Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !!!! Ο ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ  2015. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ 19.00-21.00 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ 09.30 -13.30 ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΠΟ 17.30 -20.30 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΑΠΟ 09.30-13.00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΑΤΡΟΥ Κ.ΛΟΥΝΤΡΟΥΔΗ

ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ** ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ** O γιατρός Ουρολόγος 
κύριος Αθανάσιος Λουντρούδης θα βρίσκεται και πάλι στο
νησί μας και θα εξετάζει στο νέο ιατρείο του δίπλα απο το
 ιατρείο του οφθαλμίατρου κυρίου Τριαντάφυλου στο Λιβάδι
 Κυθήρων,ΑΠΟ 23/10 - 25/10  2015 Τηλέφωνο επικοινωνίας
 για ραντεβού 6972921099--2102633228.
 
 Παρασκευή:18.00-20:30
Σάββατο:09.30-13:00   &   18.00-20:30
Κυριακή:10:00-13:00

Το Γύθειο επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

000Το Γύθειο επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στα πλαίσια της περιοδείας του στη Λακωνία ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Δημαρχιακό Μέγαρο Γυθείου όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο. Ο κ. Ανδρεάκος ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τα έργα ανάπτυξης που υλοποιούνται αυτή τη περίοδο στο Δήμο ενώ οι δυο άντρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης προσέφερε στον κ. Μητσοτάκη, ένα φωτογραφικό αφιέρωμα της Μάνης και τη σημαία της Μάνης, ως ενθύμιο από την επίσκεψή του στο Δήμο.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Τουριστικό περίπτερο της πόλης, όπου ο κ. Μητσοτάκης έτυχε θερμής υποδοχής από τους παρισταμένους. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με όλους τους πολίτες και τους ευχαρίστησε για την υποδοχή που του επιφύλαξαν.

Ο κ. Μητσοτάκης ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη πόλη του Γυθείου, δήλωσε τα εξής: ”Βλέπω στα μάτια των Νεοδημοκρατών την επιθυμία το κόμμα να μεγαλώσει, να γίνει παράταξη”.

githio-click.gr

Στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας ο Σταύρος Αραχωβίτης…

000Ημερίδα με θέμα «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος-χριστιανική άποψη: 70 χρόνια αργότερα» διοργανώθηκε την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας από την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, μέλος της οποίας είναι ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος και παρουσίασε την εισήγησή του με τίτλο: «Οι Έλληνες κληρικοί την περίοδο του πολέμου».

Δαβάκης: Τρεις μήνες μετά και τα Βάτικα ακόμη περιμένουν…

000Έχουν περάσει τρεις (3) μήνες μετά την εκδήλωση της καταστροφικής πυρκαγιάς της 17ης Ιουλίου 2015 στην περιοχή της Νεάπολης Λακωνίας και μέχρι σήμερα ουδεμία εκ μέρους της Πολιτείας, ενέργεια έχει υπάρξει για την ουσιαστική ενίσχυση της πληγείσας περιοχής.

Οι συνεχείς παρεμβάσεις μας στη Βουλή,  οι πολιτικές πιέσεις σε Υπουργούς εκ μέρους όλων μας και ιδιαίτερα της Δημοτικής Αρχής, η οποία έχει επωμισθεί πλήρως το βάρος της ανασυγκρότησης της περιοχής, δεν κατέστησαν δυνατές δυστυχώς να κάνουν τη σημερινή κυβέρνηση να αντιληφθεί το μέγεθος των ευθυνών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή της Μάνης μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου 2007, κηρύχθηκε Πυρόπληκτη λίγες μόνον ημέρες μετά, με το υπ’ αριθμ.1744/ 31 Αυγούστου 2007, ΦΕΚ.

Επαναφέρω για πολλοστή φορά το θέμα στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης που απευθύνεται στους αρμόδιους Υπουργούς:

 Η πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου στη Δημοτική Ενότητα Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας, προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε καλλιεργήσιμες και δασικές εκτάσεις, κατοικίες, ζωικό κεφάλαιο και υποδομές. Παράλληλα οικονομικό πλήγμα υπέστησαν όλων των ειδών οι επιχειρήσεις της περιοχής με σοβαρότατες επιπτώσεις σε όλο τον κοινωνικό ιστό.

