Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων 12/12/2015

Την Παρασκευή 11/12 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Κομηνός προχώρησαν σε πλήρη ενημέρωση επί των έργων και ενεργειών του Δήμου προς την Κυθηραϊκή και Αντικυθηραϊκή παροικία της Αττικής και τα Σωματεία που εδρεύουν στην Πρωτεύουσα, μετά από πρωτοβουλία και πρόταση του κ. Δημάρχου. Η ενημέρωση ήταν ενδελεχής και παρουσιάστηκαν στοιχεία και ντοκουμέντα για την κατάσταση στην οποία παρελήφθη ο Δήμος την 01/09/2014 καθώς και τα βήματα που έχουν γίνει στον τομέα των έργων, της καθημερινότητας και της επίλυσης των μεγάλων θεσμικών και οργανωτικών προβλημάτων του Δήμου. Ο Νομικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Σεμιτέκολος αναφέρθηκε εκτενώς στα πολλά νομικά προβλήματα που παρέλαβε να διαχειριστεί η νέα Δημοτική Αρχή και τα οποία δεσμεύουν πολλές αναπτυξιακές διαδικασίες του Δήμου, όπως π.χ. η νομιμοποίηση των λιμανιών και των λιμενικών εγκαταστάσεων, η κακή κατάσταση όλων των κληροδοτημάτων του Δήμου, τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των συλλογικών οργάνων λόγω των πειθαρχικών ποινών, η επαναφορά της νομιμότητας στη διαχείριση των αιγιαλών με την αξιοποίησή τους από την Εγχώριο Περιουσία που αποδείχθηκε ορθή πολιτικά και νομικά ιδίως μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ για τους υπόλοιπους Δήμους κ.λπ. Ο Τεχνικός Σύμβουλος του Δήμου κ. Δημήτρης Μπογιατζής έκανε αναλυτική αναφορά στα έως σήμερα επιτευχθέντα αποτελέσματα στον τομέα των έργων και χρηματοδοτήσεων από την Περιφέρεια, το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και στον τεχνικό προγραμματισμό των επομένων μηνών. 
Οι εκπρόσωποι των Σωματείων και οι Κυθήριοι της Αθήνας έθεσαν πολλά και σημαντικά ερωτήματα που απαντήθηκαν στο σύνολό τους. Η Δημοτική Αρχή επιλέγει την άμεση ενημέρωση των συμπατριωτών μας, λέγοντάς τους την αλήθεια και παρουσιάζοντάς τους τα στοιχεία και τα τεκμήρια για κάθε πεδίο δράσης του Δήμου και κυρίως για τα σοβαρά προβλήματα που της κληροδοτήθηκαν και προσπαθεί με μεθοδικό, συγκροτημένο και εξωστρεφή τρόπο να επιλύσει μόνιμα και οριστικά, ξεφεύγοντας από την εσωστρέφεια και περιχαράκωση του παρελθόντος και κυρίως από τον επιφανειακό τρόπο αντιμετώπισης των σοβαρών ζητημάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τόπου. Οι παριστάμενοι συμπατριώτες μας συνεχάρησαν το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενοι ότι γίνεται μία σοβαρή, μεθοδική και συγκροτημένη προσπάθεια ανάπτυξης του τόπου και επίλυσης πολυετών θεσμικών και λοιπών σοβαρών εκκρεμοτήτων.

ΝΕΑΠΟΛΗ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ "ΧΟΡΟΠΑΤΗΜΑΤΑ"

Μια πολύ όμορφη βραδιά οργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος στο αμφιθέατρο του Λυκείου  Νεάπολης. Οι κυρίες της βραδιάς είχαν ετοιμάσει πραγματικά ένα πλούσιο μπουφέ με νόστιμα φαγητά παραδοσιακές χορτόπιτες και μεγάλη ποικιλία γλυκών !! Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου ,που να σημειώσουμε ότι υποστηρίζει πάντα τους συλλόγους της περιοχής ,ο Πρόεδρος της κοινότητας Νεάπολης κύριος Γιάννης Γεωργουδής ,ο Γιατρός του κέντρου υγείας κύριος Γιώργος Κεφαλίδης με την οικογένεια του και συναδέλφους,καθώς επίσης, παρόλο την βροχή παρευρέθησαν και από Παπαδιάνικα ,Σκάλα και Μονεμβασιά κόσμος που χάρηκαν την όμορφη βραδιά. Επίσης εκπρόσωποι από συλλόγους της περιοχής και πολλά παιδιά που χόρεψαν και διασκέδασαν . Με μουσική και τραγούδι πλαισίωσαν την εκδήλωση η Αθηνά Κοκόλη και ο Μπάμπης Κοντραφούρης στο τραγούδι, ο Κώστας Βεργιρής στο μπουζούκι, ο Παναγιώτης Παυλάκης στην κιθάρα και Κώστας Κατσέτος στα πλήκτρα . Τραγούδησαν και έπαιξαν με πολύ κέφι δωρεάν υποστηρίζοντας την προσπάθεια του Χορευτικού Ομίλου να μπορέσει να μαζέψει χρήματα για να στηθεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην παραλία της Νεάπολης. Η πρωτοβουλία αυτή του Ομίλου ,με πολύ καλή προετοιμασία σε ένα στολισμένο χώρο στα χρώματα των Χριστουγέννων, θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη προσέλευση από τον κόσμο και ειδικότερα από γονείς ,που στόχο είχε να μπορέσει και φέτος να στηθεί το Χριστουγεννιάτικο χωριό το οποίο θα δώσει θα δώσει μεγάλη χαρά στα παιδιά τις μέρες των εορτών. Την βραδιά παρουσίασε η κυρία Μαρία Μόσχου η οποία αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε για τις μέρες των Χριστουγέννων, μίλησε και για τον νεοσύστατο χορευτικό όμιλο που εδρεύει στη Νεάπολη με ιδρυτικά μέλη 30 τον αριθμό. Ο κόσμος διασκέδασε μέχρι αργά την νύχτα ,τίμησε δεόντως τον μπουφέ και οι μικροί μεγάλοι , πήραν και τα δώρα τους. Ελπίζουμε το ποσό που μαζεύτηκε να είναι αρκετό για το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου χωριού και να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και να τους ευχηθούμε κι εμείς με την σειρά μας Καλά Χριστούγεννα και πολλά "Χοροπατήματα" ! ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ADELIN 107,3 WEB TV ΚΥΘΗΡΑ.[ ΦΩΤΟ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΟΥΛΗ ]

ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ»!

Όλοι γνωρίζουν ότι με σειρά αποφάσεων της Προέδρου της Βουλής της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου Ζωής Κωνσταντοπούλου και, ουσιαστικά, με την ίδια Κυβέρνηση (του ίδιου πρωθυπουργού και των ίδιων κομμάτων) που κυβερνά και σήμερα, συστήθηκε, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, η «Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους» (αποφάσεις 1448/4.4.15, 2053/7.5.15, 7944/18.5.15 και 11131/7164/25.8.15). Η Επιτροπή αυτή, με γενικό συντονιστή τον βέλγο καθηγητή EricToussaint, με μέλη επιστήμονες από την Ελλάδα και δέκα χώρες, με συνεργάτες πολλούς έλληνες και ξένους επιστήμονες, καθώς και με τη συνδρομή της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής, προεδρευόταν από την Πρόεδρο της Βουλής, την ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα και το συντονιστή της ΕπιτροπήςEricToussaint.


Η σύσταση της εν λόγω διεθνούς Επιτροπής είχε, έχει και θα έχει και στο μέλλον μεγάλη και ουσιαστική σημασία για την πορεία του θεσμού των διεθνών συμβάσεων και κυρίως των συμβάσεων δανεισμού των κρατών, όχι μόνο για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους της χώρας μας, αλλά για την πορεία του θεσμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Όσον αφορά δε ειδικότερα το καθεστώς του ελληνικού δανεισμού, που επιβλήθηκε στη χώρα μας παράνομα, άρχισε να πληροφορείται η διεθνής κοινή γνώμη και οι διεθνείς οργανισμοί τί πραγματικά συμβαίνει στον ελληνικό λαό. Οι πρώτοι απόηχοι είναι ήδη πολύ σημαντικοί. Γι’ αυτό ας δούμε λίγο περισσότερα για την «Επιτροπή Αλήθειας»:

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ...ΜΑΙΡΗ

Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕ'Ι'ΜΝΗΣΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ [ ΠΕΘΕΡΑ ΑΕ'Ι'ΜΝΗΣΤΟΥ ΦΩΤΗ ΓΕΡΑΚΙΤΗ] ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13/12/2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 15.00 ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΑ ΑΡΩΝΙΑΔΙΚΑ

ΕΥΧΕΣ ! ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΑ ΤΡΑΒΑΣΑΡΟ.ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ-ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ&ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΟΙ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΕΣ&ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ Κ.ΑΝΔΡΕΑ ΤΡΑΒΑΣΑΡΟΥ ΣΤΑ ΦΡΑΤΣΙΑ ΚΥΘΗΡΩΝ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2016 ! ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ, ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ,ΕΥΤΥΧΙΑ,ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

ΕΦ΄ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ - Ενημέρωση των Κυθηραϊκών και Αντικυθηραϊκών συνδέσμων

Μία εφ' όλης της ύλης ενημέρωση των Κυθηραϊκών και Αντικυθηραϊκών συνδέσμων και παροικούντων Κυθηρίων-Αντικυθηρίων, Αθηνών-Πειραιώς απο την Δημοτική αρχή Κυθήρων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11-12-15 από τις 19:00 έως τις 22:45, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κυθηραϊκού Συνδέσμου, Θεμιστοκλέους 5, στην Αθήνα.

Η ενημέρωση έγινε από τον Δήμαρχο κ. Σ. Χαρχαλάκη, τον Αντιδήμαρχο κ. Γ. Κομηνό και τους επιστημονικούς συνεργάτες του Δήμου κ. Α. Σεμιτέκολο (Νομικό σύμβουλο) και Δ. Μπογιατζή (Τεχνικό συνεργάτη).

 
Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα Κυθηραϊκά θέματα και μετά το πέρας της ενημέρωσης ακολούθησε ευρεία συζήτηση προβλημάτων και αποριών που ετέθησαν από τους παρευρισκομένους Κυθηρίους και Αντικυθηρίους και εδόθησαν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις και διευκρινήσεις από την δημοτική αρχή.

Την εκδήλωση προλόγησε ο καθηγητής και πρόεδρος του Τριφυλλείου ιδρύματος κ. Ε. Καλοκαιρινός και ο πρόεδρος του Κυθηραϊκού συνδέσμου Αθηνών κ. Γ. Καρύδης.

Ανοίγοντας την ενημέρωση ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι η επαφή αυτή καθιερώνεται πλέον 2 φορές τον χρόνο, μία στην Αθήνα την χειμερινή περίοδο και μία στα Κύθηρα το καλοκαίρι όπου οι περισσότεροι των παροικούντων βρίσκονται την θερινή περίοδο, για διακοπές.

ΕΚΔΡΟΜΗ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ ΑΥΣΤΡΙΑ -ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