Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ : Συντήρηση επέκταση λιθόστρωτων


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ ΑΠΟ 18.12.2015 ΕΩΣ 15.04.2016

(ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 21.12.2015 ΕΩΣ 04.01.2016)
LANE SEA LINES

ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ



Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2014



ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ UNICEF

ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΑΠΗΣ UNICEF - ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Αφιερωμένος στα Παιδιά-Πρόσφυγες

Με την ευκαιρία της Ημέρας του Παιδιού (11 Δεκεμβρίου, γενέθλια της UNICEF) παρουσιάζεται σε συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ, ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης UNICEF της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου που είναι αφιερωμένος στα Παιδιά-Πρόσφυγες και διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΡΤ. Ο Τηλεμαραθώνιος της UNICEF συμπληρώνει φέτος 27 χρόνια ανθρωπιστικής παρουσίας και προσφοράς.

Στην παρουσίαση συμμετέχουν, η Αντιπρόεδρος της UNICEF Ελλάδος Σοφία Τζιτζίκου, ο Γενικός Διευθυντής της UNICEF Ελλάδος Ηλίας Λυμπέρης, ο αναπληρωτής Υπουργός Αρμόδιος για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο φωτοειδησεογράφος του Reuters Γιάννης Μπεχράκης. Οι παίκτες του Ολυμπιακού Τάσος Αυλωνίτης και Ανδρέας Μπουχαλάκης στέλνουν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς καθώς και τα παιδιά από το 1ο Γενικό Λύκειο Βριλησσίων, τα Εκπαιδευτήρια «Παιδαγωγική», τα Εκπαιδευτήρια «Αυγουλέα-Λιναρδάτου» και από το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης.

Μεταξύ των σημαντικότερων στοιχείων που παρουσιάστηκαν από τη UNICEF Ελλάδος στη συνέντευξη τύπου:

  • Από τους 921.713* πρόσφυγες και μετανάστες που έφθασαν ως σήμερα μέσω θαλάσσης στην Ευρώπη το 2015 πάνω από ο 1 στους 5 είναι παιδί.
  • Μέχρι στιγμής τη χρονιά αυτή, τα παιδιά εκτιμάται ότι αποτελούν το ένα τέταρτο των 768.916** αφίξεων μέσω θαλάσσης στην Ελλάδα.
  • Εκτιμάται ότι μεταξύ Νοεμβρίου 2015 και Φεβρουαρίου 2016, θα μπορούσαν να υπάρχουν κατά μέσο όρο 5.000 επιπρόσθετες αφίξεις την ημέρα, με αποτέλεσμα μέχρι και 700.000*** νέες αφίξεις που θα περάσουν μέσω Ελλάδας, FYROM, Σερβίας, Κροατίας και Σλοβενίας.

Ο Τηλεμαραθώνιος, που έχει στόχο να ενισχύσει τις προσπάθειες ανακούφισης των παιδιών προσφύγων-μεταναστών και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 (ενώ ένα μέρος του θα αναμεταδοθεί και από την ΕΡΤ3) θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και θα συνεχισθεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την παρουσίαση της εκπομπής θα έχουν η Μαριλένα Κατσίμη, ο Σεραφείμ Σίλας, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Γιώργος Λιανός, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο Κώστας Φραγκολιάς, ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Τζένη Μπαλατσινού, όλοι τους θα υποδεχθούν προσωπικότητες από όλους τους χώρους, σε μια προσφορά αλληλεγγύης στο έργο της UNICEF.

Φωτογραφία του Παναγιώτη Φατσέα (Φουριάρη) στα Τσικαλαρία την δεκαετία του 20

Το κενό ασφαλείας που προωθείτε θα πλήξει τον τουρισμό της Μονεμβασιάς! “ Επιστολή της Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Μονεμβασίας στον Τόσκα ”

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Τόσκα, με κοινοποίηση στην Υπουργό Τουρισμού και το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης έστειλε η Ένωση Επαγγελματικών Τουριστικών και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων Μονεμβασιάς για το φημολογούμενο κλείσιμο του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας.





