Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΛΑΚΩΝΙΑ.Τροχαίο Ατύχημα Με Δύο Τραυματίες Στους Μολάους

Τροχαίο ατύχημα με δυο Ι.Χ σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 15/1 στους Μολάους στο ύψος της εισόδου του “S/M Παναγιωτόπουλος”στην Εθνική Οδό Σπάρτης Μονεμβασίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες ένα αγροτικό όχημα συγκρούστηκε με ένα βαν με αποτέλεσμα την ανατροπή του δεύτερου οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό δύο ατόμων τα οποία μεταφέρθηκαν  στο Νοσοκομείο Μολάων.
Πηγή  http://ant1south.gr/

ΚΥΘΗΡΑ 2003 ΑΛΟ'Ι'ΖΙΑΝΙΚΑ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ADELIN 107,3 FM

ΛΑΚΩΝΙΑ.ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΤΑ


Επόμενος σταθμός στο ταξίδι του «Ιπποκράτη» θα είναι ο Δήμος Ευρώτα. Πρόκειται για την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελου του Παιδιού» που στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές και περιοδεύει ανά την Ελλάδα παρέχοντας μια σειρά εξετάσεων σε παιδιά ενισχύοντας την πρόληψη και την προστασία σε θέματα υγείας.
Η δράση αυτή, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και συνδιοργάνωση του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ευρώτα και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνικής, θα έχει διάρκεια πέντε ημερών, από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου. Ο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας και θα εξετάσει μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ευρώτα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το κινητό πολυϊατρείο προσφέρει δωρεάν εξετάσεις σε πάνω από δέκα χιλιάδες παιδιά ετησίως με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της προληπτικής ιατρικής, τη διαφύλαξη της καλής υγείας τους και την παροχή στήριξης σε πληθυσμιακές ομάδες όπου τα παιδιά βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό η δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.

Για πληροφορίες επικοινωνείτε στα τηλέφωνα :
2735024172 1Ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας
2735029215 Δήμος Ευρώτα

ΕΚΤΑΚΤΟ ! ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ Θ.ΚΟΥΚΟΥΛΗ Μ.ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΚΑΙ 2 ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.

Σήμερα 15/01/2016 βγήκε η απόφαση του εφετείου για

 τους Μιχάλη Πρωτοψάλτη,Θεόδωρο Κουκούλη πρώην

 Δήμαρχο Κυθήρων,και σε 2 εργολάβους και έιναι

 αθωωτική.Πρόκειται για την μεγάλη περυσινή

 υπόθεση που έιχαν αθωωθεί πρωτόδικα και έκανε

έφεση η κ.Εισαγγελέας !


 


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του κρεμμυδιού είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Σε πλείστες περιπτώσεις επιδρά ευνοϊκά, από τη φαλάκρα μέχρι το γάλα της λεχώνας. Λόγω εποχής αξίζει να αναφέρομε ότι είναι σπουδαίο πρακτικό φάρμακο για το αναπνευστικό σύστημα. Είναι πολύτιμο για τη γρίπη και τις παθήσεις του αναπνευστικού (βρογχίτιδα, άσθμα, κρυολογήματα) Όταν έχομε μπούκωμα, ένας πολύ απλός τρόπος για να ανακουφιστούμε είναι ο εξής: Επειδή το κρεμμύδι περιέχει οξύ πτητικό έλαιο, πριν πάμε να κοιμηθούμε, καθαρίζομε ένα και το ανοίγομε σε 6 κομμάτια. Το τοποθετούμε στο κομοδίνο μας δίπλα στο κρεβάτι μας και σίγουρα το πρωί θα νοιώσομε καλύτερα. (Ευχαριστώ την κ. Ρούλα Βαλλιανάτου)
Πηγή
Eleni Harou

ΛΑΚΩΝΙΑ.Κοπή πίτας απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης.

  Την 14 Ιανουαρίου 2016 και Ω/08:30 στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης τηρώντας το έθιμο της κοπής  της πρωτοχρονιάτικης  Βασιλόπιτας  έγινε κοπή αυτής,  σε κλίμα συναδελφικό και θρησκευτικό παρουσία όλων των υπαλλήλων της Υπηρεσίας. Αφού προηγήθηκε Αγιασμός για το νέο έτος, την πίτα ευλόγησε ο Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Αθανάσιος Σπηλιώτης.

       Τυχερός αναδείχτηκε ο Αρχ/στης Νικόλαρος Ιωάννης του Γεωργίου.

       Ο Διοικητής της Υπηρεσίας μας, Πύραρχος Κων/νος Γιαννόπουλος ευχήθηκε υγεία, πρόοδο και ευημερία σε όλους τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους, ενώ από την πλευρά του ο π. Αθανάσιος Σπηλιώτης εξήρε την προσφορά της Υπηρεσίας στο κοινωνικό σύνολο και ευχήθηκε να έχουν πρωτίστως υγεία και καλή χρονιά χωρίς δυσάρεστα περιστατικά.

