Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΓΟΝΕΖΟΣ [ ΗΧΗΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ]ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΓΟΝΕΖΟΣ ΜΑΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ...ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ AΠΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΑΣ,ΑΠΟ ΤΟΝ { ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ } ΑΠΟ 03-09-2015 ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΓΟΝΕΖΟ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.

Αποχή από μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου Κυθήρων

Με αποχή από τα μαθήματά τους απάντησαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Κυθήρων απέναντι στο άλυτο ακόμα πρόβλημα της μεταφοράς από και προς το Σχολείο τους.

Από την αρχή του σχολικού έτους δεν εκτελείται ένα μεγάλο μέρος των μαθητικών δρομολογίων, είτε επειδή έγιναν λάθη στην ηλεκτρονική διαδικασία από τους μεταφορείς, είτε λόγω γενικότερης καθυστέρησης από πλευράς της Περιφέρειας.





Όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος του νησιού είχε επισημάνει το πρόβλημα από τον Ιούλιο και δυστυχώς βγήκε αληθινός καθώς για ακόμα μία φορά μαθητές και γονείς υφίστανται έναν ιδιότυπο αποκλεισμό από την εκπαίδευση λόγω της έλλειψης μεταφορών.

Και όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε σχεδόν στο μήνα Νοέμβριο.


Η Περιφέρεια Αττικής που είναι αρμόδια για το θέμα διαβεβαιώνει ότι σε λίγες μέρες θα έχει λυθεί οριστικά, ωστόσο η εκπαιδευτική κοινότητα και οι τοπικές αρχές διαμαρτύρονται έντονα καθώς κάθε χρόνο το πρόβλημα επιτείνεται και σε συνδυασμό με την έλλειψη καθηγητών στα σχολεία δημιουργεί συνθήκες εκπαιδευτικής υποβάθμισης στην ελληνική επαρχία και δημιουργεί μαθητές δύο ταχυτήτων.






Το οπλοστάσιο των βομβιστών του Μυστρά (φωτογραφίες)

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβασης των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά και τα ναρκωτικά σχηματίστηκε εναντίον των πέντε που συνέλαβε το Σάββατο η αστυνομία για τις εκρήξεις σε Μυστρά και Καλαμάτα.
Όπως διαβάσατε νωρίτερα, για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν προχθές στην Καλαμάτα πέντε έλληνες, ηλικίας 25, 28, 30, 34 και 52 ετών. Ο 52χρονος είναι κάτοικος Καλαμάτας και οι υπόλοιποι κάτοικοι περιοχών της βορείου Ελλάδας (Δράμα και Χαλκιδική).
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, κατασχέθηκαν τέσσερις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, από τα οποία το ένα με ενσωματωμένο δίποδο και διόπτρα, τρία τόξα και δύο βαλλίστρες, 10,2 γραμμάρια κάνναβης, νιτρική αμμωνία βάρους 3 κιλών περίπου, 2599 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 43 βέλη, δύο γεμιστήρες πιστολιού, δύο τσεκούρια,σπαθί, μαχαίρια και σουγιάδες, σιδερογροθιά και δύο γκλομπς, 89 καπνογόνα/βεγγαλικά, τρεις συσκευές ενδοεπικοινωνίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κινητά τηλέφωνα, τρεις κουκούλες τύπου full face, είδη ρουχισμού (φόρμες στρατιωτικού τύπου, γάντια, τζάκετ κ.ά.), διάφορα είδη “επιχειρησιακού” εξοπλισμού (θήκες μαχαιριών, ζώνες φυσιγγίων, σακίδια κ.ά.), διάφορα έγγραφα και σημειώσεις, καθώς και δύο οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Όπως προέκυψε από τις έρευνες, οι συλληφθέντες τοποθέτησαν τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και πραγματοποίησαν τις εκρήξεις, προκειμένου να “εκπληρώσουν” την ιδεολογική βάση και το σκοπό ομάδας που δημιούργησε ο 52χρονος από το 2009 και στην οποία εντάχθηκαν σταδιακά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.
Πηγή  http://www.laconialive.gr/