Η αντίδραση της Πολιτείας -τότε- ήταν άμεση. Κλιμάκια υπουργών επισκέφθηκαν άμεσα τη πληγείσα περιοχή, εξήγγειλαν σχεδιασμούς, μέτρα και οικονομική στήριξη για τούς πληγέντες και αποχώρησαν .

Έκτοτε αν και έχουν παρέλθει τρείς μήνες δεν έχουν πραγματοποιηθεί ούτε οι στοιχειώδεις ενέργειες, όπως άλλωστε περιγράφονταν στις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών στην υπ’ αριθμόν 4145/23.7.2015 Ερώτησή μου.

Ούτε καν πυρόπληκτη δεν έχει κηρυχθεί η συγκεκριμένη περιοχή με την έκδοση της απαραίτητης Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).

Εξάλλου κατ’ επανάληψη ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ.Ηρακλής Τριχείλης με σειρά εγγράφων του διαμαρτύρεται για την πλήρη απραξία εκ μέρους των  αρμόδιων υπουργείων .

Οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν να πράξει η Πολιτεία το καθήκον της και  να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις των εκπροσώπων της.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι αρμόδιοι Υπουργοί ,

Σε ποιές ενέργειες μέχρι στιγμής έχουν προβεί και τι προτίθενται να πράξουν στο άμεσο μέλλον για την ανακούφιση της πληγείσας περιοχής των Βατίκων;

Ο ερωτών βουλευτής

Αθανάσιος Π. Δαβάκης

Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.

Ενημέρωση για την δακοκτονία στην Λακωνία…

2Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λακωνίας και σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος Δακοκτονίας έτους 2015 ενημερώνουμε ότι :

  1. Έχει διενεργηθεί ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες της Λακωνίας που λαμβάνουν μέρος στο Πρόγραμμα Δακοκτονίας έτους 2015, με επιτυχία. Ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με την εξαίρεση των Τ.Κ. Καστορείου και Βορδόνιας που παρουσιάζουν χαμηλό αριθμό δακοσυλλήψεων.

  2. Επειδή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχει προβεί ακόμη στην προμήθεια φυτοφαρμάκων και προσελκυστικών ουσιών, αδυνατούμε να διενεργήσουμε τρίτο γενικό δολωματικό ψεκασμό.

  1. Επειδή η περίοδος ελαιοσυλλογής πλησιάζει και σε κάποιες νότιες περιοχές του Νομού μας έχει ήδη ξεκινήσει, θα πρέπει οι παραγωγοί να μεριμνήσουν – αναλόγως των συνθηκών – για την φυτοπροστασία των ελαιοκαλλιεργειών τους.

   Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ   

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ  

ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΘΕΟΧΑΡΑΚΟΥ

Πηγή http://www.report24.gr

Ανανεωμένο μοντέλο του Μηχανισμού Αντικυθήρων στο Αστεροσκοπείο

Ενα νέο εκπαιδευτικό μοντέλο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Μουσείο του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Ενα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια όλων των εποχών είναι εκείνο που, για πολλούς, ακόμα κρύβει ο περίφημος Μηχανισμός των Αντικυθήρων. Από επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες και λογοτεχνικά μυθιστορήματα μέχρι εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας η λεπτεπίλεπτη κατασκευή που εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο έχει κατά καιρούς εμπνεύσει επιστήμονες και αρχαιολάτρεις από όλο τον κόσμο. 
 
