Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Κυθηρων για την Μεταφορά Μαθητών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ
και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Προς : ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ
Κύθηρα 2-10-2015

ΘΕΜΑ : «Μεταφορά μαθητών»




Κύριε Αντιπεριφερειάρχα

Ξεκίνησε η σχολική χρονιά 2015-2016 με τα γνωστά πλέον προβλήματα,τα δρομολόγια των λεωφορείων και ταξί για την μεταφορά των μαθητώνΓυμνασίου – Λυκείου.

Σε σχετικό έγγραφό προς το Σύλλογό μας (αρ.πρωτ.2719/14) μας είχατε αναφέρει ότι μετά τις 28-2-15 θα προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών.

Γνωρίζετε ότι μέχρι τώρα εκτελούνται κάποια δρομολόγια με αποτέλεσμα να υπάρχει σύγχυση και ταλαιπωρία γονέων – μαθητών.

Κάνουμε έκκληση για άμεση λύση, προκειμένου να ομαλοποιηθεί ημεταφορά ΟΛΩΝ των μαθητών.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ.............. Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ Ι.............. ΓΙΑΜΤΣΙΔΟΥ ΦΩΤ.

Πρόταση για τη δημιουργία θαλάσσιου πάρκου στα Κύθηρα – Αντικύθηρα, στο Πρόγραμμα LIFE-NATURA 2000



limani potamos (1)

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρου στην υποβολή πρότασης με τίτλο: «Θαλάσσιο Περιβάλλον Κυθήρων-Αντικυθήρων (Deep Blue)», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE σε περιοχές του Δικτύου NATURA 2000.
Βασικός στόχος του Προγράμματος είναι να αποτελέσουν τα νησιά των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, καθώς και ο θαλάσσιος χώρος που τα περιβάλλει πρότυπο μοντέλο διαχείρισης μιας θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής, όπου η φύση και ο άνθρωπος θα συνυπάρξουν αρμονικά, λειτουργώντας παράλληλα ως ένα επιτυχημένο παράδειγμα για τη δημιουργία και λειτουργία αντίστοιχων περιοχών σε όλη τη Μεσόγειο. Στο θαλάσσιο χώρο των δυο νησιών βρίσκονται δυο σημαντικά ναυάγια: το Ναυάγιο των Αντικυθήρων (με τον ομώνυμο Έφηβο και το διάσημο Μηχανισμό) και το Ναυάγιο του πλοίου «Μέντωρ» (το είχε ναυλώσει ο λόρδος Έλγιν για τη μεταφορά στην Αγγλία των Γλυπτών του Παρθενώνα).
Για τη σύνταξη της σχετικής πρότασης ένωσαν τις δυνάμεις τους σημαντικοί επιστημονικοί, περιβαλλοντικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (που είναι και ο επικεφαλής εταίρος), το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Κυθήρων, το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης, καθώς επίσης και η ΜΚΟ Mom για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας. Η συνολική πρόταση αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο μέχρι την 7η Οκτωβρίου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 2 εκατομμύρια Ευρώ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί το πρόγραμμα σε ποσοστό 75%, ενώ το υπόλοιπο 25% θα καλυφθεί από τους εταίρους, με την Περιφέρεια Αττικής να συμμετέχει με περίπου 150.000 Ευρώ.
Στη σημαντική συμβολή του συγκεκριμένου Προγράμματος σε τουριστικό, πολιτιστικό και οικολογικό επίπεδο, αναφέρθηκε ο Μανόλης Χάρος, Δημοτικός Σύμβουλος και Γενικός Γραμματέας του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ), σημειώνοντας: «Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα δεν αφορά μόνο το Οικοσύστημα αλλά έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία, τους ψαράδες και τον τοπικό τουρισμό. Στο νησί μας έχουμε δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών και τώρα θα δημιουργήσουμε αντίστοιχα υποθαλάσσια μονοπάτια, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να βλέπει μοναδικές υποθαλάσσιες διαδρομές».
Το έργο θα έχει διάρκεια πέντε έτη και οι βασικοί σκοποί του είναι:
 -Η ολοκληρωμένη διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος των δυο νησιών, μέσα από την προστασία παγκοσμίως απειλούμενων θαλάσσιων οργανισμών και οικοσυστημάτων
- Η θαλάσσια χωροταξία των συγκεκριμένων περιοχών
 -Η βιώσιμη αλιεία και
 -Η ήπια ανάπτυξη αυτών των περιοχών, μέσα από την ανάδειξη των σημαντικών ιδιαιτεροτήτων που τις χαρακτηρίζει.
-Η περιοχή υλοποίησης του έργου αφορά στις περιοχές ΖΕΠ (Ζώνες Ειδικής Προστασίας) και ΕΖΔ (Ειδικές Ζώνες Διατήρησης) του Δικτύου NATURA 2000 των παραπάνω νησιών.
Σχετικά με το Πρόγραμμα LIFE
Το Πρόγραμμα LIFE αποτελεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Κλιματική Αλλαγή για την περίοδο 01.01.2014 έως 31.12.2020. Το υποπρόγραμμα για το περιβάλλον καλύπτει τις παρακάτω θεματικές προτεραιότητες:
 Περιβάλλον και αξιοποίηση Φυσικών Πόρων
 Φύση και Βιοποικιλότητα
 Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση και Πληροφορική
Πηγή  http://limani24.gr

