Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 15ΜΕΛΩΝ ΓΕΛ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ

Ανακοίνωση των δεκαπενταμελών συμβουλίων
του ΓΕΛ και Γυμνασίου Κυθήρων
Προς: την Περιφέρεια και Αντιπεριφέρεια Αττικής

 Για άλλη μια χρονιά, ερχόμαστε αντιμέτωποι με δύο σημαντικά προβλήματα που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας αλλά και τη δική μας πρόσβαση στο αγαθό της μόρφωσης. Ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους τα κενά των εκπαιδευτικών είναι μεγάλα, ενώ ένα σημαντικό μέρος των συμμαθητών μας (περίπου το 1/3) αδυνατεί να έρθει στο σχολείο, λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου. Αποφασίσαμε, λοιπόν, μετά από γενική συνέλευση, ομόφωνα, να προχωρήσουμε σε αποχή, απαιτώντας:
·       Την άμεση κάλυψη των κενών των καθηγητών σε Γυμνάσιο και Λύκειο,
·       Την αποκατάσταση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο.
   Αξίζει να αναφερθεί ότι, σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης, οι γονείς μας αιμορραγούν οικονομικά τόσο για να καλύψουν επιπλέον μαθήματα επί πληρωμή όσο και για να μας μεταφέρουν με ιδιωτικά μέσα στο σχολείο.
  Θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο στην εποχή μας να υπάρχουν ακόμα μαθητές δύο ταχυτήτων, ενώ θα έπρεπε με βάση το Σύνταγμα αλλά και  την κοινή λογική να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές.

Το Δεκαπενταμελές του Γενικού Λυκείου Κυθήρων
Ο πρόεδρος: Καλλίγερος Σαράντος
Ο αντιπρόεδρος: Βότσι Στέλιος
Η γραμματέας: Παπαδέα Μαρία
Τα μέλη: Μουτσολάρι Άντζελα, Τρακάδα Μυρτώ, Τριφύλλη Μαρίνα, Ανδρόνικος Θεόδωρος, Αργείτης Νίκος, Γκίκας Δημήτριος, Καλλίγερος Παναγιώτης, Κασιμάτης Παναγιώτης, Λαχανάς Αναστάσης, Μεγαλοκονόμος Πέτρος, Μουαμέτι Αρτέμης, Σάμιος Βρεττός,
Το Δεκαπενταμελές του Γυμνασίου Κυθήρων
Ο πρόεδρος: Τζίτζο Άρμπι
Ο αντιπρόεδρος: Λουράντος Ιωάννης
Η γραμματέας: Καλλιγέρου Μαρία
Τα μέλη: Βλαντή Ελένη, Καλλιγέρου Σταματίνα, Κασιμάτη Άννα Κατάρο Ζανέτα, Πετροχείλου Ειρήνη, Τέρζιο Νταϊάνα, Φατσέα Ανθίππη, Γκίκας Εμμανουήλ, Ζενελάι Τζέσι, Ντελίμπασι Σέιντι, Ντουράι Ενερίκ, Πετρόχειλος Θεόδωρος, Τσάκο Λεωνίδας

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ.Δελτίο Τύπου. επίσκεψη μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου στο Δημαρχείο.

Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου επισκέφθηκαν σήμερα 14/10 το Δημαρχείο, όπου συζήτησαν με τον Δήμαρχο τα προβλήματα των σχολικών μονάδων, αναφορικά με την έλλειψη διδακτικού προσωπικού και το εν μέρει ανεπίλυτο ακόμα πρόβλημα της μεταφοράς μέρους των μαθητών του νησιού. Οι μαθητές, αναγνωρίζοντας ότι τα δύο θέματα εκφεύγουν των ουσιωδών αρμοδιοτήτων του Δήμου, ζήτησαν εκ νέου παρέμβαση προς τους αρμόδιους φορείς και εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το γεγονός ότι ο χρόνος παρέρχεται και τα προβλήματα είναι άλυτα. Ο κ. Δήμαρχος απέστειλε νέα επιστολή μαζί με ψήφισμα των δεκαπενταμελών συμβουλίων του Γυμνασίου και του Λυκείου, αξιώνοντας άμεση επίλυση των σοβαρών αυτών θεμάτων, που κάθε χρόνο δυστυχώς ταλαιπωρούν τη μαθητική κοινότητα.
Δείτε τη νέα επιστολή του Δημάρχου εδώ

«Δημήτριος» Το ναυάγιο στο Γύθειο..{ Φωτο ρεπορτάζ }


 Το επιβλητικό ναυάγιο «Δημήτριος» προκαλεί δέος σε όσους το αντικρίζουν· είναι πολλά χρόνια προσαραγμένο στην παραλία Σελινίτσας, πέντε χιλιόμετρα μακριά από το Γύθειο. Γνωστό και ως πλοίο φάντασμα το έχουν πλαισιώσει πολλές ιστορίες και μύθοι. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίστηκαν πως ήταν ένα από τα πολλά παράνομα τσιγαράδικα της εποχής. Το εντυπωσιακό ναυάγιο έχει γίνει πλέον κομμάτι της παραλίας και τουριστική ατραξιόν της περιοχής, όμως ποια είναι η αληθινή ιστορία πίσω από το μύθο, πως κατέληξε στην παραλία της Σελινίτσας και γιατί δεν το αναζήτησε ποτέ κανείς;

 Το πλοίο με το όνομα «Δημήτριος» (πρώην Klintholm), με χωρητικότητα 965 κόρων και μήκος 67 μέτρων, ναυπηγήθηκε το 1950. Το πλοίο είχε καταπλεύσει έκτακτα στο Γύθειο στις τέσσερις Δεκεμβρίου του 1980 λόγω ασθενείας του πλοιάρχου και της ανάγκης εισαγωγής του σε νοσοκομείο. Με αφορμή τον κατάπλου δημιουργήθηκαν προβλήματα οικονομικής φύσεως με το πλήρωμα, αλλά και θέματα βλαβών στη μηχανή καθώς και ελλείψεις ασφαλείας στο πλοίο, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν ασφαλιστικά μέτρα από διάφορους δανειστές. Το πλήρωμα απολύθηκε και η φύλαξη του πλοίου ανατέθηκε στους Γεώργιο Δανιήλ και Βασίλη Παρηγόρη.