Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΚΥΘΗΡΑ ΧΙΟΝΙΑ !!! 1987



Απάντηση στον κ. Χαρχαλάκη σχετικά με το δημοσίευμα "Τρίγωνα-Κάλαντα-κάμερες παντού!"

κ. Χαρχαλάκη, 
προφανώς δεν διαβάζετε καλά. Το άρθρο μου είναι καθόλα ενυπόγραφο. Και αν δεν σας είναι ξεκάθαρο, τότε να σας το διευκρινίσω. Το όνομά μου είναι Γιώργος Καλοβυρνάς.
 
Έχουμε εμπεδώσει την απαίτησή σας, και την νομιμοποίηση που έχετε, για δέσμευση θέσεων πάρκινγκ έξω από το Δημαρχείο. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεστε! 

Ομολογώ βέβαια ότι δεν κατανοώ ποια είναι η ανάγκη της άμεσης πρόσβασης στα αυτοκίνητά σας. Δεν σας εξυπηρετεί το πάρκινγκ της Χώρας; Αν δεν εξυπηρετεί εσάς, που είστε ένας νέος άνθρωπος, τότε φαντάζομαι ότι δεν εξυπηρετεί και τους γηραιότερους ή ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες. Δεν είστε δα, πυροσβέστης να τρέξετε να σβήσετε κάποια φωτιά. Θα μπορούσατε απλά να προσφέρετε τις θέσεις πάρκινγκ προς χρήση ΑΜΕΑ.

Τα αυτονόητα του υπόλοιπου κόσμου, στα οποία αναφέρεστε, δυστυχώς είναι αδιανόητα για την Ελλάδα, όπως πολύ σωστά λέτε, σε όλους τους τομείς. Η μετριοπάθεια λοιπόν, είναι ένα αυτονόητο που λείπει από την Δημοτική Αρχή.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω την σχέση του συμφώνου συμβίωσης με το θέμα του "βανδαλισμού". Είστε γνωστός υπέρμαχος των "χριστιανικών ιδεωδών" (ο θεός να τα πει χριστιανικά), αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μας αφορά, και ως Δήμαρχος δεν έχετε δικαίωμα αμφισβήτησης. Και εντέλει, που βρίσκεται ο συντηρητισμός μου σε αυτό το θέμα;

Ασχοληθείτε λοιπόν με σοβαρότερα προβλήματα που απασχολούν τους Δημότες σας και μην καταναλώνετε φαιά ουσία και χρήματα για κάμερες και άλλα κατασταλτικά μέσα.

Ευχαριστώ,

Γιώργος Καλοβυρνάς
Πηγή http://kithiraikanea.blogspot.gr/

" ΓΙΟΡΤΙΝΗ " ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ !!!

 ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ !!! 
ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ&ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΛΙΣΜΟ



ΕΥΧΕΣ ! ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ** SEMPEVIVA**ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ "Τρίγωνα, κάλαντα, κάμερες παντού!"