Δ.Τ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ‏



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για την αύξηση του ΦΠΑ σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων κατέθεσαν 6 Βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Οι Βουλευτές χαρακτηρίζουν «χαριστική βολή» για χιλιάδες ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε αυτές τις Μονάδες την αύξηση του ΦΠΑ από το 13 στο 23% , επισημαίνοντας ότι με την συγκεκριμένη απόφαση οδηγούνται στο λουκέτο εκατοντάδες επιχειρήσεις, συνάνθρωποι μας θα μείνουν χωρίς δουλειά, ενώ οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι δε θα μπορέσουν να αντέξουν αυτήν την αύξηση, συνυπολογίζοντας μάλιστα, τόσο τις περικοπές που έγιναν τώρα, όσο και τις επερχόμενες που αναμένονται να είναι και οι πλέον οδυνηρές.
«Έχετε αναλογιστεί ότι η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων είναι απολύτως μόνοι ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας; Πως θα τους αφήσετε στο δρόμο; Αυτό είναι το παράλληλο πρόγραμμα και τα ισοδύναμα που υποσχόσασταν;» ερωτούν τον Υπουργό οι Βουλευτές.
Το κείμενο της ερώτησης των Βουλευτών έχει ως εξής:
«Προς μεγάλη μας απογοήτευση, παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες την Κυβέρνηση, να αποφασίζει στα τυφλά, την ραγδαία αύξηση του ΦΠΑ σχεδόν παντού και χωρίς να αναλογίζεται τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει αυτήν η κίνηση, τόσο στην πραγματική οικονομία, όσο και στην καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας.
Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13 στο 23% στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, αποτελεί την χαριστική βολή για χιλιάδες ηλικιωμένους της χώρας μας, που φιλοξενούνται σε αυτές τις Μονάδες.
Έχετε αναλογιστεί ότι με την συγκεκριμένη απόφαση, οδηγείτε στο λουκέτο εκατοντάδες επιχειρήσεις, οδηγείτε στην ανεργία κι άλλους συνανθρώπους μας και αφήνετε εγκαταλελειμμένους χιλιάδες απόμαχους της ζωής;
Γιατί δεν είναι δυνατόν να πιστεύετε, ούτε ότι κάποιος επιχειρηματίας, με όλες τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ προς αυτές τις μονάδες και οι οποίες οφείλονται αποκλειστικά στη δική σας ανικανότητα, θα μπορέσει να αντέξει αυτή την αύξηση και δεν θα τη μετακυλήσει στους “πελάτες”, ούτε και πως οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι θα μπορέσουν να αντέξουν αυτήν την αύξηση, συνυπολογίζοντας μάλιστα, τόσο τις περικοπές που έγιναν τώρα, όσο και τις επερχόμενες που αναμένονται να είναι και οι πλέον οδυνηρές;
Έχετε αναλογιστεί ότι η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων είναι απολύτως μόνοι ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας; Πως θα τους αφήσετε στο δρόμο; Αυτό είναι το παράλληλο πρόγραμμα και τα ισοδύναμα που υποσχόσασταν;

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1.            Προτίθεστε να αποσύρετε άμεσα την εν λόγω αύξηση του ΦΠΑ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων;
2.            Ποιο είναι το ποσό που αναμένετε να εξοικονομήσετε από την συγκεκριμένη αύξηση και που δεν είναι δυνατό να βρείτε άλλα ισοδύναμα;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
1)            ΧΡΗΣΤΟΣ  ΚΕΛΛΑΣ                      Ν.  ΛΑΡΙΣΑΣ 
2)          ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ                       Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
3)          ΜΠΟΥΚΩΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ               Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
4)          ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΣΤΑΣ                Α΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
5)           ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                 Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
6)           ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ             Ν. ΑΧΑΪΑΣ   

Δ.Τ- ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΥΔΡΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ‏



