Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Τα Κύθηρα δεν θα ξαναδούν το καλοκαίρι τον Γιώργο Χατζηνίκο. Καλό ταξίδι δάσκαλε...

Ενας σπουδαίος Έλληνας μουσικός, πιανίστας, διευθυντής ορχήστρας, παιδαγωγός και Κυθήριος (εξ αγχιστείας) έφυγε από κοντά μας. 

Τα Κύθηρα δεν θα ξαναδούν το καλοκαίρι τον Γιώργο Χατζηνίκο. 

Καλό ταξίδι δάσκαλε...

Γιώργος Χατζηνίκος
Ο Γιώργος Χατζηνίκος αφού πήρε δίπλωμα Διεύθυνσης Ορχήστρας και δίπλωμα Πιάνου στο Mozarteum του Ζάλτσμπουργκ (αμφότερα με διάκριση και επιπλέον απονομή του χρυσού μεταλλίου Lilly Lehmann της International Foundation Mozarteum), δέχτηκε τη θέση Chef-correpetitor στην Όπερα του Μονάχου.
Ορμώμενος από βαθύτερες ανησυχίες και ερωτήματα, προτίμησε να ακολουθήσει τον δρόμο της απόλυτης μουσικής όπως τον διάνοιγε η καριέρα του σολίστ που τον οδήγησε στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, τη Νότια Αφρική, την Ινδία, τις Η.Π.Α. και τη Βραζιλία, ενώ στο διάστημα αυτό διηύθυνε μόνο σποραδικά.
Παράλληλα φρόντιζε για την περαιτέρω μουσική του καλλιέργεια μέσω της επαφής του με αυθεντίες όπως ο Edwin Fischer, ο Carl Orff, ο Edward Erdmann, ο George Chavchavadze, η Alice Pashkus. Το 1959 συνάντησε στη Μόσχα τον κορυφαίο Ρώσο παιδαγωγό Χάινριχ Νώυχαους, δάσκαλο του Εμίλ Γκίλελς και του Σβιατοσλάβ Ρίχτερ, ο οποίος τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι μόνο η διδασκαλία, στην ύψιστη έννοιά της, θα μπορούσε να τον οδηγήσει σε ουσιαστικά συμπεράσματα.
Έτσι, χωρίς ποτέ να σταματήσει τη σολιστική του δραστηριότητα, το 1961 δέχτηκε την πρόσκληση να διδάξει στο Royal Manchester College of Music της Αγγλίας. Εκεί του ανέθεσαν να ιδρύσει και τάξη διεύθυνσης ορχήστρας, οπότε του δόθηκε η αναπάντεχη ευκαιρία να διεισδύσει πολύ βαθύτερα στην έννοια της τέχνης αυτής, πέραν των έως τότε δεδομένων του, του φυσικού δηλαδή ταλέντου και της καθιερωμένης ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Έκτοτε άρχισε να καλλιεργεί συστηματικά την τέχνη της διεύθυνσης ορχήστρας από διάφορες θέσεις, αναλαμβάνοντας διαδοχικά – και παράλληλα με τα μαθήματα που έδινε – τη Hoylake, τη South Manchester και τέλος την Bury Orchestra την οποία διηύθυνε επί 13 χρόνια και με την οποία παρουσίασε, εκτός από ένα μεγάλο μέρος του συμφωνικού ρεπερτορίου, σε studio presentation τις όπερες Bastien und BastienneΙμπρεσάριοςΈτσι κάνουν όλεςΝτον ΤζιοβάννιΟι γάμοι του Φίγκαρο και Ιδομενέας του Mozart με αποκατάσταση του recitativo στη θεμελιώδη του σημασία, καθώς και Φιντέλιο του Beethoven.
Παράλληλα δημιούργησε το New Manchester Ensemble, διάφορα μικρά σύνολα και ιδιαίτερα τρεις χορωδίες και τμήματα μουσικής ενημέρωσης στο U.M.I.S.T. (University of Manchester Institute of Science and Technology), όπου του ανέθεσαν να δημιουργήσει γέφυρες ανάμεσα στην τέχνη και την επιστήμη.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.Τι εξυπηρετεί ο Λαϊκισμός;

Κατά την πρόσφατη κακοκαιρία κάποια διερχόμενα πλοία βρήκαν "απάγκιο" σε όρμους του νησιού μας.
Το γεγονός αυτό απετέλεσε αφορμή για τους ανεύθυνους λαϊκιστές να ρίξουν νερό στο μύλο των δήθεν προβλημάτων του αγκιροβολίου!!!
Αυτή τη φορά μάλιστα επιτέθηκαν στον Λιμενάρχη της περιοχής με απαράδεκτα υπονοούμενα.
ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ!
Για τις ανάγκες της προπαγάνδας να προσβάλλουν έναν έντιμο, έμπειρο, αποτελεσματικό κρατικό λειτουργό.
Η συμπεριφορά αυτή βρίσκεται στα όρια της συκοφαντίας, της δυσφήμισης και οπωσδήποτε της απαράδεκτης συμπεριφοράς.

Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων "Ξένιος Ζευς" ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δεν χρειάζεται πλέον άδεια του ΕΟΤ. Καταργείται ο περιορισμός μίσθωσης των 30 ημερών
Noεμβριος/ 27 /2015
Tο Μνημόνιο 3 ανοίγει το δρόμο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων μεταξύ ιδιωτών και δίνει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ 94Α/2015, σελ.935, κάθε ιδιώτης μπορεί πλέον να ενοικιάσει το ακίνητο του σε άλλο ιδιώτη (του εσωτερικού ή του εξωτερικού) μέσω ηλεκτρονικών πλατφορμών όπως η Airbnb, χωρίς τα προαπαιτούμενα του άρθρου 2 § 2 β (ββ') του Ν. 4276/2014)
Σε μια εποχή όπου η ιδιοκτησία ακινήτου είναι δυσβάσταχτη και πολυέξοδη για τον Έλληνα πολίτη ( βλ. ΕΝΦΙΑ, χαράτσι κλπ) το νέο ΦΕΚ 94Α/2015, σελ.935, δίνει μια ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς πλέον ιδιώτες μπορούν να αποκτούν έσοδα από την εκμίσθωση του ακίνητο τους σε άλλους ιδιώτες ακόμη και μέσω διαδικτύου, σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες όπως η Airbnb, χωρίς τα εξοντωτικά προαπαιτούμενα του Ν. 4276/2014.
Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα, βάσει του Νόμου 4276/2014 και ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1, ο νομοθέτης θεωρούσε το ακίνητο που μισθωνόταν για προσωρινή διαμονή του μισθωτή, (για χρονικό διάστημα μικρότερο των τριάντα ημερών) ως «τουριστικό κατάλυμα» !
Έτσι, πάντα βάση του παλαιότερο νόμου, για να μισθώσει κάποιος το σπίτι του σε ιδιώτη, έπρεπε είτε να λάβει Ειδικό Σήμα Λειτουργίας ως Τουριστικό Κατάλυμα είτε η μίσθωση αυτή γίνει με ειδική σύμβαση μεταξύ των δύο εμπλεκομένων πλευρών. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι παραβάτες αντιμετώπιζαν την απειλή του εξοντωτικού προστίμου των 50.000?!
Βάση του νέου ΦΕΚ 94Α/2015, σελ.935, από την 1η Νοεμβρίου, όποιος έχει ένα ακίνητο (διαμέρισμα, μεζονέτα, βίλλα κλπ), μπορεί να το εκμισθώνει με τη μέρα, με την εβδομάδα, με το δεκαήμερο ή για όσο διάστημα επιθυμεί, προκειμένου να έχει έσοδα από το ακίνητο αυτό, χωρίς να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί το ακίνητο του ως «τουριστικό».
Σημειώνεται πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου και ενδιαφέρονται να εκμισθώσουν το ακίνητο τους, έχουν την ελάχιστη υποχρέωση σύμφωνα με την ελληνική φορολογική νομοθεσία, να προχωρήσουν στην εμπρόθεσμη ηλεκτρονική καταχώρηση των στοιχείων της μισθώσεως αυτής μέσω διαδικτυακής εφαρμογής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr και την εντεύθεν λήψη του μοναδικού αριθμού καταχώρησης της μίσθωσης. (Ενημέρωση από Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλλυμάτων Πελοποννήσου και Κυθήρων)

ΝΕΑΠΟΛΗ.[ΦΩΤΟ] Απο τα Εγκαίνια Νέων κτηρίων παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου.