Εκείνο, πάντως,που γνωρίζουμε με ασφάλεια πλέον είναι πως πρόκειται για ένα είδος υπολογιστή, το οποίο βασίζει τη λειτουργία του σε ένα περίπλοκο μηχανικό πρότυπο, ικανό να παρακολουθήσει με θαυμαστή ακρίβεια τα αστρονομικά φαινόμενα - εξ ου και η εναλλακτική του ονομασία Αστρολάβος των Αντικυθήρων. Οι λειτουργίες αυτές μάλιστα είχαν παρουσιαστεί πριν από λίγο καιρό αναλυτικά και από την εξαιρετική σχετική έκθεση για το σύνολο του Ναυαγίου των Αντικυθήρων.
Προκειμένου να φτάσουμε σε αυτό τον βαθμό κατανόησης του Μηχανισμού, ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε η κατασκευή διαφόρων μοντέλων -το πρώτο από τον Ιωάννη Θεοφανίδη πίσω στη δεκαετία του 1930-, τα οποία φιλοδοξούσαν κάθε φορά να πλησιάσουν με τον πιο ακριβή τρόπο την κατασκευαστική λογική του αυθεντικού προτύπου. Το πιο πρόσφατο και συνεπώς ανανεωμένο τέτοιο αντίγραφο εκτίθεται τώρα στο Μουσείο του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ώς το τέλος Οκτωβρίου. Το εκπαιδευτικού χαρακτήρα όργανο, το οποίο έχει διαστάσεις τέσσερις φορές μεγαλύτερες από το κανονικό του μέγεθος (για περισσότερη ευκρίνεια της λειτουργίας του), ενσωματώνει όλες σχεδόν τις μέχρι σήμερα γνωστές πληροφορίες για τη λειτουργία του Μηχανισμού. Επιπλέον, ειδικευμένο προσωπικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών βρίσκεται στη διάθεση του κοινού για ξεναγήσεις στο Μουσείο.
​​Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. με 2 μ.μ., καθώς και στη διάρκεια των προγραμματισμένων βραδινών ξεναγήσεων (13, 15, 20, 21, 23 και 27 Οκτωβρίου) από τις 7.30 μ.μ. ώς τις 9.30 μ.μ. κάθε μισή ώρα. Περισσότερες πληροφορίες στα 210-34.90.160 και 210-34.90.036.
-------------------------------------------------------------
Πηγή:  Καθημερινή-Αιμίλιος Χαρμπής
-------------------------------------------------------------

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 12/10/2015 - Συνάντηση με Γιατρούς του Αιγαίου

Με τον επικεφαλής της ομάδας των Γιατρών του Αιγαίου που επισκέπτονται τα Κύθηρα, κ. Εμμανουήλ Βεληβασάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης τη Δευτέρα 12/10.

Ο κ. Δήμαρχος τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης που τους απηύθυνε η Δημοτική Αρχή και για την εθελοντική τους συνεισφορά στους κατοίκους του νησιού, καθώς και για την μετάβασή τους στα Αντικύθηρα όπου εξετάστηκαν από διάφορες ειδικότητες γιατρών οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι.
Έγινε γενικότερη συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κυρίως στο νησιωτικό χώρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενώ επικροτήθηκαν οι θεσμικές και οικονομικές προτάσεις του Δήμου Κυθήρων για τη στελέχωση των θέσεων επικουρικών και αγροτικών ιατρών (επαναφορά θεσμού στρατευσίμων ιατρών, δυνατότητα επίσπευσης ειδικότητας, οικονομικά κίνητρα από το Δήμο).
Ο κ. Βεληβασάκης ευχαρίστησε για την πρόσκληση και έλαβε ως δώρο από τον κ. Δήμαρχο ένα βιβλίο με τις τελευταίες εξελίξεις στην έρευνα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, υποσχόμενος ότι η ομάδα του ΠΑΓΝΗ θα επισκεφθεί εκ νέου τα Κύθηρα το Φθινόπωρο του 2016.
----------------------------------
Πηγή:  kythira.gr
----------------------------------

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 12/10/2015 - Συνεδρίαση Τουριστικής Επιτροπής

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας 12/10 η Δημοτική Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής με την παρουσία του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη και τη συμμετοχή του Προέδρου της κ. Κορώνη, της Αντιπροέδρου κας. Κασιμάτη και των περισσοτέρων εκ των μελών της.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της Επιτροπής από το Δήμαρχο για τις επαφές και συναντήσεις που έγιναν στην Ελβετία με αφορμή τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης του Ναυαγίου των Αντικυθήρων στο Μουσείο Αρχαιοτήτων της πόλης, για τις οποίες εκφράστηκε ικανοποίηση καθώς οι ενέργειες αυτές συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και την ευρωπαϊκή προβολή του νησιού μας.
Έγινε αναλυτική συζήτηση για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν από τους τουριστικούς πράκτορες και φορείς της Ελβετίας, καθώς και για τη σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής παρόντος του κ. Δημάρχου για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή των Κυθήρων και Αντικυθήρων που πραγματοποιήθηκε στις 2/10.
Τέλος ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε την Επιτροπή ότι από 7-9 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί τις Βρυξέλλες, προσκεκλημένος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου μαζί με άλλους νέους Δημάρχους ελληνικών νησιών να θέσουν τα ειδικά νησιωτικά ζητήματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προτείνοντας συγκεκριμένες παρεμβάσεις και λύσεις.
----------------------------------
Πηγή:  kythira.gr
----------------------------------