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ερώτηση για τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των πολιτών της Ύδρας που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες, κατέθεσε στους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Βουλευτής της ΝΔ Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Στην ερώτηση, ο Βουλευτής επισημαίνοντας τις σοβαρές ζημιές που υπέστησαν κατοικίες και καταστήματα στην  Ύδρα από τη σφοδρή κακοκαιρία με αποτέλεσμα να καταστραφούν εμπορεύματα, προϊόντα και οικοσκευές, τονίζει ότι «η Πολιτεία , πέρα από την καταγραφή των ζημιών και τις αποζημιώσεις, θα πρέπει να τους χορηγήσει μια περίοδο χάριτος, μεταθέτοντας την πληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων (πολιτών και επιχειρήσεων) κατά ένα 8μηνο, καθώς και των υποχρεώσεών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα.»
Ο κ. Κατσαφάδος υποστηρίζει ακόμη ότι το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να προχωρήσει στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ύδρας για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές του νησιού και την εκτέλεση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.
Η ερώτηση του κ. Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Κύριοι Υπουργοί,
Όπως γνωρίζετε, η Ύδρα επλήγη με πρωτοφανή σφοδρότητα από την πρόσφατη κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Το νησί υπέστη σοβαρές ζημιές στις υποδομές του, που θα απαιτήσουν χρόνο και χρήμα για να αποκατασταθούν μαζί με την υλοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.
Σε ιδιαίτερα δεινή όμως θέση έχουν περιέλθει επιχειρήσεις και νοικοκυριά που τα καταστήματα τους και οι κατοικίες τους υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες, με αποτέλεσμα να καταστραφούν εμπορεύματα, προϊόντα και οικοσκευές και να απαιτείται άμεση αποκατάσταση.
Ηθική υποχρέωση της Πολιτείας είναι η έμπρακτη και ουσιαστική συνδρομή σε αυτούς τους ανθρώπους, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην δυσμενή και απρόβλεπτη αυτή εξέλιξη.
Η Πολιτεία , πέρα από την καταγραφή των ζημιών και τις αποζημιώσεις, θα πρέπει να τους χορηγήσει μια περίοδο χάριτος, μεταθέτοντας την πληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων (πολιτών και επιχειρήσεων) κατά ένα 8μηνο, καθώς και των υποχρεώσεων τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα.
Το συγκριμένο μέτρο έχει εφαρμοστεί παλαιότερα στην περιοχή του Έβρου, που επλήγη από πλημμυρικά φαινόμενα, και η εφαρμογή του δεν είναι απαγορευτική,  αφού αφορά μια μικρή κατηγορία πολιτών και επιχειρήσεων.
Παράλληλα, θα πρέπει το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ύδρας για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές του νησιού και την εκτέλεση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων.
Κατόπιν των ανωτέρω,  ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
1.            Εάν οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εργασίας προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλία για να μετατεθεί, κατά ένα 8μηνο, η υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών και των επιχειρήσεων της Ύδρας, που επλήγησαν από τη θεομηνία, αλλά και των υποχρεώσεών τους προς τις τράπεζες.
2.            Εάν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προτίθεται να προχωρήσει στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ύδρας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές και να εκτελεστούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων

Πρωτοφανή στα χρονικά η υπόθεση των Δωδεκαθεϊστών βομβιστών…

Στην «ομάδα Ε» ανήκουν οι βομβιστές του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στο άγαλμα του Παλαιολόγου στον Μυστρά.

Πρόκειται για μία ομάδα της οποίας τα μέλη «πιστεύουν στον Δία και μάχονται κατά του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας».

Η Αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα για τη βομβιστική επίθεση της περασμένης Παρασκευής, τα οποία φέρονται να ομολόγησαν ότι ανήκουν στην «ομάδα Ε». Πρόκειται για έναν 52χρονο άεργο (πρώην τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών) από την Καλαμάτα, τρεις ιδιωτικούς υπαλλήλους (28, 30 και 34 ετών) από τη Δράμα και έναν 25χρονο από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Οι δράστες πραγματοποίησαν και δεύτερο χτύπημα με στόχο το άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στον Μυστρά, όπου τοποθέτησαν βόμβα χαμηλής ισχύος. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι ιδεολογικές τους ζυμώσεις γύρω από την «ομάδα Ε» γίνονταν τα τελευταία έξι χρόνια. Για πρώτη φορά, ωστόσο, αποφάσισαν την Παρασκευή να προχωρήσουν σε επιθέσεις, εκ των οποίων η μία –στην Τράπεζα της Ελλάδος- ήταν υψηλού ρίσκου, καθώς η έκρηξη ήταν ισχυρή και θα μπορούσε να προκαλέσει θύματα.

Ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι απότακτος ειδικός φρουρός, ενώ στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στα σπίτια τους βρέθηκαν αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί τους οποίους ήθελαν να τοποθετήσουν στη Νομαρχία Μεσσηνίας, στο Δημαρχείο Καλαμάτας και στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για μία πρωτοφανή υπόθεση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα.

huffingtonpost.gr


Με ορμητήριο τον Ταύγετο τα μέλη της ομάδας “Ε”… Πώς πιάστηκαν οι βομβιστές

 

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και εκρηκτικά μεγάλης ισχύος που θα σκορπούσαν τον τρόμο και τον θάνατο ανακάλυψαν οι αστυνομικοί στην κατοχή

των πέντε ατόμων που συνέλαβαν στη Μεσσηνία. Οι … πρόβες που έκαναν με δύο βόμβες μικρής ισχύος ευτυχώς τους πρόδωσαν και οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους.