Stratos Charchalakis Όσο και αν κάποιος προσπαθεί με ποιητικό ή λογοτεχνικό ύφος να δικαιολογήσει τις πράξεις αυτές, αυτές ΔΕΝ δικαιολογούνται με κανένα προκάλυμμα. Η αυθαιρεσία και η ατιμωρησία έχουν οδηγήσει την Χώρα μας σε επικίνδυνες ατραπούς, στις οποίες δικαιολογείται η ανομία και επιβραβεύεται όποιος κάνει ό,τι γουστάρει, αγνοώντας Νόμους και Κανονισμούς, στο όνομα μιας δήθεν ελευθερίας και μιας κακώς εννοούμενης Δημοκρατίας. Λυπάμαι που ο κύριος αυτός δυσαρεστήθηκε με την αντίδρασή μας, αλλά σε κάθε οργανωμένο Κράτος του Δυτικού - και όχι μόνο - κόσμου η δημόσια περιουσία προστατεύεται και εποπτεύεται με μέσα εποπτείας που προβλέπει ο Νόμος, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Τα αυτονόητα του υπόλοιπου κόσμου παραμένουν δυστυχώς ακόμα αδιανόητα για την Ελλάδα, δεν πειράζει όμως θα μάθουμε! Με τη λογική αυτή θα πρέπει να τα αφήσουμε όλα στο μπάχαλο, στο έλεος κάθε ανεγκέφαλου που νομίζει ότι αυτή η πράξη είναι μαγκιά ή επίδειξη αντίδρασης. Να τα κάψουμε όλα λοιπόν, να τα διαλύσουμε, να βγάλουμε από παντού τις κάμερες που προστατεύουν τη δημόσια περιουσία - δηλαδή την περιουσία ΟΛΩΝ ΜΑΣ - επειδή αυτό δεν αρέσει σε εκείνους που υποστηρίζουν μια δήθεν ελευθερία, που καμία σχέση δεν έχει με τον δημοκρατικό βίο μιας σύγχρονης δυτικής δημοκρατίας. Ας διαβάσουν τον Αριστοτέλη που λέει πότε σταματά η ατομική ελευθερία προς όφελος της συλλογικής ελευθερίας. Από τη μία λοιπόν οι κύριοι αυτοί είναι υπέρμαχοι του συμφώνου συμβίωσης - και καλά κάνουν! - από την άλλη όμως αντιδρούν στα μέσα προστασίας της δημόσιας περιουσίας γιατί τα θεωρούν "αντιδημοκρατικά", ο βανδαλισμός είναι δημοκρατικός, η προστασία του Δημαρχείου και των αρχείων μας όχι! Μπράβο! Προοδευτισμός και συντηρητισμός ταυτόχρονα! ΕΥΓΕ! Και κάτι άλλο.. ας πληροφορηθεί ο κύριος αυτός ότι ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ εκ του Νόμου θέσεις στάθμευσης στην είσοδο του Δημαρχείου γιατί πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση στα οχήματά τους ανά πάσα ώρα και στιγμή. Δεν θα απολογηθούμε για αυτό, ούτε επειδή εφαρμόζουμε το Νόμο! Το αυτονόητο ενοχλεί τόσο πολύ; Αυτό είναι το πρόβλημά μας στη σημερινή Ελλάδα; Όποιος διαφωνεί μπορεί να θέσει τη διαφωνία του στα αρμόδια όργανα με νόμιμο τρόπο, όποιος διαφωνεί με αυτές τις πράξεις είναι κότα, γιατί δεν έχει τα κότσια να βάλει την υπογραφή του πουθενά, ούτε καν σε ένα κείμενο διαμαρτυρίας! Δεν υπερασπίζομαι λοιπόν κανενός το δικαίωμα να καταστρέφει, να σπάει, να διαλύει, να δημιουργεί με τις πράξεις του περιττές δαπάνες στο Δήμο, να προσβάλλει με την δήθεν μαγκιά του το δημόσιο συναίσθημα.. Τέτοιο δικαίωμα στις Δημοκρατίες ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ θα υπάρξει ποτέ. Όσοι το υπερασπίζονται συντηρούν - ηθελημένα ή άθελα - αυτές τις βλακώδεις συμπεριφορές και θέτουν τους εαυτούς τους εκτός δημοκρατικού πολιτεύματος.

Τρίγωνα, κάλαντα, κάμερες παντού!


Κάποια «ΖΩΑ» αποφάσισαν και έπραξαν, να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους με γκράφιτι.
Αυτό προφανώς δυσαρέστησε των Δήμαρχο και κάποιους ακόμα, νοικοκυραίους. Έχετε απεριόριστο δίκαιο. 

Δεν είναι δυνατόν να εκφράζεται κάποιος, τόσο πρόστυχα και ανάγωγα απέναντι στο νόμιμο δικαίωμα (και ηθικό;) της θέσης πάρκινγκ, του Δημάρχου και Αντιδημάρχου. 
Το περιγράφει εξάλλου και ο νόμος, όπως ο κύριος Δήμαρχος αναφέρει. Είναι ξεκάθαρο. Ο Δήμαρχος δικαιούται θέσης πάρκινγκ και θα την διεκδικήσει και θα την απαιτήσει.


2015.12.26

Οι απορίες μου είναι οι εξής:

Έχουν όλοι οι πολίτες την δυνατότητα να εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους, απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας, με τον ίδιο τρόπο που η εξουσία προωθεί τα «έργα» της, τις «απόψεις» της και τις «σκέψεις» της;
Ποιας μορφής επιτρέπεται να είναι η αντίδραση των πολιτών; Μια διαμαρτυρία που θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο; Θα ακουστεί και θα εισακουστεί; Κατά καιρούς έχουν εκφραστεί απόψεις, πανελλαδικά, για την κατάργηση των διαδηλώσεων, ενώ είναι ήδη παράνομες οι καταλήψεις και προφανώς των γκράφιτι. Τελικά τι μένει σε εμάς τους ταπεινούς πολίτες, δεύτερης κατηγορίας;
Μια ανάρτηση διαμαρτυρίας στο φατσοβιβλίο (Facebook) του Δημάρχου;


Κρίνετε εσείς, οι υπέρτατοι κριτές, ως κακόγουστα και προσβλητικά, τα γκράφιτι που έχουν μια κοινωνική και πολιτική άποψη;
Ναι αλλά κι εγώ κρίνω ως κακόγουστη την τοποθέτηση της στεφάνου του Πάκη σε βιτρίνα. Με ρώτησε κανείς; Ρωτήθηκε ο Δήμος (και εννοώ οι ποταποί δημότες) αν συμφωνούν με την δαπάνη αυτού του κακόγουστου κατασκευάσματος;

Δέματα Αγάπης με Τρόφιμα & Παλιά Παιχνίδια συγκεντρώνονται στο Λιβάδι,θα μοιραστούν σε Κυθήριους.

