Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Εκοψαν την πίτα τους οι υπάλληλοι του Δήμου Μονεμβασίας

DSC_0184
Οι υπάλληλοι του Δήμου Μονεμβασίας, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού κτιρίου στα Παπαδιάνικα, σε μια όμορφη και ζεστή συγκέντρωση, έκοψαν την βασιλόπιτά τους.
Καλωσορίζοντας τους υπαλλήλους ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης, τους ευχήθηκε καλή χρονιά, τονίζοντας ότι το 2015 ήταν μια παράξενη χρονιά «τόσο για εμάς που διαχειριζόμαστε τις τύχες του Δήμου, όσο και για εσάς που είστε οι βασικοί συντελεστές», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Έκανε μια γενικότερη παρουσίαση του Δήμου τονίζοντας για ακόμα μια φορά ότι ο Δήμος Μονεμβασίας είναι από τους πιό υγιής οικονομικά, κάτι που όπως είπε «είναι πολύ ευχάριστο, γιατί κινδυνεύουμε λιγότερο σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες».
Ο κ. Τριχείλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα, στις σχέσεις των υπαλλήλων με τους πολίτες, επισημαίνοντας ότι ο βαθμός ικανοποίησης των υποθέσων των δημοτών που φθάνουν στο Δήμο είναι πολύ μεγάλος. «Θέλω να σας ζητήσω να εργάζεστε με ζήλο, μια και είμαστε ταγμένοι να εξυπηρετούμε το δημότη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ προέτρεψε τους υπαλλήλους να είναι ευγενική στο τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τις υποθέσεις, λέγοντας: «Η ευγένεια και ο τρόπος αντιμετώπισης είναι η απαρχή της λύσης».
Στη συνέχεια μίλησε για τη συμβολή των υπαλλήλων στην υλοποίηση και ολοκλήρωση των έργων και των υποθέσεων που κάθε τμήμα χειρίζεται. Προέτρεψε τους υπαλλήλους να παρακολουθούν από κοντά το κάθε θέμα, προκειμένου να υπάρχει το βέλτιστο αποτέλεσμα στον καλύτερο δυνατό χρόνο.
Τέλος τόνισε την ανάγκη να προσπαθήσουν όλοι προκειμένου να κρατηθεί ο Δήμος ζωντανός, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, επισημαίνοντας ξανά ότι οι Δήμοι αποτελούν το τελευταίο προπύργιο του δημότη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν οι Δήμοι καταρρεύσουν ή εάν δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες που πρέπει, τότε το Ελληνικό κράτος θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα».
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Μαυρομιχάλης, Κατερίνα Τσαφατίνου, Ιωάννης Σουρλάς, Χαράλαμπος Κουτσονικολής, Ηλίας Καλογερίνης, η Πρόεδρος του Ν.Π. Παναγιώτα Αλειφέρη, ο εντ. Δημ. Σύμβουλος Γιώργιος Βουνελάκης και η Δημοτική Σύμβουλος Θεοδούλη Σπυριδάκου.
Δέκα ήταν οι τυχεροί υπάλληλοι που κέρδισαν τα φλουριά της βασιλόπιτας και τα δώρα αντίστοιχα.
Πηγή http://pakialakonias.gr/

Κρατά τα 3,35 ευρώ το Λάδι στην Λακωνία παρά την Ιταλική πίεση

Στα επίπεδα των 3,30-3,35 ευρώ το κιλό διατηρείται, πάνω από έναν μήνα τώρα, η τιμή παραγωγού για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στη Λακωνία, παρά τη στάση εμπορίου που φαίνεται να επιδεικνύουν συντονισμένα οι Ιταλοί έμποροι.

Ωστόσο, οι παραγωγοί δεν πουλάνε εύκολα το προϊόν τους, αν και οι παραπάνω τιμές είναι περίπου κατά 20 λεπτά παραπάνω από τις αντίστοιχες περσινές.

Έντονο είναι φέτος το φαινόμενο της προείσπραξης χρημάτων από ελαιοτριβεία εκ μέρους παραγωγών, για ελιές που παραδίδουν τώρα.Έντονο είναι φέτος το φαινόμενο της προείσπραξης χρημάτων από ελαιοτριβεία εκ μέρους παραγωγών, για ελιές που παραδίδουν τώρα.