BATIKA.Το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού της Νεάπολης θα μπορούσε κανείς να το παρομοιάσει με σύγχρονο γεφύρι της Άρτας,,,

Ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες και πάλι μετά την διακοπή λόγω ης τουριστικής περιόδου και ίσως του capital control …. ? οι εργασίες για την κατασκευή των δικτύων του βιολογικού καθαρισμού στην πόλη της Νεάπολης .
Το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού της Νεάπολης θα μπορούσε κανείς να το παρομοιάσει με σύγχρονο γεφύρι της Άρτας λόγω των πολλών καθυστερήσεων για διάφορους λόγους από την ημέρα που το αποφάσισε η τότε κοινοτική αρχή της Νεάπολης του Παναγιώτη Κοκκινάκη μέχρι και σήμερα που το εκτελεί η Δημοτική αρχή του Δήμου Μονεμβασίας του Ηρακλή Τριχείλη , παιδιά είμαστε τότε και γεράσαμε ...
Από σαράντα κύματα έχει περάσει η κατασκευή αυτού του έργου που είναι έργο πνοής για την πόλη της Νεάπολης και το τελευταίο χρονικό διάστημα μόνο χάρη της άοκνης προσπάθειας του Δημάρχου Μονεμβασίας συνεχίζεται αφού έχει αφιερώσει πολλές Εβδομάδες από τα καθήκοντα του για την επίλυση των συνεχών και απρόβλεπτων καθυστερήσεων και ο ίδιος έφτασε να ξημεροβραδιάζεται στο Υπουργείο , ως όφειλε φυσικά.
Η Δημοτική αρχή του Δήμου , και βασικά ο Δήμαρχος για να κυριολεκτούμε αφού γνωρίζουμε από αυτοδιοίκηση , αντιλαμβανόμενος τη σημασία του έργου αυτού για την πόλη της Νεάπολης πρέπει να ενημερώνει κατά την γνώμη μας σε τακτά χρονικά διαστήματα τους κατοίκους για την εξέλιξη του έργου , στο κάτω κάτω της γραφής τον συμφέρει και πολιτικά παρότι δεν το έχει ανάγκη .


 Πηγή

Stathakis Panagiotis

Επαναλειτουργια της Τ.Ο Μάνης της Χρυσής Αυγής…

000

Με  μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι, από το Σάββατο 03 Οκτωβρίου 2015 η Τ.Ο Μάνης θα λειτουργεί κανονικά στο Γύθειο, στην Κεντρική Πλατεία “Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη”

Τετάρτη και Σάββατο από 18:00 έως 21:00.

Η Τ.Ο Μάνης είναι η πρώτη Τοπική που αξιολογήθηκε, εν όψει της ανασυγκρότησης των Τοπικών Οργανώσεων του Κινήματος και κρίθηκε επαρκέστατη και χρήσιμη  με αυξημένες αρμοδιότητες και δράσεις, ως ιδεολογικό όργανο και προπύργιο της Χρυσής Αυγής στη Μάνη, την ιδιαίτερη πατρίδα του Αρχηγού Νικολάου Μιχαλολιάκου.


