

TA ΚΥΘΗΡΑ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΙΔΑ ΤΟΥΣ *ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ*



Ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της προστάτιδας του νησιού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης .Την παραμονή της μεγάλης γιορτής 23/09 τελέστηκε μεγάλος αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμοθέου ,συγχοραστατούντων των παρισταμένων ιεραρχών. Ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία εις το καθολικόν τις ευρέσεως τις θαυματουργού εικόνος μέχρι τις 02:00 το πρωί. Το πρωί ανήμερα στις 24 /09 τελέστηκε όρθρος χοροστατούντος του Θεοφ. επισκόπου Επιδαύρου κ΄Καλλίνικου και εν συνεχεία πολιαρχειερατική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του του Σεβ. Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.Τιμόθεου. Ακολούθησε ιερά λιτάνευσης τις θαυματουργού εικόνας πέριξ του Ιερού Ναού υπό τους ήχους τις φιλαρμονικής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ,Σεραφείμ. Εκατοντάδες πιστοί από όλο τον κόσμο τίμησαν και φέτος την Παναγία μας. Παρόντες οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.και η νεοεκλεγείσα βουλευτής τις Ένωσης Κεντρώων από την β Πειραιά κ.Θεοδώρα Μεγαλοκονόμου.Περισσότερο ρεπορτάζ στο βίντεο που θα ακολουθήσει σε λίγες ώρες. Κάθε χρόνο το Radio Adelin καλύπτει τις εκδηλώσεις που τιμούν την Χάρη της και δίνει την δυνατότητα ανιδιοτελώς, δημοσιεύοντας σε όλους τους απανταχού Κυθήριους αλλά και σε όλο τον Χριστιανικό κόσμο να παρακολουθήσουν και να βιώσουν την μεγάλη μέρα της ανεύρεσης της Εικόνας της Μητέρας του Χριστού μέσα από το ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ

Δήμος Ευρώτα,ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύσσονται οι Τοπικές Κοινότητες Σκάλας και Έλους

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύσσονται οι Τοπικές Κοινότητες Σκάλας και Έλους του Δήμου Ευρώτα λόγω του ισχυρού ανεμοστρόβιλου και της χαλαζόπτωσης που τις έπληξαν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη κατόπιν εξουσιοδότησης του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Αντώνιου Μακρυδημήτρη.
Η κατάσταση αυτή, η οποία έχει ισχύ τρεις μήνες, προβλέπει ιδιαίτερη κρατική μέριμνα για τις εν λόγω περιοχές καθώς ενεργοποιούνται μηχανισμοί για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της δυσχερούς κατάστασης. Ήδη από χθες, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου έχουν συσταθεί επιτροπές για την πλήρη καταγραφή των ζημιών, τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών για τις παροχές που δικαιούνται οι πληγέντες και τη γενικότερη ενημέρωση των πολιτών. Όλες ανεξαιρέτως δε οι Υπηρεσίες του Δήμου Ευρώτα εξυπηρετούν τις έκτακτες ανάγκες των δημοτών.
Στην παραπάνω απόφαση καθοριστικές ήταν οι παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του βουλευτή Λακωνίας κ. Σταύρου Αραχωβίτη οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Σκάλα την ίδια ημέρα της φοβερής θεομηνίας. Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης βρισκόταν σε συνεχή επαφή μαζί τους προκειμένου να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εργασίες αποκατάστασης των δύο Τοπικών Κοινοτήτων ενώ από την πρώτη στιγμή είχε καλέσει τους ιθύνοντες φορείς να αναλάβουν τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την άμεση εξέταση των προβλημάτων που προκάλεσαν τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα.
Ο Δήμος Ευρώτα εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή καθώς η έκταση των ζημιών σε κατοικίες, επιχειρήσεις, οχήματα και δίκτυα κοινής ωφέλειας ήταν τέτοια που δεν άφηνε περιθώρια για διαφορετική αντιμετώπιση. Από την πλευρά του θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εφαρμογή σχεδίων που θα συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση των Τοπικών Κοινοτήτων.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΑΘΩΝ ΣΤΑ ΒΑΤΙΚΑ