Η στάση αυτή, που εμφανίζεται τόσο στη περιοχή της Μεσσηνίας όσο και αλλού κι ενδεχομένως οφείλεται στην προσδοκία από πλευράς παραγωγών ότι θα ανέβουν περαιτέρω οι τιμές, ενέχει σημαντικό ρίσκο, όπως διαμηνύουν συνεταιριστές και εξαγωγείς. Η παραγωγή στη Λακωνία, όπως και στην πλειονότητα των περιοχών, αναμένεται μειωμένη από πέρυσι, που είχε σημειωθεί υπερπαραγωγή. Επίσης, «η απουσία πάγου, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή ελαιολάδου υψηλότερης ποιότητας, με χαμηλότερες οξύτητες και καλύτερη γεύση», υπογραμμίζει ο ιδιοκτήτης της «Ελαία Γη», Νίκος Τουτούλης.

Με 3,35 ευρώ το κιλό πληρώνει για το ελαιόλαδο ο Συνεταιρισμός Βάλτας

Εν τω μεταξύ, με 3,35 ευρώ το κιλό αγοράζει το ελαιόλαδο την εβδομάδα που διανύουμε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βάλτας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον πρόεδρο του Συλλόγου, Δημήτρη Αντωνόπουλο. Η πληρωμή μάλιστα, όπως αναφέρουν από τον Συνεταιρισμό, γίνεται μετρητοίς κι ενώ η συγκομιδή κορωνέικης σε Μεσσηνία, Λακωνία έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 50-60%.

Πηγή

agronews.gr

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 16/1/2016 - Περί προϋπολογισμού 2016

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κυθήρων εκδόθηκε σήμερα η ακόλουθη ανακοίνωση:

Δεν μας εκπλήσσει η προσπάθεια της μείζονος μειοψηφίας να παρουσιάσει ως δήθεν αναποτελεσματικό και πλασματικό τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2016. Άλλωστε θα πρέπει να μας πει σε τι ποσοστό μπορούν να υλοποιηθούν επί της ουσίας οι προϋπολογισμοί των Δήμων με μειωμένο προσωπικό και περικομμένους πόρους κατά 70% τα τελευταία χρόνια. 

Είναι πάγια τακτική της μείζονος μειοψηφίας – τόσο με την προηγούμενη όσο και δυστυχώς με τη νέα της ηγεσία – να μην παραδέχεται κανένα της λάθος, καμία παράλειψη, να μην κάνει ίχνος αυτοκριτικής για τις τεράστιες και σοβαρές εκκρεμότητες που κληροδότησε στο Δήμο, αλλά να προσπαθεί διαρκώς να μειώσει την μεγάλη προσπάθεια θετικών αλλαγών που εδώ και 16 μήνες βιώνει το νησί μας με τη νέα του διοίκηση.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:




ΚΑΨΑΛΙ ΘΑΛΑΣΣΟΤΑΡΑΧΗ ! ΣΗΜΕΡΑ [ ΦΩΤΟ Pelagia Kousouri ]




ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ "ΚΑΜΑΡΙ 1994" ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙOY ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ [ ADELIN 107,3 FM ]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ADELIN 107,3 FM

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ADELIN 107,3 FM

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΚΑΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ 1930.[ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ TASOS SAKELLARIOY ]


Κατασκευή υποκαταστήματος της Τράπεζας, στην πλατεία στον Ποταμό, Κύθηρα - (κάπου μετά το 1930 *σύμφωνα με το γραμματόσημο αποστολής)

 (Προσωπική Συλλογή) 

TASOS SAKELLARIOY

Πίσω όψη.
Αναγράφεται: "Ενθύμιον οικοδομής υποκαταστήματος τραπέζης Αθηνών εις Κύθηρα όλον του τεχνικόν"

 (Προσωπική Συλλογή) 