Με εκτίμηση

Μπουτεράκος Βασίλειος

Γραμματέας Τ.Ο Μάνης

Τηλ 6974629128

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 Με αφορμή το πέρας της θητείας μου στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυθήρων αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω, ιδιαίτερα, τον Διοικητή κ. Γραφάκο Κωνσταντίνο και τον Υποδιοικητή κ. Γιωργάκη Ευάγγελο της Π.Υ. Γυθείου «Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής» για την υποστήριξη και εμπιστοσύνη, με τις οποίες περιέβαλαν τα πρώτα μου βήματα ως Αξιωματικός. Ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Χαρχαλάκη Ευστράτιο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κατσανεβάκη Ιωάννη και τους Αντιδημάρχους κ. Κομηνό Γεώργιο και κ. Αγγελουδάκη Μαθιό για την άψογη συνεργασία που είχαμε σε θέματα οργάνωσης της πυροπροστασίας του νησιού. Επιπλέον, δεν θα μπορούσα να παραλείψω να ευχαριστήσω τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων-Αντικυθήρων Σεραφείμ, τον Διοικητή του Ναυτικού Παρατηρητηρίου κ. Αμπλιανίτη Εμμανουήλ, τον Διοικητή της Αστυνομίας κ. Κουβελέτσο Παναγιώτη, τον Προϊστάμενο Λιμενικού Σταθμού Αγίας Πελαγίας κ. Παράβαλο Φαίδωνα, τον Προϊστάμενο του Δασαρχείου κ. Χαρχαλάκη Εμμανουήλ, τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου-Κ.Υ Κυθήρων κ. Μεγαλοκονόμο Γεώργιο, τον Διευθυντή του Λυκείου κ. Τριφύλλη Αθανάσιο, την Διευθύντρια του Γυμνασίου κα. Φατσέα Σταυρούλα, τον Διευθυντή του δημοτικού σχολείου Ποταμού κ. Λουράντο Δημήτριο, την Ε.Ο.Δ Κυθήρων και την πρόεδρό της κα. Στάθη Ελένη, τον κ. Καλλίγερο Χαράλαμπο και τους κυρίους Χρήστο και Παναγιώτη Βάρδα, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες του Π.Κ. Κυθήρων για εκπαίδευση του προσωπικού και συνεκπαίδευση των αρμόδιων Υπηρεσιών, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και μαθητών των Κυθήρων σε θέματα πυροπροστασίας και, φυσικά, ευχαριστώ όλους τους πιστοποιημένους εθελοντές μας Πυροσβέστες, που όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί, δίπλα μας, με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια, προσφέροντας πολύτιμη και αποτελεσματική βοήθεια. Επίσης, ευχαριστώ βαθύτατα, την ζεστή φιλοξενία του κ. Σταύρου και κα. Κατερίνας Βενέρη. Προπάντων, όμως, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, από καρδιάς, στους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ του Π.Κ Κυθήρων για την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα που είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη του συνόλου των στόχων που είχαμε θέσει. Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα δίπλα τους και τους προτρέπω να συνεχίσουν να υπηρετούν με την ίδια αυταπάρνηση και αίσθημα προσφοράς στο σύνολο. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω, τους κατοίκους των Κυθήρων, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, και εξαίρω την πολύ σημαντική βοήθεια που προσφέρουν στο πυροσβεστικό έργο. Εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσουν την προσπάθεια αυτή, γιατί τους χρειαζόμαστε δίπλα μας. Μετά τιμής, Μαρινόπουλος Ι. Πέτρος Ανθυποπυραγός

Το Υπουργείο Παιδείας απαγορεύει να διδάσκουν φιλόλογοι το μάθημα της τοπικής ιστορίας !