Σε μια από τις βόμβες που τοποθέτησαν την Παρασκευή οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει εφημερίδες από τη Δράμα. Αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με ένα ύποπτο αυτοκίνητο με πινακίδες από τη Δράμα έκαναν τους αστυνομικούς να στρέψουν το βλέμμα τους στους τέσσερις άνδρες. Έφτασαν στα ίχνη της παρέας των Δραμινών και στη συνέχεια και στον 52χρονο εγκέφαλο της ομάδας με καταγωγή από την Καλαμάτα.

Τότε οι αστυνομικοί “έπεσαν” πάνω σε τέσσερις έτοιμες βόμβες. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί αποτελούνταν από ένα σωλήνα διαμέτρου 10 εκατοστών και μήκους είκοσι που ήταν γεμάτος με εκρηκτικά και βολίδες από κυνηγετικό όπλο. Έτοιμο να σκορπίσει τον θάνατο σε όποιον βρισκόταν κοντά την ώρα της έκρηξης. Όπως φάνηκε οι δράστες που χρησιμοποιούσαν το όνομα “ομάδα έψιλον” και ως σύμβολό τους το Δελφικό “Ε” είχαν ως στόχους το Δημαρχείο, τα Δικαστήρια, τη Νομαρχία και την Εφορία στην πόλη της Καλαμάτας.

Μάλιστα όπως δείχνει η διπλή βομβιστική επίθεση-πρόβα που έκαναν την Παρασκευή σε Καλαμάτα και το Μυστρά με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς να “σκάνε” με διαφορά μόλις δύο ωρών όλα δείχνουν ότι ετοιμάζονταν για τετραπλό ταυτόχρονο χτύπημα στην πόλη της Καλαμάτας με στόχο να προκαλέσουν σύγχυση στην Αστυνομία. newsit.gr

ΛΑΚΩΝΙΑ.Εκδήλωση για τον Ιωάννη Μεταξά

Ioannnis Metaxas
Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας και ο εκδοτικός οίκος “Αδούλωτη Μάνη” καλούν όλους τους λάκωνες στην ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνουν προς τιμήν του Ιωάννη Μεταξά.
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης. Θα μιλήσουν επίσης ο βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Λαγός, ο πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας ιατρός Γιώργος Λουκάκος και ο εκδότης και πολιτευτής Γιώργος Δημακόγιαννης.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στη Σκάλα στις 8.00΄ το βράδυ της Τρίτης 27ης Οκτωβρίου, στην πλατεία Πηγών (κέντρο Δ. Κατέχου).

Επίσκεψη της Δημάρχου της πόλης Haldensleben της Γερμανίας κας Regina Blenkle στον Εθελοντικό Σταθμό του Δήμου Ευρώτα.