"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ως συμβούλιο της Ένωσης Επιχειρηματιών Μονεμβασίας, μιας Ένωσης με ιστορία 79 ετών η οποία περιλαμβάνει ως μέλη της σύσσωμη τη παραγωγική τάξη της ευρύτερης περιοχής της Μονεμβάσιας (Εμπορικά καταστήματα-Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις –Επιχειρήσεις Εστίασης –Εργαστήρια Παραδοσιακών και Τοπικών προϊόντων και Ελεύθερους Επαγγελματίες) θα θέλαμε δια της παρούσης να σας καταστήσουμε συμμέτοχο στον έντονο προβληματισμό μας που αφορά στο φερόμενο «κλείσιμο» του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών.
Η Μονεμβάσια είναι, όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, ένας αμιγώς Τουριστικός και Αγροτικός τόπος. Ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής μας, (Ελαιουργεία, Οινοποιεία, Εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων, Σουπερ Μαρκετ, ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι) παραμένει ενεργός όλο το χρόνο.
Το Κάστρο της αποτελεί ένα μοναδικό ζωντανό αρχαιολογικό χώρο με τεράστιας αξίας εκκλησίες ,κτίσματα και εκκλησιαστικά κειμήλια που φυλάσσονται εντός αυτών. Ταυτόχρονα υπάρχει πλήθος από ξενοδοχεία κατοικίες και καταστήματα που λειτουργούν όλο το χρόνο. Επίσης η Μονεμβάσια (Κάστρο και Γέφυρα) αποτελεί το μοναδικό προορισμό νυχτερινής

Η Μονεμβάσια βρίσκεται και σε μια ιδιαίτερη γεωμορφολογική θέση . Έχει άμεση πρόσβαση στο ανοιχτό Μυρτώον πέλαγος με αποτέλεσμα να αποτελεί ένα εν δυνάμει σταθμό αποβίβασης προσφύγων και μεταναστών. Στο παρελθόν ζήσαμε αρκετά καταγεγραμμένα περιστατικά και κάμποσες φορές τόσο σκάφη όσο και άνθρωποι περισυλλέγησαν και αποβιβάστηκαν στη πόλη μας .
Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να συνυπολογίσετε και το γεγονός ότι η Μονεμβάσια αποτελεί κύριο προορισμό κρουαζιέρας .Τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Αναφερόμαστε σε 35 με 40 αφίξεις ετησίως με ένα τεράστιο αριθμό επιβατών-επισκεπτών που υπερβαίνει τις 35000 ανά έτος και που πραγματικά κατακλύζουν τη πόλη μας με ημερήσιο χρόνο διαμονής δώδεκα ώρες. Να σημειώσουμε δε ότι τη τελευταία πενταετία η πόλη μας εφαρμόζει Κανονισμό Ασφαλείας Λιμένα (ISPS).
Κύριε Υπουργέ, με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε αναγκαία όχι μόνο την διατήρηση αλλά και την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας, ακριβώς όπως σας προτείνει με έγγραφο της και η κα Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας.
Αδυνατούμε να αντιληφθούμε ως κάτοικοι, φορολογούμενοι πολίτες και επαγγελματίες ,πώς και με ποιό τρόπο η Διοίκηση σας θα εγγυηθεί , την ασφαλή διαβίωση των κατοίκων της Μονεμβάσιας και της ευρύτερης περιοχής, την επαρκή φύλαξη του Κάστρου και των δεκάδων αρχαιολογικών του θησαυρών, την κυκλοφοριακή ρύθμιση στο κέντρο της Μονεμβάσιας και στο δρόμο του Κάστρου και φυσικά τη ασφάλεια και τη προστασία των δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών επισκεπτών.
Ειδικά για την προστασία των τελευταίων ανησυχούμε ιδιαιτέρως ,αφ ενός διότι ο Τουρισμός (εκκλησιαστικός, κρουαζιέρας ,γαμήλιος ,σαββατοκύριακα κλπ) εν καιρώ μαρασμού, μνημονίων και γενικής κρίσης είναι η βασική πηγή εισοδήματος για την κοινωνία μας και αφετέρου διότι όπως κι εσείς γνωρίζετε λόγω των τελευταίων τραγικών ανά την Ευρώπη τρομοκρατικών γεγονότων ,η ασφάλεια για τον αλλοδαπό τουρίστα αποτελεί τη κύρια και βασική του προϋπόθεση προκειμένου να επισκεφθεί μια περιοχή. Η τυχόν λοιπόν απώλεια του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας, ο οποίος έχει καταφέρει με τη καθημερινή εικοσιτετράωρη του παρουσία να κρατήσει χαμηλά τη παραβατικότητα σε ολόκληρη τη περιοχή ,είναι προφανές πως θα αφήσει ένα κενό ασφαλείας στο τόπο μας και θα πλήξει το ΜΟΝΑΔΙΚΟ εξαγώγιμο προϊόν της δοκιμαζόμενης Χώρας μας.