TASOS SAKELLARIOY

«Αδειάζει» το ΤΑΙΠΕΔ ο Δρίτσας

Σαφείς αποστάσεις από το ΤΑΙΠΕΔ και τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του ΟΛΠ κράτησε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας αφήνοντας παράλληλα και αιχμές για την εξέλιξη του διαγωνισμού και τη μια και μοναδική προσφορά που κατατέθηκε.
Σε συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη στην εκπομπή ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τόνισε οι «για ένα διεθνή διαγωνισμό με επίδικο το πρώτο λιμάνι της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και της Ευρώπης, με τόσο μεγάλες προοπτικές, δεν είναι το καλύτερο, η τελική φάση του διαγωνισμού να οδηγεί στο να υπάρχει μόνο μια προσφορά».
Σε ερώτηση «γιατί πιστεύει ότι είναι μόνο μια η προσφορά και όχι περισσότερες για το λιμάνι του Πειραιά» απάντησε ότι «τη διαγωνιστική διαδικασία και την ευθύνη της την έχει το ΤΑΙΠΕΔ και αυτό θα πρέπει να απαντήσει» και επανέλαβε ότι το να είναι μόνο μια η προσφορά για ένα διεθνή διαγωνισμό δεν είναι ότι καλύτερο.

Εθελοντική αιμοδοσία από το Κάστρο Μονεμβασίας

Την 1η εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει το Κάστρο Μονεμβασίας, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η ομάδα απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος του Δήμου Μονεμβασίας να συμμετάσχουν στη δράση, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα του ΚΕΠ Μονεμβασίας.

Οι καθημερινές ανάγκες αίματος είναι τεράστιες και η εθελοντική προσφορά είναι ο μοναδικός τρόπος κάλυψης των αναγκών αυτών. Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι απλή, ανώδυνη και ασφαλής. Διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας μόνο και δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο όγκος του αίματος που προσφέρεται είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του ανθρώπινου οργανισμού και η αναπλήρωσή του γίνεται μόλις σε 10 λεπτά!


Στο κάλεσμά της το Κάστρο Μονεμβασίας σημειώνει τα εξής:

«Απευθυνόμαστε σε όλο τον πληθυσμό ηλικίας 18-65 και κυρίως στους νεαρούς συμπολίτες μας, ώστε όλοι δυναμικά να εκπροσωπήσουμε τη σπουδαιότητα της εθελοντικής προσφοράς χωρίς κίνητρο. Είναι πολύ σημαντικό να δωρίσουμε λίγο απο το χρόνο μας για να αποτελέσουμε και εμείς ένα κρίκο στην αλυσίδα της καθημερινής εισροής αίματος στα νοσοκομεία της χώρας που διασφαλίζουν τη δυνατότητα φροντίδας των αρρώστων.

Στόχος της ΑΕ Κάστρο είναι η δημιουργία τράπεζας αίματος ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συμπολιτών μας σε περίπτωση ανάγκης μετάγγισης αίματος. Στηριζόμαστε στην ευαισθητοποίηση και στη συμμετοχή όλων σας!

Η νέα τράπεζα αίματος θα διαθέτει το αίμα ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ και με καθαρά κοινωνικά κριτήρια όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι υποστήριξη της ανθρώπινης ζωής, είναι συμμετοχή και ένδειξη αγάπης και αλτρουισμού. Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Σας περιμένουμε όλους!»
Για δηλώσεις συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούμε τους: Παναγιώτη Κουράκο (6977228728), Σταύρο Μπαρμπάγιαννη (2732061575) και ΚΕΠ Μονεμβασίας (2732061111).

Γίνεται τίποτα στην Λακωνία με τα Καταδυτικά Πάρκα;

ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ :

ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ( ; )

Τον Γενάρη του 2011 η τότε Νομαρχία Λακωνίας ανακοίνωνε ότι  «Ολοκληρώθηκε η Οριστική Μελέτη Σχεδίου Υλοποίησης καταδυτικού Πάρκου στην περιοχή Μονεμβασίας!»