 Επίσκεψη της Δημάρχου της πόλης Haldensleben της Γερμανίας κας Regina Blenkle στον Εθελοντικό Σταθμό του Δήμου Ευρώτα.
Η Δημάρχος της πόλης Haldensleben της Γερμανίας κα Regina Blenkle η οποία παρέλαβε καθήκοντα προ τριμήνου επισκέφθηκε τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό του Δήμου Ευρώτα μιάς και ήταν μέσα στις πρώτες προταιρεότητές της.
Σας θυμίζουμε ότι ο πρώην Δήμος Haldensleben της Γερμανίας είχε δωρίσει ένα πυροσβεστικό όχημα πριν από έναν χρόνο και έκτοτε οι σχέσεις των δύο Δήμων εξελίσσονται με αμείωτους ρυθμούς.
Κατά την επίσκεψη της ήταν συνοδευόμενη από τον Εμπειρογνώμονα σε θέματα κατασκευών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Εθελοντή για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κο Joachim Wintjen, ενημερώθηκε από τον Διοικητή του Σταθμού Πυρονόμο κο Δαμηλάκο Τζανέτο, για τις δράσεις του Εθελοντικού Σταθμού, τις ασκήσεις και τα συμβάντα στα οποία συμμετείχε και το δωρηθέν πυροσβεστικό όχημα. Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η συζήτηση που αναπτύχθηκε μεταξύ των επισκεπτών μας και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου( που υπάγεται ο Εθελοντικός Σταθμός) Πυραγού Γραφάκου Κωνσταντίνου όσον αφορά τον Ατομικό Προστατευτικό Εξοπλισμό και τις εκπαιδεύσεις που συμμετέχουν οι εθελοντές μας. Χρήσιμη και απαραίτητη ήταν η παρέμβαση του Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ευρώτα κου Δήμου Βέρδου όταν επεσήμανε την Άριστη σχέση μεταξύ Δήμου Ευρώτα και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου καθώς και την διαρκή ενίσχυση του Δήμου προς τον Σταθμό σε υλικά και μέσα καθ όλη την διάρκεια της διετούς λειτουργίας του Εθελοντικού σταθμού Σταθμού. Μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών ξεναγήθηκαν στους χώρους του Σταθμού από τον πανταχού παρόν σε δράσεις, εκπαιδεύσεις, υποχρεώσεις και συμβάντα, Π.Π.Υ. Κούρλα Ευάγγελο. Μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς ο ενθουσιασμός που έδειξε η Δήμαρχος της πόλης Haldensleben της Γερμανίας κα Regina Blenkle για όλα όσα είδε και διαπίστωσε για τον Εθελοντικό Σταθμό μας και τις δράσεις του. Καταλήγοντας ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μελλοντικές συνεργασίες πάντα με σκοπό την καλύτερη γνώση εξοικείωση και ετοιμότητα στην προσπάθειά μας για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών του τόπου μας.Πηγή

Π. Υ. Γυθείου "Πύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής"


Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Δημήτριον νύττουσι λόγχαι Χριστέ μου,
Ζηλοῦντα πλευρᾶς λογχονύκτου σῆς πάθος.
Εἰκοστῇ μελίαι Δημήτριον ἕκτῃ ἀνεῖλον.
Βιογραφία
Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή (το πιο πιθανό) το 306 μ.Χ.

Ο Δημήτριος ήταν γόνος αριστοκρατικής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη. Σύντομα ανελίχθηκε στις βαθμίδες του Ρωμαϊκού στρατού με αποτέλεσμα σε ηλικία 22 ετών να φέρει το βαθμό του χιλιάρχου. Ως αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού κάτω από τη διοίκηση του Τετράρχη (και έπειτα αυτοκράτορα) Γαλερίου Μαξιμιανού, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός, έγινε χριστιανός και φυλακίστηκε στην Θεσσαλονίκη το 303 μ.Χ., διότι αγνόησε το διάταγμα του αυτοκράτορα Διοκλητιανού «περί αρνήσεως του χριστιανισμού». Μάλιστα λίγο νωρίτερα είχε ιδρύσει κύκλο νέων προς μελέτη της Αγίας Γραφής.

Στη φυλακή ήταν και ένας νεαρός χριστιανός ο Νέστορας (βλέπε 27 Οκτωβρίου), ο οποίος θα αντιμετώπιζε σε μονομαχία τον φοβερό μονομάχο της εποχής Λυαίο. Ο νεαρός χριστιανός πριν τη μονομαχία επισκέφθηκε τον Δημήτριο και ζήτησε τη βοήθειά του. Ο Άγιος Δημήτριος του έδωσε την ευχή του και το αποτέλεσμα ήταν ο Νέστορας να νικήσει το Λυαίο και να προκαλέσει την οργή του αυτοκράτορα. Διατάχθηκε τότε να θανατωθούν και οι δύο, Νέστορας και Δημήτριος.

Οι συγγραφείς εγκωμίων του Αγίου Δημητρίου, Ευστάθιος Θεσσαλονίκης, Γρηγόριος ο Παλαμάς και Δημήτριος Χρυσολωράς, αναφέρουν ότι το σώμα του Αγίου ετάφη στον τόπο του μαρτυρίου, ο δε τάφος μετεβλήθη σε βαθύ φρέαρ που ανέβλυζε μύρο, εξ ου και η προσωνυμία του Μυροβλήτου.

Στις βυζαντινές εικόνες αλλά και στη σύγχρονη αγιογραφία ο Άγιος Δημήτριος παρουσιάζεται αρκετές φορές ως καβαλάρης με κόκκινο άλογο (σε αντιδιαστολή του λευκού αλόγου του Αγίου Γεωργίου) να πατά τον άπιστο Λυαίο.

Σήμερα ο Άγιος Δημήτριος τιμάται ως πολιούχος Άγιος της Θεσσαλονίκης.