Η Ένωση μας είναι πάντοτε στη διάθεση σας για περαιτέρω ενημέρωση ή διευκρινίσεις."
-------------------------------------------
Πηγή: notospress.gr

Μακροπολιτικά και ....Μικροπολιτικά

Φαίνεται πια ότι στην Κυθηραϊκή πολιτική σκηνή έχουν καθιερωθεί 2 άκρως αντίθετοι άξονες.

Από την μία η τακτική της εξωστρέφειας και της διεθνούς προβολής του νησιού που ακολουθείται από την παρούσα δημοτική αρχή, με ευρεία συμμετοχή πια, όχι μόνο στα εθνικά φόρουμ αλλά και στα διεθνή όπως αυτό το των Βρυξελλών:

"Εκδηλωση για τον εναλλακτικό τουρισμό στην Ελλαδα. Οι δήμαρχοι Κυθηρων, Σκύρου και Σικινου μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν."    


Και από την άλλη της καταθλιπτικής εσωστρέφειας και της μικροπολιτικής αντιπαράθεσης του περασμένου αιώνα, που απομόνωσε τελείως το νησί και έφερε την στατικότητα και την υποβάθμιση του τόπου στο πάτο του βαρελιού, όπως η αντιπαράθεση για το θέμα της "προθήκης", με σωρεία πομπωδών εκφράσεων, δελτίων τύπου, αλλά και ομηρικών ποιημάτων, αρχαϊκής τραγωδικής χροιάς, που ακολουθείται από την δημοτική ακέφαλη μείζονα δημοτική αντιπολίτευση και μέρος της ελάσσονας δημοτικής αντιπολίτευσης.


Από την μία θέματα καθημερινά, που βασικά δεν επηρεάζουν και δεν κοστίζουν τίποτε στον Κυθηραϊκό λαό, αποτελούν την βάση ζητήμάτων που αναδεικνύονται και προτάσσονται σαν σημαντικά, με σκοπό να αποσπάσουν την κοινή γνώμη από σημαντικά θέματα που έχουν σχέση με το άμεσο μέλλον και που αποτελούν τον σκοπό και τις προοπτικές της νυν δημοτικής αρχής.

Ενώ ταυτόχρονα, και μέχρι σήμερα τουλάχιστον, ουδείς εκ της παρελθούσας δημοτικής αρχής δεν έχει βγεί να απαντήσει ευθέως σε θέματα όπου η τέως δημοτική αρχή έχει βρεθεί να κατηγορείται. Στα πολυάριθμα αυτά θέματα απλά επιχειρείται η δειλή προσπάθεια μιας κάποιας δικαιολογίας από τέως στελέχη, ενώ παράλληλα εναντίον της εξακολουθούν να εκκρεμούν κατηγορίες από την πολιτεία, διαιωνιζόμενες από την δικαστική χελωνοειδή ροή.

Ουσιαστικά τίποτε από όλα αυτά δεν πρέπει πια να απασχολεί τον Κυθηραϊκό λαό. Αυτή η συνεχής αναμόχλευση δεν πιστεύω ότι ωφελεί το άμεσο αλλά και το μελλοντικό όφελος των Κυθηρίων και μόνο συνεχή τριβή και φθορά επιφέρει σε όλους.

Κάποια στιγμή η οιαδήποτε δημοτική παράταξη πρέπει να εκκαθαρίσει όλα τα εσωτερικά της προβλήματα να αυτοκαθαρισθεί από υπάρχοντα και από εκκρεμούντα προβλήματα και κατόπιν να παρουσιασθεί ανανεωμένη και πεντακάθαρη στον δημόσιο βίο και να διεκδικήσει ότι της ανήκει.

Παράλληλα και η παρούσα δημοτική συμπολίτευση θα πρέπει να οριοθετήσει πλέον τα υπάρχοντα προβλήματα αλλά και τις προγραμματισμένες ενέργειες, και δεν αρκεί πλεόν για τυς πολίτες η αναγγελία έργων (είτε σε συνδυασμό με περιφέρεια και ΕΣΠΑ, είτε σε αυτούσια δημοτικά έργα) αλλά η αναγγελία εκτέλεσης τους και αποπεράτωσης τους. 
Και ακόμη ο επίσημος χρονικός προσδιορισμός τους όπως και ο προσδιορισμός για τα επί δεκαετίες εκκρεμούντα θέματα (δασικό, εγχώριος, λιμενικές αρμοδιότητες, αεροδρόμιο, κ.λ.π.)

