Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.TO ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ στα 50 ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ του ΠΛΑΝΗΤΗ

TO ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ στα 50 ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ του ΠΛΑΝΗΤΗ
 Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 το  Eλληνικό Παράρτημα της οργάνωσης Arch International πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο LIMIRA MARE στη Νεάπολη εκδήλωση με τίτλο: "ΠΑΥΛΟΠΕΤΡΙ ΚΑΙ ΟΡΜΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ - "η Ωραία Κοιμωμένη" ξύπνησε... Μήνυμα από τη Θάλασσα..Η κ. Barbara Jean Euser - Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος της Arch International παρουσίασε το θέμα "Το Παυλοπέτρι στα 50 Απειλούμενα Μνημεία του πλανήτη - Επιπτώσεις - Επιβαλλόμενες δράσεις"
Παρακολουθείστε το video.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΤΙΚΩΝ ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Άγιος Νικόλαος Βατίκων ! Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό το χωριό Άγιος Νικόλαος γιόρτασε τον πολιούχο του ! Πλήθος κόσμου παρακολούθησαν την θεία λειτουργία και την δοξολογία και ακολούθησαν την περιφορά της εικόνας . Μέσα σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα στους κατοίκους και επισκέπτες του χωριού μετά το τέλος της τελετής προσφέρθηκαν τοπικά παραδοσιακά γλυκά. Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά και ιδιαίτερα στους ναυτικούς, μιας και ο Άγιος Νικόλαος είναι το χωριό των ναυτικών με τον μεγαλύτερο αριθμό ταξιδεμένων !! Φωτό Βασιλική Δελακοβία.

Πηγή 

Συμβαίνει Τώρα

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ.Ο τρόπος λήψεως των δειγμάτων ήτανε λανθασμένος από όλους.

Σ.Σ. Όπως έχoμε επανειλημμένα γράψει ο τρόπος λήψεως των δειγμάτων ήτανε λανθασμένος από όλους.
Τα δείγματα βασικά παίρνονται από τους ίδιους τους αναλυτές.
Δηλαδή καλείται η εταιρεία που θα κάνει την ανάλυση και έρχεται με ένα βανάκι και ειδικά δοχεία παίρνει τα δείγματα με ειδικό όργανο, δειγματολήπτη.
Εν συνεχεία χωρίς να τα ακουμπήσει κανείς μεταφέρονται σε δοχεία δειγμάτων αποστειρωμένα, τοποθετούνται σε μικρά ψυγειάκια μέσα στον βανάκι που έχουν την θερμοκρασία του περιβάλλοντος από όπου ελήφθησαν, π.χ. 18 βαθμούς κελσίου θερμοκρασία θαλάσσης, που μετριέται εκείνη την ώρα και κατόπιν πάνε στο εργαστήριο και αναλύονται.

Οι λήψεις δειγμάτων νερού που παίρνονται από ιδιώτες η κάποιες ανεύθυνες αρχές και αδαείς δημόσιους λειτουργούς σε μπουκαλάκια που ίσως πριν περιείχαν λάδι, οινόπνευμα, οξυζενέ, κ.λ.π., είναι απλά ακατάλληλες και έχουν πάντοτε λανθασμένα αποτελέσματα.

Εάν δε όπως περιγράφεται αυτό έγινε από το υπεύθυνο λιμεναρχείο τότε απλά πρόκειται για ανεύθυνη και ίσως υποβολιμαία πράξη που πρέπει να προβληματίσει την αρμόδια υπηρεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Τέλος για να είναι απόλυτα επίσημο το αποτέλεσμα της ανάλυσης πρέπει τμήμα του δείγματος να εξετασθεί από το εργαστήριο που έλαβε το δείγμα αλλά ταυτόχρονα και ένα μέρος του να εξετασθεί από το γενικό χημείο του κράτους.

Καλό λοιπόν είναι όταν κάνεις τον Δήμαρχο η τον Λιμενάρχη σε μια περιοχή να γνωρίζεις μερικά βασικά θέματα ιδιάλλως κάνεις μόνο λίγα παραπάνω από ότι οι υπάλληλοι της καθαριότητας.......



