Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΝΕΑΠΟΛΗ.Μακάβριο εύρημα στην παραλία.

Ανθρώπινος σκελετός στο κέντρο της παραλίας στην Νεάπολη.
Το μακάβριο εύρημα βρέθηκε από το συνεργείο της εταιρίας που κατασκευάζει το κανάλι για να τοποθετήσει τα δίκτυα του βιολογικού καθαρισμού της Νεάπολης .
Το μακάβριο εύρημα προφανώς θα μεταφερθεί για ιατροδικαστική εξέταση και στη στην συνέχεια θα εξεταστεί από το εγκληματολογικό εργαστήριο της αστυνομίας που θα ερευνήσει όλες τις υποθέσεις εξάφανισθέντων ανθρώπων από παλιά στην περιοχή μας , έτσι έλεγαν κάποιοι αρχαιολόγοι ?? που έπαιρναν φωτογραφίες εκεί και μας μάλωσαν επειδή κάναμε και εμείς το ίδιο .
Εντύπωση μου έκανε ότι ο σκελετός φαίνεται να είναι χτισμένος σε τοίχο από πέτρες κάποιου σπιτιού που φαίνεται στις φωτογραφίες .
Παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου που είχαν μαζευτεί πάνω από το κανάλι έλεγαν ότι στο Κρανείο του ανθρώπινου σκελετού υπήρχε καρφωμένη μία μεγάλη πρόκα ?? Εμείς όταν φτάσαμε εκεί δεν την είδαμε όμως .

Πηγή
Stathakis Panagiotis www.facebook.com




ΝΕΑΠΟΛΗ.Ανθρωπινος σκελετός βρεθηκε κατα την εκσκαφη του εργου του Βιολογικου στην παραλια.

Ανθρωπινος σκελετός βρεθηκε κατα την εκσκαφη του εργου του Βιολογικου στην παραλια της Νεαπολης, αρκετά επιφανειακά. Αφαιρεθηκε από το κρανιο καρφι 6 - 7 περιπου εκατοστων. Η γναθος ανοικτη. Στη φωτο το καρφι. Αποφευγω τον σκελετο.
Πηγή 

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΦΛΑΓΟΝΟΣ

  Το βορεινό παράθυρο του αγίου υφίσταται καρτερικά τις επιθέσεις του Βοριά αιώνες τώρα.
Ο ναϊσκος έτοιμος για τον Εσπερινό.
Κατά την ευλόγηση των άρτων.
Ο άγιος Στυλιανός στα Κύθηρα γιορτάζει φιλοξενούμενος στο ναό του αγίου Αντωνίου στο δρόμο του Καψαλιού. Απόψε ο εσπερινός έγινε με αστραπόβροντα και βροχή. Μέσα στο εκκλησάκι υπήρχε μια θαλπωρή, μια γλυκιά ατμόσφαιρα μοναδική. Ακολούθησαν κατά τα ειωθότα ο παραδοσιακός Τσιριγώτικος άρτος και τα κεράσματα με τσίπουρο που προσφέρουν οικογένειες που έχουν μικρά παιδάκια, διότι ως γνωστόν ο άγιος Στυλιανός είναι προστάτης των νηπίων.
 Πηγή  Eleni Harou
Το ταπεινόν θυσιαστήριον του ναϊσκου.
Ένα φθινοπωρινό μπουκέτο στολίζει το παράθυρο του ναϊσκου, ο οποίος χτίστηκε το 17ο αι. υπό την σκιάν του φρουρίου
Η εικόνα του αγίου στολισμένη με μυρτιές.
Γλυκά, ρακή και άρτος για το εκκλησίασμα.

Ο καιρός αγριεύει και μέσα στο ναΪσκο "..η καρδία των ησθάνθη θάλπος και γλυκύτητα άφατον...."

  "Πλούσιοι επτώχευσαν και επείνασαν..."







Οι Εθνομάρτυρες 118 που έπεσαν στο Μονοδέντρι… Ονόματα Φωτογραφίες..

00Ιστορικά Ντοκουμέντα απο την εκτέλεση των 118 Σπαρτιατών στο Μονοδέντρι.