Το Νοέμβρη του 2012 η Περιφέρεια Πελοποννήσου  ανακοίνωνε και πάλι ότι (…) «κινείται ταχύτατα ο σχεδιασμός για (…) τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στη Μονεμβασιά και στην Ελαφόνησο» !!!  (Εδώ , εκτός από το«ταχύτατα» προστέθηκε και «2ο πάρκο στην Ελαφόνησο» !)

Τον Οκτώβρη του 2015 ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι «Ολοκληρώθηκε η Μελέτη για καταδυτικό πάρκο στην περιοχή Μονεμβασιάς» . (Πρόκειται για την παλιά μελέτη του 2011 ή για νέα μελέτη ; Γιατί «εξαφανίστηκε» το 2ο πάρκο της Ελαφονήσου 😉

Κι ενώ οι Λάκωνες ανέμεναν την υλοποίηση των εξαγγελιών για καταδυτικά πάρκα στη Μονεμβασιά και την Ελαφόνησο , δημοσιεύεται στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ /10-1-2016  άρθρο με τίτλο «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει … ώθηση  στον τουρισμό» και υπότιτλο «Η μαρίνα Ναυπλίου και το καταδυτικό πάρκο Τυρού αναμένεται να κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό προορισμό την ευρύτερη περιοχή σε τουρίστες υψηλού εισοδήματος» .

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ; Και πάλι η Λακωνία  στην «απ’ έξω» ;

Οι Λάκωνες , σίγουρα , απαιτούν ξεκάθαρες εξηγήσεις .

«Πέταξε»  το αεροδρόμιο πρόσφατα , ως σχεδιασμός , από τη Σπάρτη στην Τρίπολη . Τώρα θα  «πετάξουν» και τα καταδυτικά πάρκα από τη Λακωνία στην Αρκαδία ;

                                                                               16-1-2016

                                                                       Βαγγέλης  Μητράκος

Πηγή http://www.report24.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ.Όλα έτοιμα για τον 3ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και δρομέων αναμένεται να πραγματοποιηθεί ο 3ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στην Τοπική Κοινότητα Περιστέρι του Δήμου Ευρώτα με τη διεξαγωγή του Ημιμαραθώνιου 21,1 χλμ., των παράλληλων αγώνων 10χλμ. και 5 χλμ. και του αγώνα 1χλμ. «Τριαντάφυλλος» για τα παιδιά.

            Ο Δήμος Ευρώτα είναι αρωγός στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν ο Α.Π.Σ. «Καλλισθένης», άλλοι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι και εθελοντές για την άριστη οργάνωση του 3ου Ημιμαραθωνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι όσοι συνδράμουν τη διοργάνωση προετοιμάζονται και εργάζονται αδιάλειπτα εδώ και μήνες.

            «Τέτοιες εκδηλώσεις είναι σπουδαίες για τον Δήμο Ευρώτα, καθώς προάγουν τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό και αναδεικνύουν τον τόπο μας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Επομένως, η Δημοτική Αρχή συγχαίρει όλους όσους συμβάλουν στην υλοποίηση του 3ου Ημιμαραθώνιου Ευρώτα και εύχεται καλή επιτυχία σε όσους συμμετάσχουν στους αγώνες. Θα ήταν ευχής έργον να υπάρξουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και από άλλους συλλόγους» ανέφερε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης.

Πηγή  http://www.report24.gr/

ΛΑΚΩΝΙΑ. Δήμος Ευρώτα: Προληπτική ιατρική για μαθητές από το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Ο «Ιπποκράτης», η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», περιοδεύει ανά την Ελλάδα παρέχοντας μια σειρά εξετάσεων σε παιδιά και ενισχύοντας την πρόληψη και την προστασία σε θέματα υγείας.
Επόμενος σταθμός του θα είναι ο δήμος Ευρώτα. Η δράση, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία και συνδιοργάνωση του δήμου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνικής, θα έχει διάρκεια πέντε ημερών, από τη Δευτέρα 15 έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου. Ο «Ιπποκράτης» θα βρίσκεται στο 1ο δημοτικό σχολείο Σκάλας και θα εξετάσει μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το κινητό πολυιατρείο προσφέρει δωρεάν εξετάσεις σε πάνω από δέκα χιλιάδες παιδιά ετησίως, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της προληπτικής ιατρικής, τη διαφύλαξη της καλής υγείας τους και την παροχή στήριξης σε πληθυσμιακές ομάδες των οποίων τα παιδιά βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό η δυσχερείς οικονομικές συνθήκες.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 27350 24172 (1ο δημοτικό Σκάλας) και 27350 29215 (δήμος Ευρώτα).