Πηγή Αντώνης Λαμπρινιδης

ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΥΡΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Κατά την πρόσφατη (26-30 Νοεμβρίου 2015) επίσκεψή μας στη Μεγαλόνησο Κύπρο, στο πλαίσιο των αδελφικών σχέσεων του Δήμου μας με το μαρτυρικό Δήμο του κατεχόμενου Καραβά, δεν μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε το πανίερο σέμνωμα των Κυπρίων και έναν από τους τηλαυγείς φάρους της Ορθοδοξίας, την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας του Κύκκου, στο Όρος Τρόοδος. Η Μονή Κύκκου θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της Ορθοδοξίας αφού εκεί φυλάσσεται η Εικόνα της Θεοτόκου που αποδίδεται στον Ευαγγελιστή Λουκά και μεταφέρθηκε στην Κύπρο από το Μέγα Παλάτιον της Κωνσταντινούπολης όπου φυλασσόταν κατά τον 11ο αιώνα. Τα κειμήλια, Ιερά Λείψανα, Ιερά Σκεύη και θησαυρίσματα που κατέχει η Μονή Κύκκου είναι αναρίθμητα και ξακουστά, ενώ συντηρεί σημαντικά ευαγή ιδρύματα. Ανάμεσά στους θησαυρούς της Μονής συγκαταλέγεται και ένα ιερό σέμνωμα που έχει για εμάς ιδιαίτερη αξία. Ένα ξύλινο Αντιμήνσιο του 1653 με ενσωματωμένα Ιερά Λείψανα Αγίων, ανάμεσά τους και ικανό τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μύρωνος, πολιούχου των Αντικυθήρων. Ας δούμε σύντομα την ιστορία του αντικειμένου αυτού.
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου είναι μία από τις αρχαιότερες αυτοκέφαλες Εκκλησίες της Ορθοδοξίας και έχει κατοχυρωθεί με τον 8ο Κανόνα της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου της Εφέσου το 431. Λίγα χρόνια μετά, το 478, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Ανθέμιος βρήκε μετά από όραμα τον τάφο και το λείψανο του Αγίου Αποστόλου Βαρνάβα, στο στήθος του οποίου υπήρχε αντίγραφο του κατά Ματθαίον Ευαγγελίου. Το Ευαγγέλιο αυτό προσέφερε ο Ανθέμιος στον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ζήνωνα, ο οποίος και παραχώρησε τα τρία ειδικά αυτοκρατορικά προνόμια στον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο Κύπρου: 1. Να υπογράφει με κιννάβαρι (κόκκινη μελάνη), να φέρει πορφυρούν μανδύα και να κρατεί το αυτοκρατορικό σκήπτρο αντί για την πατερίτσα, προνόμια που διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Η Εκκλησία της Κύπρου ήρθε αντιμέτωπη με τις αραβικές επιδρομές του 7ου αιώνα και ο τότε Αρχιεπίσκοπος ζήτησε βοήθεια από τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό Β΄ τον επονομαζόμενο Ρινότμητο, ο οποίος τον συμβούλεψε και τον βοήθησε να μεταφέρει το διασωθέν ποίμνιο στην περιοχή της Κυζίκου της Μ. Ασίας, κοντά στον Ελλήσποντο, τόπο μαρτυρίου του Ιερομάρτυρος Μύρωνος. Η Πενθέκτη Οικουμενική Σύνοδος του 691 αναγνώρισε με τον 39ο κανόνα της τη νέα αυτή έδρα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στον οποίον ανατέθηκε η διαποίμανση και της Μητροπόλεως Κυζίκου που τον 7ο αιώνα διέθετε 12 Επισκοπές και κατατασσόταν στην 5η θέση μεταξύ των υπό τον Νέας Ρώμης Μητροπόλεων. Μετά την εκδίωξη των Αράβων, ο Αρχιεπίσκοπος και το ποίμνιο επέστρεψαν στην Κύπρο κατά το 698 φέροντας έκτοτε και μέχρι σήμερα τον τίτλο "Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου".