Πηγή  http://www.report24.gr/

000
0000

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΑΡΑΒΑ, ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΨΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μέσα στα πλαίσια ενίσχυσης των αδελφικών δεσμών με περιοχές της Ελλάδας, ο Δήμος Καραβά φιλοξενεί την περίοδο 26-30 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία από τους αδελφοποιημένους Δήμους Κυθήρων και Λειψών. Στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν οι Δήμαρχοι Κυθήρων και Λειψών, κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και Φώτης Μάγγος αντίστοιχα καθώς και μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων των δύο Δήμων.Στο πρόγραμμα φιλοξενίας της αποστολής έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, στον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων καθώς και ξενάγηση σε διάφορα ιστορικά μέρη της Κύπρου. Επίσης η αντιπροσωπεία θα παραστεί στην παραδοσιακή πολιτιστική εκδήλωση της κωμόπολης Καραβά, «Ο Χορός του Λεμονιού» που διοργανώνει το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 στον πολύχωρο “Pavilion” στη Λευκωσία. Δηλώσεις για κρατήσεις στην εκδήλωση του Χορού του λεμονιού γίνονται στο τηλ 22516937. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καραβα.
Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ο Δήμος Καραβά θα διοργανώσει μνημόσυνο πεσόντων της Τουρκικής εισβολής και αποθανόντων στην προσφυγιά Καραβιωτών καθώς επίσης δωρητών, Δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και κοινοταρχών. Το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία Παναγίας Ευαγγελίστριας στην Παλλουριώτισσα και σε αυτό θα προστεί ο Επίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος. 
Στη συνέχεια, στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, η ώρα 10.30πμ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα τιμηθούν πέντε αποβιώσαντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά που υπηρέτησαν από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου μετά το 1974. Θα τιμηθούν για την προσφορά τους οι, Δημήτρης Κοζάκος, Σάββας Μαύρος, Κώστας Μυλωνάς, Γεώργιος Μαούρης και Κώστας Νεοφύτου. Όλοι οι Δημότες Καραβά προσκαλούνται να παρευρεθούν στην εκδήλωση καθώς και στο μνημόσυνο.
Έχει επίσης προγραμματιστεί κοινή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Καραβά μαζί με τα μέλη της αντιπροσωπείας από τους Δήμους Κυθήρων και Λειψών με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων για ενδυνάμωση των αδελφικών δεσμών και την καταγραφή κοινών θεμάτων, πολιτιστικών, εθνικών, κοινωνικών και άλλων για τα οποία υπάρχει καλή προοπτική συνεργασίας μέσα από ένα κοινό ορίζοντα δράσης και δημιουργικής προσφοράς.


 

Ο.Γ.Α. : Ειδοποιήσεις καταβολής ασφαλιστικών εισφορών Α' Εξαμήνου 2015



Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων - Ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς όλους τους Κυθήριους και φίλους των Κυθήρων που έχουν εμπλουτίσει αυθόρμητα τις συλλογές της με βιβλία και άλλες δημοσιεύσεις. Δυστυχώς, αντιμετωπίζουμε πλέον σοβαρό πρόβλημα έλλειψης χώρου για τη σωστή στέγαση των βιβλίων, ακόμα και αποθηκευτικού, ενώ κάποια από τα εισερχόμενα δεν είναι πάντοτε κατάλληλα ή χρήσιμα για δανειστική βιβλιοθήκη.


Παράλληλα, επισημαίνουμε την πάγια αδυναμία μας να αξιοποιήσουμε τις γνωστές σειρές βιβλίων που προσφέρονται από εφημερίδες, αφού η ποιότητα χαρτιού και δεσίματος τις καθιστούν ακατάλληλες για δημόσια βιβλιοθήκη, όπως επίσης και εφήμερες εκδόσεις με ημερομηνίες λήξης όπως σχολικά συγγράμματα, περιοδικά, εποχιακοί τουριστικοί οδηγοί και εγχειρίδια λογισμικών υπολογιστών.

Για τους λόγους αυτούς είμαστε αναγκασμένοι να ανακοινώσουμε πως δεν θα γίνονται πλέον δεκτές προσφορές βιβλίων αν δεν έχει προηγηθεί σχετική συνεννόηση με τον υπεύθυνο της βιβλιοθήκης, Γιάννη Σταθάτο.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων
26/11/2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΣΤΗΝ ΦΛΑΜΑΝΔΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Στη Φλαμανδική Βουλή, μίλησε ο κ. Σπυρίδων, συμμετέχοντας εκ μέρους της Επιτροπής Περιφερειών  (EτΠ) στην 7η  Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη που αφορούσε το επίπεδο που πρέπει να λαμβάνονται οι αποφάσεις (Ευρωπαϊκό, Εθνικό ή Περιφερειακό) ώστε να υπάρχει ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση και καλύτερα αποτελέσματα (Επικουρικότητα).  


Ο κ. Σπυρίδων, πρόσφατα γενικός εισηγητής της ΕτΠ , ανέπτυξε  την νέα πολιτική τηςCommission σε σχέση με την βελτίωση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και την ενίσχυση της δυνατότητας  να συμμετάσχουν  στη διαμόρφωσή τους ακόμη και απλοί πολίτες μέσω διαδικτύου καθώς και την συνεχή παρακολούθηση των επιπτώσεων που έχει στην οικονομία, στην ανάπτυξη αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Κατά την ομιλία του τόνισε την σημασία που έχει να πλησιάσουν οι «Βρυξέλλες», δηλ το κέντρο λήψης των αποφάσεων, τον Ευρωπαίο πολίτη, όχι μόνο γιατί σίγουρα θα υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα, αλλά γιατί κυρίως θα διαφυλαχθεί η ενότητα του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, η οποία στις μέρες μας δοκιμάζεται.

Οι προτάσεις του Δήμου Κυθήρων αντικείμενο ενασχόλησης της της νησιώτικης πολιτικής του ΚΕΔΕ