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ.ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ!


Σήμερα στην αίθουσα του Εφετείου Πειραιά πήρε τέλος μια μεγάλη και άδικη ταλαιπωρία για μένα και τρεις ακόμη συγκατηγορουμένους μου.
Ένα τέλος δικαίωσης, αποκατάστασης της τιμής και της αξιοπρέπειάς μου και ταυτόχρονα όλεθρος για τους συκοφάντες διώκτες μου.
Το Εφετείο Πειραιά μας έκρινε αθώους και σε δεύτερο βαθμό, μετά την αθωωτική απόφαση του καλοκαιριού από το Τριμελές Πλειμμελειοδικείο.
Στη σημερινή συνεδρίαση οι Εφέτες Δικαστές δεν χρειάστηκε να εξετάσουν κάν μάρτυρες υπεράσπισης, πείστηκαν για την αθωώτητά μας από τα ψεύδη και τις απαράδεκτες συκοφαντίες του διώκτη μου.
Μετά την αθωωτική πρόταση της κ. Εισαγγελέως, ο κ. Πρόεδρος του Εφετείου Πειραιά ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, "ΑΘΩΟΙ".
Για αυτή την μακρόχρονη ταλαιπωρία μου, υπήρχαν κάποιοι που χαίρονταν, δεν έχω να πω κάτι σ' αυτούς. 
Τους λυπάμαι, σε καμιά στιγμή της μακράς περιόδου, έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν κλωνίστηκε η πίστη μου για την αθώωσή μου.
Λυπάμαι και γι αυτούς που έλεγαν ότι εγώ έφταιγα, για τις καταγγελίες και την περιπέτειά μας επειδή δεν συμβιβάστηκα, αλλα αγωνίστηκα για να παραχθεί έργο, επειδή οκτώ χρόνια δούλευα σκληρά για να λύσω προβλήματα στα νησιά μας. 
Λυπάμαι για όσους εκμεταλλεύτηκαν δημοσιογραφικά και πολιτικά την άδικη ταλαιπωρία μου, για οφελήσουν τους εαυτούς τους η άλλους. 
Λυπάμαι γι αυτούς που με χαιρεκακία διέδιδαν ότι θα πάω φυλακή!
Αισθάνομαι όμως την ανάγκη, να ευχαριστήσω δημόσια τους άλλους, τους πολλούς, οι οποίοι ήταν δίπλα μου, στενοχωρημένοι για την αδικία, την λασπολογία την κατασυκοφάντηση σε βάρος μου.
Έπασχαν μαζί μου, με στήριζαν, πίστευαν ακλόνητα στην αθωότητά μου.
Ευχαριστώ λοιπόν, τον άξιο συνήγορό μου για την άψογη επιστημονική κατάρτηση και το ήθος του, καθώς και τους συνηγόρους των συγκατηγορουμένων μου για τους ίδιους λόγους, τους μάρτυρες υπεράσπισής μας, οι οποίοι πρόθημα και με ακράδαντα στοιχεία έσπευσαν να υποστηρίξουν το δίκαιο. 
Ευχαριστώ την υπέργηρη μητέρα μου, την γυναίκα μου και τις κόρες μου, τους αδελφούς μου και τις αδελφές μου στην μακρινή Αυστραλία, τους συναδέλφους μου Δημοτικούς Συμβούλους και συνεργάτες μου στο Δήμο, τους συγγενείς και φίλους μου στα Κύθηρα και αλλού, για όσα έκαναν για μένα. Δεν θα τους ξεχάσω ποτέ.
Με αυτή την τελεσίδικη απόφαση, το περί δικαίου αίσθημα στην κοινωνία των Κυθήρων ικανοποιήθηκε.
Με αρετή και τόλμη νικήσαμε το ψεύδος και την απάτη!