Η Ιερά Μονή Κύκκου ιδρύθηκε στις αρχές του 11ου αιώνος με την βοήθεια του Αυτοκράτορα Αλεξίου Α΄ Μεγάλου Κομνηνού. Οι ανάγκες της Μονής αυξάνονταν καθώς γιγαντωνόταν η φήμη της σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο. Η Μονή απέκτησε πολλά Μετόχια στην Κύπρο και εκτός Κύπρου, κυρίως στη Μικρά Ασία, τα οποία έκαναν γνωστό το όνομα της Κυκκώτισσας στην ευρύτερη περιοχή και έτσι το Μοναστήρι άρχισε να δέχεται προσκυνητές και δωρήματα από όλη τη Μικρά Ασία, Ιερά Λείψανα, Σκεύη και πολύτιμους θησαυρούς που έφερναν ή έστελναν οι προσκυνητές. Παράλληλα, τα πολλά Μετόχια εφοδίαζαν και συντηρούσαν τη Μονή σε καιρούς δύσκολους, είτε με χρήματα είτε σε είδη και χρειώδη.
Το Μάιο του 1641 ο Ηγούμενος της Μονής Κύκκου Νικηφόρος γίνεται Αρχιεπίσκοπος διαδεχόμενος τον Χριστόδουλο. Ως Αρχιεπίσκοπος συνέχισε να ενδιαφέρεται για τη Μονή και το 1653 αφιερώνει στο Μοναστήρι το ξύλινο αντιμήνσιο με λείψανα πολλών Αγίων και με την εξής αφιέρωση: "Ιερουργηθέν παρά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Πάσης Κύπρου και Νέας Ιουστινιανής Κυρίου Νικηφόρου ΑΧΝΓ". Το Αντιμήνσιο αυτό φέρει μεγάλο τμήμα από το Λείψανο του Αγίου Μύρωνος στην αριστερή του πλευρά, στη δεύτερη σειρά από κάτω, στην πρώτη θέση με την εξής (συνεπτυγμένη) επιγραφή: "Ο Άγιος Ιερομάρτυς Μύρων". Το λείψανο προέρχεται μετά βεβαιότητος από το Μετόχι της Μονής Κύκκου στην Κύζικο της Προποντίδος όπου μαρτύρησε ο Άγιος Μύρων επί Δεκίου (μέσα 3ου αιώνος). Σήμερα το αντιμήνσιο εκτίθεται στο Μουσείο της Μονής και θεωρείται το δεύτερο πολυτιμότερο και σημαντικότερο κειμήλιό της μετά την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας όπως μας ανέφερε γεμάτος συγκίνηση ο Έφορος της Μονής Ιερομόναχος π. Αγαθόνικος Κυκκώτης.
Το Αντιμήνσιο φέρει ιερά λείψανα περίπου 50 Αγίων, πλακίδιο του 6ου αιώνα με ελεφαντόδοντο με τον Απόστολο Πέτρο και κυκλικό καμέο (υαλόμαζα) με τον Άγ. Δημήτριο του 12ου αιώνα. Από θρησκευτικής άποψης αποτελεί ένα από τα ιερότερα κειμήλια της Μονής λόγω του ότι διασώζει λείψανα διαφόρων Αγίων, τα ονόματα των οποίων αναγράφονται. Ιστορικά είναι σημαντικό γιατί συνδυάζει τρεις διαφορετικές ιστορικές περιόδους της Βυζαντινής εποχής. Υλικά και τεχνοτροπικά είναι επίσης σημαντικό αφού αποτελεί το μοναδικό βυζαντινό αντικείμενο στην Κύπρο που διασώζει ελεφαντόδοντο, ενώ γενικά τα ξύλινα αντιμήνσια είναι σπανιότατα.



ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΦΡΟ" ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ ΤΩΝ ΒΑΤΙΚΩΝ [ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ]

Πετρελαιοειδή και κολοβακτηρίδια σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο γραμματέας του Συλλόγου "Τουλίπα Γουλιμή" κύριος Γιάννης Ψαρράκης. Στην διάρκεια εκδήλωσης με θέμα "Παυλοπέτρι - όρμος Βατίκων :Η ωραία κοιμωμένη Ξύπνησε-Μήνυμα από την θάλασσα" που στηρίχθηκε από την Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής και τους Συλλόγους 'Τουλίπα Γουλιμή " & Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων "Ξένιος Ζεύς ,μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου "Limira Mare " αυτά που ακούστηκαν σε ότι αφορά τις αναλύσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Δημοτική Αρχή και το Λιμεναρχείο Νεάπολης και από τον Σύλλογο "Τουλίπα Γουλιμή " πραγματικά προβλημάτισαν τους παρευρισκόμενους και κάποιοι μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν έντονα . Οι αναλύσεις του εργαστηρίου του Έλους κατόπιν δείγματος που εστάλη από τον Δήμο όπως ειπώθηκε από τον Γραμματέα του Συλλόγου μιλούν για θεικές ενώσεις και από την πλευρά του ΕΛΚΕΘΕ στο οποίο απέστειλε δείγμα το Λιμεναρχείο Νεάπολης αναφέρει ότι εντόπισε ποσότητες αμμωνιακών αλάτων και μάλιστα σημειώνει ότι δεν κατέστη δυνατόν για κάτι περισσότερο, να γίνουν αναλύσεις λόγω μικρής ποσότητας δείγματος και κακής συντήρησης. Τώρα βέβαια εδώ αναρωτιέται κανείς πόση ποσότητα χρειαζόταν και τι είδους συντήρηση απαιτείτο . Κατέληξε δε στο συμπέρασμα ότι όλο αυτό δεν προερχόταν από αστικά λύματα . Τα αποτελέσματα των αναλύσεων όμως που έγιναν από εξειδικευμένο εργαστήριο (http://www.modernanalytics.gr/) κατόπιν δειγμάτων από την ίδια ποσότητα και δείγμα που εστάλη από τον Δήμο Μονεμβασιάς και Λιμεναρχείο Νεάπολης , μιλούν εδώ για κολοβακτηρίδια ,εντερόκοκκο και το κυριότερο Πετρελαιοειδή.Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι υπήρχε και πρόβλημα υγείας σε λουόμενη .Σύμφωνα με δήλωση της ανέφερε προβλήματα υγείας,τα οποία οφειλόταν στην μόλυνση της θάλασσας στην περιοχή της παραλίας "Νεραντζιώνα". Πραγματικά δημιουργεί ερωτήματα πως το ίδιο δείγμα έδειξε διαφορετικά πράγματα . Πολύ σημαντική παρουσία της εκπροσώπου της παγκόσμιας ΜΚΟ προστασίας φυσικών μνημείων του πλανήτη οι οποία κατατάσσει τον αρχαιολογικό χώρο Παυλοπέτρι στα μνημεία που κινδυνεύουν από το αγκυροβόλιο. Μάλιστα το υπουργείο Πολιτισμού του τμήματος εναλίων αρχαιοτήτων το υποστηρίζει αυτό με έγγραφο όπου αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται αγκυροβόλιο στον Παυλοπέτρι, σε αντίθεση με το υπουργείο Εθνικής άμυνας που το αναφέρει στον πλοηγό σαν το καταλληλότερο καταφύγιο αγκυροβολίου . Η κυρία Μάγδα Σωτηριανού μίλησε στο κοινό για την σημαντικότητα της Ποσειδωνίας και τις επιπτώσεις από την καταστροφή της στο θαλάσσιο περιβάλλον . Η πρόεδρος του σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων και συνδιοργανωτής της ενημερωτικής εκδήλωσης η κυρία Δέσποινα Βαγγελόγλου -Παπούλη ήταν αυτή που έκλεισε τις εισηγήσεις μιλώντας για την σημασία της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης στα Βάτικα τονίζοντας ότι τα Βάτικα έχουν μέλλον μόνο μέσα από τον τουρισμό. Απευθυνόμενη μάλιστα προς το κοινό έθεσε προ των ευθυνών όλους τους Βατικιώτες για την προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς , της προστασίας του περιβάλλοντος ,της ιστορίας ,του μέλλοντος αυτού του τόπου ,λέγοντας ότι είναι χρέος όλων να τον προστατέψουν .Το κληρονομήσαμε είπε η πρόεδρος και οφείλουμε να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Έχουμε την τύχη να ζούμε σε αυτόν τον τόπο κουβαλώντας ιστορία χιλιάδων ετών στην πλάτη μας ,ας προφυλάξουμε τον τόπο μας τιμώντας αυτή την ιστορία και προστατεύοντας την όπως έχουμε χρέος. Και κλείνοντας μεταξύ άλλων είπε ότι εμείς θα επιλέξουμε αν θα ζήσουν λίγοι σε αυτόν τον τόπο και οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν σε μαρασμό, η θα ζήσουμε όλοι στα Βάτικα. Κάτι που μόνο μέσα από ένα σχεδιασμό που θα αναδεικνύει τον πανέμορφο τόπο των Βατίκων μπορεί να γίνει. Στις επόμενες ώρες θα αναρτηθούν τα βίντεο με τις ομιλίες από την εκδήλωση. Φωτό- Ρεπορτάζ Radio Antelin 107.3 FM ΚΥΘΗΡΑ.












ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Ο Βυζ. ναός του αγίου Νικολάου στον Ποταμό.
Ο άγιος Νικόλαος στα Κύθηρα τιμάται σε 18 ναούς. 4 εξ αυτών είναι βυζαντινά μνημεία 13ου-14ου αι. Στον Ποταμό, στον Περάτη, στα Καλύβια και στη Γωνία-Ελληνικά. 6 εξ αυτών είναι κοντά στη θάλασσα. Στον Αυλαίμονα, στο Καλαμίτσι-αγία Πελαγία, στο Λιμνιώνα, στον Κρασά, στο Μουδάρι, στο Καψάλι. 2 εξ αυτών είναι ξεχωριστό βήμα μέσα σε άλλη εκκλησία. Στην Κοντελετού, στο Λειβάδι και στην αγία Άννα στη Χώρα. 4 εξ αυτών είναι διπλοί ναοί μαζί με τον άγιο Σάββα. Στο Καψάλι, στο Φυρόι, στον Ποταμό και στο Μουδάρι.
Άγιος Νικόλαος στο Καψάλι
Άγιος Νικόλαος στο Φυρόι
Άγιος Νικόλαος των Λεβούνηδων, βήμα στην αγία Άννα
Άγιος Νικόλαος, βήμα στην Κοντελετού
Άγιος Νικόλαος του Κασιμάτη-Τούρτα στην Καρβουνάδα
Άγιος Νικόλαος Κρασάς στο Μαύρο Βράχο
Άγιος Νικόλαος στα Καλύβια-Μολιγκάτες
Άγιος Νικόλαος στο Λιμνιώνα
Άγιος Νικόλαος Ποτηριάνικος στο Μυλοπόταμο
Άγιος Νικόλαος στο Δρυμωνάρι (Κυπριωτιάνικα)
Άγιος Νικόλαος στα Ελληνικά-Γωνία
Άγιος Νικόλαος στον Περάτη-Αλώνες
Άγιος Νικόλαος στον Αυλαίμονα
Άγιος Νικόλαος στα Περλεγκιάνικα
Άγιος Νικόλαος στο Κουσουνάρι
Άγιος Νικόλαος στον Ποταμό
Άγιος Νικόλαος στο Καλαμίτσι-Αγία Πελαγία
Άγιος Νικόλαος στο Μουδάρι

 Πηγή
  Eleni Harou
Ο άγιος Νικόλαος στο Καψάλι.
 Ο βυζ. ναός στον Περάτη
Άγιος Νικόλαος στο Καλαμίτσι της ΑΓΙΑΣ Πελαγίας.

Ο άγιος Νικόλαος στα Κυπριωτιάνικα.
 Ο βυζαντινός ναός του 13ου αι. στα Καλύβια.