Τα μικροπολιτκά κάποτε πρέπει να παραμερισθούν ολοσχερώς και την θέση τους να πάρει το μέλλον και ένα μέλλον είναι αδύνατον χωρίς σύντονη ομοψυχία εκ μέρους όλων...


--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------

Ανακοίνωση Δημοτικής Βιβιοθήκης




Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα Δήμου Ανατολικής Μάνης…

000000000000000

Φιλανθρωπικό Τουρνουά από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Λακωνικής

     00000000000000    Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνικής σας προσκαλεί  στην φιλανθρωπική εκδήλωση που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό στάδιο Γυθείου στις 16 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 14:00 μ.μ. στο πνεύμα των Χριστουγέννων , στο τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ του Συλλόγου μας και των σωματείων Πανγυθεατικός και Αίαντας Ευρώτα, με την ευγενική στήριξη της ΕΠΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

Τα έσοδα της εκδήλωσης (δια των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της 2ης Εκπ/κής Περ/ρειας) θα διατεθούναποκλειστικά για το Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στα Καλύβια του Δήμου Αν. Μάνης .

            Το αγωνιστικό πρόγραμμα:

  1. 14:15 Αγώνας νέων     30΄  ΑΙΑΝΤΑΣ ΕΥΡΩΤΑ – ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ

Χαιρετισμοί επισήμων – Κλήρωση δώρων

  • 15:00 Αγώνας Ανδρών 35΄  ΣΕΠΕ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ – ΑΙΑΝΤΑΣ ΕΥΡΩΤΑ

  • 15:40 Αγώνας Ανδρών 35΄  ΣΕΠΕ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ – ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ

  • 15:45 Αγώνας Ανδρών 35΄  ΑΙΑΝΤΑΣ ΕΥΡΩΤΑ – ΠΑΝΓΥΘΕΑΤΙΚΟΣ.

Απονομές κυπέλλων.

Στο Γύθειο η δίκη για το διπλό φονικό της Μάνης…


000000000000000Με ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, γύρω από το κτήριο αλλά και μέσα στην αίθουσα του Πρωτοδικείου Γυθείου, ξεκίνησε την Δευτέρα, στο Μικτό Ορκωτό, η δίκη των 19χρονων σήμερα Π.Μ. από τον Κάμπο και Ν.Μ. από την Καλαμάτα, οι οποίοι πέρυσι τον Αύγουστο, στην περιοχή των Αλτομιρών, σκότωσαν με καραμπίνα τον 26χρονο Μεσσήνιο Κώστα Σγούρο και τον 25χρονο Σαμιώτη Γιάννη Κομμάτη.

Οι δύο νεαροί έχουν ομολογήσει το διπλό φονικό και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, οπλοφορία από κοινού και οπλοχρησία από κοινού.

Η υπεράσπιση -Αλέξης Κούγιας του Π.Μ. και Γιώργος Ράλλης και Θανάσης Αναγνωστόπουλος για τον Ν.Μ.- επιχείρησε να εγείρει αμφιβολίες ως προς τον χαρακτήρα των δύο θυμάτων, μέσω των ερωτήσεων προς τους μάρτυρες που κατέθεσαν χθες, κυρίως προς τους γονείς του Κ. Σγούρου Ηλία και Λαμπρινή και τον αδελφό του Γιάννη, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο πώς εξασφάλιζε εισόδημα για να ζει ο 26χρονος, αλλά και ισχυριζόμενοι ενδεχόμενη εμπλοκή του με την Χρυσή Αυγή. Παράλληλα υποστήριξαν πως οι δύο έφηβοι είχαν τρομοκρατηθεί και έκαναν αυτό που έκαναν θεωρώντας ότι κινδύνευαν.

Από την πλευρά τους οι πολιτικώς ενάγοντες συνήγοροι -Πέτρος Μαντούβαλος για την οικογένεια του Κώστα Σγούρου, Ζαχαρίας Κεσσές και Δημήτρης Πετρούσκας για την οικογένεια του Γιάννη Κομμάτη- υποστήριξαν πως οι δύο δράστες είχαν προσχεδιάσει το έγκλημα και στη συνέχεια επιχείρησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους και τα θύματά τους.

Με πληροφορίες απο την eleftheriaonline

Η Δίκη συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη

Πηγή http://www.report24.gr/