 Δύο ακόμα νέα Σχολικά κτήρια στα μέχρι τώρα υπάρχοντα στην υπηρεσία της κοινωνίας προστέθηκαν εφέτος στην πόλη της Νεάπολης και εγκαινιάστηκαν το Σάββατο 28/11/2015 το απόγευμα σε μια σεμνή τελετή με την παρουσία του λάτρη της πόλης μας Μητροπολίτη μας Ευστάθιου , του Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργού Θανάση Δαβάκη , του συνόλου σχεδόν των πατέρων των εκκλησιών της περιοχής μας , του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κου Πέτρου Τατούλη , της Αντί -περιφερειάρχης κυρίας Ντίας Τζανετέα , της περιφερειακής Συμβούλου κυρίας Ματούλας Μπελεγρή , του Δημάρχου Μονεμβασίας κου Ηρακλή Τριχείλη , του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κου Σπύρου Αβδούλου , των Αντιδημάρχων του Δήμου , του προέδρου της Σχολικής επιτροπής του Δήμου Μονεμβασίας Σταύρου Χριστάκου , των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Μονεμβασίας , του προέδρου της Κοινότητας της Νεάπολης Ιωάννη Γεωργουδή και των τοπικών Συμβούλων του , των προέδρων των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Μονεμβασίας , των τοπικών αρχών και προέδρων των πολιτιστικών Συλλόγων , του διευθυντή του κέντρου Υγείας της Νεάπολης Αντώνη Τάντουλου , της Αντί Λιμενάρχης του Λιμεναρχείου Νεάπολης , του Νίκου Παυλάκη από το πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νεάπολης και ένα πλήθος συμπατριωτών μας .
Τα σύγχρονα νέα κτήρια του Νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού της πόλης μας αντικατέστησαν παλαιά και σχεδόν ακατάλληλα ενοικιαζόμενα κτήρια στα οποία ήταν αδύνατον να τηρούνται όλοι οι προβλεπόμενοι σήμερα κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των παιδιών που ακολουθούνται στις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και πρακτικές της εκπαίδευσης .
Η πόλη της Νεάπολης κάνει βήματα κοινωνικής προόδου σε ασφυκτικά δύσκολους οικονομικά καιρούς στην Ελλάδα . ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης φανερά χαρούμενος και με λαμπερό πρόσωπο μπροστά στα βλέμματα επισήμων και απλών ανθρώπων δήλωσε υπερήφανος σαν άνθρωπος και σαν Δήμαρχος και περιέγραψε με λίγα λόγια το έργο που έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια με επιτυχία δουλεύοντας σκληρά και επίμονα σε χρόνια δύσκολα οικονομικά για τη χώρα μας και αισθάνεται αισιόδοξος παρά ταύτα για το μέλλον εφόσον παραμείνουμε ενωμένοι και με κοινούς στόχους.

Πηγή 
Stathakis Panagiotis

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΡΟΛΟΓΙΑ «ANSONIA» ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Οι Κυθήριοι μετανάστες στην Αμερική και Αυστραλία, εκτός από την πολυτιμότατη οικονομική βοήθεια, έστελναν στους δικούς τους στα Κύθηρα από σπίρτα μέχρι γουναρικά, ρουχισμό, παπούτσια, είδη προικός, ρολόγια, μπαούλα κ.α. Σε πάρα πολλά σπίτια των Κυθήρων υπάρχουν αναμνήσεις από την επικοινωνία των Κυθήρων με μεγαλουπόλεις της Αμερικής και της Αυστραλίας, όπου οι Κυθήριοι ίδρυσαν αδελφότητες. Όλα αυτά θα μπορούσαν να εκτεθούν σε ένα μουσείο της Κυθηραϊκής μετανάστευσης, το οποίο να στεγάσει, προτού χαθούν και τα σβύσει ο χρόνος, ό,τι απέμεινε από φωτογραφικό υλικό, επιστολές και αντικείμενα που να θυμίζουν αυτή τη θαρραλέα εξόρμηση των Κυθηρίων στο Νέο Κόσμο. Μεταξύ των άλλων που έστειλαν οι μετανάστες μας στα Κύθηρα είναι και ρολόγια τοίχου της εταιρείας Ansonia clock company, που ήταν από τις σημαντικότερες Αμερικάνικες εταιρείες του 19ου αι. και παρήγαγε εκατομμύρια ρολογιών σε περισσότερα από 400 διαφορετικά μοντέλα. Η εταιρεία αυτή ξεκίνησε γύρω στα 1850 από στο Κονέκτικατ και αργότερα απλώθηκε στο Μπρούκλιν και Νέα Υόρκη. Η παρακμή της ήρθε πριν το β’ Πόλεμο.
Πηγή 
Eleni Harou

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ.Τι είναι αυτά Κύριε Λιμενάρχα;;;;;;


Τι ακριβώς ισχυρίζονται αυτά τα πλοία Κύριε Βατίστα και αγκυροβολούν σε απόσταση αναπνοής από τα παράλια των Κυθήρων. 
Τα παράλια που πριν από λίγες μέρες γέμισαν με διαφυγόν πετρέλαιο το οποίο ΑΓΝΟΗΣΑΤΕ σχεδόν παντελώς και φροντίσατε να αποσιωπηθεί και να κρυφτεί το θέμα και αφήσατε έναν αδύνατο Δήμο να παλεύει να μαζέψει την ρύπανση των τουριστικών του παραλίων με εθελοντική συνεισφορά.....