 Άγιος Νικόλαος ο Κρασάς στο Μαύρο Βράχο, στις εξοχές των Μυρτιδίων.
 Επιγραφή στον Κρασά. Ο ναός κτίστηκε από τον καπετάνιο Νικόλαο Κασιμάτη το 1619 τάμα για τη διάσωσή του.
Ό άγιος Νικόλαος ο Ποτηριάνικος στο Μυλοπόταμο.






Πώς ο Άγιος Νικόλαος έγινε προστάτης των ναυτικών

Ο Άγιος Νικόλαος είναι ο προστάτης των ναυτικών σε όλο τον κόσμμο, καθώς και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος. Δεν υπάρχει μικρό ή μεγάλο πλεούμενο που να μην έχει την εικόνα του και να μην ζητάει την προστασία του, καθώς στο βίο του αναφρέονται θαύματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα.
Κάποτε αποφάσισε να ταξιδέψει με πλοίο στους Άγιους Τόπους, για να προσκυνήσει. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ξέσπασε θαλασσοταραχή, με αποτέλεσμα πλήρωμα και επιβάτες να πανικοβληθούν. Ο Άγιος όμως δεν έχασε την πίστη του, προσευχήθηκε στον Θεό και η θάλασσα ηρέμησε. Λέγεται δε, ότι ένας ναυτικός γλίστρησε, έπεσε από το κατάρτι και σκοτώθηκε. Όμως ο Νικόλαος προσευχήθηκε θερμά και ο ναυτικός αναστήθηκε....
Η ημέρα τιμής του Αγίου Νικολάου, η 6η Δεκεμβρίου, είναι επίσημη αργία σε όλα τα ελληνικά πλοία, λιμένες, Υπηρεσίες λιμένων και ναυτιλιακές εταιρείες. Επίσημη επίσης αργία είναι για το Πολεμικό Ναυτικό, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα.
Πηγή: www.dogma.gr

Σπορές Βρώμης και Κριθαριού απο τον Κυνηγετικό Σύλλογο Μολάων…


 

3Στα πλαίσια των φιλοθηραματικών του ενεργειών  το  Δ.Σ. του Κυνηγετικού  Συλλόγου Μολάων με την βοήθεια των μελών του Συλλόγου , προέβηκε σε σπορές βρώμης και κριθαριού σε ορεινές και ημιορεινές εκτάσεις της περιοχής ευθύνης του.

  Συνολικά  ρίφθηκαν 5.000 κιλά σπόρου στις περιοχές Κρεμαστή,  Κουπιά, Νεάπολη,  Ελαφόνησος, Κυπαρίσσι και  Κράψη.

 Επιπλέον διανεμήθηκαν στους κυνηγούς αρκετά πακέτα σπόρων που χορηγήθηκαν από την  Γ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.

 Επιπροσθέτως οι συνεχείς έλεγχοι του σώματος της θηροφυλακής από τον Αύγουστο έως σήμερα μετρούν εκατοντάδες ελέγχους ημέρα και νύχτα. Ο θηροφύλακας του Συλλόγου κ. Τζώρτζης Αδάμ σε κλίμα άψογης συνεργασίας με τον Ομοσπονδιακό θηροφύλακα κ. Τζανετάκο Δωρόθεο έχουν εντοπίσει και κατασχέσει κράχτες πουλιών , συρματοθυλιές για λαγούς, και αυτοσχέδιες κατασκευές καθώς επίσης και ένα άτομο δίχως άδεια θήρας με παράνομη μεταφορά όπλου εντός του οχήματος , για όλα τα ανωτέρω έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες.

 Είναι αποδεδειγμένο ,ύστερα από τόσα χρόνια έντονων προσπαθειών για την ενδυνάμωση και προστασία του θηράματος , ότι  είναι οι πιο βασικές ενέργειες για την αναπαραγωγή του θηράματος και την ανατροφή των νεοσσών.

