Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων: έντονη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του χειρουργού κ. Νεοκλή Κρητικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Μολάοι 20/11/2015
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ- ΑΠ: 37
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΟΛΑΩΝ
Τηλ: 2732360141 FAX: 2732360153
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Δ..Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων με την ανακοίνωση του παρόντος δελτίου τύπου επιθυμεί να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του χειρουργού κ. Νεοκλή Κρητικού. Οι δηλώσεις αυτές, οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί σε ΜΜΕ του νομού, έγιναν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου και των αγροτικών ιατρείων του Δήμου, την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2015.
Ο κ. Κρητικός παρέστη με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας και μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:
«Στη Λακωνία υπάρχουν δύο Νοσοκομεία και όχι ένα… Κάποτε πρέπει να αποφασίσουμε ποιο κάνει τι… Δεν πρέπει να διεκδικούμε δύο Νοσοκομεία στη Λακωνία αλλά ένα Νοσοκομείο στη Σπάρτη κι ένα ταχύρρυθμο Κέντρο Τ.Ε.Π. στους Μολάους. Όμως δεν βλέπω να υπάρχει πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο…»
Οι παρούσες δηλώσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα και υποβαθμίζουν την υπεράνθρωπη προσπάθεια των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων, σε όποιον κλάδο κι αν ανήκουν (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, βοηθητικό), οι οποίοι ξεπερνώντας τους εαυτούς τους αντιμετωπίζουν με αυταπάρνηση τα καθημερινά προβλήματα προκειμένου να προσφέρεται ποιοτική και επαρκής φροντίδα υγείας σε όποιον την έχει ανάγκη.
Ναι, μέσα στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που βιώνει η χώρα, το νοσοκομείο Μολάων αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως άλλωστε και το σύνολο των δομών υγείας, και όχι μόνο. Παρά τα προβλήματα αυτά όμως τα τμήματά του (Χειρουργείο, Χειρουργικός και Παθολογικός Τομέας, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού), με δεδομένες πάντα τις ελλείψεις και την υπάρχουσα υποστελέχωση, παρέχουν τις μέγιστες υπηρεσίες στους πολίτες της περιοχής αλλά και στους επισκέπτες της. .Και αυτό είναι κάτι το οποίο αποδεικνύουν τα νούμερα τα οποία επικαλείται ο κ. Κρητικός. Τα νούμερα τα οποία είναι ενδεικτικά των παρεχόμενων υπηρεσιών και φυσικά διαθέσιμα σε οποιονδήποτε, να τα δει και να τα αξιολογήσει, βεβαίως και στον ίδιον,
Η επιθυμία και οι προσπάθειες των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μολάων είναι η πολιτική βούληση να μη στοχεύει στην υποβάθμιση και στο κλείσιμο Νοσοκομείων αλλά στην αναβάθμισή τους, στις αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και στην παροχή των μέγιστων υπηρεσιών υγείας σε όποιον τις έχει ανάγκη.
Τέλος θα ήταν επιθυμητό να γνωρίζουμε αν τις απόψεις του κ. Κρητικού ενστερνίζονται οι υπόλοιποι γιατροί ΕΣΥ του Νομού Λακωνίας τους οποίους εκπροσώπησε και τους καλούμε να πάρουν θέση.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΟΛΑΩΝ

3.1 R.7 χλμ Νότια της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας


Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 20/11/2015 - Συνεδριάσεις Δ.Σ.

Δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβαν χώρα την Παρασκευή 20/11/2015 υπό την Προεδρία του κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη. Στην πρώτη συνεδρίαση έγινε αντικατάσταση με εκλογή της κενωθείσας θέσης τακτικού και αναπληρωματικού Μέλους της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ ορίστηκε προσωρινός Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. μέχρι τη λήξη της ποινής της αργίας που έχει επιβληθεί στον κ. Νικόλαο Μεγαλοκονόμο. 

Τακτικό Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγη η κα. Μαρία Κασιμάτη και αναπληρωματικό αυτής ο κ. Κων/νος Μαριάτος. Και τα δύο μέλη προέρχονται από την πλειοψηφία καθώς η μοναδική παριστάμενη παράταξη της μειοψηφίας του κ. Δημητρίου Λουράντου δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τα συγκεκριμένα αξιώματα και εφαρμόστηκε το άρθρο 74 παρ.4 του Ν.3852/2010 καθώς και η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με α/α 43/30565/06-08-2014. 