 Δέματα Αγάπης με Τρόφιμα & Παλιά Παιχνίδια συγκεντρώνονται στο Λιβάδι (στο Βιβλιοπωλείο Βιβλιόγατος) όλες τις γιορτινές μέρες μέχρι 31/12/15. Τα είδη αυτά (τρόφιμα μακριάς διάρκειας, είδη υγιεινής και παιχνίδια) θα μοιραστούν σε Κυθήριους. 
Gifts of Love with Food & Old toys are being gathered in Livadi (at the Bookstore Vivliogatos), all the festive days until 31/12/15. These items (long duration food stuff, hygiene items and toys) will be shared out to Kytherians in need.

Πηγή
Ειρηνη Βενερη-Τραβασαρου




Ίδρυση Αγροτοκτηνοτροφικού σωματείου Χρυσής Αυγής στην Λακωνία

0Ημερομηνία: Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2015 – 21:30
Περιοχή: Μολάους Λακωνίας
Διοργανωτής: Αγροτοκτηνοτροφικό Σωματείο Λακωνίας

Βάση του πολιτικού προγράμματος του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή είναι η αυτάρκεια των Ελληνικών προϊόντων μέσω της εγχώριας παραγωγής.

Ο ευλογημένος τόπος της ελληνικής επικράτειας έχει τη δυνατότητα, όχι μόνο να θρέψει τον ελληνικό λαό αλλά και μέσω ενός Εθνικού προγράμματος, πάνω στον Αγροτικό τομέα, να προβεί σε εξαγωγές με τις ανάλογες ευεργετικές συνέπειες για το σύνολο της οικονομίας μας. Αντ΄ αυτού βλέπουμε στο σύνολό του τον αγροτικό κόσμο να μαραζώνει και να συρρικνώνεται περιμένοντας τα μέτρα του 3ου μνημονίου.

Η Χρυσή Αυγή μπροστά σε αυτή την κατάσταση αναλαμβάνει πρωτοβουλία οργανωτικής συσπείρωσης του αγροτικού κόσμου με κύριο σκοπό να υπερασπισθεί τα δίκαια συμφέροντά του.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015 στο κέντρο εκδηλώσεων «Φανάρια» (πλησίον Πυροσβεστικής Μολάων) στις 21:30 θα γίνει η παρουσίαση του αγροτοκτηνοτροφικού σωματείου της Χρυσής Αυγής.

Κεντρικός ομιλητής ο βουλευτής Β΄ Πειραιώς, Γιάννης Λαγός.

Το Μήνυμα της Κυριακής 27 12 15


Τό Μήνυμα της Κυριακής (Ηχητικό μήνυμα) από τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων
κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ 
† ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΙΝ
(27-12-2015)


ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ κ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ.ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ: ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΟ

Με Δελτίο Τύπου η παράταξή μας καταδίκασε άμεσα και ξεκάθαρα την αναγραφή συνθημάτων στους τοίχους του Δημαρχείου.
Η ενέργειά μας είχε μοναδικό σκοπό την καταδίκη του βανδαλισμού, ως τρόπου αντίδρασης και σε τίποτε άλλο.
Δεν απέβλεπε δηλαδή να αποσπάσει ευχαρηστίες, επαίνους και εύγε από τον κ. Χαρχαλάκη.
Δεν μπορούσαμε βέβαια να φανταστούμε ότι αυτό θα τον ενοχλούσε, θα τον εξόργιζε, ώστε να μας επιτεθεί απρόκλητα, με ένα κατεβατό συκοφαντίας. ύβρεων και απειλών.
Κρίμα, γιατί τις άγιες ημέρες εορτών, συνηθίζεται, να ανταλλάσουμε ευχές. 
Αντί αυτού εμείς δεχτήκαμε για μιά ακόμη φορά, τις γνωστές χιλιοειπωμένες, ανυπόστατες κατηγορίες του κ. Χαρχαλάκη. 
Για μιά ακόμη φορά κατώτερος των περιστάσεων.
Η επίθεση για να γίνει πλήρης, ολοκληρώθηκε με την συνεργασία της γνωστής σελίδας και τις συνήθεις ασυναρτησίες της.
ΚΡΙΜΑ!