 Από την πρώτη στιγμή η εκκλησία και το Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης βρέθηκε δίπλα στους πληγέντες κτηνοτρόφους της περιοχής των Βατίκων. Συνεχίζοντας την προσπάθεια στήριξης ,εξασφάλισε και αυτόν τον μήνα και μοίρασε ζωοτροφές.Να τονίσουμε ότι Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ.Ευστάθιος,από την πρώτη στιγμή της δοκιμασίας των πληγέντων στάθηκε δίπλα τους και κίνησε άμεσα διαδικασίες για βοήθεια. Από την καταστροφική πυρκαγία από την πρώτη μέρα βρέθηκε στα Βάτικα και από τότε έχει πραγματοποιήσει άλλες 13 επισκέψεις στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Βοιών.Η προσφορά βοήθειας από την Μητρόπολη δεν αρκέστηκε μόνο στις ζωοτροφές αλλά έχει ανακουφίσει πληγέντες που αντιμετώπισαν και οικονομικό πρόβλημα με το ποσόν των 1000 ευρώ. Η εκκλησία δια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μαζί με το φιλόπτωχο ταμείο για άλλη μια φορά απέδειξαν με πράξεις και όχι με ..θα όπως έκαναν κάποιοι "περαστικοί" που "Ήλθον, είδον και απήλθον» αυτό που δεν έκανε η πολιτεία μέχρι στιγμής. Να τα λέμε όλα

Νόμος είναι το δίκιο του... τάνκερ

Τάνκερ που έχουν αγκυροβολήσει παράνομα στον όρμο Βοιών Παρά το γεγονός ότι ο αγώνας των κατοίκων της νότιας Λακωνίας ενάντια στην αγκυροβόληση πετρελαιοφόρων στον όρμο Βοιών έχει δικαιωθεί τα πλοία εξακολουθούν να χρησιμοποιούν παράνομα τον όρμο | ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ»
Η ζωή συνεχίζεται με τη θέα των τάνκερ που αγκυροβολούν παράνομα στον όρμο Βοιών στη Λακωνία. Τι κι αν προηγήθηκαν τα ψηφίσματα και οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας κατοίκων και συλλόγων της περιοχής; Τι κι αν οι δήμοι Κυθήρων, Ελαφονήσου και Μονεμβασίας πήραν θέση υπέρ των κατοίκων;
Τι κι αν οι περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου έχουν αποφανθεί ότι η χρήση του όρμου από τα πλοία πρέπει να γίνεται μόνο για λόγους καταφυγίου ή έκτακτης ανάγκης και όχι για την τέλεση εργασιών; Τι κι αν η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού έχει γνωμοδοτήσει επίσης αρνητικά, λόγω του υψίστης αρχαιολογικής σημασίας χώρου του Παυλοπετρίου που βρίσκεται στην περιοχή, ακολουθώντας το παράδειγμα της Περιφέρειας;

Ο ΧΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ !!!! 23/09/2015 [ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ]

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο καθιερωμένος χορός, του Εξωραιστικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Αγίας Πελαγίας" Όπως κάθε χρόνο παραμονή της μεγάλης εορτής των Κυθήρων που γιορτάζει την Χάρη, της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης , πραγματοποιήθηκε ο χορός στην παραλία της Αγίας Πελαγίας. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών καθώς πλήθος κατοίκων και επισκεπτών του νησιού και ειδικότερα από το γειτονικό νησί την Κρήτη επισκέφτηκαν το νησί για προσκύνημα στην Παναγία. Το υπέροχο συγκρότημα του Έκτορα Κυριάκου δεν άργησε να σκορπίσει το κέφι και να ξεσηκώσει όλο τον κόσμο που χόρεψε και διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!! Την αυλαία του χορού άνοιξε το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου υπό την διεύθυνση της χοροδιδασκάλου Χριστίνας Βασιλοπούλου. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος , μαζί με τους επαγγελματίες της Αγίας Πελαγίας.Φωτό -Ρεπορτάζ Radio Adelin 107.3ΚΥΘΗΡΑ. (Περισσότερο ρεπορτάζ στο βίντεο σε λίγες ώρες.)