Ο  Διοικητής

Κων/νος Ν. Γιαννόπουλος

Πύραρχος

Πηγή  www.report24.gr

Δημακόγιαννης: “Έχει δίκιο ο Γρηγοράκος”

Φίλοι καλοί με προτρέπουν να σχολιάσω τις τελευταίες φιλοΝεοΔημοκρατικές και φιλοΜητσοτακικές δηλώσεις τού επί σχεδόν δύο δεκαετίες ΠΑΣΟΚτζή βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου (…επιβεβλημένο μου λένε αφού ήσουν ο προσωπικός …αντίπαλός του για την 3η έδρα της Λακωνίας στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015)!

Να το κάνω λοιπόν (…πάντοτε με τον τρόπο τής μανιάτικης …διπλωματίας!): έχει απόλυτο δίκιο ο Λεωνίδας!!! Είναι εκτός τόπου και χρόνου όποιος ΣΗΜΕΡΑ συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι χωρίζει κάτι το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ …και δεν είναι βλαξ ή απατεών! ΠΑΣΟΚ και ΝΔ -με όποια ηγεσία ένθεν κακείθεν- είναι ακριβώς το ίδιο, και ήταν ακριβώς το ίδιο! Απλά στα χρόνια των μνημονίων αυτό φάνηκε και στους τυφλούς!

Απλά πράγματα: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ –με διαχρονικούς εκφραστές τις ηγετικές τους ομάδες– δεν ήταν/είναι τίποτα λιγότερο από δύο γραβατοφορεμένες ξενόδουλες ελληνόφωνες συμμορίες, οι οποίες εγκαταστάθηκαν στο σβέρκο του Λαού μέσω του ρουσφετιού και δίχασαν τεχνητά για δεκαετίες την ελληνική κοινωνία με σκοπό να διαιωνίζουν την ιδιοτελή κυβερνητική κυριαρχία τους…Από κοινού -και εναλλασσόμενες στην εξουσία- ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παρέλαβαν την Ελλάδα με μηδενικό χρέος το 1974 και μετά σαράντα χρόνια λεηλασίας την παρέδωσαν καταχρεωμένη και αλυσοδεμένη στους ξένους τοκογλύφους. Από κοινού φτωχοποίησαν, εξαθλίωσαν και ρήμαξαν τις ζωές μας, δλδ. έθιξαν βάναυσα το μέγιστο μέρος των έντιμων Ελλήνων που καλούνται να πληρώνουν καθημερινά, από το 2010, τις δικές τους άθλιες και ιδιοτελείς επιλογές δεκαετιών. Από κοινού τέλειωσαν την ελληνική βιομηχανία και βιοτεχνία, από κοινού τέλειωσαν την ελληνική παραγωγή και αυτάρκεια για να μεταβληθεί η Ελλάδα εύκολα σε ένα απόλυτα εξαρτώμενο προτεκτοράτο…

Από κοινού ανέχτηκαν (ή …διευκόλυναν;!) το να γίνει η Χώρα μας χώρος και ξέφραγο αμπέλι με τον εποικισμό εκατομμυρίων αλλοφύλων ισλαμιστών και άλλων λαθρομεταναστών… (Ποιός ξέρει ποιόν φόρο αίματος θα κληθούμε να πληρώσουμε μόνο γι’ αυτό…)

Η λίστα στο ΚΑΤΗΓΟΡΩ της εθνικής μας Αλήθειας είναι ατελείωτη και κουραστική (γι’ αυτό σταματάω εδώ): δεν είναι μακριά (ελπίζω!) η μέρα που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα τιμωρηθούν ως δύο πραγματικές εγκληματικές οργανώσεις, κατά τα έργα τους. Τίποτα δεν θα τις χωρίσει! Ούτε η κοινή τύχη τού επικείμενου και οριστικού τέλους τους! Ενός τέλους που καθίσταται πια όρος και προαπαιτούμενο εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης, ανασυγκρότησης και αναγέννησης, την οποία ποθούν οι ζωντανοί Έλληνες! Αυτά…

Γ.Π.Δημακόγιαννης, εκδότης

(πολιτευτής «Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσής Αυγής» Ν. Λακωνίας)

ΔΗΛΩΣΗ ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΥ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Δήλωση Λεωνίδα Γρηγοράκου
14 Ιανουαρίου 2016
Η επιστροφή στις πρακτικές του παρελθόντος επικυρώνεται με την αυταρχική απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να με θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κατακερματισμένος χώρος της Κεντροαριστεράς θα βρει την πολιτική του έκφραση κόντρα στις απαίδευτες ηγεσίες.