Ένα από τα πολλά θαύματα του Αγίου είναι και το εξής. Το 1823 μ.Χ. οι Τούρκοι που ήταν αμπαρωμένοι στην Ακρόπολη της Αθήνας ετοίμαζαν τα πυρομαχικά τους για να χτυπήσουν με τα κανόνια τους, τους Έλληνες που βρισκόντουσαν στον ναό του Αγίου Δημητρίου, μα ο Άγιος Δημήτριος έκανε το θαύμα του για να σωθούν οι Χριστιανοί και η πυρίτιδα έσκασε στα χέρια των Τούρκων καταστρέφοντας και τμήμα του μνημείου του Παρθενώνα. Για να θυμούνται αυτό το θαύμα, ο ναός λέγεται από τότε Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης, από την λουμπάρδα δηλαδή το κανόνι των Τούρκων που καταστράφηκε.

Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ἦχος γ’.
Μέγαν εὕρατο ἐv τοῖς κιvδύvοις, σὲ ὑπέρμαχοv, ἡ οἰκουμένη, Ἀθλοφόρε τὰ ἔθνη τροπούμενον. Ὡς οὖν Λυαίου καθεῖλες τὴν ἔπαρσιν, ἐν τῷ σταδίῳ θαῤῥύvας τὸν Νέστορα, οὕτως Ἅγιε, Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.

Κοντάκιον
Ἦχος β’. Αὐτόμελον.
Τοῖς τῶv ἰαμάτωv σου ῥείθροις Δημήτριε, τὴv Ἐκκλησίαν Θεὸς ἐπορφύρωσεv, ὁ δούς σοι τὸ κράτος ἀήττητοv, καὶ περιέπωv τὴν πόλιv σου ἄτρωτοv· αὐτῆς γὰρ ὑπάρχεις τὸ στήριγμα.

Κάθισμα
Ἦχος πλ. δ’. Τὴν Σοφίαν καὶ Λογον.
Εὐσεβείας τοῖς τρόποις καταπλουτῶν, ἀσεβείας τὴν πλάνην καταβαλών, Μάρτυς κατεπάτησας, τῶν τυράννων τὰ θράση, καὶ τῷ θείῳ πόθῳ, τὸν νοῦν πυρπολούμενος, τῶν εἰδώλων τὴν πλάνην, εἰς χάος ἐβύθισας· ὅθεν ἐπαξίως, ἀμοιβὴν τῶν ἀγώνων, ἐδέξω τὰ θαύματα, καὶ πηγάζεις ἰάματα, Ἀθλοφόρε Δημήτριε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, τῶν πταισμάτων ἄφεσιν δωρήσασθαι, τοῖς ἑορτάζουσι πόθῳ, τὴν ἁγίαν μνήμην σου.

Ἕτερον Κάθισμα
Βασιλεῖ τῶν αἰώνων εὐαρεστῶν, βασιλέως ἀνόμου πᾶσαν βουλήν, ἐξέκλινας Ἔνδοξε, καὶ γλυπτοῖς οὐκ ἐπέθυσας· διὰ τοῦτο θῦμα, σαυτὸν προσενήνοχας, τῷ τυθέντι Λόγῳ ἀθλήσας στερρότατα· ὅθεν καὶ τῇ λόγχῃ, τὴν πλευρὰν ἐξωρύχθης, τὰ πάθη ἰώμενος, τῶν πιστῶς προσιόντων σοι, Ἀθλοφόρε Δημήτριε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, τῶν πταισμάτων ἄφεσιν δωρήσασθαι, τοῖς ἑορτάζουσι πόθῳ, τὴν ἁγίαν μνήμην σου.

Μεγαλυνάριον
Τὸν μέγαν ὁπλίτην καὶ ἀθλητήν, τὸν στεφανηφόρον, καὶ ἐν μάρτυσι θαυμαστόν, τὸν λόγχῃ τρωθέντα, πλευρὰν ὡς ὁ δεσπότης, Δημήτριον τὸν θεῖον ὕμνοις τιμήσωμεν.

Ἕτερον Μεγαλυνάριον
Φύλαττε τοὺς δούλους σου ἀθλητά, μάρτυς μυροβλύτα τοὺς ὑμνοῦντάς σε εὐσεβῶς, καὶ ρῦσαι κινδύνων καὶ πάσης ἄλλης βλάβης, Δημήτριε τρισμάκαρ ταῖς ἱκεσίαις σου.
πηγή http://www.saint.gr