Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΗ-ΜΑΓΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΝΟΥ: 05-12-2015

Η κ. Μάγδα Σωτηριανού, μέλος της Arch International και του συλλόγου "Τουλίπα Γουλιμή": "Εξαφάνιση της Ποσειδωνίας - ο Όρμος των Βατίκων χάνει τη Ζωή του"
Και η κ.Δέσποινα Παπούλη πρόεδρος του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων "Ο Ξένιος Ζευς": "Τουριστική Ανάπτυξη και Περιβαλλοντική Προστασία"

Νέα Δενδροφύτευση στο Διακόφτι Κυθήρων

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Επαγγελματιών Διακοφτίου ενημερώνει ότι τη Τρίτη 08-12-2015 διοργανώνει δενδροφύτευση στη περιοχή της μεγάλης στροφής, παράπλευρα στο δρόμο προς τον οικισμό και στο λιμάνι, στα πλαίσια διαμόρφωσης του συγκεκριμένου χώρου σε σημείο «θέασης και αναψυχής». Παρακαλούμε να συνδράμετε την προσπαθειά μας  με κάθε εφικτό τρόπο.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΚΟΦΤΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



                                            ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
Μελετημένη εντυπωσιακή  και  εύχρηστη  η  νέα  έκδοση του  συλλόγου των  επαγγελματιών  Διακοφτίου  που  προσφέρει   πλήθος   χρήσιμων   κατατοπιστικών   ιστορικών, γεωγραφικών και άλλων  στοιχείων με τη μορφή εμπλουτισμένων χαρτών ολοκλήρου του νησιού απο τη μια πλευρά και της ευρύτερης περιοχής του Διακοφτιού από την άλλη.
Όλο το έντυπο διαστάσεων Α3 διπλωμένο σε μέγεθος πορτοφολιού με πολύ όμορφα ζωντανά χρώματα παρέχει σαφείς πληροφορείς μεταξύ των  άλλων για  τις επιχειρήσεις διαμονής, εστίασης και διασκέδασης στη περιοχή του Διακοφτιού, τα αξιοθέατα, τα μονοπάτια και πολλά άλλα.
Ελπίζουμε σε μια αντάξια αποδοχή του από τους Κυθήριους και τους επισκέπτες του νησιού μας.

Ο Εθελοντισμός και η Πυροσβεστική Υπηρεσία…

1Από το 1985 ο Ο.Η.Ε. καθιέρωσε την 5η Δεκεμβρίου ως παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

«Το Πυροσβεστικό Σώμα πάντα πίστευε στην αξία του εθελοντισμού και ήταν από τους πρώτους οργανισμούς που ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του εθελοντικού πνεύματος στην χώρα μας…» όπως γλαφυρά και με σαφήνεια περιγράφει στην ημερήσια διαταγή του για την ημέρα αυτή ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακολουθώντας πιστά την παράδοση του Πυροσβεστικού Σώματος και την καθοδήγηση του Αρχηγού μας ως υπηρεσία υποστηρίζουμε τον θεσμό του εθελοντισμού – εθελοντή πυροσβέστη και γιορτάζουμε.

Στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2015 ο 1ος Εθελοντικός Σταθμός της υπηρεσίας μας που ιδρύθηκε από τον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας, στην Τ.Κ. Μυρτιάς, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2 ετών λειτουργίας τίμησε με ξεχωριστή λαμπρότητα τον θεσμό αυτό.

Την πρώτη ημέρα του διήμερου αυτού εορταστικού γεγονότος, δέχθηκε στις πρότυπες εγκαταστάσεις του, μαθητές και καθηγητές από σχολεία της περιοχής που εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν να ενημερωθούν, να συνομιλήσουν με τους πυροσβέστες και να παρακολουθήσουν επιδείξεις πυροσβεστικών επεμβάσεων σε διάφορα συμβάντα. Σε όλη την διάρκεια του διημέρου ο 1ος Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός της Ελλάδας ήταν επισκέψιμος για κάθε πολίτη που ήθελε να παρακολουθήσει τα προγραμματισμένα από τους εθελοντές πυροσβέστες δρώμενα.