Εσείς είσαστε αυτός που δίνει την άδεια αγκυροβολίας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ σαν πολίτες αυτής της χώρας να μας ενημερώσετε τι ακριβώς άδεια αγκυροβολίας ζήτησαν αυτά τα πλοία ;;;;


Γιατί μην μας πείτε για καιρό και τέτοιες αηδίες, αυτά είναι παραμυθάκια για τους αδαείς και για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η θάλασσα είναι ΛΑΔΙ....!!!!!


Ποιούς ακριβώς καλύπτεται και τελικά ποιούς ακριβώς "εξυπηρετείτε";;;;; Τα ψέμματα τέλειωσαν ...
Εδώ και τώρα θέλουμε απαντήσεις... 


Οι ακτές είναι ακόμα γεμάτες με πετρέλαιο.. Είναι ακόμα πάνω στα βράχια, χωμένο στις εσοχές, καθισμένο στο βυθό και στην χλωρίδα του αλλά και στην πανίδα του.....


Τι τελικά επιδιώκετε ;;;;; Επιδιώκετε την ολκληρωτική καταστροφή μας ;;;;;;









Θέλουμε απαντήσεις και από εσάς και από το τον πολιτευτή και υπουργό της περιοχής μας τον κ. Δρίτσα.... 


Και εάν υπάρχουν συμφέροντα που σας πιέζουν και έχετε μετατρέψει την περιοχή σε Ελευσίνα, φορέστε επιτέλους παντελόνια και βγείτε και πέστε το καθαρά ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε, και μην κρύβεστε πίσω από τον ΓΚΛ γιατί μάλλον δεν τον έχετε μελετήσει σωστά......


Χθές ήτανε 7 σήμερα είναι 3 και αυτά εκτός αυτών που σουλατσάρουν και φουντάρουν στον όρμο Βοιών σαν να είναι η ράδα του Περάματος και του Πειραιά.....


Και επιτέλους ο κ. Δρίτσας που έχει καταθέσει τόσες επερωτήσεις ας πάψει να κάνει το παγώνι και την στρουθοκάμηλο που κρύβει την μούρη της στην άμμο και μια και για πρώτη φορά αριστερά ο τόπος να προσέξει στο "γυρισμα" γιατί πάνω στην στροφή αριστερά έχει βγεί ένα τεράστιο παλούκι που κινδυνεύει να τον επαναφέρει στο 4% ..και κάτω.... Πιστεύω να το ακούει αυτό ο Δρίτσας, γιατί όποιος δεν ακούει βαράει το κεφάλι του στον τοίχο, όταν πια είναι αργά.....


Για να δούμε λοιπον υπάρχει κανένας που θα απαντήσει στο δημοσίευμα η έχουμε ..πέσει στο χειρότερο κοτέτσι με τις πιο παθιάρικες ΚΟΤΕΣ......
----------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
----------------------------------

ΠΤΩΣΗ ΟΓΚΟΛΙΘΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΚΟΛΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΤΡΙΚΙΑ

Ογκόλιθος αποκολλήθηκε απο το βουνό και διέλυσε κολόνα της ΔΕΗ που  βρέθηκε στην ανεξέλεγκτη πορεία του. Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 28/11/2015 στο δρόμο που οδηγεί στο λιμανάκι της Αγίας Πατρικίας, και η κατεστραμμένη κολώνα Αποκαταστάθηκε άμεσα απο το τοπικό συνεργείο της ΔΕΗ.
Το ευτύχημα είναι ότι εκείνη την στιγμή δεν περνούσε κάποιο διερχόμενο όχημα.
Ρεπορτάζ ADELIN 107,3 FM  
 

3η τελετή απονομής των βραβείων διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας σας προσκαλεί στην 3η τελετή απονομής των βραβείων διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τα Επτάνησα, την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18.00, στο Μέγαρο Παλαιάς Βουλής (Εθνικό Ιστορικό Μουσείο)