                            -Ο-                                                                        -Ο-

                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΜΕΜΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                         ΓΡΕΒΕΝΙΤΗΣ    ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

Πηγή http://www.report24.gr/

1α2

Το Μήνυμα της Κυριακής 6-12-15 και Ποιμαντορική Εγκύκλιος

Τό Μήνυμα της Κυριακής (Ηχητικό μήνυμα) από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ 
ΚΥΡΙΑΚΗ I' ΛΟΥΚΑ
(6-12-2015)


 

Ο ΕΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
(ὑπ' ἀριθ. 137/2015)
 Πρός
Τόν Ἱερόν Κλῆρον καί

τόν Χριστώνυμον Λαόν
τῆς καθ΄ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Κυθήρων καί Ἀντικυθήρων
 

«Γνωρίζει πᾶσα ὑφήλιος,Νικόλαε τρισμάκαρ τὰ θαύματα, τῶν σῶν ἀρετῶν τὸ πέλαγος, πένητες τὸν Προστάτην, καὶ ὀρφανοί, χῆραι τὸν τροφέα, καὶ τυφλοὶ τὸν ὁδηγόν, πάντες τὸν  πρόμαχον».             
                                       
(Ἐκ τοῦ β΄Κανόνος τῆς α'ᾠδῆς τοῦ Ἁγίου Νικολάου)
Ἀγαπητοί μου Ἀδελφοί καί Συλλειτουργοί,
Ἀδελφοί μου Χριστιανοί,
Ὀρφανῶν προστάτην σε καὶ χηρῶν, πεινώντων τροφέα, πενομένων τε πλουτιστήν, αἰχμαλώτων ῥύστην, πλεόντων τε σωτῆρα, κεκτήμεθα παμμάκαρ, σοφέ Νικόλαε», ψάλλουμε στό Μεγαλυνάριο τῆς ἑορτῆς του. 
Ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία ἑορτάζει καί τιμᾶ σήμερα τήν ἱεράν μνήμην τοῦ Ἁγίου Νικολάου, Ἀρχιεπισκόπου Μύρων τῆς Λυκίας τοῦ θαυματουργοῦ, Προστάτου τῶν ναυτιλλομένων καί τῶν θαλασσῶν. «

Ὄντως, ὄχι μόνον τό Ὀρθόδοξο Γένος καί ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία μας, ἀλλά καί ὅλη ἡ ὑφήλιος γνωρίζει καί διακηρύσσει τά πάμπολλα θαύματα, τά ὁποῖα διαχρονικά ἐπετέλεσε καί ἐπιτελεῖ ὁ μέγας Ἀρχιποίμην τῶν Μύρων τῆς Λυκίας ἅγιος Νικόλαος ὁ θαυματοβρύτης. Ἀκόμη, κατά τόν ἱερόν ὑμνογράφον, εἶναι γνωστό τό πέλαγος τῶν χριστιανικῶν του ἀρετῶν, τόν ἀναγνωρίζουν ὡς προστάτην οἱ πάντες, οἱ πτωχοί καί τά ὀρφανά. Οἱ χῆρες τόν θεωροῦν τροφέα τους καί οἱ τυφλοί ὡς τόν ὁδηγόν τους, ὅλοι δέ οἱ πιστοί προστάτη τους καί πρόμαχο. 

Ὁ Ἅγιος Νικόλαος εἶναι προσφιλέστατος καί συμπαθέστατος Ἅγιος δι΄ὅλα τά πολλά καί ἐπίζηλα χαρίσματα του, διά τό βαρύτιμο καί πλούσιο  περιδέραιο ὁλων τῶν χριστιανικῶν ἀρετῶν καί ἰδιαίτερα διά τήν μεγάλη του εὐσπλαγχνία καί φιλανθρωπία, τήν πολυΰμνητη ἀρετή τῆς ἐλεημοσύνης καί φιλοπτωχίας. 