Την Πέμπτη 1/10, για άλλη μια φορά, ενώ έχουν αρχίσει προ πολλού τα μαθήματα και χωρίς επίκληση κανενός παιδαγωγικού κριτηρίου, το Υπουργείο Παιδείας τροποποιεί τις αναθέσεις των μαθημάτων.
Φτάνει μάλιστα και στην ακραία περίπτωση να απαγορεύει στους φιλολόγους να διδάξουν το μάθημα της Τοπικής Ιστορίας!
Απίστευτο και όμως αληθινό! Σύμφωνα με το Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας η ανάθεση του μαθήματος της τοπικής ιστορίας, του οποίου ήδη η διδασκαλία στις σχολικές μονάδες έχει ανατεθεί στον κλάδο ΠΕ02 Φιλολόγων, παύει να ισχύει. Το Υπουργείο απαγορεύει να το διδάσκουν οι φιλόλογοι και το αναθέτει σε όλες σχεδόν τις υπόλοιπες ειδικότητες (εκτός μαθηματικών και φυσικών).
Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί τις αναθέσεις των μαθημάτων για να προξενήσει πλεονάσματα εκπαιδευτικών. Με τις σημερινές αναθέσεις προξενούνται πολλά πλεονάσματα φιλολόγων.
------------------------
Πηγή:  alfavita.gr
------------------------

" ΜΝΗΜΕΣ...ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.".Η Ελαιουργία του Μιχάλη Μεγαλοκονόμου&Υιών

Το Πυρηνελαιουργείο στην Αγία Πελαγία εν λειτουργία
.

 


Από τον τοπικό τύπο της εποχής.
 Η δράση του Μιχάλη Μεγαλοκονόμου, μετά την λήξη της Δημαρχιακής του θητείας, υπήρξε σημαντική. Δημιούργησε βιομηχανικό συγκρότημα ολοκληρωτικής εκμετάλλευσης του ελαιοκάρπου, που περιλάμβανε: Τρία ελαιοτριβεία σε διάφορα σημεία του νησιού, για την παραγωγή ελαίου και ελαιοπυρήνας. Πυρηνελαιουργείο, που συνέλλεγε την ελαιοπυρήνα απ’ όλα τα ελαιοτριβεία του νησιού για την παραγωγή πυρηνέλαιου και καύσιμης πυρήνας. (Σημειώνεται ότι το Πυρηνελαιουργείο, ατμοκίνητο κατά το ένα του μέρος του, κατανάλωνε ως καύσιμο την παραγόμενη από αυτό πυρήνα). Σαπωνοποιείο, για την κατανάλωση του παραγόμενου πυρηνελαίου. Κεραμιδοποιείο, με ειδική μηχανή επεξεργασίας του πηλού που προερχόταν από τα Κύθηρα και δύο καμίνια που έκαιγαν την παραγόμενη πυρήνα για να «ψήσουν» πατόφουρνους, κεραμίδια και τούβλα παντός τύπου. Και τέλος ειδικό καμίνι για την μετατροπή της πυρήνας σε κατάλληλη ύλη (καρβουνόσκονη) που καιγόταν στα μαγκάλια. Τελικά το συγκρότημα παρήγαγε και πουλούσε τα εξής προϊόντα: Ελαιόλαδο, πυρηνέλαιο, σαπούνι, κεραμίδια, τούβλα, πατόφουρνους, πυρήνα ως καύσιμη ύλη καμινιών κεραμοποιίας εντός και εκτός Κυθήρων και πυρήνα για τα μαγκάλια του νησιού. Αυτή η ολοκληρωμένη εκμετάλλευση του ελαιοκάρπου από ένα και μόνο συγκρότημα, αποτελούσε, σύμφωνα με εφημερίδα της εποχής, μοναδικό παράδειγμα στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι στα πλαίσια αυτού του συγκροτήματος λειτούργησαν στα Κύθηρα και δύο μηχανοκίνητοι αλευρόμυλοι, τρία από τα πρώτα φορτηγά αυτοκίνητα, αλλά και ταξί. Επίσης εγκαταστάθηκε στον Ποταμό η πρώτη ηλεκτρογεννήτρια, που το 1924, σε πανηγυρική εκδήλωση «υπέρ κατασκευής λιμανιού στην Φυρρή Άμμο», ηλεκτροφώτισε την πλατεία του Ποταμού. Αυτή η ηλεκτρογεννήτρια πουλήθηκε στον Θεόδωρο Σουρή που επαγγελματικά ηλεκτροδότησε τις οικίες του Ποταμού.