Προσωρινός Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ορίστηκε ο κ. Δημήτρης Λουράντος.


Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε για την παρουσία και τις επαφές του Δήμου μας στη Θεσσαλονίκη κατά τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2015, ενώ ανακοίνωσε ότι σύντομα θα μεταφερθεί στα Κύθηρα το ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, για το οποίο εξασφαλίστηκε η δωρεά προς το Δήμο. 

Παράλληλα ανακοίνωσε στο Δ.Σ. ότι κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της Πέμπτης 19/11, εγκρίθηκε ηχρηματοδότηση νέων έργων για το Δήμο Κυθήρων συνολικού προϋπολογισμού 6.600.000€, πλέον των ήδη εγκριθέντων κατά το μήνα Ιούλιο. Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια είναι διαρκής και ειλικρινής και ότι η ισχυρή και μεθοδική διεκδίκηση του Δήμου μας φέρνει αποτέλεσμα, ενώ εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς την Περιφερειάρχη κα. Ρένα Δούρου, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παν. Χατζηπέρο και τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Χρήστο Καραμάνο για την άψογη συνεργασία που αποδεικνύεται καθημερινά παραγωγική και αποτελεσματική προς όφελος των κατοίκων των νησιών μας και της τοπικής ανάπτυξης. Αναλυτικά τα εγκριθέντα από την Περιφέρεια έργα μπορείτε να τα δείτε. 
Ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός έκανε αναλυτική ενημέρωση για όλα τα εκτελούμενα έργα στο Δήμο (αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης, ριζική επισκευή δεξαμενών και αντλιοστασίων, αγροτική οδοποιία κ.λπ.) ενώ ανέφερε ότι μετά από παρέμβαση του Δήμου ο νέος ασφαλτοτάπητας στον κεντρικό οδικό άξονα θα έχει πλάτος 8μ. Παράλληλα ενημέρωσε ότι οι εργασίες επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου εκτελούνται με μεγάλη ταχύτητα και το Μουσείο θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία. Τα επίσημα εγκαίνιά του θα γίνουν τον προσεχή Μάιο. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν 12 και υπήρχε και 1 θέμα προ ημερήσιας διάταξης. 
Το ΔΣ ενέκρινε την υποβολή πρότασης προς το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συμπεριληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα εκδηλώσεων του έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016, η προταθείσα από το Δήμο μας τιμητική εκδήλωση για το Ναύαρχο Νικόλαο Φιλοσοφώφ, στον οποίο τα Κύθηρα οφείλουν τη διάσωση μεγάλου μέρους του Ιστορικού τους Αρχείου. Επίσης εγκρίθηκε η μετάβαση στην Αθήνα εκπροσώπου του Δήμου προκειμένου να παραστεί στην παρουσίαση της στρατηγικής τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής για την επόμενη πενταετία που θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου. 
Σημειώνεται ότι τα μέλη της παράταξης «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ» κ. κ. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος και Ζαχαρίας Σουρής απέστειλαν επιστολή (η οποία ωστόσο δεν υπογράφεται από τον νεοορκισθέντα συνάδελφό τους στην ίδια παράταξη κ. Δημήτριο Φατσέα) σύμφωνα με την οποία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στις δύο συνεδριάσεις επικαλούμενοι ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας οι συνεδριάσεις πρέπει να γίνονται κατά τις απογευματινές ώρες. Ωστόσο η ώρα 14:00 και 15:00 είναι απογευματινές, καθώς έπονται της 12ης μεσημβρινής.
Παράλληλα θεώρησαν ότι η αποστολή Ορθής Επανάληψης της πρόσκλησης συνεδρίασης ως προς τη συμπλήρωση θεμάτων δεν είναι σύννομη, παρά το γεγονός ότι όπως είναι γνωστό ακόμα και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής (το μεγαλύτερο αιρετό συλλογικό όργανο αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα) συμπληρώνει τις προσκλήσεις συνεδριάσεώς του μέχρι και την τελευταία ημέρα προσθέτοντας θέματα (ενδεικτικό παράδειγμα η πρόσκληση συνεδρίασης της 26ης συνεδρίασης του Π.Σ. Αττικής στην ιστοσελίδα www.patt.gov.gr).
Η Δημοτική Αρχή θεωρεί τις προφάσεις της μείζονος μειοψηφίας έωλες και προσχηματικές και υπενθυμίζει ότι με αποκλειστική δική της ευθύνη όταν ασκούσε τη διοίκηση του Δήμου μας, τα συλλογικά όργανα του Δήμου εισήλθαν σε μια περίοδο δυσλειτουργίας από το Μάιο του 2015 συνεπεία της επιβολής αυστηρών πειθαρχικών ποινών, ενώ οι πάσχουσες από ακυρότητα αποφάσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής (π.χ. έργο ασφαλτόστρωσης στο Χαλκό, ασφαλτόστρωση στο Διακόφτι) εξακολουθούν να ταλαιπωρούν το Δήμο μας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεση σημαντικών έργων. 
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ακόμα δεν έχει ενημερώσει επισήμως και εγγράφως το Προεδρείο του Δ.Σ. σχετικά με το ποίος ηγείται αυτής εντός του Δ.Σ., μετά την από 06-09-2014 παραίτηση του πρώην Δημάρχου κ. Θεοδώρου Κουκούλη καθώς και μετά το από 05-11-2015 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής περί αναπλήρωσης του κ. Μιχαήλ Πρωτοψάλτη και σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 3 του Ν.3852/2010 με βάση το οποίο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης προκύπτει με εκλογή από τους συμβούλους της παράταξης. 
------------------------------------
Πηγή: kythira.gr
----------------------------------- 

ΚΥΘΗΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ


Το μεταναστευτικό ρεύμα Κυθηρίων στην Αμερική άρχισε κατά το τέλος του 19ου αι. και κορυφώθηκε κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου. Στις πόλεις που συγκεντρώθηκαν Κυθήριοι μετανάστες, ιδρύθηκαν Κυθηραϊκές αδελφότητες, οι οποίες συσπείρωναν τους ομογενείς μας. Κορυφαία εορταστική εκδήλωση των Κυθηραϊκών αδελφοτήτων ήταν κάθε χρόνο η γιορτή της Μυρτιδιώτισσα στις 24 Σεπτεμβρίου. Το 1918 ιδρύθηκε η αδελφότητα στον Άγιο Λουδοβίκο, το 1919 στη Νέα Υόρκη που ήταν και η μεγαλύτερη. Αργότερα ιδρύθηκαν στη Βαλτιμόρη, στην Καλιφόρνια, στο Βάντεγκριφ και στο Ντητρόιτ. Στη Νέα Υόρκη η ελληνική εφημερίδα «Αστήρ» εξεδίδετο από τον Κυθήριο Ιούλιο Γ. Στάθη. Οι Κυθήριοι στην Αμερική δραστηριοποιήθηκαν, με μεγάλη επιτυχία στον επιχειρηματικό τομέα και ευεργέτησαν γενναιόδωρα τη γενέτειρα σε πολλά μεγάλα έργα στο νησί όπως είναι το Νοσοκομείο, το Γυμνάσιο, το οδικό δίκτυο, τα λιμάνια τα σχολεία, οι ναοί κ.τ.λ. Στους Βαλκανικούς πολέμους πολλοί απ’ αυτούς άφησαν τις δουλειές τους και ήρθαν εθελοντικά να καταταγούν στον Ελληνικό στρατό. Τα εμβάσματα των Κυθηρίων μεταναστών βοήθησαν πολύ τα Κύθηρα και ανακούφισαν πολλές οικογένειες.
(Καλυψώ Μιχαλακάκη: Κυθηραϊκή μετανάστευση και σωματειακή οργάνωση. Σπύρου Στάθη: Το διδακτήριον του Γυμνασίου Κυθήρων)
Πηγή 
Η Eleni Harou

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΔ‏

    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



Την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Νοεμβρίου      Εκλέγουμε το νέο αρχηγό μας.

Με τη συμμετοχή σου θα προκύψει μια ισχυρή ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που όσο ποτέ
άλλοτε έχει ανάγκη η πατρίδα μας


Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ στα γραφεία του τοπικού
διαμερίςματος από τις 7.00 μέχρι 19.00.





                            ΔΗΜ.Τ.Ο ΚΥΘΗΡΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  

Η ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