Μιμητής εἰς τό ἔπακρον τοῦ Ἐλεήμονος καί Παντελεήμονος Θείου Λυτρωτοῦ καί Σωτῆρος μας Ἰησοῦ Χριστοῦ ἦτο ἄξιος αὐτοῦ τοῦ μακαρισμοῦ˙ «μακάριοι οἱ ἐλεήμονες, ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται» καί ὅλων τῶν ἄλλων θείων μακαρισμῶν.
Δι΄αὐτόν τόν λόγον καί ἐν ἀναμονῇ τῶν ἁγίων ἑορτῶν τῶν Χριστουγέννων, κάθε χρόνο, τά τελευταῖα δέκα χρόνια, ἀρχίζει ἀπό τήν ἑπομένη ἡμέρα τῆς ἁγίας μνήμης  τοῦ Ἁγίου  Νικολάου καί διαρκεῖ ἐπί πενθήμερον ὁ Ἔρανος Ἀγάπης διά τούς πτωχούς καί ἰδιαίτερα ἀπόρους συμπολίτες μας (7,8,9,10 καί 11 Δεκεμβρίου). 

Πρίν ἀπό ἕνα 15νθήμερο περίπου ἐστείλαμε τό προϊόν τοῦ δίσκου, πού περιφέρθηκε στούς Ἱερούς Ναούς μας κατά τήν Κυριακή τῶν Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν (8 Νοεμβρίου) γιά ἐνίσχυσι καί συμπαράστασι τῶν μεταναστῶν καί προσφύγων, οἱ ὁποῖοι κατακλύζουν τά ἀκριτικά πρός ἀνατολάς ἑλληνικά νησιά μας, σέ δύο Ἱερές Μητροπόλεις (Μυτιλήνης 560,00 εὐρώ καί Σάμου καί Ἰκαρίας 1.000,00 εὐρώ) . Ἐπίσης, μέ τήν ἰδική σας κατανόησι καί συμπαράστασι προωθήσαμε καλῆς ποιότητος καί καινουργῆ ρουχισμό(παιδικά καί ἄλλα ἀνδρικά καί γυναικεῖα ἐνδύματα, καινουργεῖς κουβέρτες κλπ) στή Λέσβο καί τήν Χίο διά τήν κάλυψι τῶν πρώτων ἀναγκῶν τῶν ἐμπεριστάτων αὐτῶν συνανθρώπων μας. 

Συγκεκριμένα, σέ εἴδη ρουχισμοῦ καί κλινοσκεπασμάτων προωθήθησαν τά ἀκόλουθα: 20 ἠλεκτρικές κουβέρτες καί  46 κιβώτια ρουχισμοῦ (Μητρόπολη Χίου), καθώς ἐπίσης καί 31 κιβώτια ρουχισμοῦ (Μητρόπολη Μυτιλήνης), μέ παιδικά κυρίως ἐνδύματα. 

Ὁ Ἔρανος ὅμως τῆς Ἀγάπης θά διανεμηθῆ μόνον εἰς τούς ἀρρώστους, πτωχούς καί ἀπόρους συντοπίτες καί συμπατριῶτες μας.΄ 

Περαίνων τήν παροῦσα Ἐγκύκλιο, ἀφοῦ πρῶτα σᾶς εὐχαριστήσω θερμότατα ὅλους σας διά τήν συγκινητική ἀνταπόκρισί σας στήν ἐρανική προσπάθεια σέ χρῆμα καί σέ εἶδος διά τούς ἐμπερίστατους πρόσφυγες καί μετανάστες συνανθρώπους μας, παρακαλῶ καί πάλιν ἀπό τό ὑστέρημα ἤ τό περίσσευμά σας νά ἐνισχύσετε τόν Ἔρανο Ἀγάπης 2015,ὁ ὁποῖος θά γίνη τήν ἐρχόμενη ἑβδομάδα, ὅπως εἴπαμε. 

Εὔχομαι ἀπό καρδίας ὁ Πανάγιος Θεός, διά πρεσβειῶν τοῦ σήμερα ἑορταζομένου Ἁγίου Πατρός ἡμῶν Νικολάου τοῦ θαυματουργοῦ, νά σᾶς εὐλογήση πλούσια καί νά σᾶς χαρίζῃ τά ἐγκόσμια καί ὑπερκόσμια ἀγαθά Του.
Καί ἐπί τούτοις διατελῶ,
Μετ' ἐγκαρδίων εὐχῶν καί ἀγάπης
Ὁ Μητροπολίτης
 
 †Ὁ Κυθήρων Σεραφείμ
-------------------------
Πηγή: imkythiron.gr
-------------------------