Το εορταστικό αυτό διήμερο ολοκληρώθηκε με τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ευρώτα σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου. Στην εκδήλωση αυτή ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Πυραγός κ. Γραφάκος Κωνσταντίνος περιέγραψε σε σύντομο χρόνο την πορεία εξέλιξης για την δημιουργία του Εθελοντικού αυτού Σταθμού, τις δράσεις, τις εκπαιδεύσεις, τις ασκήσεις, τις διεθνείς συνεργασίες και φυσικά παρέμεινε στην ουσία και την αξία αυτής της προσπάθειας που δεν είναι κάτι άλλο παρά η επέμβαση σε κάθε είδους επιχειρησιακή δράση. Έδωσε ιδιαίτερη μνεία σε πυρκαγιές αστικές και υπαίθριες, πλημμύρες, τροχαία ατυχήματα και φυσικά τον πρόσφατο , αναπάντεχο και καταστροφικό ανεμοστρόβιλο που οι εθελοντές του σταθμού αυτού συμμετείχαν καταρτισμένοι, ασφαλείς, με αυταπάρνηση και προθυμία.

2.142,00 ΕΥΡΩ !!!! Η "ξυλόγλυπτη προθήκη"

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ.Δ.Τ.Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Έχουμε προσπαθήσει αρκετές φορές μέχρι σήμερα με την κριτική μας στις πράξεις και τις παραλείψεις, της Δημοτικής Αρχής, να περιορίσουμε τις λανθασμένες συμπεριφορές και ενέργειές της, οι οποίες ζημιώνουν το νησί.
Δυστυχώς αυτή η καλόπιστη και χρήσιμη διάθεση, αντιμετωπίστηκε με αλαζονεία από τον κ. Χαρχαλάκη, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της Δημοτικής πλειοψηφίας κώφευαν και σιωπούσαν!!!
Η χαιρεκακία για την ταλαιπωρία των στελεχών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής από τις κακόβουλες καταγγελίες, είναι δυστυχώς ολοφάνερη στις ανακοινώσεις του κ. Χαρχαλάκη.
Αναλώνει το μελάνι της πένας του στο παρελθόν χωρίς αυτό να μας οδηγεί προς το μέλλον.
Με αυταρχισμό κουνάει το δάχτυλο σε οποίον διαφωνεί μαζί του, με έντονη επικοινωνιακή δραστηριότητα, με καθημερινά Δελτία Τύπου, εντυπωσιασμού και πυροτεχνημάτων, μιλάει για απτά και εμφανή αποτελέσματα, για νέα αρχή, για εξωστρέφεια και πολλά μεγάλα λόγια, ασυνήθιστα για τους Κυθήριους.
Με αυτή την κυρίαρχη αντίληψη δεν έλαβε ποτέ υπόψη του καμία παρατήρηση, καμία προτροπή.
Πεποίθησή του είναι, και προσπαθεί να πείσει και μας, ότι όλα στο παρελθόν γίνονταν λάθος, ενώ τώρα γίνονται όλα σωστά.
Η κριτική των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης στις δραστηριότητες της Δημοτικής Αρχής Χαρχαλάκη μέχρι τώρα, ήταν ηπιότατη.

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΑΚΗΣ."ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ"

LIMIRA MARE"Nεάπολη 05/12/2015 H ομιλία του Γραμματέα του συλλόγου "Τουλίπα Γουλιμή" κυρίου Γιάννη Ψαρράκη με θέμα την Παράκτια Ζώνη - τις Ανθρωπογενείς Πιέσεις και Ρυπάνσεις - Ανακοίνωση των αναλύσεων που διενεργήθηκαν .

ADELIN WEB TV ΚΥΘΗΡΑ."Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ"Δ.ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ 4/12/2015

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 04/12/2015
Ο Κ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ "ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΜΑΚΡΩΝΑ" ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ.


Πρόσκληση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10-12-2015


Ανακοίνωση Δήμου Κυθήρων σχετικά με την ματαίωση δημοπρασίας