Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Έρχεται «καπέλο» 10 ευρώ στα αεροπορικά εισιτήρια πέντε προορισμών της άγονης γραμμής

«Χαράτσι» 10 ευρώ θα καλούνται να πληρώνουν από το τέλος Μαρτίου όλοι οι επιβάτες που θα ταξιδεύουν αεροπορικώς από την Αθήνα προς τη Σκύρο, την Αστυπάλαια, την Ικαρία, τη Μήλο και τη Λέρο.
Οι επιβάτες των συγκεκριμένων άγονων γραμμών είχαν εξαιρεθεί μέχρι σήμερα από την καταβολή του Τέλους Εξυπηρέτησης Επιβατών (ΤΕΑ) όταν ταξίδευαν από το Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας (ΔΑΑ).
Ωστόσο, με πρόσφατη απόφαση της Κομισιόν, από τις 27 Μαρτίου 2016 παύει να υφίσταται η απαλλαγή του ΤΕΑ, ύψους 9,82 ευρώ, και το ποσό αυτό στο εξής θα επιβαρύνει τα εισιτήρια προς τους πέντε προαναφερόμενους νησιωτικούς προορισμούς.
Όπως διευκρινίζει η Aegean Airlines, σε όλες τις άγονες γραμμές (δημόσιας υπηρεσίας) εξακολουθεί να μην καταβάλλεται το Τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αεροδρομίων (το ΤΕΑΑ ή το κοινώς λεγόμενο Σπατόσημο) ύψους 12 ευρώ.
Όμως, πέραν της συγκεκριμένης απαλλαγής, οι άγονες γραμμές της Σκύρου, της Αστυπάλαιας, της Ικαρίας, της Μήλου και της Λέρου, είχαν εξαιρεθεί και από ΤΕΑ, το οποίο αντίθετα πληρώνουν κανονικά οι επιβάτες όλων των υπολοίπων άγονων γραμμών.
Συγκεκριμένα, στις γραμμές προς Κάρπαθο, Κύθηρα, Νάξο, Πάρο, Σκιάθο, Ζάκυνθο, Κάλυμνο και Σύρο δεν υπάρχει απαλλαγή για την πληρωμή του ΤΕΑ, δεδομένου ότι πρόκειται για γραμμές δημόσιας υπηρεσίας που καθιερώθηκαν μεταγενέστερα των πέντε.
Σε μια προσπάθεια να πετύχει την συγκεκριμένη απαλλαγή των 9,82 ευρώ, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή των Κυθήρων, παρενέβη προς την ΕΕ. Όμως, η απόφαση της ΕΕ που εκδόθηκε πρόσφατα, προβλέπει ρητά ότι ως προς το ΤΕΑ δεν θα πρέπει να υφίσταται καμιά απαλλαγή σε κανένα προορισμό! Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε εντολή στο ΔΑΑ να αρχίσει να χρεώνει το τέλος αυτό και στους επιβάτες που ταξιδεύουν προς τα πέντε νησιά, που μέχρι πρόσφατα απολάμβαναν την απαλλαγή.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΗΜΟ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ::Υποχρεωτική είναι η εφαρμογή του εργοσήμου σε όλους όσοι απασχολούν εργάτες γης (για συγκομιδή ελαιοκάρπου και εσπεριδοειδών), καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα «τσουχτερά» και αγγίζουν τις 2.000 ευρώ ανά ανασφάλιστο εργάτη. Επομένως, συνιστάται εφισταμένη προσοχή στους εργοδότες, καθώς οι έλεγχοι (και) στη Λακωνία είναι εντατικοί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του “ΛΤ” το τελευταίο διάστημα στο νομό έχουν επιβληθεί πρόστιμα που σε μία περίπτωση άγγιξε το εξοντωτικό ποσό των 6.000 ευρώ!
Σημειώνεται ότι εργόσημο είναι υποχρεωτικό και για το κατ΄ οίκον του εργοδότη απασχολούμενο προσωπικό που παρέχει εξαρτημένη εργασία ή υπηρεσίες, αμειβόμενο με την ώρα ή την ημέρα.
Εργόσημο είναι ειδική επιταγή αμοιβής και παρακράτησης εισφορών περιστασιακά απασχολούμενων. Η έκδοση και εξαργύρωση του εργοσήμου αντικαθιστά, κατά τρόπο αποκλειστικό, την χρηματική αποζημίωση των παρακάτω απασχολούμενων προσώπων για την εργασία που παρέχουν.

Ἅγιοι Ἀνάργυροι (19ος καί 17ος αἰ.) στό Ξερουλάκι


Τό προσκύνημα τῶν Ἁγίων Ἀναργύρων στή θέση Ξερουλάκι, βρίσκεται στά ἀνατολικά παλαιότερου μοναστηριοῦ, καί σύμφωνα μέ τήν ὑπάρχουσα ἐπιγραφή στό ὑπέρθυρο τοῦ περιβόλου κτίσθηκε τό ἔτος 1825.
Ὁ περίβολος τῆς Μονῆς συνδέεται μέ τήν παλαιότερη φάση τοῦ μνημείου, ἀπό τήν ὁποία διακρίνονται ἐρείπια κελλιῶν, τοῦ παλαιοῦ καθολικοῦ νοτιότερα τοῦ σημερινοῦ, ἡ δυτική­ πλευρά τοῦ θόλου μέ δύο θύρες καί ἀνατολικά ἐρείπια κόγχης. Σώζονται ἐξάλλου ἐρείπια πύργου μέ τίς πολεμίστρες του.
Σύμφωνα μέ κληρονομική διάταξη στό μοναστήρι ἐφημερεύει ὁ ἑκάστοτε ἱερέας τῆς οἰκογένειας Μεγαλοκονόμου ἤ Μεταξά, τῆς ὁποίας ἀποτελεῖ καί ἰδιοκτησία.
Σέ εἰκονοστάσιο στό κεντρικό κλίτος τοῦ νεώτερου Ναοῦ ­φυλάσσεται εἰκόνα τῶν Ἁγίων Ἀναργύρων, μέ ἀργυρή ἐπένδυση, σέ ἀπόδοση τοῦ 19ου αἰώνα.


ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ Δελτίο Τύπου - 4/1/2016


Με την τοποθέτηση των νέων καλαίσθητων φωτιστικών σωμάτων δημοτικού φωτισμού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης και ανάδειξης στο Ηρώον Πεσόντων της Τοπικής Κοινότητας Καραβά, που εκτελέστηκαν με ίδιους πόρους του Δήμου και μετά από δημόσια πρόσκληση υποβολής προσφορών για την ανάδειξη του αναδόχου.
Το Ηρώον θα εγκαινιαστεί επίσημα τον προσεχή Ιούλιο με τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας από το Δήμο Καραβά της Κύπρου και την κατάθεση στεφάνων για τους πεσόντες και αγνοουμένους της Τουρκικής Εισβολής του 1974.
Οι εργασίες ανάπλασης εκτελέστηκαν με την άψογη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής, του Τοπικού Προέδρου κ. Γεωργίου Τσάκου και του αναδόχου.


LANE SEA LINES ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πειραιάς 04-01-2015
H LANE SEA LINES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι μετά την προσωρινή αποκατάσταση της ζημίας και τον έλεγχο από τον παρακολουθούντα του πλοίο Νηογνόμωνα RINA το Ε/Γ-Ο/Γ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιο της Κυριακής 03/01/2016 ως ακολούθως :
ΔΕΥΤΕΡΑ 4-1-2016 ΚΙΣΣΑΜΟΣ (ΑΝ. 17:00)   – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ (ΑΦ.19:15  - ΑΝ. 19:30 ) - ΚΥΘΗΡΑ (ΑΦ. 21:30 - ΑΝ. 21:50)– ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΑΦ. 06:00 ΤΡΙΤΗ 5-1-2016 ).
Ακολούθως το πλοίο θα μεταβεί στον λιμένα ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ προς οριστική αποκατάσταση των ζημιών.
Για την συνέχιση των δρομολογίων του πλοίου θα ενημερώσουμε με νεώτερο δελτίο τύπου.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείσθε όπως επικοινωνήσετε με το Κεντρικό Τμήμα Κρατήσεων της Εταιρείας  στο τηλέφωνο 210 4197400 και με τα κατά τόπους κεντρικά λιμενικά ή συνεργαζόμενα πρακτορεία.

Ο Δήμος Ευρώτα ολοκλήρωσε και παραδίδει στους πολίτες δύο σπουδαία έργα υποδομής :

Ο Δήμος Ευρώτα ολοκλήρωσε και παραδίδει στους πολίτες δύο σπουδαία έργα υποδομής :
τον Βιολογικό Καθαρισμό Λυμάτων και τη Βιοκλιματική Ανάπλαση της Πλατείας Πηγών και των παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων
Η τελετή εγκαινίων αυτών θα πραγματοποιηθεί την 6η Ιανουαρίου 2016, ημέρα Τετάρτη. Η παρουσία σας θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς.
Πρόγραμμα τελετής εγκαινίων 
16:00 ­ Εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού (επαρχιακή οδός Σκάλας – Γυθείου)
18:30 ­ Χώρος Πλατείας Πηγών Σκάλας
Χαιρετισμοί και Παρουσίαση έργων
Θα ακολουθήσει μο
υσική εκδήλωση από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ευρώτα.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ** ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ** O γιατρός Ουρολόγος 
 
κύριος Αθανάσιος Λουντρούδης θα βρίσκεται και πάλι στο
 
νησί μας και θα εξετάζει στο νέο ιατρείο του δίπλα απο το
 
 ιατρείο του οφθαλμίατρου κυρίου Τριαντάφυλου στο Λιβάδι
 
Κυθήρων,ΑΠΟ 08/01 - 10/01  2016 Τηλέφωνο επικοινωνίας
 
για ραντεβού 6972921099--2102633228.
 
 Παρασκευή:17.30-20:30
 
Σάββατο:10.00-13:00   &   17.30-20:30
 

Κυριακή:10:00-12:00

Λανθασμένη η πληροφορία για προσέγγιση του πλοίου "ΚΥΔΩΝ" στα Κύθηρα

Κατόπιν τηλεφωνικής μας επαφής με τα λιμεναρχεία Χανίων-Σούδας-Καστελίου και Ηρακλείου σας πληροφορούμε ότι η είδηση του archipelagos.gr, περί προσέγγισης του πλοίου  "ΚΥΔΩΝ" για παραλαβή επιβατών από τα Κύθηρα είναι ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ.

Το πλοίο "ΚΥΔΩΝ" συνεχίζει κανονικά την πορεία του για Πειραιά ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ στα Κύθηρα, έχοντας αποπλεύσει από Ηράκλειο Κρήτης με προορισμό τον Πειραιά, όπου προβλέπεται να αφιχθεί στις 06:30....

Να συμπληρώσουμε επίσης ότι το Βιτσέντζος Κορνάρος παραμένει στο λιμάνι του Καστελίου, αναμένοντας την έγκριση η μη του απόπλου του, έπειτα από την πρόσκρουσή του και τις ζημιές που υπέστη από αυτήν στον προβλήτα της Κισσάμου.


--------------------------------
Αντώνης Λαμπρινίδης
--------------------------------